Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهوری، وعده تشکیل کمیته‌ای در معاونت زنان و خانواده را داد و نایب‌رئیس انجمن حمایت از بیماران ام‌اس، از تاثیرات برجام بر رفع کمبود داروی بیماران خاص به‌ویژه بیماران مبتلا به ام‌اس گفت.

عصر پنجشنبه سالن روزنامه اطلاعات، مراسم ویژه‌ای را به خود دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط‌زیست، شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، محمدصادق خرازی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و نمایندگانی ازکشورهای ژاپن، ایتالیا، کره‌جنوبی، عراق، استرالیا و پاکستان میهمانان ویژه همایش بودند؛ همایش روزجهانی ام‌اس که خیلی‌ها را بار دیگر دور هم جمع کرد. سالن پر بود از بیماران مبتلا به ام‌اس و اعضای انجمن حمایت از این بیماران.

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، یکی ازسخنران‌ها بود. او وقتی پشت تریبون رفت، حرف‌هایش رنگ و بوی سیاسی گرفت: «اگر امروز ما با شرایط بهتری روبه‌رو هستیم، به برکت وجود شما مردم است. اگر امروز برای تهیه دارو نیاز نیست که از انواع روش‌های غیرمعمول و غیرانسانی استفاده کنیم و درجهان سر بلندیم و بیماران ما دربیمارستان‌ها مشکل اولیه پزشکی را ندارند، به خاطر کسانی که مذاکره کردند، نیست، بلکه به خاطر شما مردم هوشمند است.»

او این‌گونه صحبت‌هایش را شروع کرد و ادامه داد: «به خاطر کسانی است که در ‌سال ٩٢ با جمعیت فراوان به پای صندوق‌های رأی رفتند و به دنیا نشان دادند که باید با این مردم بزرگ با زبان احترام صحبت کنند و باید تحریم و تحقیر را کنار بگذارند و به پای میز مذاکره بیایند. به خاطر شماست که روزجمعه پای صندوق‌های رأی آمدید و سرنوشت خود را انتخاب کردید و یک‌بار دیگر به دنیا نشان دادید که هیچ‌کس هیچ‌گاه نمی‌تواند یک ایرانی را تهدید کند.»

او حرف‌های دیگری هم زد: «نشان دادید این ملت ملتی نیست که امنیت، استقلال، پیشرفت، توسعه علم و فناوری را از دیگران بخواهد. ملتی نیستید که مثل همسایگان ما با یک چشمک ازطرف غربی‌ها و آمریکایی‌ها بلرزند و با چشمکی دیگر خوشحال شوند و برقصند.» به گفته وزیر امور خارجه، حضور دشمن‌شکن مردم در صحنه با هدایت‌های رهبری باعث شد غبارهای دروغ، تهمت، ایران‌هراسی و ایجاد یک تصویر امنیتی از مردمی که در طول قرن‌ها حیات پرافتخار خود هیچ‌گاه همسایگانشان را تهدید نکردند و همواره با بزرگ‌منشی در قبال بداخلاقی همسایگانشان با کرامت عمل کردند، برداشته شود.

ظریف در ادامه به اقداماتی که برای کنترل ام‌اس انجام شده، اشاره کرد: «دو عامل اساسی برای کنترل ام‌اس فراهم شده، یکی از آنها در زمینه داروست، به این‌صورت که در دوران تحریم حداقل ٣٠٠ قلم داروی مورد نیاز را نداشتیم و امروز دیگر کسی نمی‌تواند درخواست خرید داروی ما را به اسم این‌که همکاری با ایران باعث فشار حیثیتی بر آنها می‌شود، رد کند. نکته دومی که احساس می‌کنم امروز شرایط بهتری داریم؛ به یمن حضور مردم و مقابله مردم با فشار تحریم و تهدیدات خارجی این است که در یک فضای باآرامش و اطمینانی زندگی می‌کنیم چرا که استرس یکی از عوامل بیماری ام‌اس است.»

لک‌لک سفید ایرانی نماد جدید ام‌اس

معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست هم در این همایش صحبت‌هایی کرد: «یکی از معضلات و پیامدهای زندگی صنعتی فاصله گرفتن از طبیعت است بنابراین سعی در کم کردن این فاصله داشته باشیم. حضور در طبیعت بسیاری از بیماری‌ها را از بین می‌برد زیرا موجب کاهش استرس می‌شود.» او به آمادگی همکاری سازمان محیط ‌زیست با انجمن ام‌اس اشاره کرد و گفت: «سازمان حفاظت محیط ‌زیست آماده هر گونه همکاری با انجمن ام‌اس در راستای حفظ محیط‌ زیست و توسعه فضای سبز است.»

او در ادامه آلودگی هوا را یکی از عوامل تشدید بیماری ام‌اس اعلام کرد: «دولت و سازمان محیط‌‌زیست در راستای کاهش آلودگی هوا اقدامات زیادی انجام داده که کاهش آلودگی هوا در ٨ کلانشهر که حدود ٣٠‌میلیون جمعیت دارد را به همراه داشت.»

براساس اعلام ابتکار، هوای سالم و پاک در اصفهان در‌ سال ٩٥ نسبت به‌ سال ٩٣ تا سه برابر افزایش یافت. شیراز در‌ سال ٩٥ هیچ روز ناسالم نداشت و تهران هم در ‌سال ٩٢، ١٩٦ روز سالم و پاک داشت که در‌ سال ٩٥ به ٢٧٧ روز رسید.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با بیان این‌که اجرای طرح‌های کاهش آلودگی هوا همچنان ادامه دارد، گفت: «با همکاری هم هوا، آب، خاک و محیط‌ زیست سالم را به دست خواهیم آورد.» او یکی از رویکردهای دولت یازدهم را حفاظت از محیط‌ زیست و ایجاد نشاط در زندگی عنوان کرد. ابتکار در پایان این مراسم، از نماد جدید ام‌اس که لک‌لک سفید ایرانی است، رونمایی کرد.

برجام کمبود داروی بیماری خاص را از بین برد

محمدعلی صراحیان، نایب‌رئیس انجمن ام‌اس ایران هم به‌عنوان میزبان این همایش، از تأثیر برجام بر رفع کمبود داروها سخن گفت: «در زمان تحریم همیشه با کمبود دارو مواجه بودیم اما بعد از اجرای برجام کمبود داروی بیماران خاص ازجمله ام‌اس مرتفع شد، حالا با تلاش وزیر خارجه و دولت شاهد برداشته شدن تحریم‌ها هستیم که نتیجه آن تهیه راحت‌تر داروهای لازم برای بیماران خاص ازجمله ام‌اس است.»

او اینها را گفت و توضیحی درباره بیماری ام‌اس داد: «بیماری ام‌اس یک بیماری مهم است چون جوانان را درگیر می‌کند. این بیماری در کشور ما روبه افزایش است و با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته، هنوز درمان قطعی برای آن پیدا نشده و روش‌ها عمدتا کنترل‌کننده است.»

به گفته او، شاید تعدادی از شما ٤ یا ٥‌سال و عده‌ای ١٠ تا ١٥‌سال با این بیماری درگیر هستید، حتما به یاد دارید که داروها یا نبود و اگر بود به چه سختی تهیه می‌شد. تمام این مشکلات به علت تحریم بود و کاری هم از دست ما برنمی‌آمد.

در ادامه این همایش و پس از تشویق‌های مکرر وزیر امور خارجه، از او خواسته شد که سفیر جهانی ام‌اس شود و او هم در پاسخ گفت: «برای من باعث افتخار است.»

همین هم شد تا محمد جواد ظریف در این مراسم مجوز ایجاد نمایندگی انجمن ام‌اس در ٦ کشور را امضا کرد. در ادامه همچنین مولاوردی در پی درخواست اعضای حاضر در سالن مبنی بر تشکیل کمیته‌ای ذیل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: «تا زمانی که دولت یازدهم هست قول پیگیری آن را به شما می‌دهم.»

همسر اسحاق جهانگیری نیز در این مراسم حضور داشت که مجری این همایش به نمایندگی از حاضران از او خواست تا از معاون اول رئیس‌جمهوری بخواهد لایحه خاص شدن بیماری ام‌اس را در مجلس پیگیری کند.

منتشر کننده : زهره حاجیان

700700

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۴۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وبدا، متن کامل بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به شرح زیر است:

«نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای است و سازمان بین ‌المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته ‌است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه‌های بهداشت حرفه ‌ای به منظور کنترل عوامل زیان ‌آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی) در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده‌اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ ای را خواستارم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم