Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@14:29:13 GMT

فکری برای دیوارنوشته های انقلاب بکنیم

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۶۵۴۰۱

فکری برای دیوارنوشته های انقلاب بکنیم

در سبزوار هم پایگاه مختلف بسیج در زمینه دیوارنویسی با طرح های مختلف فعال بودند. شاید بتوان گفت که فعال ترین پایگاه های آن دهه در این زمینه پایگاه شهید صادقی در مسجد النبی و پایگاه شهید مختاری بود.
به گزارش جهان نيوز، در سبزوار هم پایگاه مختلف بسیج در زمینه دیوارنویسی با طرح ها و شعارهای مختلف فعال بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بتوان گفت که فعال ترین پایگاه های آن دهه در این زمینه پایگاه شهید صادقی در مسجد النبی و پایگاه شهید مختاری بود. همچنین واحد تبلیغات جنگ سپاه که اکثر نقاشان و خطاطان شهر را دور هم جمع کرده بود.
این روزها که عده ای از مسولین به دنبال ساماندهی سایت‌های محلی به عنوان رسانه‌های شهر شدند بد نیست که فکری هم برای حفظ رسانه‌های مردمی سال‌های انقلاب و جنگ بکنند. دیوارنویسی یکی از رسانه‌های مردم چه در سال‌های مبارزه با شاه و یا چه در سال‌های جنگ تحمیلی بود.

با شروع انقلاب اسلامی ایران، به دلیل نبود یک رسانه مردمی برای انتقال پیام‌ها و آرمان‌ها، انقلابیون در طول سال‌های مبارزه با رژیم پهلوی از خط و نقاشی به صورت دیوار نویسی برای انتقال مفاهیم و پیام‌های ایدئولوژیک استفاده کردند و به این ترتیب در انتخاب رسانه دست به ابتکار زدند. رسانه ای که توسط مردم انتخاب می‌شد و محتوای پیام‌ها و شعارها نیز توسط مردم انتخاب می‌شد و حتی جامعه هدف و مخاطب این رسانه نیز خود مردم بودند.

پس از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، گروه‌های مختلف سیاسی موافق و مخالف نظام اسلامی با توجه به تجربه سالهای قبل از پیروزی انقلاب و دوران مبارزه با رژیم پهلوی، از ظرفیت تأثیر گذار این رسانه برای ارتباط با بدنه مردم، بیان مواضع و دیدگاه‌های خود و در مواردی نیز برای درج شعار و مطالبی له یا علیه یکدیگر استفاده نمودند. در ادامه با حمله رژیم متجاوز بعث عراق به ایران اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی، با عزم ملت برای دفاع از دین و میهن، ظرفیت این رسانه مردمی در خدمت ترویج فرهنگ مقاومت و پایداری قرار گرفت و مانند دوران پرفراز و نشیب نهضت انقلاب اسلامی نقش قابل توجهی در آگاه سازی افکار عمومی ایفا کرد.


سال‌های دهه شصت و دوران دفاع مقدس ملت ایران در مقابل دشمن متجاوز را می‌توان به عنوان نقطه عطف در استفاده از دیوار نویسی به عنوان یک رسانه فراگیر مردمی برای انتقال مفاهیم فرهنگ پایداری و ترویج روحیه حماسی و اتحاد میان آحاد مختلف مردم ایران اسلامی در راستای حمایت از مقاومت در برابر دشمن و دفاع از نظام اسلامی نامید.

در آن سال‌ها گروه‌های چندین نفره خودجوش مردمی، به صورت داوطلبانه در قالب نیروهای مردمی بسیج، در مساجد و یا دیگر مراکز فرهنگی گرد هم آمدند و هر کدام از هنرهای مختلف مانند: نقاشی، خطاطی، کلیشه سازی در این راستا بهره گرفتند. این گروه‌ها عمدتاً تحت عنوان واحد تبلیغات در پایگاه‌های بسیج، فعالان های اصلی در حوزه دیوار نویسی در گوشه و کنار کشور بودند.

درج تصاویر و بیانات حضرت امام خمینی (ره) پیرامون انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نقاشی و ساخت کلیشه از چهره شهدای جنگ تحمیلی، شعار نویسی در حمایت از مجاهدت‌های یاران انقلاب و بر علیه توطئه‌های ضد انقلاب، درج اهداف و آرمان‌های نهضت انقلاب اسلامی ایران، بیان دیدگاه‌های سیاسی- فرهنگی حکومت اسلامی و تلاش برای تغییر و محو آثار فرهنگ غربی بازمانده از دوران حکومت رژیم ستمشاهی پهلوی در رفتار و زندگی مردم در قالب استفاده از شعار، جملات کوتاه و نقاشی، از جمله پیام‌هایی بودند که در آن سال‌های فراموش نشدنی و خاطره انگیز از سوی این گروه‌های مردمی هنرمند، با استفاده از ظرفیت این رسانه مردمی صورت گرفت.

در سبزوار هم پایگاه مختلف بسیج در زمینه دیوارنویسی با طرح‌ها و شعارهای مختلف فعال بودند. شاید بتوان گفت که فعال‌ترین پایگاه آن دهه در این زمینه پایگاه شهید صادقی در مسجد النبی و پایگاه شهید مختاری بود. همچنین واحد تبلیغات جنگ سپاه که اکثر نقاشان و خطاطان شهر را دور هم جمع کرده بود.

شاید بتوان مهم‌ترین و بزرگ‌ترین کار دیوار نویسی آن سال‌ها برشمرد که کار بچه‌های پایگاه شهید صادقی بود. طرح و ایده دهنده اصلی این دیوارنویسی شهید حمید دارینی بود که پیشنهاد داد شعار؛ تا بانگ الله اکبر بر تمام جهان طنین نیافکند مبارزه هست؛ را به سه زبان بر روی دیوار بنویسند. این دیوارنویسی آنقدر گل می‌کند که روزنامه‌های کشور در آن سال خبر این دیوار را پوشش می‌دهند. هنوز هم کمی از آثار این نوشته‌ها روی دیوار زندان وجود دارد.

اما آن سال‌ها در اکثر دیوارهای که در محل‌های پر رفت و آمد قرار داشتند شعارها و پیام‌های درباره جنگ و انقلاب نوشته می‌شد. تعداد زیادی از این دیوارنویسی‌ها به مرور زمان و یا با تخریب مکان متاسفانه از بین رفته‌اند. تعداد خیلی کمی از این دیوار نویسی ها هنوز هست در معرض نابودی قرار دارد. این دیوارها بخشی از تاریخ مردم سبزوار است. نشانه‌هایی از سال‌های که سبزواری‌ها پا به پای مردم سایر نقاط کشور انقلاب را همراهی کردند.

اما باید فکری به حال این دیوارها بشود تا حفظ بشود و به عنوان تاریخ برای نسل‌های بعدی نگه داشته شود. چه خوب است که مسئولان اجرایی شهر فکری برای شناسنامه دار کردن این دیوارها و حفظ آن‌ها به عنوان یک اثر تاریخی بکنند. هر چند که شنیدیم گویا روابط عمومی شهرداری سبزوار می‌خواهد اقداماتی برای حفظ این دیوارها بکند. امیدوارم در این ایام که مصادف با ایام پیروزی انقلاب اسلامی است خبرهای خوشی در این زمینه بشنویم.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۵۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم صبحگاه بسیج پایگاه شهید رسول عسکری دیوان محاسبات کشور با حضور سردار رضا طلایی نیک، سخنگو و معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین جمعی از مقامات و کارکنان این نهاد نظارتی برگزار شد.

سردار طلایی نیک در این جلسه با گرامی‎داشت یاد و خاطره امام راحل عظیم الشان و شهدای ایران اسلامی، اظهار داشت: «احیای اسلام ناب»، «مردمی بودن انقلاب اسلامی» و «رهبری ولایی»، سه رکنی هستند که طی ۴۵ سال گذشته، مقوم و پیش‎ برنده این نهضت الهی بوده اند.

سخنگوی وزارت دفاع در ادامه خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی به معنای حقیقی کلمه، احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) بود که پس از تلاش‌های ناکام رژیم شاهنشاهی در گسترش اسلام ستیزی و زدودن مذهب و معنویت از سطوح گوناگون جامعه، توانست سبکی بی بدیل از الگوی جامعه اسلامی را به جهانیان عرضه دارد.

وی همچنین در تشریح ماهیت مردمی نظام جمهوری اسلامی، بیان داشت: اتکای به مردم، از اساسی‌ترین اصول مکتب امامین انقلاب محسوب می‌شود چراکه هر زمان مشارکت مردم در امور کشور بیشتر بوده، به همان نسبت توفیقات نیز افزایش پیدا کرده است.

سردار طلایی نیک با با بیان اینکه مهمترین شاخصه شعار سال ۱۴۰۳، مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است، افزود: تاریخ گواه است که فتوحات در هشت سال دفاع مقدس، درست از زمانی به وجود آمد که موانع حضور مستقیم مردم در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل برداشته شد. بر این اساس، تا زمانی که اقتصاد کشور مردمی نبوده و مردم در عرصه تولید کشور دخیل نباشند، هیچ قدم مؤثری در بهبود اوضاع معیشتی را شاهد نخواهیم بود.

معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی وزارت دفاع در ادامه گفت: شاهکار انقلاب اسلامی در تحقق «رهبری ولایی» بود که با ممزوج نمودن ظرفیت‌های اسلامی و مردمی، افتخارات بزرگی را نصیب ملت کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی، پیوند دادن حوزه دفاعی و مردم، از طریق ظرفیتی به نام «بسیج مستضعفین» بود، تصریح کرد: اگرچه بهره مندی از ادوات جنگی پیشرفته نظیر پهپاد و موشک مطلوب بوده و بازدارنده است اما این اراده و خواست ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی بود که عملیات «وعده صادق» علیه رژیم کودک کش صهیونیستی را به سرانجام رساند و بسیاری از معادلات منطقه‌ای و بین المللی را تغییر داد.

سردار رضا طلایی نیک گفت: امروزه بازدارندگی کارآمد، نیازمند قدرت ترکیبی است؛ چون دشمن در دو عرصه جنگ نرم و سخت علیه کشورمان در حال برنامه ریزی است و ما نیز نیازمندیم تا هم‎سطح با این تهدیدات، توانایی‌های خود را ارتقا دهیم.

وی در پایان با بیان اینکه رویکرد پیشگیرانه دیوان محاسبات، موجبات همراهی و همکاری بیش از پیش دستگاه‌ها با این نهاد نظارتی را فراهم نموده است، بیان کرد: مواردی همچون «دیدبانی از بیت المال»، «تحقق انضباط مالی»، «اثربخشی در کاهش فاصله فقر و غنا» و همچنین «مبارزه با فساد و ویژه خواری»، از جمله مواردی است که به حمدالله دیوان محاسبات توانسته نقشی ویژه در تحقق آنها ایفا نماید.

کد خبر 6090016 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • انقلاب اسلامی دشمنان را مستهلک کرده است
  • شورا‌ها نتیجه انقلاب‌اسلامی برای خدمت به مردم هستند
  • ایستادگی مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • مبانی تئوری و فکری محکم اسلام علت ماندگاری انقلاب اسلامی است
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم