Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@02:08:07 GMT

ترکیب هیئت رئیسه مجلس به روایت لاهوتی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۶۳۲۵۷

مهرداد لاهوتی سخنگوی فراکسیون مستقلان مجلس تمام ادعاها درباره تلاش این فراکسیون برای حذف علی مطهری از هیأت رئیسه سال آینده مجلس و دخالت دولتی ها در این انتخابات را رد کرد.
به گزارش صدای ایران به نقل از انتخاب، لاهوتی می گوید: تلاش فراکسیون مستقلان این است که رئیس و نواب رئیس حفظ شوند از 9 کرسی باقی مانده در هیأت رئیسه، سه کرسی به هر کدام از فراکسیون های مستقلان، امید و ولایی تعلق گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متن گفتگوی با سخنگوی فراکسیون مستقلان در زیر می آید:
نگاهی به اخبار مربوط به انتخابات سال دوم هیأت رئیسه مجلس نشان می دهد که معادلات مبهم و پیچیده شده است، نقل قولی از طرف آقای مطهری است که گفته در جلسه با فراکسیون مستقلان به او اعلام شده، این فراکسیون با فراکسیون ولایی برای بستن فهرست هماهنگ شده و قرار نیست هیچ یک از اعضای فراکسیون امید در هیأت رئیسه سال دوم حضور داشته باشد، آیا این مسئله صحت دارد؟
خیر، من در جلسات مشترک بین فراکسیون ها حضور داشتم؛ بیشترین رایزنی با فراکسیون امید انجام شد و تنها یک جلسه با فراکسیون ولایی برگزار کردیم. تلاش فراکسیون مستقلان این است که رئیس و نواب رئیس حفظ شوند از 9 کرسی باقی مانده در هیأت رئیسه، سه کرسی به هر کدام از فراکسیون های مستقلان، امید و ولایی تعلق گیرد. از آنجا که بیشتر اعضای فراکسیون مستقلان با لیست امید به مجلس آمدند براساس این فرمول فقط 3 کرسی از 12 کرسی هیأت رئیسه به فراکسیون ولایی (اصولگرایان) اختصاص پیدا می کند بقیه کرسی ها در اختیار مستقلان و امید خواهد بود. البته هر سه فراکسیون روی حفظ رئیس مجلس اشتراک نظر دارند اما فراکسیون امید در کل نظر فراکسیون مستقلان را نپذیرفت.
فراکسیون امید حفظ پزشکیان و مطهری در سطح نواب رئیس را خط قرمز خود می داند، بیشتر درباره این موضوع توضیح می دهید که چه اتفاقی افتاد که فراکسیون امید چنین موضعی گرفت؟ در واقع فضا علیه فراکسیون مستقلان شده است چون ادعا می شود دولتی ها از طریق فراکسیون مستقلان می خواهند در انتخابات هیأت رئیسه دخالت و علی مطهری را حذف کنند، حتی برخی فعالان سیاسی اعلام کرده اند که حذف مطهری برنامه لابی آقای لاریجانی است آیا این ادعا را تأیید می کنید؟
خیر اصلا این طور نیست. نگاه فراکسیون مستقلان بر حفظ رئیس و نواب رئیس است و این مسئله را در همه جلسات خود با فراکسیون امید مطرح کرد اما حالا که فراکسیون مستقلان و آقای لاریجانی مورد تهمت قرار گرفته‌اند، این را بگویم که در جلسات با فراکسیون امید وقتی بر حفظ رئیس و نواب رئیس اصرار کردیم یکی از اعضای فراکسیون امید اعلام کرد «آقای مطهری از ما نیست» اما فراکسیون مستقلان گفت «بله مطهری از ماست، ما مطهری را به عنوان یک فرد شجاع و ملتزم به منافع ملی می شناسیم و او را همه جوره قبول داریم». در مجموع ما آقای مطهری را عضو فراکسیون مستقلان می دانیم و او در اکثر جلسات فراکسیون مستقلان شرکت می کند بنابراین قبولش داریم و برای حفظش در هیأت رئیسه مجلس تلاش می کنیم. اگر هر نوع نقل قول دیگری از موضع فراکسیون مستقلان درباره مطهری بیان شود تکذیب می کنیم.
پس روز چهارشنبه بعد از اعلام نتیجه انتخابات هیأت رئیسه مجلس سورپرایز نمی شویم به این معنی که مطهری برای نائب رئیسی مجلس رأی نیاورد و حمیدرضا حاجی بابایی جای او را بگیرد؟
جلساتی که تا امروز شرکت کردم تصورم بر این است که معادله در سطح رئیس و نواب رئیس مجلس برهم نخواهد خورد. اصرار فراکسیون امید آن است که فراکسیون ولایی (اصولگرایان) در هیأت رئیسه حضور نداشته باشد اما فراکسیون مستقلان معتقد است وقتی شعار دموکراسی می دهیم باید همه سلایق با تعداد متفاوت در مدیریت پارلمان نقش ایفا کنند.
یک نقل قول دیگری از جلسه مشترک فراکسیون امید و مستقلان مطرح شده که آنها به شما پیشنهاد نسبت 8 به 4 را برای هیأت رئیسه سال دوم مجلس دادند اما فراکسیون مستقلان این پیشنهاد را نپذیرفت و رفت پیشنهاد 6 به 6 فراکسیون ولایی را قبول کرد. درست است؟
فراکسیون امید اول می گفت که برای ریاست هم می خواهد کاندیدا معرفی کند، در نهایت به اینجا رسیدیم که این اتفاق نیفتد و آنها هم پذیرفتند. فراکسیون مستقلان مطرح کرد که رئیس و نواب رئیس حفظ شوند اما 9 کرسی دیگر هیأت رئیسه تقسیم شوند، فراکسیون امید قبول کرد اما می گفت یک نفر از فراکسیون بانوان باشد و 8 کرسی دیگر به طور مساوی بین دو فراکسیون مستقلان و امید تقسیم شود یعنی از فراکسیون ولایی هیچ کس در هیأت رئیسه سال دوم نباشد. از آنجا که اکثریت فراکسیون بانوان از اعضای فراکسیون امید هستند طبیعتا آن یک خانم از فراکسیون امید خواهد بود. ما این نگاه را قبول نداریم می گوییم بالاخره فراکسیون ولایی هم کرسی هایی در مجلس دارد و مشارکتش در امر مدیریت پارلمان به تعالی کار کمک می کند. همان طور که گفتم ما به حفظ رئیس و نواب رئیس و تقسیم 9 کرسی دیگر بین سه فراکسیون به طور مساوی اعتقاد داریم. حالا اگر فراکسیون امید می خواهد این معادله را به هم بزند خودش می داند.
اگر کار به جایی برسد که هر سه فراکسیون لیست مختص به خود را بدهد فراکسیون مستقلان در انتخاب رئیس و نواب رئیس به طرف فراکسیون امید گرایش پیدا می کند یا ولایی؟ به عبارت دیگر فراکسیون مستقلان برای نایب رئیسی از بین مطهری و حاجی بابایی به چه کسی رأی خواهد داد؟
این اتفاق یک میلیاردم درصد نمی افتد که هر فراکسیونی برای خودش لیست بدهد. مطمئنا هر سه فراکسیون به تفاهم می رسند. اصل تفاهم نیز حفظ رئیس و نواب رئیس است و بقیه کرسی ها به طور مساوی بین فراکسیون ها تقسیم می شود.
آیا سهمیه اختصاصی هم برای حضور یکی از نمایندگان خانم در هیأت رئیسه مجلس درنظر گرفته خواهد شد؟
خیر، اگر فراکسیونی خواست از سه سهمیه ای که دارد یک نفر را به خانم ها اختصاص دهد اختیار با خودش است چون اگر بخواهیم ریز شویم تقسیم بندی های دیگری هم ممکن است رخ دهد.
برای حضور یکی از روحانیون مجلس در هیأت رئیسه چه طور؟
هر فراکسیون بنا به نگاهی که دارد می تواند سه سهمیه خود را تعیین کند.
اینکه اعلام شده دولتی ها و برخی وزرا در انتخابات هیأت رئیسه سال دوم مجلس دارند دخالت می کنند چقدر صحت دارد؟
اصلا چنین حرفی صحت ندارد. شاید برخی از نمایندگانی که می خواهند برای عضویت در هیأت رئیسه مجلس کاندیدا شوند تماس هایی با دوستان خود در مجموعه دولت گرفته باشند یا یک دولتی به یک نماینده زنگ زده باشد اما اینکه دولت بخواهد دخالت کند چنین مسئله ای را ندیدم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم

رییس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌هایی که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «غلامرضا نوری قزلجه» با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیدا‌هایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است، اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخورد‌هایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده