Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا خاتمی درباره توانایی‌های برادرش توصیفاتی به کار برده است که توصیه می‌شود کره‌شمالی و آمریکا برای رفع اختلافات به خاتمی مراجعه کنند!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

کره‌شمالی و آمریکا برای رفع اختلافات به خاتمی مراجعه کنند!

محمدرضا خاتمی، از فعالان اصلاح‌طلب و برادر لیدر اصلاح‌طلبان به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

«چه بخواهیم یا نخواهیم سیدمحمد خاتمی قدرت‌ساز، رئیس‌جمهورساز، مجلس ساز و شوراساز می‌شود. این اهمیت موضوع است. قدرت و اقتدار این است که شما به گونه‌ای رفتار کنید که اتحاد مردم را جلب کنید. کسانی که در مقابل آقای خاتمی به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند به او ظلم نمی‌کنند بلکه به خودشان ظلم می‌کنند.»

او می‌افزاید: این‌ها چه می‌خواهند؟ محبوبیت بخواهند، دارند. قدرت می‌خواهند که داشته‌اند، اسم و رسم می‌خواهند که در حال حاضر خیلی بیشتر از کسانی که در قدرت هستند اسم و رسم دارند. این‌ها ادعای شخصی ندارند، اگر ظرفیتی دارند برای ارتقای نظام باید استفاده شود. ما دیدیم شخصیتی مثل آقای خاتمی یا مرحوم آیت اللههاشمی رفسنجانی این ظرفیت را داشتند و دارند که در دنیا اتحادسازی کنند.[۱]

*صحبت‌های محمدرضا خاتمی را می‌توان ناشی از یک سرمستی نمایشی برای اعلام همپیالگی با رئیس‌جمهور پیروز ارزیابی کرد.

چه اینکه اصلاح‌طلبان در پیشاانتخابات چندین مرتبه تأکید کردند که رئیس‌جمهور روحانی کاندیدای رسمی و اصلی آنها نیست.

اظهارات خاتمی مبنی بر اینکه لیدر اصلاح‌طلبان و مرحوم هاشمی ظرفیت اتحادسازی در دنیا را داشته و دارند نیز اظهارات بی‌اهمیتی محسوب می‌شوند.

خاصّه آنکه اساساً مبحث اتحاد جهانی در دنیای امروز یک شوخی بی‌مصرف است و ثانیا دو فرد اشاره شده اگر هنری می‌داشتند نه تنها روابط عربستان سعودی با ایران روابط بهتری بود بلکه توافقات هسته‌ای سال ۸۴ نیز هرگز در دولت اصلاحات شکست نمی‌خورد.

صحبت‌های محمدرضا خاتمی مبنی بر قدرت‌ساز و رئیس‌جمهور ساز بودن رئیس دولت اصلاحات نیز در حالی است که سیاست فراز و فرودهای زیادی دارد. فی‌المثل لیدر اصلاح‌طلبان در ایام انتخابات مجالس هفتم و هشتم، شوراهای دوره دوم و سوم و چهارم و نیز در انتخابات سال‌های ۸۴ و ۸۸ حمایت‌های همه‌جانبه و آشکاری را از رفقای سیاسی و فهرست‌های سمپاتیک خود بعمل آورد اما کمترین توفیقی هم نداشت.

کما اینکه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ هم هرگز حتی یک بیانیه رسمی و عنوان‌دار در حمایت از حسن روحانی منتشر و امضا نکرده است و اعلام پیروزی از سوی اصلاح‌طلبان در واقع یک ابن‌الوقتی به نظر می‌رسد.

***

او جسور، بدون سابقه و ناآشناست...

توهین به محمدجواد لاریجانی برای اظهار نظر درباره شجریان

حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی در انتقادی تند از نامه محمدجواد لاریجانی، عضو شورای نظارت بر صدا و سیما به وزیر ارشاد درباره شجریان، گفته است: ایشان تشکیکاتی کرده‌اند که به ظاهر بیشتر از زاویه علم قرائت بوده است که البته مشخص نیست ایشان اساسا چقدر با مسئله قرائت آشنایی دارند.

او همچنین با اشاره به لاریجانی تصریح می‌کند: چطور کسی که در وادی کار قرآنی هیچ سابقه‌ای نداشته؛ به خودش اجازه می‌دهد اینگونه جسورانه و با اعتماد به نفس درباره مقوله‌ای که اطلاعاتی در موردش ندارد، سخن بگوید؟! ایشان فکر کرده‌اند وقتی واژگان خاصی را که صد در صد حرفه‌ای‌ست و به هیچ عنوان مخاطب عام آنها را نمی‌فهمد به کار ببرند، مطلب تمام می‌شود؛ اما در واقع اینگونه نیست.

نوربخش در ادامه صحبت‌های خود می‌گوید: استاد شجریان نوارهایی در زمینه قرائت قرآن دارد که سی‌دی‌هایش موجود است؛ آقای دکتر لاریجانی می‌توانند به این نوارها مراجعه کنند!

مدیرعامل خانه موسیقی در خاتمه نیز اظهار کرده است: این دلایل اصلا موجه نیست و دوستان بهتر است دنبال دلیل دیگری برای پخش نکردن ربنا باشند.[۲]

*قضاوت درباره صحبت‌های سخیف فرد مذکور پیرامون دکتر محمدجواد لاریجانی و عدم اشاره وی به درخواست رسمی شخص شجریان مبنی بر مخالفت وی با پخش آثارش از رسانه ملی را بر عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم...

متأسفانه چیزی به نام «ادب» گویی در میانه اردوگاه جریان سیاسی خاص و نزدیکانش جایی ندارد و هرکس که نظری درباره مقدسات مصلحتی اصلاح‌طلبان داشته باشد ولو حتی اگر یک دانشمند، فرزند یک مرجع تقلید و با سوابقی روشن در دیپلماسی، سیاست و اجرا هم باشد اما با سخیف‌ترین الفاظ و عبارات نواخته خواهد شد.

***

دومین رَکَب انتخاباتی اصلاح‌طلبان به مردم؛ هرکس مطالباتش را می‌خواهد «صبر» پیشه کند!

احمد شیرزاد، از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی طی یادداشتی در سرمقاله شماره یکشنبه گذشته روزنامه شرق در اشاره به شعارهای انتخاباتی دولت و اصلاح‌طلبان و مطالبات مردمی شکل‌گرفته در این زمینه نوشت: معتقدم اینکه تمام مطالبات زمین‌مانده در دوره‌های گذشته، یکجا از یک دولت، مجلس یا شورای شهر خواسته شود، حتما این نهادها را به زانو درخواهد آورد.

او می‌افزاید:

«سیلاب توقعات که فشار شدیدی بر دولت و مجلس وقت گذاشت، نباید تکرار شود. بعضی علامت‌ها هم بیانگر همین موضوع است. در انتخابات اسفند ٩٤ مردم به ٣٠ نفر لیستی که اطلاح‌طلبان و حامیان دولت ارائه کرده بودند، آری گفتند و در انتخابات اخیر هم رأی‌دهندگان تهرانی و کلان‌شهرهای دیگر و حتی شهرهای کوچک نشان دادند بسیار واقع‌بین‌تر شده‌اند. آنان می‌دانند اگر ایده‌آل‌ها به ثمر بنشیند، فضا دگرگون می‌شود؛ اما واقع‌گرایی امیدبخشی را نشان داده‌اند و این آن را نوید می‌دهد که مردم در دام رسانه‌ها و محافل خاص برای حداکثری‌کردن مطالباتی که حتما نیازمند صبر و تدبیر است، نیفتند.»[۳]

*شیرزاد با این صحبت‌ها تلاش کرده است نسخه اصلاح‌طلبان برای وعده‌های برجامی را دوباره تکرار کند و به زعم خود ترمز آنهمه وعده و شعار انتخاباتی را بکشد.

صد البته مردم هرگز از رئیس‌جمهور روحانی و اصلاح‌طلبان شورای شهر و مجلس، درخواست تحقق یک‌شبه شعارهایی مثل اشتغال، معیشت بهتر، رفع تحریم‌ها، پایتختی آبادتر و... را نداشته و نخواهند داشت اما نکته آنجاست که مردم نمی‌خواهند، بشنوند فردی پس از ۴ سال وعده و وعید درباره برجام، به یکباره از این بگوید که برجام را خدا آورد، من نگفته بودم تحریم‌ها لغو می‌شود، من وعده حل ۱۰۰ روزه مشکلات را ندادم، مگر همه چیز پول است و غیره.

و یا بالاتر از آن بشنوند که علی مطهری بعنوان چهره سمپات رئیس‌جمهور و اصلاح‌طلبان از این بگوید که آقای روحانی هیچ وعده خاصی درباره برجام به مردم نداده است![۴]

همچنین باید اشاره داشت جریانی از مردم و مطالبه‌گران می‌خواهد که برای تحقق مطالبات «صبر و تدبیر» پیشه کنند! که به رکب زدن، بی‌عملی و پیگیری علائق سیاسی خود شهره عامل و خاص است.

آقای شیرزاد بخوبی به یاد دارد که اصلاح‌طلبان چگونه در مجلس ششم بجای پیگیری مطالبات مردم، از سمت‌های نمایندگی استعفا کرده و خواسته‌های سیاسی خود را پی گرفتند.

و یا همین جریان چگونه در شورای شهر اول تهران دست به انتحار سیاسی زد و با زد و خوردهای سیاسی، شورای شهر را منحل کرد.

دولت آقای روحانی نیز که در بی‌عملی نسبت به شعارها و تحقق وعده‌های خود شهره عام و خاص است...

در اینجاست که باید گفت صحبت‌های شیرزاد در واقع «پیش گرفتن برای پس نخوردن» است تا صبح فردا و هنگامیکه مطالبات مردم و شعارهای انتخابات آقای روحانی هیچیک محقق نشدند، حامیان رئیس‌جمهور از لزوم صبر تا روز قیامت سخن بگویند.

لازم به ذکر است، قبل از شیرزاد، عباس عبدی نیز در صحبت‌هایی با اشاره به اینکه بخشی از انتقادات رقبای رئیس‌جمهور به کابینه درست بوده است تصریح کرد که حالا که انتخابات تمام شده باید گفت که کابینه آقای روحانی نسبت به انتظارات موجود ضعیف بوده است.[۵]

***

1_ http://rooydad24.com/13456237

2_ http://khabarfarsi.com/u/39032060

3_ http://sharghdaily.ir/News/132382

4_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13950603000115

5_ http://www.mashreghnews.ir/news/730035

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۷۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!

اصلاح‌طلبان رادیکال به دنبال جهت دهی خشم عمومی با هدف بازگشت به خیابان هستند!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که ایران پادشاه فوتسال آسیا، «نتانیاهو» در هزارتوی بحران‌ها، خاک تشنه سیستان و حوتشی شورای شهر حین سخنرانی شهردار تهران و زمزمه استیضاح در بهشت در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

تاملی بر کنش های سیاسی- رسانه ای اصلاح طلبان در خصوص طرح «نور» بیانگر آن است که آنان این طرح را به عنوان یکی از فرصت های کنشگری خود در فضای سیاسی- اجتماعی تفسیر کرده و بر این باورند قطبی سازی در این حوزه سیاست‌ورزی از دریچه اجتماعی هستند.

روزنامه آرمان ملی در گفتگو با حسین انصاری راد نماینده تندرو در مجلس ششم مسئله حجاب و گفتگو با آمریکا را به طرز عجیبی به یکدیگر پیوند داده و نوشته است:

در شرایط کنونی این هسته چهار خط قرمز برای خود ترسیم کرده است. مسأله اول مذاکره با آمریکاست. دوم موضوع حجاب است. سوم مسأله محبوسین و چهارم موضوع نظارت استصوابی است. در واقع اگر قرار است تغییر مثبتی در آینده صورت بگیرد باید تغییری در نگرش های موجود صورت بگیرد. هسته مرکزی قدرت باید تلاش کند در این چهار موضوع تجدید نظر کند. این تجدید نظر نیز می بایست در راستای منافع ملی و خواسته های مردم صورت بگیرد. بدون تردید در شرایط کنونی یکی از چالش های مهم کشور در عرصه بین المللی است. این در حالی است که مذاکره با آمریکا و کاهش تنش با این کشور تا حدودی می تواند این چالش ها را کاهش بدهد!

روزنامه هم‌میهن نیز به نقل تقی آزاد ارمکی جامعه شناس اصلاح‌طلب به طرح مسئله عبور زنان از قواعد حجاب پرداخته و می‌نویسد:

اعتراضات در ایران ابتدا مستقیم و رودررو نیست، اعتراضات به شکل دیگر انجام می‌شود، مثلا به جای اینکه زنان به پوشش بیشتر ترغیب شوند به سمت تغییر الگوهای پوشش می‌روند، اتفاقی که در دوسال اخیر افتاده است.

آزاد ارمکی با بیان ان ادعا که عبور زنان از قواعد جمهوری اسلامی الان در تمام ایران حتی شهرهای مذهبی و شهرهای کوچک هم دیده می‌شود، افزود: این موضوع در حال گسترش است. زنان به جای اینکه درگیر شوند، افراد دیگر را هم به عبور از حجاب دعوت می‌کنند. این اتفاق عجیبی است که گشت ارشاد ناخواسته باعث آن می‌شود. از سوی دیگر نارضایتی که در خیابان ایجاد می‌شود، به خانواده انتقال می‌یابد و خانواده‌ها در گروه‌های اجتماعی دچار تغییر رفتار می‌شوند، که اگر این بگیر و ببندها باعث اتفاق دیگری شبیه به مرگ مهسا شوند، آنوقت دیگر نمی‌توان آن را کنترل کرد. اتفاقی شبیه به مسمومیت دختران در مدارس می‌تواند تبدیل به جریان خطرناکی شود و اعتراض اجتماعی را به سمت خشونت آمیز و غیر قابل کنترلی ببرد.

روند کنشگری اصلاح طلبان در این رابطه با ایجاد خشونت در خیابان و تئوری پردازی برای آن چند نکته قابل توجه دارد، این جریان تلاش دارد همچنان از کلیدواژه «گشت ارشاد» به جای طرح «نور» در فضای رسانه ای استفاده کرده و به نوعی تصویر گذشته را بر طرح نور غالب سازد.

اصلاح طلبان طی این جهت دهی می کوشند تا جامعه را جامعه معترض، ناراضی و بدبین تعریف کنند که با طرح نور عصبانی تر می شوند. نکته قابل توجه اینکه اصلاح طلبان در حال جهت دهی به این موضوع هستند که مخالفان باید دو اقدام را انجام دهند یکی بروز خشم در صحنه و دیگری بروز خشم خود در حوزه هایی که قدرت دارند!

این جریان در راستای ایجاد جبهه مخالفان و دگرسازی از نیروی انتظامی به عنوان مجری قانون تلاش می کنند که این نیرو را درصدد کنترل شهر بازنمایی کنند.

عباس عبدی نیز در روزنامه شرق توصیه ویژه به مسئولان کرده و نوشته است:

اینکه کسانی خود را دانا به دستورات خدا دانسته و از این منظر بخواهند به مردم امر و نهی کنند، جوابگوی نسل جدید نیست. این استدلال‌های درون دینی شاید برای گروه‌های حوزوی مناسب باشد. برای مقابله با بی‌حجابی همه اصول و قواعد شرعی، حقوقی، سیاسی و نیز اجرایی و انتظامی را دچار اختلال جدی می‌کنند تا این پدیده رخ ندهد در حالی که اندکی تامل نشان می‌دهد که احتمال چندانی برای تحقق این هدف، نه تنها وجود ندارد، بلکه بسیار پرهزینه خواهد بود!

برخی اصلاح طلبان ضمن تجویز نافرمانی مدنی بر عبور از قواعد حجاب و نیز تغییر الگوهای پوشش در سطح جامعه تاکید دارند.

بررسی این مطالب اما بیانگر آن است که اصلاح طلبان تلاش دارند تا در راستای راهبرد امر اجتماعی خود و ارتباط گیری با طیف جوانان و زنان بر روی مساله حجاب و پوشش متمرکز شده و به تعبیر خود اعتراض به حاکمیت را در این عرصه دنبال نمایند.

این طیف بر این باور است با صید با تولید سوژه های لازم امکان به عقب راندن تصمیمات حاکمیتی در موضوع حجاب و در نتیجه شکستن تابوی اقتدار نظام فراهم می آید، از جانب دیگر باید به این نکته نیز اشاره داشت که اصلاح طلبان به بهانه مبارزه خود با حاکمیت علاوه بر ایجاد تنش اجتماعی در خلال یک اقدام قانونی عملا می کوشند بخشی از مردم را هزینه منافع جریانی و سیاسی خود نمایند.

دیگر خبرها

  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • حمله شدید کرباسچی به نصیری: تعادل نداری و به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خوری | دنبال جذب جایگاه هست
  • آقای همایون شجریان بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است