Web Analytics Made Easy - Statcounter

۲ کتابخانه در دست احداث شهرستان بروجرد باوجود قریب به ۱۰ سال از زمان احداث آن‌ها معطل تأمین اندک اعتبارات لازم برای تکمیل و بهره‌برداری است و اما هر بار مسئولان استانی جیب خالی خود را برای توجیه نبود اعتبار نشان می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد، فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی گرچه با رواج شبکه‌های اجتماعی روزبه‌روز به سردی می‌گراید اما هنوز هم هستند افرادی که وقت بسیاری برای مطالعه در کتابخانه‌ها قرار می‌دهند و این امر ضرورت ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را در جامعه بیش از گذشته به اثبات می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهرستان بروجرد هفت کتابخانه مشارکتی، پنج کتابخانه عمومی نهادی، یک کتابخانه متعلق به آستان قدس رضوی و درمجموع 13 کتابخانه در حال فعالیت هستند و با بهره‌برداری از دو کتابخانه شهید آیتی و باهنر که در دست احداث‌اند سرانه کتابخانه‌ها به ازای جمعیت در این شهرستان به حد استاندارد می‌رسد.

کتابخانه‌هایی معطل تأمین اندک اعتبار!

اما مدت‌ها از آغاز عملیات احداث این دو کتابخانه می‌گذرد و باوجود پیشرفت 90 درصدی این دو کتابخانه همچنان به دلیل عدم تأمین اعتبارات لازم بلاتکلیف بوده و وعده‌های مسئولان نیز برای تأمین اندک اعتبار موردنیاز این مراکز کتاب‌خوانی راه به‌جایی نبرده است.

داود پهلوان مدیر امور کتابخانه‌های عمومی بروجرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم بابیان اینکه هنوز هم اتفاق خاصی در تأمین اعتبار تکمیل کتابخانه‌های در دست احداث این شهرستان باوجود پیگیری‌های فراوان نیفتاده است، گفت: کتابخانه شهید آیتی بروجرد بنا به گزارش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان که مجری احداث آن بوده است، نیازمند حدود یک میلیارد تومان اعتبار به‌منظور نصب و راه‌اندازی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و تسویه بدهی پیمانکار آن است اما از این مجموع اعتبار تنها 500 میلیون تومان به این کتابخانه تعلق گرفت که 145 میلیون تومان آن‌هم قرار شده به‌صورت اوراق بهادار به پیمانکار پرداخت شود.

وی افزود: در مورد کتابخانه شهید باهنر نیز که تا تکمیل و بهره‌برداری نیازمند 750 میلیون تومان اعتبار است تنها 45 میلیون تومان اوراق قرار داده‌شده اما این اعتبارات نیز باگذشت نزدیک به یک سال حتی در این میزان کم هنوز تأمین و جذب نشده است.

نگهداری کتب کتابخانه شهید باهنر در یک مدرسه تخریبی

مدیر امور کتابخانه‌های عمومی بروجرد با گلایه نسبت به بی‌اعتنایی مسئولان استانی در تأمین اعتبار این کتابخانه‌ها عنوان کرد: متولیان امر تلاش می‌کنند حرفی از این موضوعات نزنند و به مطرح‌شدن این قضیه نیز معترض هستند درحالی‌که کتب کتابخانه شهید باهنر در یک مدرسه تخریبی قرار دارد که هرلحظه امکان تخریب و از بین رفتن آن‌ها وجود دارد.

وی تصریح کرد: مسئولان استانی گفتند امسال استان لرستان پایلوت اقتصاد مقاومتی است و رئیس‌جمهور دستور داده اعتبارات این پروژه‌ها تأمین شود اما باوجوداینکه قرار بود سهمی از اعتبارات شناور استانداری به تکمیل این کتابخانه‌ها تعلق گیرد در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد و پیگیری‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز که برای بازرسی به این شهر آمده بودند، بی‌نتیجه ماند.

پهلوان گفت: این در حالی است که کتابخانه‌های شهید آیتی و باهنر بروجرد با تزریق اندک اعتبار تکمیلی راه‌اندازی می‌شود.

دست‌خالی شهرداری بروجرد در پرداخت سهم نیم درصد کتابخانه‌ها

وی به عدم پرداخت حق نیم درصد نهاد کتابخانه‌های عمومی شهرستان بروجرد از محل درآمدهای شهرداری بروجرد اشاره و بیان کرد: شهرداری بروجرد به دلیل بحران‌های مالی مجموعه خود توانایی پرداخت این مبالغ را باوجوداینکه خود نسبت به پرداخت این مبلغ تعهد داده بود، ندارد اما باید دانست شهرداری‌ها بر اساس مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی نیم درصد از کل درآمدهای خود را باید به نهاد کتابخانه‌ها پرداخت کنند اما در سال 95 شهرداری بروجرد به میزان چهار ماه و امسال نیز دو ماه نتوانسته این مبلغ را پرداخت کند.

مدیر امور کتابخانه‌های عمومی بروجرد به عدم تعین تکلیف کتابخانه تعطیل‌شده احسان شهیدی این شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: به‌منظور استفاده از امکانات این کتابخانه که حق انتفاع آن با آموزش‌وپرورش است ضرورت دارد آموزش‌وپرورش این شهرستان نسبت به راه‌اندازی مجدد این کتابخانه اقدام کند.

حالا با این اوصاف وضعیت کتاب و کتاب‌خوانی در شهرستان بروجرد نه‌تنها رونقی ندارد بلکه با افول جدی نسبت به تأمین حداقل‌ها مواجه شده و فضاهای فیزیکی بسیاری برای این امر یکی پس از دیگری در حال از دست رفتن به دلیل بی‌توجهی مسئولان به مقوله کتاب‌خوانی است.

گزارش از الهام شاهدپور

انتهای پیام/

R41450/P1336/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۶۹۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۶ درصد از راه‌های روستایی شهرستان طارم آسفالت شده است

ایسنا/زنجان رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای طارم گفت: به لحاظ طول راه در شهرستان طارم ۶۵ درصد راه‌ها آسفالت شده و ۳۵ درصد از راه‌های شهرستان خاکی هستند.

حمیدرضا نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره وضعیت آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان طارم، اظهار کرد: از لحاظ جمعیتی ۹۶ درصد راه‌های روستایی طارم دارای آسفالت هستند و به لحاظ طول راه نیز در شهرستان طارم ۶۵ درصد راه‌ها آسفالت شده و ۳۵ درصد از راه‌های شهرستان خاکی هستند.

وی افزود: راه‌های روستایی فاقد آسفالت روستاهایی با جمعیت زیر بیست خانوار هستند و پروژه‌های روستاهای بالای بیست خانوار مربوط به روستاهای زرنی با ۷ کیلومتر، تازه‌کند با ۸ کیلومتر، روستای سرخ‌آباد به طول ۱۳.۵ کیلومتر و مسیر نوکیان به ماسوله است.

او تصریح کرد: پروژه مسیرهای نام برده فعال هستند و به دلیل کمبود اعتبار، با کندی پیش می‌روند و با تامین اعتبار تکمیل خواهند شد. در حال حاضر برای روستاهای زیر بیست خانوار برنامه‌ای وجود ندارد.

رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان طارم خاطرنشان کرد: در شهرستان طارم آسفالت برخی از روستاهای بالای بیست خانوار همچون هندی‌کندی، گوهر، ارشت و رزه‌بند _ قاضی‌بلاغی آسفالتی با عمر بالای بیست و پنج سال دارند که درصورت تامین اعتبار روکش مجدد خواهند شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۶۵ درصد از راه‌های روستایی طارم آسفالت شده است
  • ۹۶ درصد از راه‌های روستایی شهرستان طارم آسفالت شده است
  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • لزوم اعتبار ۱۰۰همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • آغاز پویش دست‌های مهربان در کردستان
  • آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان
  • دامپروری یکی از مزیت‌های لرستان محسوب می‌شود
  • آغاز رسمی طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای با پلاستیکی در بروجرد
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است