Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@15:48:00 GMT

روند تدوین سند ملی تحول علوم انسانی بررسی شد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۶۲۲۷۸

روند تدوین سند ملی تحول علوم انسانی بررسی شد

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۱۳۷ شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی این شورا به ریاست غلامعلی حداد عادل برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حمید پارسانیا در مورد روند تهیه و تدوین «سند ملی تحول علوم انسانی» گزارشی ارائه کرد.
وی با اشاره به ارتباط شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با شورای عالی حوزه علمیه قم گفت: کار تدوین پیش‌نویس این سند حدود دو سال طول کشید و همه صاحب‌نظران در این زمینه اعلام نظر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این سند همه ابعاد تحول مانند اسلامی سازی، بومی‌ سازی، روزآمد سازی و کارآمد سازی در چهار ساحت آموزش، پژوهش، استاد و متن درسی مورد توجه قرار گرفته است.
اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی نیز پس از ارائه این گزارش، ضمن تاکید بر تسریع در تصویب و اجرای سند ملی تحول علوم انسانی، بر لزوم همکاری همه نهادها در این زمینه نیز تاکید کردند.

** کلیات برنامه درسی کارشناسی اقتصاد به تصویب رسید
کلیات برنامه درسی و سرفصل‌ درسی رشته اقتصاد مقطع کارشناسی نیز در ادامه جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
در این جلسه، بررسی سرفصل‌های درسی و برنامه آموزشی رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی که در جلسات قبل مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود، در دستور کار قرار گرفت.
در گزارشی که توسط مسعود درخشان، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و کارگروه اقتصاد ارائه شد، با اشاره به انعطاف‌پذیری برنامه درسی تدوین شده برخی از مصادیق این موضوع مورد اشاره قرار گرفت.
پس از ارائه این گزارش، حداد عادل با اشاره به هماهنگی بین شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم تقویت هر چه بیشتر این هماهنگی تاکید کرد.
مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این زمینه گفت: در آیین‌نامه ابلاغ شده به دانشگاه‌ها بر لزوم در نظر گرفتن و اجرای مصوبات شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی تاکید شده است.
حداد عادل هم در مورد بحث برنامه درسی رشته اقتصاد گفت: جریان احیاگر اسلامی در قرن اخیر که در تالیفات امثال استاد شهید مطهری نمود پیدا کرده، مبتنی بر تبیین ابعاد مکتب اقتصادی اسلام است.
وی افزود: امروز هم باید مساله اقتصاد بسیار جدی گرفته شود و اگر اقتصاد اسلامی نشود، اسلامی شدن جامعه ممکن نخواهد بود.
در ادامه جلسه، اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی به بیان نظرات و پیشنهادهای خود در زمینه های مختلف همچون توجه بیشتر به نظرات اقتصادی متفکران مسلمان، تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی، در نظر گرفتن اقتصاد روستایی و کشاورزی، گنجاندن سرفصل اقتصاد آموزش در این برنامه درسی، توجه به تاریخ اندیشه‌های اقتصادی در غرب و توجه به قابلیت‌های اقتصاد مجازی و اقتصاد فرهنگ در اشتغال و کارآفرینی و استفاده بیشتر از سرفصل ریاضیات در این رشته پرداختند.
پس از جمع بندی نظرات و پیشنهادهای اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی، کلیات برنامه درسی و سرفصل‌ درسی رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی به تصویب رسید.
فراهنگ**9187**1055
دریافت : حمید بازگشا ** انتشار :‌ زینب کارگر
برای اطلاع از اخبار متنوع فرهنگی و هنری، با کانال فرهنگی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaf

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۲۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز جلسه علنی عصر مجلس

چلسه علنی عصر مجلس شورای اسلامی برای ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه شروع شد.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از ابتدای صبح امروز بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ مربوط به جدوال را به پایان رساندند.

سپس مجلس وارد بررسی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر ایرادات باقی مانده از برنامه هفتم توسعه را مورد رسیدگی قرار می دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟