Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@10:42:25 GMT

رونمایی از نخستین مته حفاری دندانه ای ساخت داخل

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۷۸۶۳۵

رونمایی از نخستین مته حفاری دندانه ای ساخت داخل

با تلاش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و جهاددانشگاهی خوزستان دانش فنی و ساخت مته حفاری دندانه ای در کشور بومی سازی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، این مته که در حفاری چاه های نفت و گاز کاربرد دارد جزو کالاهای استراتژیک و پرمصرف صنعت نفت است و ساخت آن با تکنولوژی بالا در انحصار چند کشور معدود قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به منظور استفاده از توان داخلی و قطع وابستگی، پروژه تدوین دانش فنی و ساخت این نوع مته را تعریف نموده که قرارداد اجرایی آن با جهاد دانشگاهی منعقد گردید.

این مته پس از طراحی های پیچیده، ساخت و بررسی های آزمایشگاهی، در حفاری یکی از چاه ها مورد استفاده قرار گرفت که پس از تأیید کارشناسان حفاری مناطق نفت خیز جنوب، به مرحله تولید انبوه رسیده است.

مراسم رونمایی از این مته امروز دوشنبه (8 خردادماه) با حضور رؤسای جهاد دانشگاهی کشور و استان خوزستان، مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و مدیران پژوهش فناوری، و پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران در مجتمع آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد.

در این مراسم حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی از دست اندرکاران این پروژه تشکر و تأکید کرد: ارتباط خوبی با صنعت نفت داریم و موفقیت های ما حاصل حمایت ها و پذیرش ریسک از سوی مدیران صنعت نفت است.

وی ضمن قدردانی از تعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با جهاد دانشگاهی، اظهار داشت: امیدواریم این همکاری متقابل که در جهت اثبات توانمندی داخلی است با شتاب بیشتری تداوم یابد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز در این مراسم، ساخت مته های دندانه ای را دستاوردی بزرگ برای کشور خواند و اظهار داشت: هم اکنون حدود 80 درصد نیازهای کالایی صنعت نفت در داخل کشور تامین می شود که امیدواریم 20 درصد بقیه نیز به زودی بومی سازی شود.

بیژن عالی پور با اشاره به نیاز این شرکت به 1500 مته حفاری PDC و دندانه ای، افزود: از این تعداد حدود 700 مته از نوع PDC می باشد که با حمایت این شرکت بومی سازی شد و تولید انبوه آن در دست اقدام است.

وی افزود: قرارداد تولید 874 مته دندانه ای نیز که امروز شاهد رونمایی آن هستیم به ارزش 440 میلیارد ریال با جهاد دانشگاهی خوزستان منعقد شده است.

رامین قلمبر دزفولی مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالای شرکت ملی نفت ایران نیز گزارشی از وضعیت بومی سازی 10 گروه کالایی صنعت نفت ارائه کرد و گفت: تا کنون برای 7 گروه از این کالاها قرارداد منعقد شده که تدوین دانش فنی و ساخت 3 گروه شامل مته های دندانه ای، پمپ های SRP و تاسیسات سرچاهی به ترتیب به جهاد دانشگاهی خوزستان، دانشگاه شهید چمران و شرکت بهسازان جنوب واگذار شده است.

وی تاکید کرد: در تجمیع تقاضای این گروه ها مناطق نفت خیز جنوب بیشترین همکاری را در سطح شرکت ملی نفت ایران داشته است که بدون همکاری این شرکت هیچکدام از آنها به سرانجام نمی رسید.

در ادامه مراسم، ابراهیم علوی طالقانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با ابراز خرسندی از بومی سازی این مته گفت: بومی سازی این تجهیز کاربردی نشان دهنده این است که در پژوهش از تولید علم به تولید ثروت رسیده ایم.

وی تصریح کرد: تجاری سازی محصولات فناورانه صنعت نفت برای کشور بسیار مهم و جدی است و برای تحقق آن راه سخت و دشواری را پشت سر گذاشته ایم.

باقر پورقاسم رئیس پژوهش و توسعه شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز با ارائه گزارشی از وضعیت پروژه های پژوهشی این شرکت گفت: امروز سطح پروژه های پژوهشی در این شرکت نسبت به گذشته تفاوت کرده و فرهنگ پژوهش کتابخانه ای برچیده شده و بسیاری از پروژه های پژوهشی تا تولید انبوه پیش می رود.

وی با بیان اینکه در آینده نزدیک قرارداد تدوین دانش فنی و ساخت کمپسورهای گازی منعقد می شود تاکید کرد: هم اکنون فقط 30 درصد توان علمی کشور کاربردی می شود که اصلاح قوانین موجود برای حمایت از ریسک پذیری مدیران در تعریف و اجرای پروژه های پژوهشی تاثیر زیادی در استفاده از ظرفیت های داخلی و کاربردی نمودن توان علمی خواهد داشت.

در این مراسم همچنین رئیس و مجری پروژه ساخت مته دندانه ای جهاد دانشگاهی خوزستان گزارشی از روند ساخت این مته ارائه دادند.

در پایان، از دست اندرکاران ساخت این مته در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و جهاد دانشگاهی خوزستان تجلیل به عمل آمد.


منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۷۸۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن

ژاپن از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان با ۴۴۰ اسب بخار و تنها انتشار بخار آب از اگزور رونمایی کرد. این نوآوری نقش مهمی در بهره‌وری انرژی و پایداری زیست‌محیطی دارد و می‌تواند ردپای کربن انسانی را به طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، صنعت خودرو در حال گذر به تحولات قابل‌توجهی است که تحت هدایت پیشرفت‌های تکنولوژیکی قرار دارد که پایداری زیست‌محیطی و بهره‌وری انرژی را در اولویت قرار می‌دهد. این تغییرات نشان‌دهنده یک روند رو به رشد به سمت مدل‌های طراحی شده برای جایگزینی موتور احتراق داخلی سنتی است که به انتشار آلاینده‌های بالا و سهم قابل‌توجه در تغییرات آب‌وهوایی شهرت دارد.

یک شرکت مشهور ژاپنی که به دلیل سابقه نوآوری‌های خود در بخش خودرو شناخته شده، با جدیدترین ساخته پیشگامانه خود جهان را مبهوت کرده است. این اختراع جدید با ترکیب فناوری‌های پیشرفته‌ای که می‌تواند تجربه رانندگی را به‌طور اساسی تغییر دهد، انقلابی در نحوه سفر بشر ایجاد می‌کند.

شرکت یادشده به دنبال نوآوری در بخش خودرو نیست، بلکه در نظر دارد آن را به‌طور کامل متحول کند. فناوری آن وعده اختراعی بیش از یک جایگزین ساده برای موتورهای احتراقی و الکتریکی را می‌دهد که می‌تواند به معنای پایان وابستگی بشر به سوخت‌های فسیلی و گذار به ترددی پاک‌تر و پایدارتر باشد.

پیشرفت شرکت ژاپنی در اختراع موتور احتراقی غیرآلاینده، از نقطه‌نظر اکولوژیکی گزینه‌ای است که آلایندگی بسیار کمتری نسبت به بنزین دارد و می‌تواند با کاهش قابل‌توجه ردپای کربن بشر، از اثرات تغییرات آب‌وهوایی به‌شدت بکاهد.

ویژگی‌های استثنایی نوآوری برند ژاپنی

با وجود تمرکز روزافزون بر خودروهای الکتریکی به‌عنوان راه‌حلی برای کاهش آلودگی در بخش خودرو، نوآوری اخیر موتور احتراقی V8 ژاپن سطح انتظارات موجود را بالا برده است. همان‌طور که صنعت به سمت برقی‌شدن پیش می‌رود، این توسعه با ارائه یک جایگزین قدرتمند و کم‌مصرف، انتظارات را به چالش می‌کشد.

V8 وعده داده است که قدرت و عملکردی را که به‌طور سنتی با موتورهای احتراق داخلی مرتبط است با ردپای محیطی بسیار کمتری ترکیب کند و طی یک جهش هیجان‌انگیز در صنعت خودروسازی، هیدروژن را در مرکز توجه قرار دهد. شرکت یادشده نمونه اولیه موتوری را ارائه کرده است که ویژگی‌های شگفت‌انگیزی ارائه می‌کند. منیفولدهای اگزوز این موتور، با طول‌های یکسان برای مجاری خروجی از سر سیلندر، اطمینان حاصل می‌کنند که آب حاصل از هر سیلندر فاصله‌ای یکسان را با سرعت یکسان طی می‌کند. این پیشرانه با حجم پنج لیتری، نیروی چشمگیر ۴۴۰ اسب بخار را در ۶۸۰۰ دور در دقیقه آزاد می‌کند.

اتحاد کلیدی برای آینده‌ای پایدار در صنعت خودرو

ژاپن از طریق همکاری بین کاوازاکی، یاماها، سوزوکی و هوندا یک انجمن فناوری تحقیقاتی تأسیس کرده است که بر توسعه موتورهای هیدروژنی برای طیف وسیعی از وسایل‌نقلیه تمرکز دارد. این ابتکار نشان‌دهنده تلاش مشترک برای پیشبرد فناوری پیشرانه پاک و پایدار در بخش حمل‌ونقل است.

هدف اصلی این اتحاد نوآوری در طراحی و اجرای سیستم‌های انرژی مبتنی بر هیدروژن بوده است که از این طریق به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ترویج راه‌حل‌های سازگار با محیط زیست در صنعت خودرو کمک می‌کند. پیشرفت فناوری فعلی در موتورهای احتراقی غیرآلاینده نقطه عطفی در مسیر پیاده‌سازی راه‌حل‌های پایدار در حمل‌ونقل است که بر تعهد قطعی این شرکت‌های نوآور پیشرو برای ایجاد آینده‌ای پاک‌تر و کارآمدتر در صنعت خودرو تأکید دارد.

این رهبران صنعتی در کنار یکدیگر فناوری‌های نوآورانه‌ای را توسعه داده‌اند که به حفاظت از محیط‌زیست کمک می‌کند و موتور چشمگیر V8 جدید آن‌ها که تنها بخار آب را از طریق لوله‌های اگزوز خود ساطع می‌کند، یک گام مهم به جلو را نشان می‌دهد.

کد خبر 749013

دیگر خبرها

  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • ۱۱ کشته و ۷۵ مجروح در سقوط باورنکردنی آسانسور
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران
  • توقیف ۵۲ دستگاه حفاری غیرمجاز در لرستان
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی