Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@01:32:48 GMT

آغاز نشست اوپک برای تمدید کاهش تولید نفت

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۲۸۹۴۴

کشورهای صادرکننده نفت اوپک درباره تمدید توافقی که در دسامبر به همراه ۱۱ تولیدکننده غیرعضو این سازمان برای کاهش تولید به میزان حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز در نیمه اول سال ۲۰۱۷ داشتند، مذاکره خواهند کرد.بیشتر وزیران نفت و نمایندگان اوپک و بازار انتظار دارند توافق کاهش تولید به مدت ۹ ماه به جای پیشنهاد اولیه شش ماه تمدید شود، اما بعضی از کشورها شامل روسیه مدت طولانی‌تر ۱۲ ماه را پیشنهاد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، پیش از آغاز این نشست، اظهار کرد: به نظر می‌رسد احتمال بالایی وجود دارد که همین میزان کاهش به مدت ۹ ماه دیگر ادامه پیدا کند. وی در ادامه افزود: نیجریه و لیبی که دو عضو اوپک هستند همچنان از مشارکت در کاهش تولید معاف خواهند شد.

فالح گفت: پیشنهادهایی درباره کاهش بیشتر تولید وجود داشته است و بسیاری از کشورهای عضو اوپک انعطاف‌پذیری نشان دادند، اما این اقدام ضروری نخواهد بود. ذخایر جهانی رو به کاهش بوده و صادرات نفت عربستان کاهش پیدا می‌کند.بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران که در نشست‌های قبلی اوپک اغلب با عربستان سعودی دچار اختلاف بود، اظهار کرد: ایران تصمیم اکثر اعضا را دنبال خواهد کرد و پیشنهادی برای کاهش بیشتر تولید مطرح نبوده است.

بهای نفت برنت در زمان آغاز مذاکرات ثابت بود و حدود ۵۴ دلار در هر بشکه معامله شد. معاملات برنت اوایل روز پنج شنبه پس از اظهارات وزیران نفت که امیدواری بازار برای کاهش بیشتر تولید یا تمدید ۱۲ ماهه توافق کاهش تولید را از میان برد، حدود یک دلار کاهش داشت.عربستان سعودی که بزرگ‌ترین صادرکننده نفت اوپک و روسیه که بزرگ‌ترین تولیدکننده غیرعضو اوپک است اعلام کرده‌اند توافق کاهش تولید برای سرعت بخشیدن به روند تعادل مجدد بازار و جلوگیری از ریزش قیمت‌های نفت به پایین ۵۰ دلار درهر بشکه بایستی تمدید شود.

به گفته منابع اوپک، نشست روز پنج شنبه ضرورت همکاری بلند مدت با تولیدکنندگان غیراوپک را وارد بارز کرد.این سازمان ممکن است پیامی به بازار ارسال کند مبنی بر این‌که به دنبال محدود کردن صادرات نفت خود است که به اندازه تولیدش کاهش پیدا نکرده است.وزیر انرژی عربستان روز پنج شنبه اظهار کرد: صادرات این کشور در ژوئن کاهش خواهد یافت و پایین‌تر از میزان تقاضای مشتریان خواهد بود.

کاهش تولید اوپک کمک کرد نفت امسال به بالای ۵۰ دلار در هر بشکه صعود کند و حمایت مالی خوبی را برای تولیدکنندگان فراهم کرد که بسیاری از آنها وابستگی زیادی به درآمدهای انرژی دارند و ناچار شده بودند برای جبران کسری بودجه خود از ذخایر ارزی خارجی برداشت کنند. اما رشد قیمت‌ها در سال جاری به رشد صنعت شیل آمریکا که در توافق کاهش تولید مشارکت نکرده است کمک کرد و بدین سان تعادل مجدد بازارها آهسته شد، زیرا ذخایر جهانی همچنان در رکورد بالایی قرار دارند.

بر اساس گزارش رویترز، اوپک کاهش کاهش ذخایر جهانی از رکورد ۳ میلیارد بشکه به متوسط پنج ساله که ۲.۷ میلیارد بشکه است، را هدف گذاری کرده است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ زنی شد/تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین در روز
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • کلنگ زنی مینی پالایشگاه دهدشت/ تولید ۱٠ هزار بشکه بنزین
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • پنجاهمین نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان آغاز شد
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران