Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- حامیان ابراهیم رئیسی با گذشت بیش از یک هفته از انتخابات همچنان در تریبون های عمومی و خصوصی انتخابات را زیرسوال می برند. روز پنجشنبه حجت الاسلام موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز و امام جمعه موقت تهران از تخلف گسترده در انتخابات سخن گفت.او اظهار کرد: "ممکن است با بازبینی و بررسی مجدد گزارشات و تخلفات رأی آقای رئیسی از ۱۶ میلیون به ۱۹ میلیون افزایش و رأی روحانی نیز از حدود ۲۳ میلیون به ۲۱ میلیون کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"هرچند موحدی کرمانی گفته است با این حال نتیجه انتخابات تغییری نخواهد کرد، اما سخنان او شائبه تقلب گسترده در انتخابات را تائید می کند. او در حالی این آمار را ارئه کرده که هیچ منبع رسمی برای آن ذکر نکرده است.موحدی کرمانی در ایجاد شائبه در نتیجه انتخابات تنها نیست. حجت الاسلام احمد خاتمی نیز در خطبه های نماز جمعه از تخلفات انتخاباتی سخن گفته بود.بسیاری دیگر از فعالان انتخاباتی ستاد ابراهیم رئیسی بر بحث تخلف پافشاری می کنند. ابراهیم رئیسی و ستاد انتخاباتی اش تاکنون بارها از تخلفات گسترده در انتخابات سخن گفته اند. رئیسی اعتراض خود در این باره را به احمد جنتی دبیر شورای نگهبان منتقل کرده است.شب گذشته رئیسی طی سخنانی در مشهد بازهم از تخلف سخن گفت این بار او تاکید کرد که تخلفات "مهندسی" و "سازماندهی" شده اند.
از سوی دیگر در رسانه های حامی ابراهیم رئیسی این بحث بسیار مورد توجه قرار می گیرد و تبلیغ می شود که او در این انتخابات شکست نخورده است، بلکه در واقع پیروز انتخابات بوده است.با وجود اینکه بحث تخلف بسیار مورد توجه اصولگرایان و حامیان ابراهیم رئیسی است اما تاکنون هیچ سندی در این باره منتشر نکرده اند. ستاد انتخاباتی رئیسی می گوید اسنادش را در اختیار شورای نگهبان قرارد اده است.بنا به اعلام وزارت کشور حسن روحانی ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار رای، و ابراهیم رئیسی ۱۵ میلیون و ۷۸۶ هزار رای آورده است.حال سوال اساسی این است که چرا حامیان رئیسی تلاش دارند به بحث تخلف در انتخابات دامن زنند. این اصرار چه تبعاتی برای اصولگرایان و نظام خواهد داشت؟ دولت با این ادعاها چگونه روبه رو شود؟ صادق زیبا کلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در این باره به خبرنگار فرارو گفت: «من فکر می کنم متاسفانه اصولگرایان از نتیجه انتخابات شوکه شده اند. این اولین بار نیست که از نتیجه انتخابات جا می‌خورند. اولین بار دوم خرداد سال 76 این اتفاق افتاد و آن ها نتیجه انتخابات را باور نمی کردند.»این استاد دانشگاه با بیان اینکه "برای اصولگرایان شوک 29 اردیبهشت شبیه به شوک 2 خرداد بود" افزود: «اصولگرایان به جای رویارویی با حقیقت و ارزیابی دقیق و درست اتفاقات انتخابات هر بار با ناکامی مواجه می شوند خود را به یکسری مسائل حاشیه ای و برخی بدیهیات سرگرم می کنند.»زیباکلام ادامه داد: «این بار آن ها پس از باخت می گویند تخلف شده است اما ژست قانون گرایی هم گرفته اند و می‌گویند بینید ما سطل آشغال آتش نزدیم. آنها پشت سنگر تخلف "موضع" گرفته اند و سر خود و هوادارانشان را گرم کرده اند. در حالی که 10 روز از انتخابات گذشته است، هیچ چیزی از تخلف اعلام نکرده اند. هیچ سندی رو نکرده اند.»به گفته این استاد دانشگاه "آن ها اگر مدعی تخلف هستند باید بگویند این تخلف چه وقت، چگونه و از سوی چه نهادی و یا فرد و گروهی صورت گرفته است." او افزود: «به نظر من ادعای تخلف نهایتا تا 10 روز دیگر در رسانه ها مطرح می شود پس از آن وقتی آب ها از آسیاب افتاد موضوع دیگری را دستمایه قرار می دهند و آرام آرام از بحث تخلف عبور می کنند و آن را به فراموشی می سپارند.»زیباکلام گفت: «ای کاش اصولگرایان اینقدر شهامت داشتند و با واقعیت ها رویارو می شدند، از خود می پرسیدند چرا نتیجه انتخابات اینگونه شد؟ 4 سال پیش پس از شکست 4 نامزد اصولگرا (جلیلی، قالیباف، رضایی و ولایتی) مجموع آرایشان از روحانی کمتر بود، اصولگرایان گفتند ما اجماع نکرده بودیم اگر اجماع کرده بودیم می بردیم. این دوره که فقط با یک نامزد و با اجماع کامل در انتخابات حضور پیدا کردند باز هم رایشان به اندازه مجموع آرای 4نامزد اصولگرای سال 92 است. این بار برای توجیه دست به دامن تخلف شده اند.»زیباکلام درباره این که دولت با ادعاهای "تخلف" باید چگونه برخورد کند اظهار کرد: «دولت باید قرص و محکم بپرسد که کدام دستگاه، در کجا و چگونه مرتکب تخلف شده است. دولت باید از اصولگرایان بخواهد به جای "آی دزد، آی دزد" گفتن درباره ادعای تخلف توضیح دهند»"تخلف" توجیه شکست است
محمد صادق جوادی حصار تحلیلگر اصلاح طلب و فعال سیاسی نیز در گفت وگو با فرارو درباره ریشه مطرح شدن بحث تخلف از سوی اصولگرایان گفت: «این بحث از این ناشی می شود که اصولگرایان در دوران تبلیغات انتخاباتی به هواداران خود القا کرده بودند که پیروز قطعی انتخابات هستند، آنها وعده داده بودند که غیر ممکن است شکست بخورند، اکنون باید بتوانند افکار عمومی هوادار خود را قانع کنند. در واقع بحث "تخلف" برای توجیه هواداران است.»به گفته این تحلیلگر سیاسی "اصولگرایان خود خوب می دانند که برنده انتخابات مردم ایران بودند به خاطر حرکت و رویکردی که پای صندوق آرا داشتند. آقای جنتی هم نتیجه انتخابات را تائید کرده است."او درباره بحث "تخلف" گفت: «باید قانون ملاک عمل قرار گیرد. انتخابات با نظارت شورای نگهبان برگزار شد، دولت نیز آن را اجرا کرد. گزارش های روز انتخابات نشان می دهد تخلفات چگونه بوده است.»جوادی حصار افزود: «جنس تخلف بسیار مهم است. یک زمانی تخلف غیر ارادی و سهوی است و زمانی تخلف ارادی و مهندسی شده است که آن زمان تبدیل به تقلب می شود. اما اینکه در یک صندوق به دلیل مشکلات تدارکاتی رای گیری دیر آغاز شده است دیگر تخلف سهوی است. البته باید بررسی شود و ابعادش مشخص گردد، اسنادش به دادگاه ارائه شود و با متخلف برخورد شود. اما تخلفات اینگونه همیشه در تمام انتخابات ها بوده است.»به گفته این تحلیلگر سیاسی "شبهه ایجاد کردن و خالی کردن دل مردم و رای دهندگان باعث ایجاد بی اعتمادی به انتخابات می شود. این درست نیست که هر وقت برنده شدند انتخابات عالی برگزار شده و عاری از هرگونه تخلف و تقلب بوده است، الان که باخته اند می گویند تخلف شده است."

جوادی حصار با اشاره به یکی از سخنان آیت الله جنتی در زمان ثبت نام گسترده در انتخابات مجلس گفت: «آقای جنتی یک روزی اعتراض کردند و گفتند نهضت ثبت نام راه انداخته اند تا تعداد ردصلاحیت های افزایش یابد و هزینه رد صلاحیت را برای نظام و شورای نگهبان بالا ببرند. حالا اگر نهضت "گزارش تخلف" راه افتاده باشد چه می شود؟»

او با انتقاد از بحث "رای حلال و رای حرام" گفت: «وقتی ادعا می کنند رای فلانی حرام است باید ریشه یابی شود که چرا حرام است، "حرمت" از نظر فقهی معنا و مفهومی دارد آیا کسی که این حرف را می زند نباید توضیح دهد دقیقا منظورش چه بوده است و چرا این رای حرام بوده است؟ و بر چه مبنایی این ادعا را مطرح کرده است؟»

به عقیده این تحلیلگر مسائل سیاسی دولت در برابر ادعای تخلف باید مطابق توصیه‌های قرآنی عمل کند "وقتی به سخن لغو بیهوده رسیدید کریمانه و بزرگوارانه از کنارش بگذرید."

جوادی حصار افزود: «بسیاری از این ادعاها مصادیق لغو است، به نظر من رسانه ها هم نباید به این بحث ها ورود پیدا کنند. این ادعاها مصادیق تشویش اذهان عمومی است.»
او در پاسخ به این سوال که عده ای معتقدند حامیان ابراهیم رئیسی بحث "تخلف" را برای آینده سیاسی خود مطرح می کنند، گفت: «این تحلیل بی ربط نیست. آنها با این کار بدنه نیروهای خود را توجیه می کنند تا در کنارشان بمانند. آن ها می خواهند عقبه 15 میلیونی را برای انتخابات بعدی حفظ کنند.»

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۴۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله جوادی آملی: بهشت و جهنم محصول کار ما در همین دنیاست

مرجع تقلید شیعیان گفت: در آخرت بهشتی است که محصول کار آدم است. جهنمی است که محصول کار آدم است. در دنیا هم سعادتی است که محصول کار آدم است و شقاوتی است که محصول کار آدم است. بنابراین دنیا را مذمت کردن برهان علمی ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله جوادی آملی روز چهارشنبه در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

آیت الله جوادی آملی در ادامه به شرح حکمت 131  نهج البلاغه پرداخت.

مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: در کلمه 131 وجود مبارک حضرت امیر(سلام الله علیه) آمده است که در آن کلمه وجود مبارک حضرت فرمودند که یک عده ای دنیا را مذمت می کنند و من درباره دنیا و احکام و حِکَم دنیا باید با شما سخن بگویم. «وَ قَالَ ع وَ قَدْ سَمِعَ رَجُلًا يَذُمُّ الدُّنْيَا أَيُّهَا الذَّامُّ لِلدُّنْيَا الْمُغْتَرُّ بِغُرُورِهَا [الْمُنْخَدِعُ‏] الْمَخْدُوعُ بِأَبَاطِیلِهَا»؛ آیا دنیا را مذمت می کنی در حالی که تو به دنیا مغرور شدی و از مواعظ دنیا بهره ای نبردی.

وی بیان کرد: رسم عده ای است که روزگار و دنیا را بد می گویند، در کلمات عده ای از بزرگان هم هست اما اینها متوجه اند که چه می گویند. نمی گویند دنیا بد کرده است، می گویند دنیا داری است که حوادث تلخی واقع می شود. اصل جریان این است که دنیا ظرف است مثل آخرت. آخرت ظرف است مثل دنیا. در آخرت بهشت است و جهنم است و سعادت، تلخکامی و خوش کامی. هم در آخرت انسان محصول کار خود را می بیند، چه زیبا چه زشت و هم در دنیا محصول کار خود را می بیند. ظرف از آن جهت که ظرف است هیچ تقصیری ندارد.

آیت‌الله جوادی آملی گفت: یک سلسله حوادثی مربوط به نظام هستی است که اگر فلان ستاره با فلان ستاره در فلان مقطع نزدیک بشوند این می شود سعد، یا می شود نحس. آن یک حساب عالمانه دارد، این یک امر علمی است، برای اینکه به زمان برنمی گردد، برای آن آثار هم دستور دادند که حتی در فلان روزی که قمر در عقرب است، گفتند صدقه بدهید یا دعا هست و امثال ذلک، این مشکل را حل می کند، اما اینکه برخی می گویند امروز روز نحسی بود چنانکه یکی از اصحاب خدمت وجود مبارک امام دهم رسید و فرمود امروز خیلی روز سختی بود، روز نحسی بود، فلان جا لباسم پاره شد، فلان جا پایم آسیب دید! فرمود چرا به روز می گویی روز بدی است؟ این روز زمان است، در این زمان خیلی ها کار خوب کردند، خیلی ها هم کار بد کردند. خیلی ها هم کامیاب شدند، خیلی ها هم متضرر شدند. ظرف چه کاری به مظروف دارد؟ حرف محققانه آن است که زمان و مکان ظرف هستند، یک؛ ظرف فقط منتظر است که شما در چه مظروفی کار می کنید؟ آن نحس و سعد حساب عالمانه و محققانه خاص خودش را دارد که آن هم در روایات آمده است.

وی عنوان کرد: پس روزگار از آن جهت که ظرف است مشکلی ندارد و از آن جهت هم که ظرف است خیلی نباید از آن با جلال و شکوه یاد کرد. لذا نمی توان گفت آخرت جای بدی است، نخیر، آخرت جای بدی نیست. محصول کار خود آدم است. در آخرت بهشتی است که محصول کار آدم است. جهنمی است که محصول کار آدم است. در دنیا هم سعادتی است که محصول کار آدم است و شقاوتی است که محصول کار آدم است. بنابراین دنیا را مذمت کردن برهان علمی ندارد.

آیت الله جوادی آملی گفت: هر کس از این دنیا می تواند رهتوشه برای آخرت بگیرد اینجا مرکز درآمد و اقتصاد است، چون هر کس به جایی رسیده است از درست رفتاری و درست گفتاری و درست کرداری خود در دنیا به آنجا رسیده است. «وَ دَارُ غِنًى لِمَنْ تَزَوَّدَ مِنْهَا» امیرالمونین فرمود: این زاد و توشه را از همین جا باید گرفت. هر کسی کار خیر کرد به شهادت رسید یا جانباز شد به نظام خدمت کرد به انقلاب خدمت کرد به جنگ خدمت کرد نتیجه خودش را می بیند. به مراکز علمی خدمت کرد، فرهنگی خدمت کرد، خدماتی ارائه کرد، به خودش خدمت می کند. خدمت، علم، معارف در دنیا ظرف است برای همان ها و ظرف خوبی هم هست برای آنها.

مرجع تقلید شیعیان در پایان اظهار داشت: دنیا از آن جهت که مخلوق ذات اقدس الهی است، مورد احترام است. آخرت از آن جهت که مخلوق است، مورد احترام است. انسان باید تمام تلاش و کوشش را بکند، یک؛ بیراهه نرود، دو: راه کسی را نبندد.

انتهای پیام/

  

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را در برخورد با بی حجابی توجیه کرده
  • آیت الله جوادی آملی: بهشت و جهنم محصول کار ما در همین دنیاست
  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را توجیه کرده که بین اهمال‌کنندگان و ساختارشکنان تفاوت قائل شوند
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد، حجاب و توجیه نیروهای فراجا
  • وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اساس طرح نور اصلاح با تذکر است/ ماموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • (ویدیو) زیباکلام: ۷ اکتبر نشان داد که فلسطین هنوز زنده است!