Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از امضاء تفاهم نامه همکاری با پلیس فتا برای کشف و مجازات عاملان انتشار عکس های شکارغیرمجاز در استان خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پاپایا، در چند روز گذشته عکسی در میان کاربران شبکه های اجتماعی سیستان و بلوچستان دست به دست میشد که خبر از شکار غیر مجاز دو راس قوچ در منطقه حفاظت شده شهرستان سرباز میداد، عکسی که همچون بمب در محافل خبری استان منفجر شده و باعث عکس العمل های مختلفی در میان کاربران فضای مجازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این نخستین بار نیست که شکارچیان غیرمجاز برای ثبت شاهکارهایشان به فضای مجازی روی می‌آورند چراکه چند سالی است که این اقدامات به عنوان نوعی جدید از رجزخوانی در میان برخی شکارچیان غیر مجاز باب شده و این افراد با وجود انجام تخلف آشکار از این عمل ننگین خود عکس و فیلم تهیه کرده و آن را در فضای مجازی منتشر میکنند.

حال باید گفت در شرایطی که همه رسانه ها و مسئولین کشور در مواقع مختلف خبر از انقراض گونه های خاص جانوری در کشور داده و مردم را به حفاظت و حمایت از این جانداران تشویق میکنند چه عامل یا عواملی باعث شده تا مسئولین نتوانند در برابر این سیل قانون گریزی اقدامات مثبتی انجام دهند.

براساس ماده 13 قانون شکار و صید، شکارچیان غیرمجازی که مبادرت به شکار حیوانات کنند، به زندان و پرداخت جریمه محکوم خواهند شد اما متأسفانه با توجه به قوانین و بخشنامه‌های متعدد موجود در این خصوص، باز هم شاهد تخریب محیط زیست و شکار بی‌رحمانه و غیرمجاز حیوانات وحشی و در حال انقراض از سوی افراد سودجو و شکارچیان هستیم. تمام این کشتارهای بی‌رحمانه که افکار عمومی را متشنج کرده، در حالی رخ می‌دهد که به نظر می‌رسد بازدارنده نبودن قوانین موجود، یکی از عوامل اصلی بروز این اتفاق‌های ناگوار شده است.

مجازات های موجود دارای بازدارندگی لازم نیستند

در همین رابطه اسما دهمرده کارشناس ارشد حقوق و جزا در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با تاکید بر اینکه قوانین موجود برای مجازات شکارچیان غیرمجاز بازدارنده نیست، اظهار داشت: هر عملی که غیرقانونی شناخته شود حتما مجازاتی هم در پی دارد وعوامل بازدارنده فاکتورهایی هستند که برای جلوگیری از وقوع جرم به وجود آمده‌اند اما باید گفت در بحث شکار غیرمجاز، مجازات‌ها عامل بازدارندگی مناسبی ندارند و به دلیل این‌که آخرین اصلاحیه قوانین مجازارت شکار و صید غیرمجاز در‌سال ۷۵ صورت گرفته و به روز نیست نمیتوان آن را مانع جدی در برابر شکارغیرمجاز دانست.

وی افزود: براساس تبصره 2 ماده13 قانون شکار و صید، هرکس مبادرت به زنده‌گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و صادرات پرندگان شکاری مثل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه کند، علاوه بر محکومیت به حبس 3سال، به پرداخت جزای نقدی تا 20میلیون ریال محکوم می‌شود.

دهمرده با اشاره به ماده13 قانون شکار و صید، بیان کرد: براساس این ماده، هرکس مرتکب اعمال چون شکار جانوران وحشی کمیاب و در معرض خطر، شکار در پارک‌های ملی، شکار، صید یا کشتار جانوران وحشی با استفاده از سموم و مواد منفجره و حتی شکار به روش تعقیب شود به جزای نقدی تا 20میلیون ریال یا حبس از 91 روز تا 3سال محکوم می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه در بیشتر مواقع قکارچیان غیرمجاز تنها جریمه می شوند که این عامل باعث می شود تا دیگران از مجازات ترسی نداشته باشند.

امضای تفاهم نامه همکاری با پلیس فتا برای کشف عاملان انتشار عکس های شکار

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با بیان این مطلب که با شکارچیان غیرمجاز و عاملان انتشار عکس های شکار در فضای مجازی برخورد خواهد شد، اظهار داشت: متاسفانه مشاهده می شود که برخی از افراد اقدام به شکار غیرمجاز در استان کرده و حتی عکس هایی دلخراش از شکارهای خود را در کانال های تلگرامی و فضای مجازی منتشر میکنند که به زودی این شکارچیان غیر مجاز با همکاری پلیس فتا شناسایی و به اشد مجازات محکوم می شوند.

نیره پورملایی با تاکید بر اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان به صورت جدی این موارد را پیگیر خواهد کرد، افزود: و برای شناسایی شکارچیان متخلف در حال امضای تفاهم نامه ای با پلیس فتا هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۶۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان فریمان از کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان، جواد ستوده اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان فریمان، حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان را پیدا کردند.

وی افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط‌بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست فریمان گفت: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط‌زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت‌جام قرار دارد.

حضور گونه‌های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی از درختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیل‌های غنی در منطقه است که محلی برای زیست، ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به شمار می‌رود، این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان‌رضوی واقع شده است.

کد خبر 750035

دیگر خبرها

  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان