Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@18:28:46 GMT

تاسیس آزمایشگاه منحصر به یک رشته علوم پزشکی نیست

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۴۸۹۷۴

تاسیس آزمایشگاه منحصر به یک رشته علوم پزشکی نیست

قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی گفت: طبق قانون مصوب مجلس، وزارت بهداشت مکلف شده گروه های مختلف علوم آزمایشگاهی با گذراندن دوره تکمیلی مجوز تاسیس آزمایشگاه داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سیدحسن امامی رضوی، درباره اعتراض پاتولوژیست ها به برقراری عدالت رشته ای برای تاسیس آزمایشگاه ها به قانونی که در سال ۶۷ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۶۷ در مجلس شورای اسلامی قانونی به تصویب رسید و به موجب آن افرادی که PHD های تک رشته ای آزمایشگاهی هستند، می توانستند با گذراندن دوره تکمیلی، حق فنی آزمایشگاه گرفته و آزمایشگاه تاسیس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی ادامه داد: این قانون در مقطعی هم اجرا شد، اما معطل ماند. بعداز آن با پیگیری های افراد ذینفع، دیوان عدالت اداری حکم کرد که این قانون توسط وزارت بهداشت اجرایی شود. در واقع به دلیل حکم دیوان عدالت اداری، وزارت بهداشت این قانون را اجرا کرد و آیین نامه ای برای اجرای این قانون تهیه کرد که به صورت محدود در کشور اجرا می شود.

امامی رضوی گفت: بعضی از همکاران پاتولوژیست نسبت به اجازه به سایر رشته ها برای دریافت حق فنی آزمایشگاه اعتراض کردند اما وزارت بهداشت پس از بررسی های کافی و مشورت با صاحبنظران و بر اساس قانون این اقدام را انجام داده است.

وی تصریح کرد: طبق قانون مصوب مجلس ، وزارت بهداشت مکلف شده است که گروه های مختلف علوم آزمایشگاهی با گذراندن دوره تکمیلی مجوز تاسیس آزمایشگاه داشته باشند و آیین نامه ای نیز برای گذراندن دوره های تکمیلی تهیه شده است.

قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی افزود: استدلال پاتولوژیست ها برای اعتراض این است که آنها در ابتدا دوره پزشکی عمومی را گذرانده و بعد دوره های تخصصی آسیب شناسی را می بینند. لذا پس از دوره تخصصی اجازه تاسیس و کار در آزمایشگاه را دارند. البته طبق قوانین مصوب قبلی، فقط پاتولوژیست این اجازه را ندارند، بلکه PHD های آزمایشگاه که پزشک نیستند نیز درحال حاضر اجازه تاسیس آزمایشگاه را دارند.

وی افزود: بدین معنی که در حال حاضر هم با تشکیل تیمی ۳ نفره از رشته های مختلف علوم آزمایشگاهی، به آنها مجوز تاسیس آزمایشگاه داده می شود. اجرای آیین نامه اجرایی به رشته های علوم آزمایشگاهی این اجازه را می دهد که با گذراندن دوره های تکمیلی، مانند پاتولوژیست ها به صورت تک نفره بتوانند، آزمایشگاه تاسیس کنند.

امامی رضوی اضافه کرد:در قوانین موصوف پیش بینی شده است که افراد داوطلب ضمن گذراندن امتحان ورودی با تکمیل توانمندی های خودشان در یک دوره قبل از ورود به دوره تکمیلی آمادگی لازم را کسب کنند و پس از طی دوره آموزشی مربوطه، چنانچه در امتحان گواهینامه تخصصی دوره کلینیکال پاتولوژی موفق شوند و حد نصاب را کسب کنند، فارغ التحصیل این دوره محسوب می شوند.

وی گفت: پاتولوژیست ها معتقد هستند، فقط افرادی که پزشک هستند، باید آزمایشگاه تاسیس کنند و شاید در بعضی کشورها نیز این گونه باشد اما در نظام آموزشی کشور ما که بینابینی است، این امکان را برای سایر رشته ها نیز فراهم کرده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۸۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، علی اکبر محمدی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در راستای اجرای قانون حمایت ازخانواده و جوانی جمعیت، در نیم سال نخست سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به چهار هزار و ۱۹۳ نفر از دانشجویان متاهل مبلغ ۱۹۴ میلیارد و ۵۳۵ میلیون ریال وام تحصیلی اعطاء کرد.

بیشتر بخوانید: وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟

وی خاطرنشان کرد: این تسهیلات و ارائه وام تحصیلی با هدف ایجاد انگیزه در میان دانشجویان متاهل در راستای سیاست‌های افزایش جمعیت و قانون حمایت ازخانواده صورت گرفت.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همچنین صندوق در راستای حمایت از دانشجویان متاهل و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ همه درخواست‌های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را بدون محدودیت پوشش داد.

وی خاطرنشان کرد:یک هزار و ۲۱۶ نغر به مبلغ ۷۷۱ میلیارد و ۹۶۱ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۳۱۳ ریال ودیعه مسکن و همچنین یک هزار و ۹۹۵ نفر به مبلغ ۴۹۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال وام ازدواج و ۳۸۰ نفر به مبلغ و ۲۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال وام تولد فرزند دریافت کردند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228568 برچسب‌ها وام دانشجویی

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • بیش از ۴ هزار نفر از دانشجویان متاهل علوم پزشکی وام تحصیلی دریافت کردند
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • انتقاد از تبلیغ دروغ دانشگاه آزاد؛ مدارک دوره‌های کوتاه مدت فیزیوتراپی قانونی نیست
  • پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت
  • ۳٠ درصد قبولی در رشته‌های پزشکی و علوم پزشکی مربوط به زابل است