Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@17:00:59 GMT

روزه داری چگونه مایه آرامش جان و دل می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۲۶۹۸۵

روزه داری چگونه مایه آرامش جان و دل می‌شود؟

روزه داری یعنی کنترل ارادی بر خوردن و نوشیدن و حرف زدن که می‌تواند اعتماد به‌نفس فرد روزه دار را تا حد زیادی افزایش دهد و ضمن احساس موفقیت و قدرت، زمینه تقویت اراده و تسلط فرد بر تمامی زوایای زندگی‌اش را ایجاد نماید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آناج،روزه داری ذکری است که از صبح صادق تا غروب خورشید بصورت مداوم در جان و دل روزه دار ساری و جاری است و موجب اطمینان قلب و آرامش نفس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذکر به معنای یاد کردن، بر زبان راندن، به یاد آوردن، آوازه، ثنا، دعا، ورد آمده است و در کلمات عارفان به معنای یاد کردن، مواظبت بر عمل، حفظ، طاعت، نماز و قرآن تعبیر شده است و بر خلاف تصور عموم صرفا گردش زبان به اسماء الله نیست.

روزه داری یعنی محافظت انسان بر اعضا و جوارح خویش و رعایت محرماتی که باعث باطل شدن این فریضه است. این محافظت از نوع خاص سخن گفتن گرفته تا خوردن و آشامیدن و ممنوعیت‌های جنسی را شامل می‌شود و مانند دیگر عبادات دارای مراحل و مراتبی می‌باشد و هر فرد به فراخور مرتبه عبادتی که انجام می‌دهد از نتیجه آن برخوردار می‌گردد.

نکته‌ای که حائز اهمیت بسیاری در مورد روزه‌داری است اینکه، چون روزه داری فوائد زیادی برای بدن و سلامت جسمانی انسان‌ها دارد، ممکن است برخی‌ها از فوائد معنوی آن غافل مانده و یا حتی صرفا به نیت سلامتی اقدام به روزه داری کنند که این نیت باعث خدشه دار شدن و احیانا ابطال این فریضه می‌گردد، چون تمامی عبادت‌ها به‌ شرطی مورد قبول حق تعالی قرار می‌گیرد که صرفا به خاطر اطاعت امر خداوند و کسب رضایت جل جلاله باشد.

یکی از عواملی که آرامش روانی ما را تهدید می‌کند احساس عدم کنترل بر اوضاع خودمان است که می‌تواند در ضعف اعتماد به‌ نفس ریشه داشته باشد. روزه داری یعنی کنترل ارادی بر خوردن و نوشیدن و حرف زدن و برقراری روابط جنسی که می‌تواند اعتماد به‌ نفس فرد روزه دار را تا حد زیادی افزایش دهد و ضمن دستیابی به احساس موفقیت و قدرت، زمینه تقویت اراده و تسلط فرد بر تمامی زوایای زندگی اش را ایجاد نماید.

همچنین جنبه مهم دیگر، یکسان بودن مردم در این عبادت بزرگ و همگانی است که می‌تواند با ایجاد شرایط یکسان، حس همدلی و اتحاد معنوی در افراد به وجود بیاورد و برای همین سیره امامان معصوم علیهم السلام و سفارش بزرگان دینی هماره این بوده است که در ایام رمضان از ریخت و پاش در خوردن و سفره‌های رنگین در مهمانی‌های رمضان اجتناب شود تا اثری که از معنویت این ماه انتظار می‌رود، حاصل شود و برای همین حضرت امام باقر(علیه السلام) مى‌فرماید: روزه و حج آرام بخش دلهاست چون حج نیز مانند روزه عبادتی است که انسان در آن از رنگ و لعاب فردیت و تک گرایی و متمایز شدن به دور است و می‌تواند به آرامش روانی حاصل از این یکدستی دست پیدا کند.

اگر عوامل روانی و معنوی را در کنار سایر عوامل مادی و جسمانی مانند دفع چربى‌هاى مزاحم، تنظیم فشار، قند خون و موارد دیگر قرار دهیم، فرد در حالت عروج معنوی و مادی قرار می‌گیرد و در این حالت طبق فرمایش پیامبر اکرم (ص) فرد در معرض نفوذ شیطان قرار نمی‌گیرد و شیطان از ما دور می‌شود، رویش سیاه و پشتش می‌شکند. اما بدیهی است که شرط وصول به تمامی این آثار، رعایت شرایط روزه داری به صورت تام و کامل می‌باشد و صرفا نخوردن و نیاشامیدن موجب دسترسی به فضایل و گنج‌های نهان در این عبادت بزرگ نخواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۶۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان

فرمانده انتظامی استان اصفهان، مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در کلانتری‌ها طی سال گذشته را حاصل تلاش متعهدانه و دلسوزانه ۹۰ روانشناس شاغل در مجموعه این فرماندهی عنوان کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان و به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار حمید علینقیان‌پور ضمن تبریک روز جهانی روانشناس و مشاور به جامعه روانشناسان و مشاوران کشور گفت: در عصر پرتلاطم حاضر که انسان‌ها هر روز با مشکلات و چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند، موضوع  سلامت روح و روان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی افزود: امروز همگان دریافتند جامعه‌ای که از نظر روحی و روانی دچار آسیب باشد نمی‌تواند پیشرفت کرده و به اهداف عالیه‌ای که برای خود در نظر گرفته، دست یابد و بر همین اساس نقش روانشناسان و مشاوران بسیار حائز اهمیت بوده و وجود این افراد برای هر جامعه‌ای لازم و ضروری است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان از روانشناس و مشاور به عنوان  سنگ صبور، محرم اسرار مردم و مرهم دل‌های رنجور یاد کرد و گفت: با توجه به نقش مفید و مؤثری که روانشناسان و مشاوران در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و کمک به بزه آسیب‌دیدگان جامعه دارند، استخدام و بهره‌گیری از این افراد در دستور کار پلیس قرار گرفت و امروز که بیش از 2 دهه از فعالیت این عزیزان می‌گذرد، منشأ اثرات خیر هم برای مجموعه سازمان انتظامی کشور و هم برای عموم مردم بودند.

سردار علینقیان‌پور افزود: هم اکنون 90 روانشناس و مشاور و مددکار اجتماعی در مجموعه فرماندهی انتظامی استان اصفهان مشغول فعالیت هستند که اکثر آنها تحصیلات عالیه دارند و به گره گشودن از مشکلات مردم و تامین آرامش روانی جامعه تلاش می‌کنند.

وی افزود: در سال گذشته 86 هزار و 207 نفر به مرکز مشاوره  آرامش و واحدهای مشاوره و مددکاری مستقر در کلانتری‌های استان مراجعه کردند که بالغ بر 70 درصد از پرونده‌های ارجاعی به آنان به صلح و سازش منجر و از ورود این پرونده‌ها به دستگاه قضایی جلوگیری شده است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان، برگزاری 3 هزار و 308 جلسه در قالب طرح مشاوره فعال، برگزاری 24 جلسه مشاوره گروهی، تالیف یک جلد کتاب در حوزه روانشناسی خانواده و هزار و 724 مورد تعامل و همکاری با سایر نهادها و سازمان های دولتی و غیردولتی در جهت ارائه خدمت رسانی بهتر به مردم را از جمله مهم‌ترین اقدامات مرکز مشاوره آرامش این فرماندهی در سال گذشته برشمرد.

برخی از موفقیت‌های پلیس مرهون زحمات روانشناسان استپلیس در خدمت مردم/2 شهروند سنندجی نجات یافتند

سردار علینقیان‌پور با بیان اینکه  از 110 کلانتری در سطح استان 79 کلانتری دارای واحد مشاوره و مددکاری هستند و حداقل یک روانشناس در آنجا به مراجعان خدمت‌رسانی می‌کند، گفت: تقویت و تجهیز کلانتری‌های فاقد واحد مشاوره و مددکاری به این واحد و استفاده از کارشناسان مشاوره در دست اقدام است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان در خاتمه با قدردانی از تلاش‌ها و زحمات روانشناسان و مشاوران که  سلامت  و آرامش روحی و روانی را به مردم هدیه می‌دهند افزود: بی‌شک این عزیزان نقش بزرگی در امنیت روانی جامعه دارند و پلیس همواره این تلاش را ارج نهاده و به عنوان حافظ امنیت جامعه از دانش و تخصص آنان برای آرامش و آسایش هرچه بیشتر جامعه بهره می‌برد.

 

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • کشف ۱۰ تن خمیر مایه در بناب
  • مایه کوبی ۲۶ هزار رأس دام سبک در منطقه بارز و شوارز
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان
  • امنیت شغلی کارگران سبب آرامش جامعه می‌شود
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • تفال به حافظ یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به جان او که گرم دسترس به جان بودی...