Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از اداره کل روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه‌ای؛ شب گذشته، 7 خرداد مراسم افطاری با حضور جمعی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و مدیران دانشگاه در سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد.
محمدمهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این مراسم اظهار کرد: باید روش آموزش در کشور تغییر کند و با یک برنامه‌ریزی دقیق‌تر نگرش‌ها اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در نگاه جدید آموزش به خصوص در آموزش عالی باید بیشتر وارد بحث مهارت‌آموزی و کارآفرینی شویم تا مشکلات بیکاری بالأخص در بین جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها حل شود.
زاهدی گفت: بحث آموزش باید مبتنی بر خلاقیت باشد بنابراین دانشگاه فنی و حرفه‌ای می‌تواند در این امر سهم مهمی داشته باشد.
زاهدی درباره دانشگاه نسل سوم گفت: واسط بین وضعیت فعلی و وضعیت مطلوب دانشگاه‌ها دانشگاه نسل سوم است، دانشگاه نسل سوم ویژگی‌هایی دارد که از آن‌ها می‌توان به توجه به مهارت، کارآفرینی، توجه جدی به ارتباط با صنعت، اقتصاد مبتنی بر دانش، شرکت‌های دانش بنیان و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در درون دانشگاه‌ها و دانشگاه‌های مأموریت‌محور اشاره کرد.
وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به زیرساخت‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای، این دانشگاه در خط مقدم آموزش مهارتی قرار دارد و باید کمک کنیم که این دانشگاه روز به روز قوی‌تر شود. محور اصلی آموزش عالی مهارتی در کشور دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: امیدواریم با همکاری بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه فنی و حرفه‌ای بتوانیم توانمندسازی مهارتی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی سابق را داشته باشیم و مهارت‌آموزی را براساس برنامه‌ای که در برنامه ششم توسعه دیده شده، در دانش‌آموزان و دانشجویان فعلی توسعه دهیم.
زاهدی عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه توجه ویژه‌ای به پژوهش وجود دارد به گونه‌ای که نگاه جدید به آموزش عالی کشور موجب تقویت روحیه کارآفرینی در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان می‌شود.
وی با بیان اینکه زمینه‌های ایجاد و گسترش دانشگاه‌های نسل چهارم در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه، افزایش سهم آموزش‌های مهارتی به گونه‌ای است که سهم 22 درصد آموزش‌های مهارتی به 35 درصد در نظام آموزشی می‌رسد، بنابراین دانشگاه‌های کشور به جای پرداختن به آموزش صرف دانشجویان به مسئله کارآفرینی و فضای کسب و کار توجه کنند و این همان دانشگاه تمدن‌سازی است که در سخنان مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره شده است.
زاهدی تصریح کرد: نظام آموزش عالی کشور پاسخگوی مطالبات و انتظارات اقتصاد کشور نیست و باید رابطه بین دانشگاه و صنعت و صنعت با دانشگاه تقویت شود و دانشگاه‌ها بتوانند با تولید ایده به محصول و علم به ثروت در حوزه اقتصاد کشور نقش‌آفرینی کنند.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در خصوص حل مشکلات 3500 نفر از کارکنان قرارداد معین دانشگاه فنی و حرفه‌ای یعنی تبدیل وضعیت ایشان از قراردادی به پیمانی، گفت: مسئولین دانشگاه درخواست خود را برای استعلام از مجلس و رأی‌گیری در کمیسیون ارسال کنند تا در نهایت در صورت موافقت اعضای محترم این کمیسیون طرح به هیئت‌رئیسه مجلس و صحن علنی جهت پیگیری ارسال شود.
وی در پایان افزود: برنامه‌ریزی برای سفرهای استانی و بازدید از دانشکده و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای یکی از کارهای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی است که در دستور کار قرار دارد.
مهارت‌آموزی حلقه مفقوده آموزش عالی کشور
در این مراسم همچنین اسدالله عباسی، رئیس کمیته مهارتی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح کرد: مهارت حلقه مفقوده آموزش عالی کشور است. در بحث مهارت، خلائی در نظام تعلیم و تربیت، چه در نظام آموزش و پرورش و چه در آموزش‌ عالی کشور وجود دارد؛ حدود 37 درصد از فارغ‌التحصیلان در نظام آموزشی کشور، در رشته‌های مهارتی درس می‌خوانند و این آموزش می‌تواند افزایش پیدا کند؛ در همین راستا در قانون برنامه ششم توسعه افزایش آموزش‌های مهارتی گنجانده شد.
رئیس کمیته مهارتی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای از تجهیزات به‌روزی برخوردار نیستند، تصریح کرد: در حال حاضر امکانات و تجهیزات آموزشی موجود پاسخگوی نیازهای امروز نیست لذا باید امکانات و تجهیزات آموزشی را به‌روز کرده و روی آن کار شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر مدارک تحصیلی دانش‌آموزان و دانش‌آموختگان کشور همراه با مهارت و نیاز جامعه باشد، تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار کاهش پیدا خواهد کرد و افراد فعال و ماهر و کسانی که قادر به تولید کار با مهارت خود هستند، تحویل جامعه داده خواهد شد.
دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید چرخه علم را به تجارت و تولید ثروت تبدیل کند
در ادامه سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مراسم افطاری دانشگاه فنی و حرفه‌ای با تاکید بر اینکه ماهیت کارآفرینی باید در دانشگاه‌ها دنبال شود، گفت: در هدف‌گذاری اولیه دانشکده‌ها و آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای ملاک مدرک‌گرایی و آموزش‌های تئوری نبوده و محور اصلی مهارت‌آموزی می‌باشد، بنابراین فارغ‌التحصیلان آن باید بتوانند فضای کسب و کار را رونق بخشند.
میرزاده ضمن ابراز خرسندی از این که وی عضو جامعه مدرسان دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای است خاطر نشان کرد: امروزه در همه جای دنیا دانشگاه‌ها چرخه علم را به تولید، تجارت و ثروت تبدیل و با توسعه فناوری‌ها و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه اقتصاد، نقش‌آفرینی می‌کنند، لذا دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید افراد توانمندی متناسب با پیشرفت‌های صنعتی کشور به جامعه ارائه دهد.
وی افزود: سعی داریم در وزارت علوم، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، رشته‌های مهارتی در زمینه‌های مختلف ایجاد کنیم تا فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها در جامعه بتوانند کارها و مشاغلی را برای خود به تدارک ببینند و به نوعی آچار به دست باشند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۸۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد

رئیس دانشگاه تهران در پی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیران علمی و اجرایی و مسئولان کمیته‌های این آیین را که همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، منصوب کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ با شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود.

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران با صدور احکام مسئولان ستاد بزرگداشت این فخر ملی، دکتر مهدی شهبازی رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان دبیر شورای علمی ستاد آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران در نودمین سالگی تأسیس دانشگاه تهران، محمدحسین حاج ابراهیمی معاون مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان دبیر شورای اجرایی این ستاد و حسین رضایی دبیر نظام پیشنهاد‌های دانشگاه تهران را به عنوان رئیس دبیرخانه و کنترل پروژه این ستاد منصوب کرد.

رئیس دانشگاه تهران در احکام دیگری، روسای کمیته‌های این ستاد را نیز منصوب نمود که بر اساس آن، دکتر الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته امور بین‌الملل، دکتر فرزاد زیویار مشاور رئیس دانشگاه به عنوان رئیس کمیته فرهنگی و سیاسی، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی به عنوان رئیس کمیته ذی‌نفعان، ابراهیم حسن‌زاده کلیشمی مدیرکل رفاه و سلامت کارکنان دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته تدارکات و پشتیبانی، مهدی تجلی معاون ستاد مسئولیت‌پذیری اجتماعی (سمات) دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته هنری، دکتر ناصر غلامی مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی، محمدرضا تقی‌دخت رهقی رئیس اداره روابط عمومی دانشکدگان فنی به عنوان رئیس کمیته تولید محتوا و مدیریت دانش، ابراهیم پاک رئیس اداره تشریفات و مراسم‌های مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته تشریفات و نیما شایان مدیر ارتباطات و رسانه دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته روابط عمومی و رسانه ستاد آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران در نودمین سالگی تأسیس دانشگاه تهران منصوب شدند.

دکتر مقیمی همچنین دکتر رقیه قاسم‌پور مدیر اجرایی مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان قائم‌مقام دبیر نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران که دومین دوره اعطای این نشان در آیینی ویژه در هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و از برنامه‌های ویژه دانشگاه تهران است، منصوب کرد.

پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

دیگر خبرها

  • حسابرسی داده‌محور و توسعه حسابرسی رایانه‌ای در اولویت است
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است
  • آموزش مهارتی بیش از ۱۵ هزار کردستانی 
  • کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار در کشور
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است