Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@07:32:27 GMT

دغدغه اصلی اوپک در آستانه تمدید توافق کاهش تولید

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۲۶۳۳۷

اوپک عمده موانع دررسیدن به توافق برای تمدید محدودیت عرضه نفت تا مارس سال آینده را رفع کرده، اما پایبندی به کاهش تولید همچنان یک موضوع مورد مناقشه مانده است.

به گزارش ایسنا، آژانس بین‌المللی انرژی که به کشورهای مصرف‌ کننده توصیه می‌کند و بازوی تحقیقاتی خود اوپک اعلام کرده‌اند این سازمان در رعایت سهم تعیین شده برای کاهش تولید که از اول ژانویه به اجرا در آمد، پایبندی تقریبا ۱۰۰ درصدی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ارقام کلی اختلاف واقعی میان سطح تولید کشورها را پنهان می‌کند زیرا برخی از کشورها ترجیح داده‌اند بیش از سهم اختصاص یافته برای آنها، تولیدشان را کاهش دهند تا سستی سایر اعضا در رعایت توافق کاهش و پایبندی ضعیف‌تر از حد انتظار اولیه روسیه را جبران کنند.

عربستان سعودی که بزرگ‌ترین صادرکننده نفت عضو اوپک و جهان است، عرضه نفت خود را به پایین ۱۰ میلیون بشکه در روز هدف تعیین شده رسانده است.

امارات متحده عربی که متحد مهم عربستان در منطقه خلیج فارس است، بیش از ۲.۹ میلیون بشکه در روز سقف تعیین شده برای سه ماهه نخست امسال تولید کرد و عراق هم بیش از ۴.۴ میلیون بشکه در روز تولید داشته است.

روسیه که بزرگ‌ترین مشارکت کننده غیراوپک در این توافق است برای کاهش ۳۰۰ هزار بشکه در روز از تولید و رساندن آن به ۱۰.۹ میلیون بشکه در روز، تا آوریل دست نگه داشت.

احتمالا موضوع پایبندی در نشست روز پنج شنبه که وزیران کشورهای تولید کننده نفت برای بحث درباره دور بعدی محدودیت‌های عرضه در وین گردهم می‌آیند، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

مذاکرات تاکنون بر روی تمدید ۹ ماهه این توافق متمرکز بوده است، اما مذاکراتی هم درباره محدودیت عرضه برای مدت طولانی‌تر وجود دارد.

یک نماینده اوپک از منطقه خلیج فارس با بیان اینکه اکثر کشورها با تمدید ۹ ماهه موافق هستند، اما تضمین کردن حمایت از تمدید توافق یک مسئله و تضمین پایبندی به آن یک مسئله دیگر است، گفـ ما باید در این باره بیشتر صحبت کنیم.

وزیران کشورهای روسیه، عربستان سعودی، کویت، ونزوئلا، الجزایر و عمان که در کمیته نظارت بر پایبندی به توافق کاهش تولید حضور دارند، روز چهارشنبه پیش از آغاز نشست وزیران اوپک دیدار کردند.

آنها درباره سناریوهای مختلف از جمله حفظ کاهش تولید در سطح کنونی به مدت شش ماه، ۹ ماه و ۱۲ ماه صحبت کردند، اما همچنین محدودیت بیشتر عرضه نیز مورد بررسی قرار گرفت.

این گروه از وزیران به همه اعضای مشارکت کننده در این برنامه، تمدید ۹ ماهه توافق با همین میزان کاهش را پیشنهاد کردند. با این همه این پیشنهاد باید در نشست رسمی وزیران در روز جاری تصویب شود.

آنها همچنین اعلام کردند: به رصد پایبندی به سهمیه اختصاص یافته به هر کشور ادامه می‌دهند و همه مشارکت کنندگان را به پایبندی کامل به سهمیه کاهش تولید خود تشویق کردند.

حلیما کرافت، مدیر استراتژی کالای جهانی شرکت "آر بی سی کپیتال مارکتس" در این باره اظهار کرد: عجیب است که امارات کاهش بیشتری نداشته است و کوتاهی برخی از اعضای مشارکت کننده در کاهش تولید مطابق با اهداف‌شان را معادل خیانت به بازار نفت توصیف کرد. وی گفت: عربستان سعودی می‌توانست بر روی امارات فشار دوستانه‌ای اعمال کند با این همه ممکن است آنها با کشورهایی که متحد نمی‌دانند، سخت‌گیرتر برخورد کنند.

وزیران نفت متعدد مانند وزیران الجزایر و ونزوئلا روز چهارشنبه اظهار کردند که انتظار داشتند سطح ذخائر تا پایان سال جاری به سطح متوسط پنج ساله که از سوی اوپک هدف‌گذاری شده است، کاهش پیدا کند، اما برای دستیابی به این هدف، پایبندی کلیدی بوده و نه تنها تولید باید کمتر شود، بلکه باید صادرات هم کمتر شود.

بعضی از کشورهایی که تولیدشان را کاهش دادند در دو ماه نخست سال جاری از ذخائرشان نفت برداشت کرده‌اند، بنابراین صادرات آنها به سرعت کاهش پیدا نکرد.

نورالدین بوطرفه، وزیر انرژی الجزایر روز چهارشنبه به رویترز گفت: این مسئله بر قیمت‌ها تاثیر گذاشت. با وجود این که همه می‌گفتند توافق وجود دارد و تولید کاهش پیدا کرده است اما تغییری در سطح ذخایر مشاهده نکردیم.

به گفته تحلیلگران، اکثر کشورهای منطقه خلیج فارس به قیمت‌های بالاتر برای بودجه خود نیاز دارند، در حالی که عربستان سعودی که تصمیم دارد سهام غول نفتی سعودی آرامکو را در سال آینده عرضه کند، تحت فشار بیشتری قرار دارد.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، سایر تحلیگران می‌گویند با شمار زیاد ابهاماتی که پیش روی اوپک قرار دارد از چگونگی رشد تقاضا تا روند توسعه صنعت شیل آمریکا، تولید مسئله ای است که اعضای این سازمان می‌توانند کنترل کنند و اگر موفق به انجام چنین کاری شوند، به تثبیت قیمت‌ها کمک خواهند کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۶۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در سی و پنجمین جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحدهای نمونه اظهار کرد: دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند. تولید محور همه تلاش های ماست و محور تولید هم کارآفرینی و کارگر است. نقش کارگران در این زمینه بی بدیل است و باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود تا تولید ما هم در کیفیت و هم کمیت رشد کند.

وی ادامه داد: باید محصولی تولید شود که در دنیا بهترین باشد و تولید این محصولات از کشور ما برمی‌آید. استاندارد کف مشخصات یک کالاست و کالای تولدی ما باید در دنیا برتر باشد. در سریلانکا صدور خدمات فنی و ومهندسی انجام شده و ومهندسان آنجا می‌گفتند، کار بسیار علمی و دانش پایه انجام شده است. این کار چند منطوره بود و سد و نیروگاه ایجاد شده بود. مهندسان ما گفتند شاید اولین کاری است که در آن منطقه انجام شده است.

رئیسی ادامه داد: رهبری حکیمانه فرمودند که در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند که باید به این نخبگان توجه شود. باید از ایده پردازی حمایت کرد. ایده پردازی در دانشگاه مهم است، اما کسی که در عمل صاحب ایده شده است، باید مورد حمایت و توجه قرار گیرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه رشد فرهنگ کار در کشور بسیار مهم است، گفت: باید به کار و کارگر توجه شود. عمل برتر و موثر مهم است. بین نماز اول وقت و نماز قضا تفاوت وجود دارد. تاکید دارم کار زمان شناسانه اهمیت دارد. در زمان دفاع مقدس کارهایی در کارخانه‌ها انجام شد که ما را از کشورهای بیگانه بی نیاز کرد. کارهایی که همراه با خلاقیت و نوآوری بود. کارگران ما سابقه این کارها را نداشتند. الان هم به ما جنگ اقتصادی به ما تحمیل شده است که تاکنون جوانان، کارگران و کارفرمایان ما نشان دادند که همچنان که رزمندگان ما سیلی محکمی به دشمن زدند، کارگران ما هم در عرصه اقتصادی سیلی محکمی به دشمن خواهند زد، دشمنان فکر می کنند با تهدید و تحریم می توانند ما را متوقف کنند.

وی افزود: ما رشد تولید، رشد اقتصادی، رشد نوآوری داریم و در حوزه فناورانه رشد داریم.رشد کمی در شرکت‌های دانش بنیان داریم. جامعه کارگری و کارآفرنی ما پای کار است و این جای تقدیر دارد.
رئیس جمهور با اعلام اینکه لایحه امنیت شغلی کارگران در دولت تصویب شده و در مجلس پیگیری می‌شود تا کار سریعتر به نتیجه برسد، خاطرنشان کرد: ثبات شغلی بسیار مهم است. ما امروز شاهیدم که اشتغال در کشور افزایش و بیکاری کاهش یافته و این جای افتخار دارد. زمینه شغل برای تحصیل کردگان بهتر از قبل فراهم شده است. بیمه کارگران ساختمانی بسیار مهم است. وزیر گفته است که موانع این کار در حال رفع است. بیمه کارگران ساختمانی مورد تاکید دولت است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه سازوکار قانونی سه‌جانبه دولت، کارفرما و کارگر خوب است و ادامه یابد تا تصمیم مناسب با تورم گرفته شود و قابل دفاع است، افزود: بانک‌ها با اشتغال، مسکن و ازدواج همراهی کنند. تاکید می‌کنم که در پرداخت وام برای این سه موضوع که به رفع دغدغه جوانان کمک می کند، همراهی کنند. باز هم تاکید می کنم که بانک‌ها مساعدت بیشتری داشته باشند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مسئول بانک رفاه کارگران اعلام کردند که آمادگی دارند که برای تسهیلات مسکن کارگران کمک کنند که من از وی تشکر می کنم تا این دغدغه کارگران را حل کنند. سهم مسکن در سبد هزینه خانوداه زیاد است و بنای دولت این است که با امکاناتی که در کشور وجود داردآن را حل کند. یکی از امکانات مهم کشور، زمین است و ممکن در مرکز استان یا تهران زمین نداشته باشیم، اما آن طرف تر از تهران، تبریز یا مشهد و مرکز استان امکان تهیه زمین وجود دارد. از همه مدیران شرکت‌ها و کارخانجات می خواهم همت کنند تا تعاونی‌های مسکن فعال شوند. وزارت راه و شهرسازی آمادگی برای رفع دغدغه مسکن را دارد. مسکن دغدغه مهمی برای کارگران است و باید این دغدغه رفع شود.

رئیسی در ادامه گفت: مهارت ورزی برای همه لازم است برای هر کاری دانش‌افزایی و مهارت افزایی لازم است. مهارت و دانش باید به روز شود. همواره باید نسبت به کسب دانش اقدام کرد. دنیا هم دنیای اطلاعات، ارتباطات و دانش است. در گذشته حرف دولت الکترونیک مطرح بود و امروز بحث دولت هوشمند مطرح است . در سال های گذشته دولت‌ها نتوانستند دولت الکترونیک را اجرایی کنند  و الان 37 درصد دولت الکترونیک محقق شده است. همه ما محتاجیم که دانش‌مان به روز شود و مهارت افزایی و دانش افزایی برای جامعه کارگران هم اهمتی زیادی دارد.

وی در پایان گفت: هزاران کارگر مشغول به کار شده‌اند و کارخانجات تعطیل دوباره احیاء شده اند. تعطیلی کارخانجات مشکلات زیادی در زندگی کارگران ایجاد کرده است. کارخانه‌های زیادی بودند که از گردونه تولید خارج شده بودند و اما الان به چرخه تولید بازگشته‌اند. قریب به 10 هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل به تولید برگشته‌اند. تاکید کرده‌ام که مسئولان اجازه ندهند کارخانه‌ای به هر دلیلی تعطیل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رئیس جمهور معیشت مردم است
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رییس جمهور معیشت مردم است
  • پائو کوبارسی در آستانه تمدید قرارداد با بارسلونا
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!