Web Analytics Made Easy - Statcounter

 انتخابات هیات رئیسه مجلس قرار است ۱۰ خرداد یعنی روز چهارشنبه برگزار شود و انتظار می رود رایزنی های فراکسیون مجلس برای کسب کرسی بیشتر در ترکیب نهایی این هفته افزایش یابد.

به گزارش قدس آنلاین،در حالی که ابتدا عنوان شده بود این انتخابات فردا برگزار می شود اما سخنگوی هیات رئیسه مجلس روز جمعه اعلام کرد انتخابات به روز چهارشنبه موکول شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بهروز نعمتی گفت: طبق آیین نامه داخلی مجلس انتخابات هیات رئیسه باید پس از یکسال بعد از انتخابات سال قبل برگزار شود، به دلیل آن که در سال گذشته، انتخابات در ۱۱ خرداد ماه برگزار شد، بنا شد که امسال نیز انتخابات در این روز برگزار شود. وی افزود: بر اساس تاریخ، امسال ۱۱ خرداد ماه روز پنج شنبه است از این رو بنا شد که ما انتخابات را در روز چهارشنبه ۱۰ خرداد ماه برگزار کنیم.

این اتفاق در حالی روی داده که تاکنون نه تنها سه فراکسیون مجلس شورای اسلامی(امید، مستقلین، نمایندگان ولایی) درباره نحوه ترکیب هیات رئیسه به جمع بندی نرسیده اند بلکه به نظر می رسد رایزنی ها برای کسب کرسی بیشتر تشدید شده است.

در انتخابات هیات رئیسه مجلس، رئیس، دو نائب رئیس، ۶ دبیر و سه ناظر انتخاب می شوند. سال قبل علی لاریجانی توانست است با ۲۳۷ رای از مجموع ۲۷۶ رای ماخوذه کرسی ریاست مجلس را بدست آورد.

رایزنی برای کسب کرسی نواب رئیس
از چند روز قبل اخباری مبنی بر اجماع دو فراکسیون مستقلین و ولایی درباره ترکیب هیات رئیسه توسط اعضای فراکسیون امید در رسانه ها اصلاح طلب منتشر شد. آنها تاکید داشتند که هر دو فراکسیون به این جمع بندی رسیده اند تا علی مطهری را از کرسی نائب رئیسه بردارند و در عوض گزینه فراکسیون ولایی جای او را بگیرد. نمایندگان فراکسیون امید عنوان می کردند که دولت نیز با این طرح همراه شده است. این رسانه ها به طور مشخص از واعظی، وزیر ارتباطات دولت نام می بردند.

در این ارتباط عبدالکریم حسین‌زاده نماینده مجلس شب گذشته در توئیتی نوشت: «عهدشکنان فهرست امید با نمایندگان جبهه پایداری بر سر لیست مشترک هیات رئیسه توافق کردند. برخی وزرای دولت هم در کنار عهدشکنان قرار گرفته‌اند. »

محمود صادقی نماینده تهران هم در این‌باره در توئیتی به دولت هشدار داد:«تکرار تعامل با فرصت‌طلبانِ عهدشکن درانتخاب هیأت‌رئیسه مجلس، به مناسبات فراکسیون امید با دولت دوازدهم آسیب می‌زند. »

از سوی دیگر محمد رضا عارف، رییس فراکسیون امید امروز در پاسخ به سوالی درباره حذف مطهری و پزشکیان از نایب رئیسی گفت: «در مورد آقای پزشکیان مطلع نیستم ولی حذف آقای مطهری شنیده شده و در جلسات فراکسیون هم صحبت مفصلی در این زمینه داشتیم. خط قرمز ما حفظ دو نایب رئیس است و گاهی در مذاکرات حفظ رئیس و دو نایب رئیس فعلی را نیز پیگیری کردیم. »

عارف وی درباره مسائل مطروحه مبنی بر جایگزینی حاجی بابایی به جای مطهری به عنوان نایب رئیس مجلس گفت: «راهبرد ما حفظ دو نایب رئیس فعلی به دلیل عملکرد، جایگاه و تدبیر خوب آنها در اداره مجلس است».

یکی از روزنامه های اصلاح طلب هم امروز نوشت«براساس آخرین جمع‌بندی‌ها، گفته می‌شود مستقلین ‌ولایی و جبهه پایداری به فهرست مشترکی رسیده‌اند و فراکسیون امید نیز برای هر ١٢ کرسی انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس فهرست جداگانه‌ای خواهد داد».

اما امروز هم وزیر ارتباطات و هم رئیس فراکسیون مستقلین این اخبار را تکذیب کردند.

محمود واعظی، امروز در اینستاگرام خود نوشت: «اخبار نادرستی مبنی بر دخالت برخی از اعضا دولت در انتخاب هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در برخی شبکه های اجتماعی مطرح شده که قویا تکذیب می شود. » او در ادامه نوشت: «انتخاب هیات رئیسه مجلس، حق نمایندگی است و دولت هیچ دخالتی در این امر ندارد، به نظر می رسد این گونه شایعه ها برای ایجاد اختلاف و بر هم زدن رابطه خوب دولت و مجلس است و هدفی جز کاستن از شیرینی انتخابات ندارد. »

کاظم جلالی هم درباره برخی اخبار منتشر شده در روزهای اخیر پیرامون موضوع انتخابات هیات رییسه مجلس گفت: نه آقای لاریجانی و نه نزدیکان ایشان به دنبال حذف مطهری نیستند و به دنبال این هستیم که در یک فرمول هر سه فراکسیون باشند.

احتمال معرفی گزینه کرسی ریاست از سوی فراکسیون امید
از سوی دیگر فراکسیون امید اعلام کرده است که در صورت عدم توافق با دیگر فراکسیون‌ها، لیستی مستقل برای هر ۱۲ کرسی هیات رئیسه معرفی خواهد کرد. اما انتشار مجموعه ای از اخبار باعث شد که امروز فراکسیون امید جلسه اضطراری تشکیل دهد. در این راستا بعد از جلسه، سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی از تصمیم فراکسیون امید مجلس برای انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدای ریاست مجلس خبر داد.

بهرام پارسایی اظهار کرد: در جلسه مجمع عمومی فراکسیون امید که با حضور بیش از ۹۰ نماینده تشکیل شد به اتفاق آرا مصوب شد در صورتی که کف مطالبات فراکسیون که حفظ وضع موجود هیأت رئیسه است محقق نشود، مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدای ریاست مجلس انتخاب شود. وی افزود: این تصمیم بعد از تفاهم دو فراکسیون مستقلین و ولایی برای تقسیم کرسی های هیأت رئیسه به نسبت شش به شش اتخاذ شده است.

امروز محمدرضا تابش عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مجمع عمومی این فراکسیون امروز(شنبه ۶ خرداد) برگزار شد، گفت: فراکسیون امید در انتخابات هیئت رئیسه مجلس بنا را تعامل با سایر فراکسیون‌های پارلمان قرار داده است.

وی با بیان اینکه کمیته تعامل فراکسیون امید در حال فعالیت است و رایزنی‌های لازم با سایر فراکسیون‌های مجلس را انجام می‌‌دهد و در جلسه امروز نیز گزارشی از روند طی شده از سوی این کمیته به اعضا ارائه شد، ادامه داد: اگر در هر صورت طرف مقابل تعامل را نپذیرد فراکسیون امید لیست کاملی برای انتخابات هیئت رئیسه ارائه می‌کند.

عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید مجلس درباره برخی شایعات درباره معرفی مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدای ریاست مجلس از سوی فراکسیون امید گفت: تاکنون لیستی درباره انتخاب اعضای هیئت رئیسه تدوین نشده و باید کمیته تعامل نتایج نشست‌های خود را اعلام کند تا ما در فراکسیون امید براساس آن تصمیم‌گیری کنیم.

احتمال ائتلاف سه فراکسیون
امروز حسین نقوی حسینی نماینده ورامین و از نمایندگان عضو فراکسیون ولایی در گفت و گویی از احتمالا ائتلاف سه فراکسیون بر سر هیات رئیسه مجلس خبر داد.

او در سخنانی درباره لیست های انتخاباتی برای هیات رئیسه مجلس اظهار کرد: «رویکرد نخست این بود که فراکسیون نمایندگان ولایی یک لیست مستقل متشکل از ۱۲ نفر برای تمامی ارکان هیئت رئیسه ارائه کند و بدون در نظر گرفتن اینکه این فهرست چه میزان رای می‌آورد، لااقل از لیست خود دفاع کند. »
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس ادامه داد: «رویکرد دوم این بود که فراکسیون ما با فراکسیون مستقلین ولایی به توافق برسد که این پیشنهاد در جلسه مشترک دو فراکسیون که عصر روز گذشته برگزار شد، مطرح و قرار شد لیستی مشترک با فرمول ۶ + ۶ ارائه شود که در این صورت آقای لاریجانی به عنوان گزینه ریاست مجلس سهمیه فراکسیون مستقلین به حساب می‌آمد. »

نماینده ورامین در مجلس دهم با بیان اینکه عصر دیروز دو فراکسیون نمایندگان ولایی و مستقلین در مورد ارائه لیست مشترک ۶ + ۶ به تفاهم رسیده بودند، گفت: «ظاهرا بعد از آنکه اعضای فراکسیون امید متوجه شدند چنین توافقی میان دو فراکسیون دیگر حاصل شده با آقایان لاریجانی، جلالی و دیگران صحبت و اعلام کردند با پیشنهاد اولیه مبنی بر ارائه لیست مشترک سه فراکسیون با فرمول ۴ + ۴ + ۴ موافق هستند که البته هنوز تصمیم‌گیری نهایی در این رابطه انجام نشده است. »

به نظر می رسد تا روز چهارشنبه شاهد تشدید رایزنی های فراکسیون های مختلف برای کسب کرسی های بیشتر در هیات رئیسه مجلس باشیم.

منبع: سایت الف

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۰۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم

«غلامرضا نوری قزلجه» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

کد خبر 6093069 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • دوراهی قالیباف برای رسیدن به صندلی ریاست
  • اولین جلسه هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم برگزار شد + اسامی اعضا
  • اولین جلسه هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی برگزار شد + اسامی اعضا
  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت