Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، در نشست مشترک علی اکبر صالحی معاون رییس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی و فریدون همتی استاندار قزوین 6 قرارداد دانش محور پیرامون اجرای طرح شتابگر ملی امضا شدند.
این قراردادها با هدف تقویت همکاری های دو جانبه در طراحی، ساخت و توسعه شتابگرهای ذرات در کشور، شتاب بخشیدن اجرای طرح چشمه نور ایران موسوم به ILSF با شرکت های تابعه سازمان انرژی اتمی پیرامون ساخت کاواک مسی 100 مگاهرتز، پمپ یونی و تجهیزات وابسته، الکترومغناطیس دو قطبی، مولد فرکانس رادیویی توان بالا و محفظه های خلا و لیزرهای پیکو ثانیه منعقد شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی اکبر صالحی در این نشست با تقدیر از متخصصان گمنام و بی ادعا در پروژه ملی چشمه نور ایران گفت: این پروژه از یک شتابدهنده سینکروترون الکترون با انرژی 3 گیگا الکترون ولت و بالغ بر 30 خط باریکه پر شدت تابش ایکس تشکیل خواهد شد و در علوم مختلف از جمله فیزیک، مواد، زیست شناسی، نانو و پزشکی کاربردهای گسترده دارد.
وی ضمن قدردانی از مسئولان این طرح افزود: این پروژه در توسعه علم در کشور و رشد علوم و فنون حائز اهمیت بوده و یک جهش علمی ویژه را در کشور و استان قزوین به دنبال خواهد داشت.
این مسئول افزود: قراردادهای منعقده در این مرحله به ارزش 90 میلیارد ریال بوده و باید تجهیزات و اجزای آن با بومی سازی و سرلوحه قراردادن اقتصاد مقاومتی طراحی و تولید شده و جهت استفاده در اختیار پژوهشگاه دانش های بنیادی قرار گیرد.
وی افزود: اجرای این طرح استان قزوین را در آینده به یک قطب علمی، فناوری و هسته ای تبدیل خواهد کرد.
رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی کشور نیز در این مراسم با تقدیر از تلاش های شبانه روزی دکتر صالحی و همکاران وی برای ثمر نشاندن سامانه پرتودهی قزوین با تکیه بر دانش بومی،گفت: مدت ها به دنبال ایده شتابگر ملی بودیم چون اثرات و برکات آن در عرصه علمی بسیار زیاد خواهد بود.
محمد جواد لاریجانی ادامه داد: قزوین با هماهنگی های به عمل آمده به قطب تحقیقات و فناوری و فضایی ایده آل برای محققان و پژوهشگران منطقه تبدیل خواهد شد و بخش زیادی از علوم و فنون کشور همراه با این پروژه رشد خواهند کرد.
وی در پایان گفت: این جهش را با همکاری سازمان انرژی اتمی محقق خواهیم ساخت.
فریدون همتی، استاندار قزوین نیز با اعلام پشتیبانی و حمایت همه جانبه از این پروژه، گفت: از اعتبارات استانی نیز کمک هایی به این پروژه ملی خواهیم کرد تا هر چه سریعتر شاهد راه اندازی و به کارگیری آن در استان قزوین باشیم.
در طرح چشمه نور ایران (شتابگر ملی)، تشعشعات مختلف هسته ای که دارای کاربردهای علمی متعدد هستند برای انجام طرح های تحقیقاتی، علمی و اکتشافات توسط دانشمندان و متخصصان در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
این طرح ملی با هدف رسیدن به پرتوهای نوری بسیار درخشنده (میلیاردها برابر درخشنده تر از نور خورشید) که راه را برای انجام آزمایش های دقیق در رشته های مختلف هموار می سازد، ساخته می شود.
این طرح که یک آزمایشگاه بزرگ علمی محسوب می شود، در حوزه های مختلف علمی از جمله پزشکی، فیزیک، شیمی، الکترونیک، داروسازی و کشاورزی دارای کاربرد خواهد بود.
برای ساخت این مرکز که یکی از بزرگترین طرح های علمی کشور و خاورمیانه محسوب می شود، 10 سال زمان پیش بینی شده است و به 10 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
6101*3013
خبرنگار: هادی درزی رامندی**انتشار دهنده: رضا اولادی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۴۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای یک‌جانبه پیرامون میدان آرش در بیانیه‌ای دوجانبه حقی برای مدعی ایجاد نمی‌کند

به گزارش جام جم آنلاین، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود اعلام و بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان تاکید نمود. 

کنعانی در واکنش به بند مربوط به ادعای کویت درباره میدان آرش گفت: طرح ادعای یک‌جانبه در این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند. 

کنعانی با اشاره به مذاکرات و رایزنی‌های قبلی فیمابین ایران و کویت تصریح کرد: به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب نموده و به جای آن به مذاکرات فنی و حقوقی برگردد که بهترین و مناسب‌ترین مسیر برای رسیدگی به موضوع است.

کنعانی بار دیگر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات مشترک، آمادگی دارد در خصوص چارچوبی که متضمن احترام به منافع مشترک باشد، گفتگوها را ادامه دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اصل حسن نیت در تعاملات منطقه‌ای، بر ضرورت اجتناب از مداخله دولتهای ثالث در خصوص این موضوع تصریح نمود.

وی گفت؛ بدون تردید دولتهای ذیربط می‌توانند در پرتو همکاریهای دوستانه و در راستای منافع مشترک، بدور از جنجال‌های رسانه‌ای به توافق لازم نایل شوند.

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • ۱۰ محور شریانی و غیر شریانی کشور همچنان مسدود است
  • رئیسی: همکاری‌های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و سریلانکا برای بی اثر کردن دشمنی ها باید تقویت شود
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • ۵ سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد
  • ادعای یک‌جانبه پیرامون میدان آرش در بیانیه‌ای دوجانبه حقی برای مدعی ایجاد نمی‌کند
  • ۵ سند همکاری با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • اسناد همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • دیدار دادستان ویژه روحانیت شمالغرب کشور با رئیس کل داگستری استان آذربایجان غربی
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه