Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@07:31:56 GMT

6 خطای رایج ورزشکاران بعد از تمرین

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۶۵۴۴۱

6 خطای رایج ورزشکاران بعد از تمرین

خبرگزاری میزان- لازم است که بعد از ورزش نیز عملکرد خوبی داشته باشید تا اثرات مثبت آن بیش از پیش به بدن برسد. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،در این مطلب در خصوص 6 خطایی که اکثر ما بعد از ورزش مرتکب می شویم صحبت می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

ورزش و فعالیت های بدنی مناسب لازمه ی زندگی سالم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی پیاده روی ساده و استفاده از پله ها نیز راندمان فیزیکی را بالا می برند و برای سلامتی مفید هستند (البته به شرط اینکه زانودرد نداشته باشید). اینکه شما فعال باشید و ورزش کنید عالی است. اما مشکل اینجاست که اکثر مردم در خصوص عادت هایی که تأثیر مثبت ورزش را کاهش می دهند آگاهی کافی ندارند. در واقع لازم است که بعد از ورزش نیز عملکرد خوبی داشته باشید تا اثرات مثبت آن بیش از پیش به بدن برسد. در این مطلب در خصوص 6 خطایی که اکثر ما بعد از ورزش مرتکب می شویم صحبت می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

مصرف مواد غذایی مناسب مانند سالاد، عدس و غیره نیم ساعت بعد از ورزش باعث می شود که بدن گلیکوژن لازم برای احیای سلول های خود را کسب کند

خطای شماره ی 1: لب به چیزی نزدن

اکثر مردم بر این عقیده هستند که نباید بعد از ورزش چیزی خورد چون نگران دریافت دوباره ی چربی های سوخته شده در حین ورزش هستند؛ یعنی می ترسند چاق شوند. اما واقعیت این است که بعد از ورزش به جای نخوردن بهتر است کیفیت و کمیت مواد غذایی مصرفی را کنترل کرده و بهبود دهیم.

لازم نیست تا چند ساعت بعد از ورزش لب به غذا نزنید. حداکثر 30 دقیقه زمان قبل از مصرف پروتئین ها، کربوهیدرات ها یا چربی ها کافی است. مصرف این مواد غذایی به احیای بدن و کسب انرژی دوباره کمک می کند. برعکس آنچه مردم تصور می کنند فاصله انداختن زیاد بین جلسه ی ورزشی و مصرف غذا خطر تجمع چربی، تحلیل عضلانی و استرس ناشی از تولید زیاد کورتیزول را بالا می برد. علاوه بر این مصرف مواد غذایی مناسب مانند سالاد، عدس و غیره نیم ساعت بعد از ورزش باعث می شود که بدن گلیکوژن لازم برای احیای سلول های خود را کسب کند.

خطای شماره ی 2: ننوشیدن آب کافی

همیشه یادتان باشد که مصرف آب در حین و بعد از ورزش بسیار مهم است. اما بسیاری از مردم که باشگاه می روند و یا خودشان ورزش می کنند به اندازه ی کافی آب نمی نوشند و یا به جای آن از نوشیدنی های دیگری مانند نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا یا نوشیدنی های شیرین استفاده می کنند. یکی دیگر از اشتباهات رایج این است که مردم تصور می کنند نوشیدن آب زیاد باعث تعریق بیشتر نیز می شوند. اما باید بدانید که تعریق ارتباط مستقیمی با میزان آب مصرفی تان ندارد. روند تعریق واکنش طبیعی بدن برای تنظیم دمای خود است. مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب، بدن را مرطوب نگه می دارد و زمینه را برای جبران تلاش های فیزیکی آماده می سازد.

خطای شماره ی 3: مصرف نوشیدنی های انرژی زا

نباید نوشیدنی های انرژی زا را با نوشیدنی های مخصوص ورزشکاران اشتباه گرفت. این اشتباه بسیار رایج است یعنی مردم نوشیدنی های انرژی زا را به جای نوشیدنی های مخصوص ورزشکاران مصرف می کنند و تا کسب آگاهی های کافی آسیب های جدی به سلامتی خود می زنند. نوشیدنی های انرژی زا حاوی ترکیبات محرکی مانند کافئین، جینسنگ یا تورین است که باعث بروز اضطراب و عصبانیت و در موارد جدی تر بیماری های قلبی می شوند. نوشیدنی های ورزشی باعث افزایش مواد معدنی و الکترولیت های بدن در حین ورزش های سنگین می شود. با این حال این نوشیدنی ها نیز نباید به طور منظم مصرف شوند چون حاوی قند و مواد افزودنی هستند. آب آناناس طبیعی مناسب ترین نوشیدنی ورزشی است چون عاری از ترکیبات مضر برای بدن می باشد.

یکی دیگر از اشتباهات رایج این است که مردم تصور می کنند نوشیدن آب زیاد باعث تعریق بیشتر نیز می شوند. اما باید بدانید که تعریق ارتباط مستقیمی با میزان آب مصرفی تان ندارد. روند تعریق واکنش طبیعی بدن برای تنظیم دمای خود است

خطای شماره ی 4: خوردن غذاهای سنگین

برخلاف آن عده ای که تا چند ساعت بعد از ورزش لب به غذا نمی زنند برخی دیگر شروع به مصرف مواد غذایی سنگین می کنند. یعنی بلافاصله بعد از اتمام جلسه ی ورزشی و رسیدن به منزل شروع به مصرف گوشت قرمز، نان های تهیه شده از آرد سفید، شکلات، پیتزا، محصولات لبنی پرچرب و غیره می کنند. این مواد غذایی علاوه بر چرب بودن در کار سوخت و ساز بدن که بعد از ورزش فعال است نیز اختلال ایجاد می کنند. باید بدانید که اکثر این مواد غذایی باعث افزایش قند خون شده و به طور مستقیم روی وزن تأثیر می گذارند. علاوه بر این روند لاغری را با مشکل روبه رو می سازند.

اشتباه شماره ی 5: نخوابیدن

در طول شب، بدن از فرصت استفاده کرده و به احیای بافت های مغزی و جسمی می پردازد. اما خیلی از افراد از این امر مهم غفلت کرده و زمان کافی برای استراحت اختصاص نمی دهند. این کار باعث می شود که عضلات آن ها به درستی استراحت نکرده و احیا نشوند. بدن ما به 7 الی 8 ساعت خواب مستمر نیاز دارد تا مواد مغذی و انرژی از دست رفته در حین ورزش را دوباره کسب کند. در نتیجه بعد از ورزش از استراحت کافی غافل نشوید.

اشتباه شماره ی 6: بلافاصله دوش گرفتن

رعایت بهداشت خوب است؛ اما این که بلافاصله بعد از اتمام جلسه ی ورزشی خودتان را به دوش برسانید چندان به نفعتان نیست. بهتر است حدود یک تا دو ساعت بعد از ورزش دوش بگیرید. بعد از ورزش دمای بدن افزایش یافته و بین 38 تا 39.5 متغیر می شود. اگر بلافاصله بعد از ورزش زیر دوش آب سرد بروید امکان این که در جریان خون و فشارخونتان مشکلی پیش بیاید بیشتر است.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۵۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید

الهه جعفرزاده: درد عضلانی یک یا دو روز بعد از یک تمرین فشرده یا ورزش شدید طبیعی است، به خصوص اگر شدت ورزش خود را افزایش دهید یا ورزش را به تازگی یا پس از مدت طولانی آغاز کنید، ماهیچه‌های شما دچار کشیدگی و ریزش در سطح سلولی می‌شوند و همین اتفاق می‌تواند باعث دردهای کوتاه‌مدت عضلانی شود.

خوشبختانه راه‌هایی برای تسکین و درمان دردهای عضلانی وجود دارد؛ که عبارتند از:

۱) استفاده از کمپرس سرد و گرم

اگر پس از ورزش، متوجه تورم عضله یا احساس گرما در یک ناحیه از بدن خود شدید، یک کیسه یخ را در یک حوله نازک بپیچید و آن را برای حدود ۱۵ دقیقه روی ناحیه دردناک قرار دهید. اگر تورمی در کار نیست و ماهیچه‌هایتان فقط در اثر ورزش درد می‌کنند، یک کمپرس گرم را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه مدنظر قرار دهید تا گردش خون تقویت شود و درد تسکین یابد.

۲) ماساژ

ماساژ به آرام کردن و رفع گرفتگی عضلات کمک می‌کند و دردهای عضلانی پس از ورزش را کاهش می‌دهد. ماساژ سبب افزایش جریان خون و کاهش التهاب می‌شود. توجه داشته باشید که خیلی نرم و آرام عضلات را ماساژ دهید، زیرا حرکات سریع، خشن و شتاب‌زده ممکن است باعث تشدید درد شوند.

۳) حرکات کششی

حرکات کششی یک مرحله ریکاوری مهم در کاهش درد عضلانی و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی است. بعد از یک تمرین سخت، حدود ۱۰ دقیقه عضلات خود را به کشش وادارید تا از بروز دردهای عضلانی جلوگیری کنید. هم‌چنین به یاد داشته باشید که قبل از ورزش بدن را با حرکات ساده مانند درجا زدن گرم کنید یا به آرامی شروع به راه رفتن کنید و به تدریج سرعت خود را افزایش دهید. ماهیچه‌ها وقتی سفت هستند نمی‌توانند به طور مؤثر به ورزش و شدت آن واکنش نشان دهند، اما کشش قبل از تمرین می‌تواند به تقویت مؤثرتر عضلات کمک کند.

۴) انجام ورزشهای سبک

هرگز پس از تجربه دردهای عضلانی در پی تمرینات ورزشی، دلسرد نشوید و یکباره ورزش را رها نکنید. اینکه بعد از تمرین دچار درد عضلانی می‌شوید، به علت تجمع اسید لاکتیک در ماهیچه‌هاست و نشانه این است که عضلات شما کشیده شده‌اند و قرار است به مرور قوی‌تر شوند. با انجام ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی یا شنا می‌توانید از بین بردن تجمع اسید لاکتیک را تسریع کنید.

۵) حمام آب گرم

یک دوش آب گرم می‌تواند گرفتگی ماهیچه‌ها را بعد از ورزش از بین ببرد، گردش خون را تقویت کند و باعث تسکین دردهای عضلانی شود.

۶) تغذیه سالم

رژیم غذایی در بهبودی دردهای عضلانی نقش مهمی دارد. گوجه فرنگی، روغن زیتون، سبزیجات دارای برگ‌های سبز، آجیل، ماهی‌های چرب (مانند سالمون و تن) و میوه‌ها (به‌ویژه توت‌ها) دارای خواص ضد التهابی هستند و به کاهش دردهای عضلانی کمک می‌کنند. سعی کنید از این مواد غذایی سالم در رژیم غذایی خود استفاده کنید تا دردهای پس از ورزش را کاهش دهید.

این دردهای عضلانی معمولاً چقدر طول می‌کشند؟

دردهای عضلانی که در پی یک تمرین سخت ایجاد می‌شوند، معمولاً پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت استراحت فروکش می‌کنند. اگر درد پس از چند روز استراحت از بین نرفت یا حتی شدیدتر شد، می‌تواند نشانه‌ای از آسیب جدی عضلانی باشد. تجربه درد شدید عضلانی در طول تمرین نیز ممکن است نشانه‌ای از کشیدگی یا صدمات عضلانی باشد. اگر درد عضلانی با مشکل تنفسی، تب بالا، ضعف عضلانی و گرفتگی گردن همراه بود، به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

با ۲۰ دقیقه ورزش متوسط در روز به جنگ افسردگی بروید یک ورزش ساده با ۶ مزیت فوق‌العاده معرفی ۵ ورزش ساده برای بهبود علائم افسردگی بدون اینکه ورزش کنید، لاغر شوید/ ۸ گام ساده برای کاهش وزن

منابع: healthxchange ، ukhealthcare

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895111

دیگر خبرها

  • حالت تهوع بعد از ورزش چه دلایلی دارد ؟
  • ورزش واقعا باعث رشد قد می‌شود؟
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟
  • تجدید عهد با شهدای پهلوان
  • بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید
  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران