Web Analytics Made Easy - Statcounter

مثلا ما اگر بخواهیم در حوزه صنایع خطرپذیر بوده یا حوزه صنایع دانش بنیان یا بنگاه های کوچک و متوسط را در جهت ارتقاء دانش و ارتقاء کسب و کار بهره ور کنیم، بانک های ما آمادگی ساختاری لازم را برای انجام این کار ندارند و به همین دلیل اگر بخواهیم منابع مالی را به این طرح ها اختصاص دهیم به اهداف خود نخواهیم رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختصاصی قدس آنلاین- حسین عیوضلو عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) درباره برنامه های دولت دوازدهم برای اقتصاد ایران به خبرنگار قدس آنلاین گفت: آقای روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم و یکی از نامزدهای ریاست جمهوری در جلسات و سخنرانی های انتخاباتی خود به مردم وعده چندانی ندادند که حالا به دنبال تحقق آن باشند لذا به نظر می رسد همان روندی که در دولت یازدهم دنبال می شد، در این دوره نیز دنبال شود. عیوضلو با تأکید بر اینکه در دولت دوازدهم قرار نیست مشکلی حل شود و همان روند قبلی ادامه پیدا خواهد کرد، اظهار کرد: نمی دانم مردم به چه چیزی رأی دادند، چون آقای روحانی در جلسات و سخنرانی های انتخاباتی خود وعده ای ندادند، البته ممکن است بعد از انتخاب شدن وعده هایی ارائه داده باشد.
وی در پاسخ به این سوال که اولویت بندی مطالبات از رئیس جمهور باید چه موضوعاتی باشد ضمن اشاره به وجود چند پرونده بزرگ در حوزه بانکداری خاطرنشان کرد: اجرای طرح تحول بانکی که از سال ۸۷ مطرح شد یکی از این پرونده هایی است که به رغم گذشت ۹ سال از طرح آن همچنان به سرانجامی نرسیده و به بررسی های بیشتر نیاز دارد.

عیوضلو با بیان اینکه برای طرح تحول بانکی در مجلس اقداماتی انجام شد، ادامه داد: دولت هم در این زمینه فعالیت هایی را با هماهنگی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در چهارچوب دو لایحه بانکداری و لایحه بانک مرکزی انجام داد. وی همچنین از طرح اصلاح نظام بانکی به عنوان یک ابر پروژه یاد کرده و افزود: این پروژه نسبت به پروژه های قبلی عمیق تر و جامع تر مبانی اقتصادی را مدنظر قرار داده و با اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران هماهنگی بیشتری داشته و با تجربه های جهانی و جدیدترین روش های اقتصادی در دنیا نیز تطبیق دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: با این حال برای اجرای این طرح ها هنوز اقدامی انجام نشده و در انتخابات هم از طرف هیچ یک از کاندیداها، هیچ بحثی در خصوص این موضوعات مطرح نشد.
وی ادامه داد: نظام بانکداری ما اشکالات ساختاری فراوانی دارد که عمده آن ها نیز اشکالاتی اساسی است. عیوضلو با اشاره به موضوع ایجاد اشتغال و افزایش تولید که طی روزهای گذشته در سخنان رئیس جمهور مطرح شد، خاطرنشان کرد: تا زمانیکه قوانین و مقررات موجود در جهت اشتغال و تولید هماهنگ نشود امکان اینکه بگوییم بسترهای لازم برای تولید ایجاد شده است، وجود ندارد.
وی دلیل این امر را نبود تفکیک مناسب میان بانک ها عنوان کرده و تصریح کرد: ما همه بانک های کشور را تجاری می دانیم در حالیکه باید بتوانیم براساس صنایع و بخش های مختلف اقتصادی انواع بانک و انواع الگوهای مختلف بانکداری را داشته باشیم.
عیوضلو خاطرنشان کرد: مثلا ما اگر بخواهیم در حوزه صنایع خطرپذیر بوده یا حوزه صنایع دانش بنیان یا بنگاه های کوچک و متوسط را در جهت ارتقاء دانش و ارتقاء کسب و کار بهره ور کنیم، بانک های ما آمادگی ساختاری لازم را برای انجام این کار ندارند و به همین دلیل اگر بخواهیم منابع مالی را به این طرح ها اختصاص دهیم به اهداف خود نخواهیم رسید.

وی به اختصاص ۱۶هزار میلیارد تومان اعتبار برای بنگاه های کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: پس از اجرای اینگونه طرح ها باید دیدمنابع اختصاص یافته چقدر بر روی این بنگاه ها تأثیرگذار بوده است. عیوضلو با اشاره به برخی از قوانین موجود اظهار داشت: متاسفانه از سال ۷۸ که طرح تحول نظام بانکی مطرح شد تا کنون اقدام جدی برای بهبود این موضوع انجام نشده و همان لایحه ای که دولت از طریق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تقدیم مجلس کرده بود همچنان به صورت ناقص باقی مانده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۹۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد

بانک مرکزی اعلام کرد: به منظور گسترش تامین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از برات الکترونیکی (که طی بخشنامه شماره ۲۸۳۹۶۲‏‏/۰۰ مورخ ۲۹‏‏/۰۹‏‏/۱۴۰۰ به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است) با تلاش‌های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه‌ای و فناورانه و با همکاری بانک‌های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در تاریخ سوم اردیبهشت ماه امسال عملیاتی شد و اولین برات الکترونیکی توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.

در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است برات الکترونیکی سندی غیر کاغذی است که با درخواست برات‌دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده برات یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن براتگیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برخی از مزایای برات الکترونیکی عبارتند از:
- قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی
- امکان صدور برات الکترونیکی تا سقف ۲۰۰ فروش سال گذشته بنگاه خریدار
- معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی
- امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر برات یا دو بار گردش در زنجیره

با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در طول زنجیره‌های فعالیت آنها فراهم شده است. لازم به ذکر است که بر اساس بخشنامه مورخ ۲۶/۱/۱۴۰۳ بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور ۸۰ هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است که می‌تواند در کنار سایر ابزار‌های تامین مالی اعم از اوراق گام و تسهیلات نقش موثری در تحقق اهداف شعار سال ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • استفاده از ابزار‌های نوین در کنترل نظام بانکی کشور
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی
  • نخستین برات الکترونیکی صادر شد
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین