Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرهنگ نیوز»
2024-05-03@22:31:48 GMT

«نفس» عاشقانه‌ای برای روایت انقلاب

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۵۷۱۲۶

«نفس» عاشقانه‌ای برای روایت انقلاب

به گزارش فرهنگ نیوز، سریال «نفس» به نویسندگی و کارگردانی جلیل سامان در ماه مبارک رمضان از شبکه سه پخش می‌شود و مانند دو سریال قبلی این کارگردان، یک قصه عاشقانه را در بستر مبارزات مردم ایران علیه رژیم پهلوی روایت می‌کند. براساس اظهارات سامان، این سریال ضمن این که مکمل دو سریال «ارمغان تاریکی» و «پروانه» است، تصویر متفاوتی از عشق و مبارزه به نمایش می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نفس، مجموعه‌ای 30 قسمتی است که داستانش کمی قبل از انقلاب اسلامی شروع می‌شود و تا زمان آغاز جنگ تحمیلی ایران و عراق ادامه پیدا می‌کند.

پخش این سریال از شب گذشته ساعت 21 از شبکه 3 سیما آغاز شده و ساعت 30 دقیقه بامداد، 10 صبح و 16 عصر روز بعد تکرار می‌شود. همچنین شبکه افق نیز ساعت 23 و 30 دقیقه این سریال را نمایش می‌دهد.

تاکید بر نقش خانواده

در سریال نفس به اندازه دو اثر قبلی جلیل سامان، بر شیدایی شخصیت‌ها و عشق آنها تاکید نمی‌شود. او این بار بر مفهوم خانواده تاکید دارد؛ نقش پدر و مادرها را در سرنوشت اعضای خانواده مدنظر قرار داده و به اصول اخلاقی خانواده‌ها می‌پردازد.

سامان در این باره توضیح می‌دهد: نظراتی که از مردم بعد از دو سریال قبلی دریافت کردم، درباره عشق غیرزمینی و شیدایی قهرمان‌ها بود و گویی از نگاه برخی مخاطبان هر کس که عاشق شود یعنی در مسیر درست قرار گرفته است. این برداشت‌ها سبب شد در سریال نفس به خانواده و نقش تعیین‌کننده اصول خانواده در سرنوشت شخصیت‌های قصه بپردازم.

یک تصویر در 3 قاب

سریال نفس با یک قصه مستقل و شخصیت‌هایی متفاوت، داستانش را روایت می‌کند و از این بابت با دو سریال دیگر جلیل سامان، آمیختگی ندارد؛ اما براساس توضیحات این کارگردان، سه‌گانه‌ای که او در بستر مبارزات انقلاب اسلامی ایران روایت کرده مکمل یکدیگر هستند.

سامان می‌گوید: این سریال‌ها ترتیب مشخصی ندارند و در امتداد هم قرار نمی‌گیرند بلکه از نظر تاریخی، بستر اجتماعی و نوع اطلاعات، یک تفکر واحد و حال و هوای مشترک را به مخاطب انتقال می‌دهند. این که در آن دوران، شرایط اجتماعی چطور بود، سازمان مجاهدین خلق چه می‌کرد، از کجا به کجا رسید و مواردی از این دست. شاید هیچ کدام از این سه سریال به تنهایی نتوانند تمام جنبه‌های اجتماعی مورد نظر مرا درباره آن دوران به تصویر بکشند، اما هر سه کنار هم یک تفکر و نگاه واحد به آن دوران را منتقل می‌کنند.

قصه‌گویی متاثر از تاریخ

«تاریخ را روایت نمی‌کنم، سریال سیاسی هم نمی‌سازم؛ هر چند زندگی ما از تاریخ و سیاست منفک نیست، اما من با آدم‌ها و موقعیت‌ها سر و کار دارم. کنش‌ها و واکنش‌های آنها در موقعیت‌های سخت و ناگزیر زندگی را روایت می‌کنم.» جلیل سامان ضمن اشاره به این نکته تاکید می‌کند سریال‌های او شخصیت‌محور هستند و او با شخصیت‌ها، در گذر تاریخ با موقعیت‌هایی سخت روبه‌رو می‌شود که قهرمان‌ها تصمیم می‌گیرند و سرنوشت خودشان و جامعه‌‌شان را رقم می‌زنند.

این کارگردان توضیح می‌دهد: وقتی انتخاب و کنش شخصیت‌ها محور یک سریال می‌شود مسائل انسانی، اعتقادی و فکری برای هر شخصیت تعیین‌کننده می‌شود نه مسائل سیاسی و حاشیه‌ای. سیاست و تاریخ در پس زمینه کار من قرار می‌گیرند و تماشای آنها می‌تواند شبیه نوشیدن آبمیوه باشد که شما معمولا برای لذت این کار را می‌کنید، اما در ضمن ویتامین هم جذب بدنتان می‌شود.

قصه در خدمت تزکیه نفس

از نگاه کارگردان سریال نفس، اشتباهات تاریخی ناشی از خطاهای انسانی هستند و هر اشتباه انسانی ناشی از خصلت و خصوصیتی ویژه است. سامان در سریال نفس به این خصلت‌ها و ویژگی‌ها پرداخته و از زبان یکی از شخصیت‌ها تاکید می‌کند تاریخ، تسلسل اشتباهات انسانی است.

کارگردان سریال نفس، یک اثر قصه‌گو و روایتگر را ابزاری برای کاتارسیس (تزکیه نفس) می‌داند و از همین رو داستانش را در یک بستر تاریخی روایت می‌کند که برهه‌ای پرالتهاب از تاریخ ایران بوده است. سامان در این باره توضیح می‌دهد: خواندن تاریخ برای همه واجب است، چون همان‌طور که در قرآن آمده برای عبرت آدم‌هاست. اشتباهات تاریخی ناشی از اشتباهات انسانی است که آنها هم برآمده از خصلت مشخصی است و خصلت‌های بشری باقی می‌مانند و در دوره‌های مختلف تاریخ در هر جغرافیایی ممکن است دوباره تکرار شوند مگر این که در اصلاح خودمان بکوشیم تا اشکالاتمان را برطرف کنیم. فیلمساز کسی است که با ساخت یک اثر نمایشی و از طریق قصه‌گویی، خودش و جامعه‌اش را در تزکیه نفس یاری می‌کند.

بازیگران صحنه عشق و مبارزه

در سریال نفس، جمعی از بازیگران پیشکسوت و جوان کنار هم حضور دارند. مسعود رایگان، ژاله صامتی، داریوش فرهنگ ، سودابه بیضایی، علیرضا کمالی، بهناز جعفری، قربان نجفی، هادی عامل هاشمی، پژمان جمشیدی، شهاب شادابی، احسان امانی، آتوسا راستی، هدایت هاشمی، خسرو شهراز، معصومه قاسمی‌پور،‌ طوفان مهردادیان، رامین راستاد و هادی حجازی‌فر از بازیگران این سریال هستند و نقش اصلی آن را ساناز سعیدی به عهده دارد که تا پیش از این تجربه‌ چندانی در زمینه بازیگری نداشته است.

سامان درباره انتخاب بازیگران سریال نفس توضیح می‌دهد: برای انتخاب بازیگر دشواری‌های زیادی داشتم. متاسفانه ما در این باره مشکلات جدی داریم، اما خوشبختانه در نهایت لطف تعدادی از بازیگران بسیار خوبمان شامل من شد که لطف کردند و نقش‌های کوتاهی را برای بازی در این سریال پذیرفتند.

این کارگردان درباره سپردن نقش اول سریال به یک بازیگر تازه‌کار و چهره ناشناخته در عالم بازیگری می‌گوید: نمی‌خواستم بیننده ذهنیتی از شخصیت اصلی قصه داشته باشد یا درباره این که چطور آدمی است. ترجیح دادم در سریال با شخصیت‌پردازی خودم او را آرام آرام به مخاطب بشناسانم. برای این نقش، خانم سعیدی نزدیک به یک سال تمرین و تلاش کرد و از زمان شروع تمرین تا زمانی که فیلمبرداری به پایان رسید، دو سال طول کشید. او در این دو سال تجربه‌های خوبی به دست آورده و مطمئن هستم اتفاقات خوبی در انتظارش است.

تداوم شخصیت‌ها

برخی شخصیت‌های دو سریال قبلی در سریال نفس حضور دارند؛ ازجمله مهری با بازی سودابه بیضایی که در سریال ارمغان تاریکی، نقش یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق را به عهده داشت یا شخصیت شیخ حسن با بازی هدایت هاشمی در سریال پروانه که یکی از علمای مبارز بود.

سودابه بیضایی درباره حضورش در سریال نفس می‌گوید: ادامه نقش مهری را بازی می‌کنم که در سریال ارمغان تاریکی یکی از نقش‌های اصلی بود. بار دیگر همین شخصیت را بازی می‌کنم و در واقع ما در سریال نفس، مهری را در برهه‌ای دیگر از زندگی می‌بینیم.

این بازیگر درباره همکاری با جلیل سامان گفت: این بار نقش و حضور مهری در داستان کوتاه است و به همین دلیل من جزو بازیگران اصلی این سریال نیستم، اما آثاری که آقای سامان می‌نویسد و کارگردانی می‌کند به قدری ادبیات درستی دارد و به همه جوانب آن فکر شده که دیگر اهمیتی ندارد نقش اصلی را برای او بازی می‌کنید یا نقش فرعی.

گفتنی است، بیضایی برای ایفای این نقش در سومین جشنواره بین‌المللی جام‌جم موفق به دریافت سرو زرین در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

سه‌گانه عاشقانه در بستر انقلاب

«نفس» سومین و آخرین قطعه‌ از پازلی است که تصویری از دوران انقلاب را به روایت جلیل سامان کامل می‌کند. پیش از این سریال، او در «ارمغان تاریکی» و بعد از آن در «پروانه» دو قصه متفاوت را در همین بستر تاریخی به نمایش گذاشت.

ارمغان تاریکی، داستان دانشجوی عکاسی به نام مجید با بازی آرش مجیدی را روایت می‌کرد که اوایل انقلاب جذب یکی از سازمان‌های سیاسی شد و به دلیل هوش و ذکاوت خود مورد اطمینان قرار می‌گیرد و به او ماموریت مهمی واگذار می‌شود؛ اما عشق در گام اول، نگاه و بینش و به تبع آن سرنوشت مجید را تغییر می‌‌دهد.

پروانه، روایت عشق دختری از طبقه اشرافی به جوانی مبارز به نام امیر است که علیه رژیم پهلوی می‌جنگد. در مسیر این عشق، پروانه با بازی سارا بهرامی از پیله اشرافی‌گری رها می‌شود و امیر با بازی حامد کمیلی، مسیر رستگاری را در مبارزاتش پیش می‌گیرد.

درباره سریال نفس می‌دانیم با برملا شدن یک راز آغاز می‌شود و یک قصه عاشقانه را روایت می‌کند.

منبع: فرهنگ نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farhangnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرهنگ نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۷۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا شامگاه جمعه در مراسم سالروز شهادت امام جعفر صادق در روستای سراب شهرستان بیجار اظهار کرد: امیدواریم خداوند توفیق درک شناخت ائمه اطهار را بتواند به همه ما عطا کند.

وی افزود: مهمترین بهره‌ای که از بزرگ‌داشت مراسمات مذهبی ائمه اطهار می‌توان برداشت شناخت زندگی و شخصیت این امامان است تا از این طریق بتوانیم معرفتمان را ارتقا ببخشیم.

وی اعلام کرد: انقلاب اسلامی ایران برکات بی‌شماری داشت و یکی از این برکات متحول شدن فضای دینی در جامعه بود و به برکت این مهم و شناخت ما از زندگی ائمه و معصومین بیشتر شد.

زارعی کوشا تاکید کرد: امام صادق علیه السلام دارای شخصیت بسیار بزرگی است لازم است تا ابعاد شخصیتی این امام بزرگ بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

وی اعلام کرد: امام صادق صاحب مکتب است و این به واسطه هدایتی است که ایشان به تبعیت از امام حسین داشتند و دین اسلام را نجات بخشید و مسیر جامعه اسلامی به سوی درستی هدایت شد.

وی ادامه داد: کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» نوشته مقام معظم رهبری اهمیت زیادی دارد و لازم است مورد توجه و مطالعه همگان قرار بگیرد و مسابقه‌ای در باب این کتاب برگزار شود.

ائمه معصوم برای پاسداری از ارزش‌های دینی تلاش کردند

استاندار کردستان گفت: تمام ائمه معصوم همواره در یک مسیر در حال حرکت بودند و یک سلسله از فعالیت مبارزاتی را برای شناخت معرفت دینی و فراگیری معارف دینی داشتند و در راه پاسداری از ارزش‌های دینی همواره تلاش کردند.

وی اضافه کرد: اما آنچه در عمر امام صادق اهمیت زیادی دارد این است که ایشان فرصت و مأموریتی که داشتند یک مأموریت و انقلاب فرهنگی بود.

زارعی کوشا گفت: این امام بزرگ بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کردند که در نوع خود بی نظیر است.

وی اعلام کرد: درس شهادت امام صادق این است که ما تکلیف خود را بدانیم و آگاه باشیم چرا که اگر شناخت و بصیرت نداشته باشیم طبق قرآن کریم گمراه خواهیم بود.

امام راحل انقلاب اسلامی را به سرانجام رساند

استاندار کردستان در ادامه بیان کرد: امروز انقلاب اسلامی را ادامه مکتب امام صادق می‌دانیم چرا که دشمنان هر تهدید و تحریمی کردند تا این انقلاب به نتیجه نرسد اما امام راحل این انقلاب را به سرانجام رساند.

وی با تاکید بر اینکه شباهت زیادی بین انقلاب اسلامی با مکتب امام صادق وجود دارد گفت: حرکت علمی امام صادق و مجتهد کردن مؤمنین توفیقی بود که این امام بزرگ در دوران مبارزه خود داشتند و موجب اعتلای دین مبین شدند.

وی به تلاش دشمنان در خدشه وارد کردن به انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و ابراز داشت: در طول چهل و پنج ساله انقلاب دشمنان در پی ضربه وارد کردن به این انقلاب بودند اما به فضل خداوند و امام زمان این انقلاب در مسیر درست خود قرار دارد.

لزوم شناخت جوانان از فضای مجازی

استاندار کردستان بر لزوم شناخت جوانان از فضای مجازی تاکید کرد و بیان داشت: در فضای رسانه باید هوشیار باشیم و بدانیم که حق با باطل کدام است و فریب دشمن را نخوریم.

وی ادامه داد: امروز سانسورهای دنیا باعث نشد که صدای مظلوم مردم غزه به گوش جهانیان نرسد و ما شاهد خواری اسرائیل غاصب هستیم.

زارعی کوشا اضافه کرد: از مصادیق جهاد تبیین می‌توان به تبیین شخصیت امام راحل اشاره کرد و ما باید تلاش کنیم تا شخصیت این امام بزرگوار برای همه افراد و بالاخص جوانان تبیین شود.

وی تاکید کرد: رهبر انقلاب همواره بر تبیین شخصیت امام راحل تاکید دارند و امروز همه ما وظیفه داریم تا شخصیت امام راحل را بازگو کنیم تا همه با این مهم آشنا شوند.

‌ایران به یکی از قطب‌های نظامی و پهپادی دنیا تبدیل شده است

استاندار کردستان اعلام کرد: امروز در دنیا به فضل الهی و با استقامت مردم ایران اسلامی و با هدایت رهبر توانسته‌ایم به موفقیت‌های زیادی دست پیدا بکنیم و کشوری که چهل و پنج سال پیش سیم خاردار هم وارد می‌کرد امروز به یکی از قطب‌های نظامی و پهپادی در دنیا تبدیل شده است.

زارعی کوشا اذعان کرد: امروز مسیر علمی ایران اسلامی رو به پیشرفت است و ما عملیات وعده صادق را رقم زدیم و جهاد تبیین همان کاری است امام صادق علیه سلام انجام می‌داد.

استاندار کردستان بر لزوم خدمت به مردم تاکید کرد و بیان داشت: وظیفه اول ما در جهاد تبیین خدمت به مردم است و باید در راستای خدمت به مردم گام برداریم.

وی با بیان اینکه جهاد تبیین برای مدیران یعنی کار آمدی و خدمت به مردم گفت: امروز افتخار خدمتی در دولتی را داریم که رئیس جمهور آن خود را سرباز رهبر معظم انقلاب می‌داند.

کد خبر 6096034

دیگر خبرها

  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • 90 درصد «ناریا» با محوریت یک شهید هسته‌ای تصویربرداری شد
  • محمود گبرلو بازیگر شد
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  • روایت ندا قاسمی از آسیب دیدگی سعیدآقاخانی در سریال «نون خ» (فیلم)
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید