Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر فیلیپین مناسبات مطلوبی با کشورهای روسیه، چین و حتی آمریکا برقرار کرده که باید کنترل این روابط با مدیریت هوشمندانه‌ای توسط مانیل صورت بگیرد و در غیر این صورت خطر تقابل سه قدرت مذکور افزایش می‌یابد.

به گزارش گروه بین‌ الملل خبرگزاری تسنیم، نیمه دوم ماه مه روسیه میزبان رئیس جمهوری از کشورهای جنوب شرق آسیا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسی که شهرت زیادی در بیان سخنان تند و صریح دارد و حرف‌های تحقیرآمیزی نسبت به اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا داشت.

رودریگو دوترته، رئیس جمهور فیلیپین از 22 ماه مه وارد روسیه شده که قرار بود تا بیست و ششم همین ماه در این کشور بماند، اما این سفر نیمه کاره ماند و دوترته بعد از دیدار با پوتین به کشور خود بازگشت.

دلیل بازگشت او حمله تروریستی در فیلیپین عنوان شده که یکی از اهداف دوترته از سفر به روسیه افزایش توان مقابله با همین خطر است.

جستجو برای خرید تسلیحات نظامی مانیل را بر آن داشته که با کشورهایی مانند روسیه روابط نزدیک‌تری پیدا کند و یک پشتوانه مطمئن برای خود بسازند، اما این تلاش‌های به این نقطه ختم نمی‌شود.

شهرت جهانی دوترته از سخنان تند او نسبت به اوباما شروع که از همین زمان به بعد سیاست‌های واشنگتن در فیلیپین با چالش جدی مواجه شد و فسخ قراردادهای خرید سلاح از آمریکا در اواخر سال 2016 وضعیت را پیچیده‌تر کرد.

هر بار که فیلیپین از آمریکا دور می‌شد، مسکو تلاش می‌کرد روابط نزدیکی با مانیل داشته باشد، به خصوص بعد از آنکه رویکرد مثبت دوترته به روسیه و بعضاً چین واضح‌تر شد. ورود رزم‌ناوهایی مانند آدمیرال تریباتس و بوریس بوتوما به آبهای کشور فیلیپین قدم آغازین روسیه برای شروع نزدیک‌سازی مناسبات و همکاری گسترده با مانیل بود.

افزون بر آن، سفر نیکلای پاتروشف به فیلیپین در سال گذشته میلادی که بسیاری از تحلیلگران آن را بهره برداری مسکو از رویکرد دوترته در سیاست خارجی می‌دانستند، در گسترش روابط بسیار تاثیرگذار بود.

ابعاد مشخص تمام این موضوعات در چارچوب مبارزه با تروریسم و مقابله با جرائم سازمان یافته است؛ چراکه کشوری مانند فیلیپین در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر هم آسیب پذیر عمل کرده است. بدین ترتیب خرید سلاح از کشوری مانند روسیه و دریافت کمک از سرویس‌های اطلاعاتی آنها کمک زیادی به دولت مانیل می‌کند.

البته مسائل اقتصادی و معیشتی هم در این کشور وضعیت خوبی ندارد و نسبت به سایر کشورهای آسیای جنوبی شرقی بسیار ضعیف است. در این عرصه هم مسکو می‌تواند شریک خوبی برای آنها باشد، به صورت مشخص‌تر بهانه‌ها برای توسعه روابط مسکو و مانیل زیاد است.

به همین دلیل در سفر دوترته به روسیه توافق‌نامه‌هایی در زمینه بازرگانی، سرمایه گذاری، حمل و نقل، کشاورزی، نظامی و تدافعی، صنعتی و فرهنگی به امضای مقامات دو طرف رسید. حتی توافق‌نامه‌ای با شرکت روس اتم برای استفاده از توان هسته‌ای امضا شد.

اما منافع فیلیپین برای حضور روسیه در منطقه جنوب شرق آسیا در موارد گفته شده خلاصه نمی‌شود. سال‌های زیادی از مناقشه فیلیپین با جمهوری خلق چین نسبت به جزایر پاراسل، اسپراتلی و اسکاربورو واقع در دریای جنوبی چین می‌گذرد. دولت مانیل هم تلاش می‌کرده تا با استفاده از توان نظامی آمریکا توازنی را در برابر چین ایجاد کند.

بنابراین این دریا صحنه تقابل سرد و گرم دو قدرت جهانی یعنی چین و آمریکا است. علاوه بر آن واشنگتن با حضور خود در این منطقه اهرم فشاری علیه پکن اعمال می‌کند. با اظهارات تند دوترته نسبت به اوباما معادله کمی به نفع چین تغییر کرد.

اما تقابل واشنگتن و پکن، مواضع آنها را نیز برای حضور موثرتر در دریای جنوبی چین تقویت می‌کرد که این عامل آزادی عمل برای کشورهای جنوب شرق آسیا را از بین می‌برد. از این رو حضور قدرت سومی مانند روسیه می‌تواند فضای سنگین حاکم بر این دریای مورد مناقشه را از بین ببرد. در واقع از نظر مقامات فیلیپین تقویت مواضع ژئوپلیتیک روسیه هیچ کشوری در منطقه را تهدید نمی‌کند.

البته این نکته را باید توجه داشت که روسیه متحد راهبردی چین است و این عامل هم می‌تواند به ضرر فیلیپین و هم به نفع آنها باشد. درست است که بر خلاف تصورها مناسبات چین و آمریکا روند خوبی را طی می‌کند و رابطه رئیس جمهور فیلیپین با دونالد ترامپ نیز مطلوب است. اما یک اتفاق لازم است که معادله را پیچیده کند.

زیرا حضور روسیه در منطقه جنوب شرق آسیا در راستای منافع بلند مدتی است که شکست آن برای مسکو بسیار ناخوشایند است، چین هم در مواقع ضروری و عملیاتی بر خلاف روسیه را همراهی خواهد کرد.

از طرفی دیگر در هر صورت آمریکا رقیب استراتژیک روسیه و چین است و فیلیپین نیز به سیاست‌های سنتی خود درباره جزایر مورد مناقشه با چین ادامه می‌دهد که باعث نزدیک شدن بیشتر مانیل به آمریکا به دلیل نگرانی از ناحیه چین می‌شود. این موارد به صورت آشکار وجود دارد و سناریوی‌های دیگر ذیل آن تعریف می‌شود. چراکه که ممکن است آمریکا با کمک اتحادیه اروپا جبهه‌ای برای تقابل در منطقه تشکیل دهد.از این رو برخورد همین منافع و مواضع ممکن است به خطری بزرگ در دریای جنوبی چین منجر شود که در هر صورت زیان سختی نصیب فیلیپین می‌شود.

در مجموع باید گفت ارتباط فیلیپین با کشورهای روسیه، چین و آمریکا باید کنترل شده ادامه پیدا کند و در غیر اینصورت خطرات زیادی در این کشور و منطقه به وجود می‌آید. گسترش مناسبات با مسکو برای حل مشکلات داخلی فیلیپین بسیار موثر است، به شرط آنکه مانیل غیرهوشمندانه از روابط خود با سه قدرت مذکور بهره برداری نکرده و منافع تعریف شده این کشورها را با خطر جدی مواجه نکند که اگر خلاف آن عمل شود بهانه جدیدی برای تقابل آنها با هم به وجود می‌آید.

گزارش از میکائیل مدیرروستا

انتهای پیام/

R1436/P36447/S8,87,89,95,1128/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۳۳۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

  توجه ایران به توسعه پایدار اقتصادی
وی با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «اکسپو ۲۰۲۴» باحضور بازرگانان از کشورهای مختلف در تهران گفت: این نشان می‌دهد که ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی و تقویت مناسبات سازنده با کشورهای مختلف در این حوزه توجه جدی دارد.
   
دانشجو با خشونت ساکت نمی‌شود
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درپاسخ به سوالی در مورد اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا گفت: این اعتراضات نشان دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به مسأله فلسطین است. وی افزود: با اقدامات پلیسی وسیاست‌های خشن نمی‌توان صدای این معترضان را خاموش کرد.کنعانی ادامه داد: وزارت خارجه ایران برخورد خشن و پلیسی با فضای دانشگاه‌ها ومطالبات دانشجویی درآمریکارابه‌هیچ‌وجه نمی‌پذیردومعتقد است که با سیاست‌های خشن و پلیسی،نمی‌توان صدای‌دانشجویان ومطالبات برحق افکارعمومی جهان درمحکومیت جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی را خاموش کرد.
   
گسترش همکاری‌های اقتصادری ایران و عربستان
کنعانی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این‌که ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور نیز توجه دارند، گفت: در حال حاضر دو هیات دولتی جمهوری اسلامی ایران در دو سطح و به دو منظور در ریاض به‌سر می‌برند. هیاتی به ریاست آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد برای مشارکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده‌اند و در این هیات آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی نیز حضور دارند.
   
گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها و این‌که آیا در جریان سفر اخیر آقای احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به روسیه در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شده است، بیان کرد: همان‌طور که هفته پیش مطرح کردم، گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با این موضوع به روش‌های مقتضی ادامه دارد. وی ادامه داد: نشست‌های بین‌المللی معمولا فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگاه‌های خود را با طرف‌های مقابل و مرتبط در این حوزه بیان می‌کند و دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی را که در این زمینه مطرح است، دریافت می‌کند.
   
مطالبات ما در توافق‌نامه امنیتی از دولت عراق واضح است
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند اجرای توافق‌نامه امنیتی ایران و عراق باتوجه به دیدار اخیر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشور با قاسم الاعرجی، دبیر شورای امنیت ملی عراق افزود: همان‌طور که پیش از این گفته‌ایم این توافق براساس یک مبنای مشترک جهت تامین امنیت درخصوص مرزهای دو کشور و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در مورد مصادر صدور ناامنی از این کشور و مرزها به جغرافیای داخل کشور است. مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق کاملا واضح است.
   
روابط ایران و روسیه در مسیر پیشرفت است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد گسترش روابط ایران و روسیه با توجه به سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه و همچنین سفر چند روز پیش علی باقری، معاون وزیر خارجه به مسکو و حمایت روسیه از عملیات وعده صادق که از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است. همکاری‌های دو جانبه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف در جریان است و ما شاهد جهشی کاملا چشمگیر در حجم مناسبات و همکاری‌های دو کشور هستیم. ایران و روسیه دارای عزم و اراده مشترک برای افزایش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های جدید در این ارتباط هستند.

در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر در روسیه گفت: هرگونه اقدام به عملیات تروریستی علیه شهروندان، اماکن دولتی و ... در هر کشوری که صورت بگیرد از نظر ایران مردود و محکوم است.وی افزود: در بحث مبارزه با تروریست در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه هستیم و موضوع تروریسم یک تهدید مشترک برای دولت و ملت‌های جهان است. کنعانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها در راستای منافع نامشروع سیاسی خود از تروریسم در طول سالیان گذشته به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.وی با تاکید بر این‌که تروریست یک تهدید مخوف و نگران‌کننده است و متاسفانه برخی از کشورها مایل هستند که از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند، گفت: در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست توضیحاتی در ارتباط با سفر اخیر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران به روسیه برای شرکت در نشست امنیتی سنت‌پترزبورگ ارائه داد و گفت: آقای احمدیان در این اجلاس پنج پیشنهاد مشخص ایران را در حوزه امنیت بین‌الملل ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • چین: فیلیپین اراده پکن برای حفاظت از حاکمیت خود را به جالش نکشد
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟