Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-04@22:37:52 GMT

۶/۴ میلیون دیابتی ،۱۷ میلیون بیمار روانی در ایران

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۲۷۹۶۴

در مقدمه این کتاب – برنامه آمده است : کلیات برنامه‌هایی که قصد دارم در دولت دوازدهم پیگیری کنم درچند فصل همراه یک فصل معرفی مسایل اساسی کشور تقدیم ملت ایران می‌شود .

کارشناسان ساعت ۲۴ پس از مطالعه این کتاب،انتشار بخش‌هایی از آن را برای اطلاع خوانندگان ساعت ۲۴ توصیه کرده‌اند . این نوشته در چند بخش تقدیم می‌شود که بخش نخست آن را می‌خوانید :


یکی از مشکلات کشور افزایش خطراتی است که امنیت انسانی را تهدید می‌کند شاخص توسعه انسانی ایران در سال ۱۳۹۵ در جایگاه ۶۹ جهانی قرار گرفت که جزو کشورهای با توسعه انسانی بالا محسوب می‌شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاخص در ایران از سال ۱۳۷۰ به این‌سو ، به ‌طور متوسط سالانه ۶۷درصد درصد رشد داشته که بیشترین رشد به بازه زمانی۱۳۸۰ -۱۳۷۰ اختصاص دارد ه به ‌طور میانگین سالانه ۲۶/۱ درصد رشد داشته است، لیکن برخی مشکلات تهدیدکننده رشد توسعه و امنیت انسانی است . برخی عواملی که امنیت انسانی را تهدید می‌کنند عبارت‌اند از :


- حدود ۵۰ درصد از مرگ‌ومیرها در ایران از بیماری‌های قلبی و عروقی ناشی می‌شود ۲۰ تا ۳۰ درصد مرگ‌ومیرها نیز ناشی از انواع مختلف سرطان است . حدوداً ۸۰ درصد از بیماری‌هایی که به مرگ‌ ومیر ایرانیان منجر می‌شود غیر واگیر و نیمی از آن نیز قابل‌پیشگیری هستند


- در حال حاضر ۶/۴ میلیون نفر از جمعیت کشور به دیابت مبتلا هستند که ۴۰ درصد (حدود نیمی از آن‌ها ) از بیماری خود مطلع نیستند . سن ابتلا نیز همانند سن ابتلا به سکته ۱۰ تا ۱۵ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است .


- حدود ۱۰ میلیون ایرانی به فشارخون مبتلا هستند ،هرچند بسیاری از آن‌ها از این امر آگاهی ندارند .


- حدود هفتاد در صد تهرانی‌ها اضافه‌وزن دارند . رژیم غذایی پرچرب ،کم‌خونی عادت غذایی نامناسب و عدم تحرک کافی ،ازجمله علل اصلی اضافه‌وزن عنوان‌شده است .۱۸ میلیون ایرانی بر اساس برآوردهای وزارت بهداشت ،دچار کم‌تحرکی هستند .


- بیماری‌های روانی در جامعه روند رشد سریعی داشته‌اند . پیمایش‌های معتبر نشان می‌دهد حدود ۲۳ درصد از جمعیتت ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور (حدود ۱۵ تا۱۷ میلیون نفر ) درجه‌ای از بیماری یا اختلال‌های روانی را تحمل می‌کنند .


- مشکلات محیط زیستی نظیر ریز گردها ،آلودگی هوا ،مشکلات تأمین آب و آلودگی‌های ناشی از مواد سمی سلامت میلیون‌ها نفر را در ایران تهدید می‌کند .


- کاستی های نظام سلامت


نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران علی رغم همه دستاوردهایی که در گذشته داشته و خدماتی که در چارچوب طرح تحول جامع نظام سلامت به مردم ارائه شده هنوز با مشکلاتی ساختاری مواجه است . برخی چالش های نظام سلامت عبارتند از :


افزایش کسری اعتبارات سازمان های بیمه گر


افزایش کسری غیر رسمی علی رغم کاهش آن در دولت یازدهم


نظام پرداخت با آثار انگیزشی هماهنگ


افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی شامل سکته قلبی و سکته مغزی ،سرطان ، دیابت ،بیماری‌های تنفسی و ترافیکی


- بی‌عدالتی در بهره‌مندی از خدمات سلامت


- تمرکز بر درمان و کم‌توجهی به پیشگیری


- کم‌توجهی به مؤلفه‌های اجتماعی سلامت و تمرکز بر وجوه پزشکی سلامت و غفلت از ابعاد غیرپزشکی سلامت


- تمرکز بر بخش درمان و اجرانشدن الزامات قانونی ازجمله نظام ارجاع ، سطح‌بندی خدمات و خرید راهبردی


- در اولویت بودن خدمات بیمارستانی تخصصی و فوق تخصصی در برابر مراقبت‌های سرپایی


- بروز تقاضای القایی در بخش‌های تشخیصی و درمانی به دلایلی از قبیل عدم اجرای نظام ارجاع ،اصلاح نظام پرداخت و ابلاغ راهنماهای بالینی


- هدفمند نبودن منابع بخش سلامت به سمت دهک‌های پایین درآمدی


- نبود برنامه‌های جامعه‌محور برای کنترل عوامل خطر سلامتی در اولویت منطبق با بار بیماری‌های کشور


- ورود بی‌رویه ارائه‌کنندگان خدمات سلامت به بازار و ایجاد تقاضای القایی


- نظام پرداخت نامناسب و هزینه زا


- فقدان راهنمای بالینی و تأثیرات نامناسبان بر درمان و هزینه‌های بخش القایی


- نظام پرداخت نامناسب و هزینه زا


- فقدان راهنماهای بالینی و تأثیرات نامناسبان بر درمان و هزینه‌های بخش سلامت


- نبود نظارت مؤثر بر شیوه ارائه خدمات در بخش‌های مختلف


- ناهماهنگی و ناپایداری بین منابع با بسته خدمت موردنیاز و مصاف .دولت یازدهم از طریق اجرای طرح تحول سلامت تلاش کرد تا فشار هزینه‌های ناشی از درمان بر مردم را کاهش دهد و با توجه به وضعیت بحرانی ایجادشده در پایان دولت دهم ، این اقدام ضروری بود ، اما کماکان ضرورت‌های جدی برای اصلاحات ساختاری در نظام بهداشت و درمان وجود دارد .

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۷۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعمال مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال خبر داد و گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای فوق‌العاده خاص در نظر گرفته شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهرام عین‌اللهی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی در جمع خبرنگاران ضمن قدردانی از زحمات کادر سلامت اظهار کرد: کارکنان نظام سلامت باعث افتخار ما هستند و به طور شبانه‌روزی، حتی در ایام تعطیل کار می‌کنند و در زمان کرونا نیز افتخارآفرینی کردند.

وی با اشاره به تقدیم 300 شهید حوزه سلامت در مبارزه با بیماری کووید19 گفت: با توجه به نیازهایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق‌العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن علنی مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه روز گذشته به تصویب رسید.

عین‌اللهی ادامه داد: 10 هزار میلیارد تومان فوق‌العاده خاص برای کارکنان حوزه سلامت در نظر گرفته شده که آیین نامه اجرایی آن در کمیته‌ها در حال تدوین بوده و به اطلاع تمامی کارکنان خواهد رسید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصوبه فوق‌العاده خاص از امسال اعمال می شود و جزو بودجه امسال دیده شده است.

عین‌اللهی در بخش دیگری از گفت‌و‌گوی خود با خبرنگاران به دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه سلامت اشاره و بیان ‌کرد: آموزش علوم پزشکی در ایران بنا به اقرار تمامی سازمان‌های بین المللی یکی از آموزش‌های در تراز کشورهای پیشرفته جهان است و تمامی شاخص‌هایی که در یک آموزش پیشرفته پزشکی لازم است را داراست.

وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه ما نه تنها همه خدمات بهداشتی و درمانی مردم را در داخل کشور ارائه می‌دهیم بلکه در سال گذشته قریب به یک و نیم میلیون نفر از خارج از کشور برای درمان به ایران آمدند و خدمات دریافت کردند.

وی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از ابتدای انقلاب تاکنون از 10 دانشگاه علوم پزشکی به 70 دانشگاه افزایش پیدا کرده است، گفت: اکنون 240 هزار دانشجو، 22 هزار عضو هیئت علمی و 840 مرکز تحقیقاتی داریم و جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

عین‌اللهی با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری با بیان اینکه در سال گذشته در سه رشته بیهوشی، طب اورژانس و اطفال کمبود متقاضی داشتیم، گفت: مجبور شدیم در این سه رشته مجدد فراخوان داده و از کارورزان سال آخر پزشکی با مصوبه آموزش پزشکی تخصصی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه 12 هزار نفر در آزمون دستیاری در دوره جدید شرکت کرده اند، گفت: امسال نیز می‌توانیم معادل سال گذشته در دستیاری پذیرش داشته باشیم.

جذب 26 هزار نیروی ‌جدید در ‌وزارت بهداشت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می‌کنیم و در صورتی که افزایش و کاهشی لازم باشد با تصویب این شورا انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص ۱۰ همت برای کادر درمان در بودجه ۱۴۰۳
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت به کادر درمان
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید