Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجتماع>اجتماعی - همشهری آنلاین:
رئیس انجمن مددکاری با انتقاد از واگذاری مسائل اجتماعی به وزارت کشور گفت کشور نیازمند سامانه رصد آسیب‌های اجتماعی است.

سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران، در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر آنکه نیازمند راه اندازی «سامانه رصد آسیب‌های اجتماعی» در کشور هستیم، گفت: یکی از نیازهای امروز جامعه ما تحلیل دقیق وضعیت موجود در حوزه آسیب‌های اجتماعی و رصد آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این در حالیست که در حوزه مسائل و آسیب‌های اجتماعی جز در موارد ازدواج و طلاق هیچ سیستمی که وضعیت اجتماعی کشور را رصد کرده و به ما بگوید که در گذشته در چه وضعیتی بوده‌ایم، امروز کجا هستیم و در آینده به کجا خواهیم رسید؟ نداریم؛ و این خلاء به شدت در کشور احساس می‌شود.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران در ادامه ضمن بیان آنکه کارهای پراکنده‌ای در این حوزه به انجام رسیده است گفت: وقتی در وزارت رفاه مدیرکل آسیب‌های اجتماعی بودم، در تاریخ 19 آذرماه سال 91 نخستین سامانه بانک اطلاعات آسیب‌های اجتماعی را در کشور راه اندازی کردیم و تا زمانی که در آن وزارتخانه حضور داشتم نیز آن سامانه به روز بود.

وی ادامه داد: اما آن سامانه تنها یک بانک اطلاعاتی بود. این در حالیست که ما در حال حاضر به یک نظام رصد قوی برای تحلیل تمام آسیب‌های اجتماعی کشور نیاز داریم که به ما نشان دهد تصمیم گیری‌ها در سایر حوزه‌ها چه تاثیری در رشد و شیوع آسیب‌های اجتماعی در کشور دارند و همچنین قدرت آینده نگری را نیز داشته باشد.

چلک در ادامه تاکید کرد:‌ نیاز است که دولت نسبت به تشکیل این دبیرخانه اقدام کند. این در حالیست که در قانون برنامه ششم توسعه نیز راه اندازی دبیرخانه این سامانه پیش بینی شده است و با شکل گیری آن فعالیت‌ها منسجم‌تر شده و با توجه به اولویت‌های هر استان و منطقه می‌توان برنامه ریزی کرد.

وی در ادامه افزود: با راه اندازی چنین سامانه‌ای می‌توان توزیع و پراکندگی مراکز خدمات اجتماعی را نیز اصلاح و از فعالیت‌های موازی جلوگیری کرد و در نهایت می‌توان به اثربخشی برنامه‌ها در حوزه‌های اجتماعی امیدوارتر بود.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به واگذاری فعالیت‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی به وزارت کشور گفت: وزارت کشور یک وزارتخانه امنیتی است و واگذاری مسائل اجتماعی به آن کار صحیحی نیست. اگرچه برخی تصمیم گیری‌ها در این حوزه انجام شده است اما معتقدم دولت می‌تواند این مسئله را در قالب مصوبه‌ای به سازمان بهزیستی کشور واگذار کند زیرا بهزیستی یک سازمان اجتماعی تخصصی است که می‌تواند این سامانه را به خوبی راه اندازی و مدیریت کند.

رئیس جمهور با نخبگان اجتماعی ارتباط ندارد

چلک در ادامه با بیان آنکه یکی از انتظاراتی که در حوزه اجتماعی از دولت دوازدهم داریم تقویت ارتباط با نخبگان اجتماعی است گفت: معتقدم رئیس جمهور با نخبگان اجتماعی ارتباط ندارد و این ارتباط محدود به یکی دو نفر است. آنها هم کسانی نیستند که حضورشان در این زمینه کافی باشد.

وی افزود: موضوعات اجتماعی کشور بسیار متعدد، گسترده و پیچیده هستند و این مستلزم آن است که رئیس جمهور فرصتی را برای گفت‌وگوی اجتماعی با نخبگان این حوزه به صورت مستقیم و بدون واسطه داشته باشد.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران ادامه داد: تا کنون فرصت گفت‌وگوی اجتماعی در کشور فراهم نشده است این در حالیست که هم در برنامه دولت دوازدهم به مسائل اجتماعی اشاره جدی شده و هم در احکام و قوانینی چون برنامه ششم توسعه بر این مسئله تاکید شده است. به همین دلیل انتظار می‌رود رئیس جمهور فرصت بیشتری برای تعامل با نخبگان اجتماعی ایجاد کند.

چلک ادامه داد: برای رسیدن به برنامه‌های موثر نیاز است نخبگان اجتماعی را فارغ از گرایشات سیاسی آنها پای کار بیاوریم. البته قبول دارم که حجم کار رئیس جمهور زیاد است اما نباید فراموش کنیم که وی خود متخصص اجتماعی نیست و کسانی هم که در این حوزه در کنار ایشان هستند جزء آن دسته از متخصصین اجتماعی نیستند که حضورشان کافی باشد.

وی در ادامه به تشکیل کابینه دولت دوازدهم نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیت مسائل و آسیب‌های اجتماعی در کشور نیاز است که رئیس جمهور در تشکیل کابینه‌ نیز فرصتی برای ارتباط با متخصصین اجتماعی فراهم سازد تا از فرصت علمی و تجربی آنها با هدف مدیریت هوشمند اجتماعی در جهت ارتقای کیفیت زندگی مردم، سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده کند.

چلک در ادامه تاکید کرد: انتظار داریم در همین فاصله پیش رو تا شروع دولت دوازدهم فرصت نقد و گفت‌وگوی اجتماعی مستقیم میان رئیس جمهور و نخبگان اجتماعی فراهم شود و افراد در حوزه‌های اجتماعی به خودی و غیر خودی تقسیم نشوند و حتی در انتصاب وزرا و مدیران کشوری نیز از مشورت و نظرات تخصصی با این گروه استفاده و رئیس جمهور خود را از این مسئله بی نیاز نداند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۳۵۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، در این جلسه گزارش پیگیری‌های پرونده مرحومه پرستو بخشی و تداوم آنها، اقدامات انجام شده برای حبس زدایی از جرایم پزشکی و وضعیت سامانه الکترونیک قضائی سازمان نظام پزشکی، بحث و بررسی شد.

همچنین در خصوص سامانه انتظامی تاکید شد که دسترسی افراد به سامانه پس از ثبت شکایت است و مراجعات حضوری بعدی شاکی و متشاکی کاهش خواهد یافت.

پیگیری انجام دیدار با رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور و رئیس سازمان بازرسی کل کشور و ارائه حضوری درخواست‌ها از مصوبات این جلسه بود.

کد خبر 6089638 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • پیگیری اقدامات حبس زدایی از جرایم پزشکی
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • همایش کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در هفشجان
  • کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم