Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل آبشت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: تصویب یک قانون با ماهیت حفاظت از تالاب ها برای اولین بار در مجلس اتفاق افتاد و این موضوع نشان می دهد دولت و بدنه آن نسبت به محیط زیست و حفاظت از عرصه های زیستی حساس هستند که این امر نشانه خوبی در زمینه حفظ محیط زیست است.
لایحه حفاظت از تالاب‌ها پس از تهیه و تدوین و تصویب در دولت یازدهم در ۲۰ اردیبهشت ۹۴ تقدیم مجلس نهم شد و در مجلس دهم مورد توجه و تصویب قرار گرفت؛ این قانون روز ششم خردادماه از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آبشت با بیان این که کشور در راستای حفظ محیط زیست در حال طی کردن یک مسیر تکاملی است، گفت: نکته مهم این است که متوجه شویم توسعه فقط توسعه اقتصادی نیست، بلکه در کنار آن باید توسعه اجتماعی و محیط زیست را نیز داشته باشیم زیرا در غیر این صورت توسعه اقتصادی کوتاه مدت خواهد بود و همچنین در طی چند سال، بستری را که موجب توسعه اقتصادی شد، از دست خواهیم داد، به واقع این بستر را هم اکنون هم تا حد زیادی از دست داده ایم و ادامه این روند موجب توقف توسعه اقتصادی می شود.
وی با اشاره به این که قانون حفاظت از تالاب ها پنج ماده دارد، گفت: ماده اول این قانون تاکید می کند که هر گونه اقدام منجر به خسارت غیر قابل جبران به بدنه تالاب ها ممنوع است و پیگیرد قانونی دارد؛ در بندهای بعد قانون همچنین تاکید شده است که کسانی که اقدامات تخریبی انجام داده اند، علاوه بر توقف فعالیت آنها، ملزم به پرداخت جریمه های سنگین می شوند.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های کشور افزود: این جریمه ها در نهایت به صندوق ملی محیط زیست واریز و برای حفظ محیط زیست هزینه می شود.
وی ادامه داد: در بندهای دیگر این قانون، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو به ترتیب موظف به تعیین و تامین حقابه تالاب ها شده اند که پشتوانه قانونی بسیار خوبی است و وزارت نیرو را به رعایت و تامین حقابه های محیط زیستی تالاب ها ملزم می کند.
به گفته آبشت، ماده بسیار خوب دیگر این قانون، این است که دولت را به تامین اعتبارات لازم برای پروژه های تعریف شده در راستای اجرایی و عملیاتی شدن این قانون که در نهایت به حفظ و احیای تالاب ها منجر خواهد شد، موظف می کند.
وی تاکید کرد: در هر صورت وجود چنین قانونی و تصویب چنین لوایحی در مجلس از طرفی، نشان می دهد که دولت و بدنه آن به اهمیت محیط زیست پی برده اند و تلاش می کنند لوایح قانونی را هم مصوب و به دستگاه ها ابلاغ کنند تا دیگر دستگاه ها بهانه ای نداشته باشند؛ از طرف دیگر ، اعتبارات مناسب تری در این زمینه تامین می شود.
آبشت درباره این که با تصویب این قانون حفاظت از تالاب ها قانونمند می شود، گفت: حفاظت از تالاب ها همیشه قانونمند بوده و سازمان محیط زیست مرزهای تالابی را مشخص کرده، وزارت نیرو نیز وظایفی داشته است اما تصویب این قوانین موجب پر شدن برخی خلاء های قانونی می شود، در واقع حمایت هایی که لازم است از طرف دستگاه های دولتی صورت گیرد، با تصویب این قوانین آسان تر می شود.
قانون حفاظت، احیاء و مدیریت تالاب های کشور که در قالب لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی شده بود، چهارم اردیبهشت 1396 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، 13 اردیبهشت به تایید شورای نگهبان رسید و ششم خردادماه از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شد.
علمی 9014**
خبرنگار: کیمیا عبدالله پور* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۷۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است

امین طلاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاک‌پشت‌های دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بارناکل‌ها موجوداتی سخت‌پوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخره‌ها، کشتی‌ها، اسکله‌ها و حتی لاک لاک‌پشت‌های دریایی می‌چسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و می‌توانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکل‌ها از لاک لاک‌پشت‌های دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاک‌پشت‌ها آسیب می‌رسانند.

طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکل‌ها می‌تواند برای لاک‌پشت‌ها استرس‌زا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکل‌ها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.

رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاه‌های ساحلی اطلاع دهند.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگ‌های دریایی محسوب می‌شود.

این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخره‌ها، اجسام غرق شده در آب، سازه‌های آبی و حتی بدنه کشتی‌ها و قایق‌ها می چسبد.

بارناکل‌ها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت می‌کند.

کد خبر 6089606

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است