Web Analytics Made Easy - Statcounter

سامرند مرزنگ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: غربالگری افراد از لحاظ بیماری همیشه مهم بوده به همین علت غربالگری نوزادان به عنوان ابتدایی ترین و حساس ترین قشر جامعه از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی افزود: بر این اساس ازجمله الزامات صدور شناسنامه برای نوزادان انجام آزمایش های غربالگری شنوایی سنجی و غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید از پاشنه پای نوزادان می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مرزنگ اظهار کرد: همزمان با آزمایش کم کاری تیروئید از پاشنه پای نوزادان غربالگری بیماری فنیل کتونوری(PKU) نیز انجام می شود که در طول سال های گذشته با مراقبت های انجام گرفته آمار این بیماری ها در نوزادان کاهش چشمگیری یافته است به طوریکه در سال گذشته از غربالگری انجام گرفته 3 مورد بیماری کم کاری تیروئید و یک مورد بیماری فنیل کتونوری شناسایی شد.
وی اظهار کرد: هر سه بیمار شناسایی شده کم کاری مادرزادی تیروئید در شهرستان مهاباد زیر درمان و مراقبت بوده و بیمار فنیل کتونوری به درمانگاه PKU بیمارستان مطهری ارومیه برای انجام درمان ارجاع داده شده است.
مرزنگ همچنین گفت: والدین باید نوزادان 3 تا 5 روز اول تولد خود را به یکی از مراکز خدمات جامع سلامت شهری و یا خانه بهداشت روستایی محل زندگیشان برده و توسط مراقبان سلامت شهری و بهورزان خانه های بهداشت روستایی غربالگری نوزادان از لحاظ بیماری های کم کاری مادرزادی تیروئید و فنیل کتونوری بصورت تهیه نمونه خون از پاشنه پا انجام می گیرد و درصورت شناسایی، نوزادان مشکوک تحت مراقبت و درمان در حوزه بهداشت قرار می گیرند.
وی یادآور شد: عقب ماندگی ذهنی و افت تحصیلی در نوجوانان و کودکان و اختلالات قدی و جسمانی از عوارض بیماری‌های تیروئید می باشد که با افزایش سن، شانس بروز بیماری های تیروئید بیشتر می ‌شود.
از سال 1385 غربالگری نوزادان از لحاظ کم کاری مادرزادی تیروئید و همگام با این طرح از سال 1391نیز غربالگری نوزادان از لحاظ بیماری فنیل کتونوری آغاز شده است.
شهرستان مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعیت در جنوب استان آذربایجان غربی قرار دارد.
مهمترین اخبار ایرنای کشور، آذربایجان غربی و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از کانال خبری تلگرام این رسانه به آدرسirnamahabad@ دریافت کنید.
3093**انتشار دهنده: پیمان پاکزاد

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۸۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: با انجام مبارزه شیمیایی با علف‌های هرز و بیماری و آفات گندم و جو مبارزه در ۱۵۴ هزار هکتار انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، فرید بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با عوامل بیماریزا مزارع گندم و جو استان مازندران اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز گندم و جو در سطح 154 هزار و 161 هکتار از مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با بیان اینکه مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در 138 هزار و 515 هکتار مزارع گندم استان، انجام شد تصریح کرد: در مبارزه با آفات سموم مالاتیون، دورسبان، سایپرمترین، متالدهاید، کنفیدور در 5 هزار و 625 هکتار مزارع گندم استان انجام شد.مبارزه در 5 هزار و 232 هکتار علیه حلزون، 53 هکتار با کرم مفتولی و در 340 هکتار با سوسک سیاه زابروس بود. 

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ هم در 20 هزار و 859 هکتار انجام شده بطوریکه کشیده برگ‌ها در 23 هزار و 809 هکتار انجام شد.مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از سموم توفوردی، آکسیال،تیفیس، آتلانتیس گرانستار، پوماسوپر، لنتو، آپیروس، آتللو و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی بیان کرد: مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف 66 هزار و 403 لیتر/کیلو سموم رکس، تیلت، فولیکو، آلتو، اینور در 66 هزار و 713 هکتار مزارع گندم استان انجام شد. مبارزه با بیماری زنگ زرد در 20 هزار و 719 هکتار انجام شد و با سپتوریوز برگی هم در هزار و 477 هکتار مبارزه انجام شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران میزان مبارزه با سفیدک سطحی را در 15 هزار و 158 هکتار بیان کرد و با تاکید بر اینکه در فوزاریوم خوشه  18 هزار و 806 هکتار مبارزه شده، مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 640 هکتار عنوان کرد و به ترتیب مبارزه با بیماری لکه خرمایی را در 744 هکتار و توام را در در 9 هزار و 169 هکتار از مزارع گندم استان عنوان کرد.

وی گفت: از ابتدای سال زراعی 1403-1402 تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در 15 هزار و 649 هکتار مزارع جو استان انجام شد.مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و 272 هکتار مزارع جو استان انجام شده است. تاکنون با علف‌های هرز کشیده برگ در 2 هزار و 389 هکتار مبارزه شده و مبارزه با علف پهن برگ در 2 هزار و 379 هکتار انجام شد.

وی گفت: مبارزه با لکه خرمایی در 622 هکتار، زنگ زرد در 731 هکتار، بیماری‌ سفیدک سطحی هم در هزار و 42 هکتار، سپتوریوز برگی در 392 هکتار و فوزاریوم در 865 هکتار انجام شد.

سرپرست حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران مبارزه با زنگ قهوه‌ای را در 12 هکتار و مبارزه توام را در 859 هکتار از مزارع جو استان عنوان کرد که مبارزه شیمیایی انجام شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • وقوع سیل و آبگرفتگی در چهار استان کشور
  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • کارکنان عقیدتی سیاسی مسئول تقویت هدایت و معنویت هستند