Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رييس جمهوري اسلامي ايران در تماس تلفني "ولاديمير پوتين" رييس جمهور فدراسيون روسيه، تاکيد کرد که سياست اصولي تهران روابط بسيار نزديک و پيشرفته با مسکو است.
به گزارش خبرگزاري آريا، حجت الاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني روز شنبه در تماس تلفني رييس جمهور روسيه با وي، با بيان اينکه جمهوري اسلامي ايران از توسعه همکاريها با همسايگان خود و از جمله روسيه استقبال مي کند، گفت: ايران مصمم تر از گذشته آماده تقويت همکاري هاي دوجانبه و منطقه اي با کشور روسيه است و در آينده پيش رو، شاهد همکاري هاي بسيار نزديکتري ميان دو کشور خواهيم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رييس جمهور با تشکر از تبريک رييس جمهور روسيه و با اشاره به روند رو به توسعه روابط اقتصادي دو کشور طي سال هاي اخير، گفت: اين روند رو به رشد روابط نشان دهنده اراده دو کشور براي توسعه همکاري ها بويژه در زمينه اقتصادي و تجاري است و تهران از توسعه همکاري هاي في مابين در پروژه هاي مهم زيرساختي و صنعتي و تقويت روابط در حوزه هاي انرژي و بانکي حمايت مي کند.
دکتر روحاني با تاکيد بر اينکه تهران به تعهدات خود در اجراي برجام، تا زماني که ديگر طرف ها نيز به تعهداتشان عمل کنند، پايبند است، افزود: همکاري هاي روسيه در اجراي برجام و همکاري در زمينه هسته اي بين دو کشور مورد استقبال ما است و تهران آماده اجرايي و عملياتي کردن توافقات هسته اي خود با روسيه مي باشد.
رييس جمهور در ادامه به همکاري هاي مشترک سه جانبه و همچنين توسعه تعاملات درسطح کريدور شمال – جنوب اشاره کرد و اظهار داشت: اين همکاري ها بايد همسو با منافع ملتها و تقويت صلح و ثبات منطقه، بيش از پيش توسعه يابد.
دکتر روحاني همچنين به همکاري هاي تهران و مسکو در حوزه تقويت صلح و ثبات و مبارزه با تروريسم بويژه در سوريه اشاره کرد و گفت: تقويت اين همکاري ها در سوريه بسيار با اهميت است و ما از تداوم همکاري هاي سه جانبه ميان ايران، روسيه و سوريه استقبال مي کنيم و مصمم به ادامه آن هستيم.
رييس جمهور با بيان اينکه ايران از تعاملات سه جانبه ايران، ترکيه و روسيه براي حفظ آتش بس در سوريه تحت هدايت سازمان ملل متحد ، حمايت مي کند، افزود: برخي از فعاليتهاي کشورها از جمله دولت جديد آمريکا و عربستان موجب پيچيده تر شدن اوضاع منطقه است.
دکتر روحاني تصريح کرد: همه کشورها بايد براي يک مبارزه واقعي با تروريسم و ايجاد ثبات در منطقه بسيج شوند.
رييس جمهور روسيه نيز در اين تماس تلفني با تبريک پيروزي مجدد دکتر روحاني در انتخابات رياست جمهوري، اظهارداشت: نتايج راي گيري در ايران حکايت از حمايت وسيع و صريح ايرانيان از اقدامات اقتصادي و اجتماعي جنابعالي و برنامه هاي منطقه اي و بين المللي شما دارد.
پوتين اظهارداشت: روسيه مصمم است که روابط خود را با جمهوري اسلامي ايران در همه زمينه ها بيش از پيش گسترش دهد و ما براي توسعه همکاري ها با تهران ارزش والايي قائل هستيم.
وي همچنين به ضرورت پايبندي به برجام و همکاريهاي تهران و مسکو در حوزه انرژي هسته اي اشاره کرد و اظهارداشت: روسيه پايبند توافقات بين المللي تحت سرپرستي سازمان ملل متحد مي باشد. همکاري هاي تهران – مسکو در اين زمينه، براساس حقوق بين الملل و اعتماد بالاي دو کشور به يکديگر گسترش مي يابد.
رييس جمهور روسيه با بيان اينکه تماس هاي تنگاتنگ ما در حوزه هاي مسايل مختلف همچنان ادامه خواهد يافت، گفت: اقدامات تجاوزگرانه برخي کشورها در سوريه مورد نگراني ما است.
وي اظهارداشت: ما هميشه تاکيد داريم که حضور روسيه و ايران در سوريه براساس دعوت دولت قانوني اين کشور و در چارچوب موازين حقوق بين المللي است و به تلاش ها و همکاري هاي خود براي تقويت صلح و ثبات در منطقه و سوريه ادامه خواهيم داد.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۹۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت منطقه محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف

روسای جمهور آذربایجان در دیدار با پوتین گفت: روسیه از نظر امنیت منطقه‌ای در قفقاز و جغرافیای وسیع‌تر، کشور اصلی است. ما در تلاش برای تقویت اقدامات اعتمادآفرین، همکاری، درک متقابل و حل‌وفصل همه مسائل در راستای منافع متقابل هستیم. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یکی از محورهای اصلی دیدار ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان، مربوط به امنیت منطقه بود.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: از منظر تأمین امنیت منطقه به بررسی وضعیت خواهیم پرداخت. سؤالات زیادی در اینجا وجود دارد و آن‌ها مسائل بسیار حساسی هستند.

الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان نیز گفت: روسیه از نظر امنیت منطقه‌ای در قفقاز و جغرافیای وسیع‌تر، کشور اصلی است. خیلی مسائل به همکاری و فعالیت متقابل بین کشورهای ما بستگی دارد. ما در تلاش برای تقویت اقدامات اعتمادآفرین، همکاری، درک متقابل و حل‌وفصل همه مسائل در راستای فعالیت متقابل و منافع متقابل هستیم.

نشریه «کومرسانت» در این خصوص نوشت: دو رئیس‌جمهور پس از انتخاب مجدد به عنوان رئیس دولت در سال 2024 اولین تماس رو در روی خود را داشتند. تغییر وضعیت در قفقاز جنوبی نیاز به آغاز سریع تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور پس از آغاز مرحله جدید سیاسی در روسیه و آذربایجان را حکم می‌کند.

این نشریه می‌نویسد: وضعیت منطقه قفقاز ناپایدار به نظر می‌رسد و چندین سناریو جایگزین برای توسعه و امنیت منطقه با مشارکت بازیگران رقیب (روسیه از یک طرف و غرب از طرف دیگر) وجود دارد. دو رهبر آذربایجان و روسیه به دنبال پاسخی مشترک به تهدید خارجی هستند. نگرانی اصلی هر دو کشور افزایش تهدیدات خارجی در منطقه است.

آیدین حسین‌اف، نماینده مجلس ملی آذربایجان به خبرگزاری «ینی مساوات» گفت: موضوعات مطرح شده در دیدار الهام علی‌اف با ولادیمیر پوتین نشان از توسعه روابط بین کشورها بر اساس اراده سیاسی دو رئیس‌جمهور دارد. روابط متقابل آذربایجان و روسیه چندوجهی است و در عین حال روابط سیاسی جایگاه مهمی در این روابط دارد. مسائل امنیتی منطقه‌ای به‌ویژه به حوزه روابط سیاسی مرتبط است. این واقعیت که آذربایجان و روسیه سال‌هاست که بخشی از یک اتحادیه واحد بوده‌اند، ویژگی منحصربه‌فردی از روابط بین کشورهای ما را شکل داده است. این شامل بسیاری از اجزای مهم است. روابط ما در سال‌های استقلال بیشتر توسعه یافته است. همانطور که می‌دانید روابط دیپلماتیک بین آذربایجان مستقل و روسیه در 4 آوریل 1992 برقرار شد. در 25 سپتامبر 1992 سفارت روسیه در آذربایجان شروع به کار کرد. اگرچه روابط در ابتدا در سطح مطلوبی قرار نداشت و به طور کامل منافع هر دو کشور را برآورده نمی‌کرد، اما پس از بازگشت حیدر علی‌اف رهبر ملی به قدرت سیاسی در آذربایجان، روابط بین کشورهای ما در عالی‌ترین سطح توسعه یافت. سند اصلی تشکیل‌دهنده مبنای حقوقی روابط دوجانبه، «پیمان دوستی، همکاری و امنیت متقابل» است که در 3 ژوئیه 1997 بین روسیه و آذربایجان امضا شد.

این سند توسعه روابط روسیه و آذربایجان را در سطح مشارکت راهبردی نشان می‌دهد. پس از به قدرت رسیدن الهام علی‌اف در سال 2003، روابط دوستانه و همکاری در روابط روسیه و آذربایجان خط عمیق‌تری به خود گرفت. رئیس‌جمهور الهام علی‌اف بر گسترش روابط دوجانبه با روسیه به عنوان یک عامل مهم تأکید می‌کند.

این نماینده مجلس ملی آذربایجان تأکید کرد: مسائل امنیتی منطقه همیشه در روابط آذربایجان و روسیه مطرح است. این روابط به نفع کل منطقه در تضمین ثبات در منطقه و جلوگیری از مداخلات نامناسب و بالقوه خطرناک توسط قدرت‌هایی که به منطقه تعلق ندارند از اهمیت بالایی برخوردار است.

روسیه کشوری کلیدی برای امنیت منطقه‌ای در قفقاز و جغرافیای وسیع‌تر است. آذربایجان این عامل را در نظر می‌گیرد. این مسئله خیلی به همکاری و فعالیت متقابل بین کشورهای ما بستگی دارد.

آذربایجان در تلاش است تا اقدامات اعتماد آفرین، همکاری، درک متقابل را تقویت کند و همه مسائل را در راستای فعالیت متقابل و منافع متقابل حل‌وفصل کند. موفقیت‌هایی در این راستا وجود دارد.

روسای جمهور آذربایجان و روسیه در 22 فوریه 2022 در مسکو اعلامیه در مورد اتحاد بین جمهوری آذربایجان و فدراسیون روسیه را بر اساس سنت‌های دوستی تاریخی و حسن همجواری امضا کردند و کیفیت روابط بین دولتی ما به سطح جدیدی از اتحاد ارتقا یافته است. روابط ما هم اکنون بر اساس این اعلامیه است. توسعه روابط سیاسی در بالاترین سطح، تأثیر مثبتی بر گسترش روابط اقتصادی دارد.

موسی قاسملی دیگر نماینده مجلس ملی آذربایجان گفت: نشست پوتین و علی‌اف با پنجاهمین سالگرد افتتاح بزرگراه بایکال آمور که برای روسیه و کشورهای اتحاد جماهیر شوری سابق اهمیت استراتژیک زیادی دارد تصادفی نیست. از اواخر دهه 20 قرن بیستم، هر چقدر هم که دولت شوروی تلاش کرد تا بزرگراه بایکال آمور را بسازد، حتی با استفاده از زندانیان، با وجود اینکه ده‌ها هزار نفر در این راه جان خود را از دست دادند، نتیجه حاصل نشد. این کار تحت رهبری حیدر علی‌اف، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی اتحاد جماهیر شوروی و معاون اول رئیس شورای وزیران اتحاد جماهیر شوروی تکمیل شد.

موسی قاسملی معتقد است: همکاری‌های تجاری و اقتصادی که اساس مادی روابط بین کشورهای آذربایجان و روسیه است، در حال افزایش است. همانطور که مشخص است، در روابط بین‌الملل، بسیاری از کشورها می‌توانند اسناد امضا کنند و بیانیه بدهند، اما اگر پایه‌های مادی روابط قوی نباشد، احتمال شکسته شدن آن در مواقع بحران بسیار زیاد است. همچنین مسائل امنیتی منطقه‌ای جایگاه ویژه‌ای در روابط آذربایجان و روسیه دارد. بدون پرداختن به جزئیات باید بگوییم که عوامل اصلی مانع توسعه روابط دو کشور از جمله کمک به اشغالگران قره‌باغ و حضور نیروهای روسی در خاک ما، حذف شده است. دیدگاه‌هایی که از سوی رئیس‌جمهور علی‌اف بیان می‌شود، نشان‌دهنده سطح همکاری ما و نقش فزاینده آذربایجان در سیاست منطقه‌ای و جهانی است. از جمله سخنان مهم علی‌اف این بود که "مسائل امنیت منطقه همیشه در دستور کار نشست ما قرار دارد و روسیه کشوری کلیدی برای امنیت منطقه‌ای در قفقاز و جغرافیای وسیع‌تر است".

این دیدگاه‌های رئیس‌جمهور آذربایجان تأیید می‌کند که یکی از موضوعات اصلی که در دیدار با ولادیمیر پوتین مطرح شد، موضوع امنیت منطقه بود.

دعوت پوتین از همه کشورها برای گسترش کریدور شمال-جنوب

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امنیت منطقه محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • توسعه همکاری با پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • سفر رئیس‌جمهور به پاکستان موانع توسعه روابط را از بین می‌برد
  • تاکید بر نقش مجالس ایران و پاکستان در تسریع ارتقای روابط فیمابین
  • رئیس‌جمهور: میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم | شاهد رشد ۶ درصدی اقتصاد ایران هستیم
  • گامی برای توسعه روابط پرمنفعت تهران و اسلام آباد
  • روسیه: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان را هدف قرار خواهیم داد