Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-06@15:05:20 GMT

باطل شدن روزه و آمپول بی حسی دندان

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۸۰۵۹۵

زدن امپول بی حسی دندان باعث باطل شدن روزه می شود؟ یکی از مشکلاتی که در ماه رمضان پیش می آید، مسائل مربوط به دندان و دندانپزشکی است. بعضی مواقع پیش می آید که با اینکه روزه هستیم مجبور هستیم به دندانپزشک مراجعه کنیم. در این موارد تکلیف چیست؟ آیا روزه ی ما با انجام عملیات دندانپزشکی باطل می شود.

مراجع تقلید بر این عقیده اند که افراد روزه دار از آمپول هایی که به جای غذا استفاده می شود خودداری کنند اما تزریق آمپولی که عضو را بی حس می‌کند یا به عنوان دارو به کار می‌رود، در مدت روزه داری اشکال ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس بی حسی دندان روزه دار باعث ابطال روزه اش نمی شود.

  آیا آمپول بی حسی دندان روزه را باطل می کند؟

امام خمینی:

احتیاط واجب آن است که روزه‌دار از استعمال آمپولی که به جای غذا به کار می رود، خودداری کند. تزریق آمپولی که باعث بی حسی دندان روزه دار می شود یا به جای دوا استعمال می‌رود اشکال ندارد.

آیت الله خامنه ای:

استفاده از آمپول هایی که برای بی حسی دندان روزه دار به کار می رود برای روزه دار مانعی ندارد. احتیاط واجب آن است که روزه‏ دار از آمپول های مقوی یا مغذی و هر آمپولی که در رگ تزریق می ‏شود و نیز انواع سرم ‏ها استفاده نکند، لیکن آمپول های دارویی که در عضله تزریق می ‏شود و نیز آمپول هایی که برای بی‏حس کردن به کار می ‏رود، مانعی ندارد.

آیت الله صافی گلپایگانی:

احتیاط مستحب آن است که از استعمال آمپول و سرم خودداری کند و اگر لازم شد و تزریق کرد، روزه اش باطل نمی شود.

آیت الله نوری همدانی:

کشیدن دندان و تزریق برای بی حسی دندان روزه دار هیچ اشکالی ندارد اما فرو بردن خون آن و یا آب دهان توأم با خون دندان روزه را باطل خواهد کرد.

آیت الله مکارم شیرازی:

مراجعه کردن به دندانپزشکی در ماه رمضان اشکال ندارد و در ایام روزه داری دندان کشیدن مکروه است و تزریق برای بی حسی دندان روزه دار اشکال ندارد اما در کل چیزی نباید از حلق فرو رود. کشیدن دندان در ایام روزه داری

بر طبق نظر مراجع، کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن خون از دهان بیاید یا بی جهت آب یا مایع دیگری در دهان روان گرداند، از مکروهات ایام روزه داری است.

امام خمینی:

کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید و نیز هر کاری را که سبب ضعف می‌گردد از مکروهات روزه است.

آیت الله خامنه ای:

در امور مربوط به دندانپزشکی از قبیل کشیدن دندان، عصب کشی، بی حسی دندان روزه دار، پر کردن، اگر چیزی وارد حلق نشود، روزه صحیح است.

آیت الله صافی گلپایگانی:

پر کردن، جرم‎گیری و کشیدن دندان در ماه رمضان برای پزشکان مانعی ندارد و برای شخص روزه‎دار، زمانی جایز است که مطمئن باشد خون یا آبی که به وسیله دستگاه، وارد فضای دهان می‎شود، فرو نخواهد رفت.

آیت الله مکارم شیرازی:

در ترمیم و قالب گیری دندان، از موادی استفاده می شود که قابل حل شدن با آب دهان است و مزه آن چشیده می شود، در این موارد اگر آب دهان را بیرون بریزد روزه اش اشکالی ندارد.

آیت الله وحید خراسانی:

کشیدن دندان در ایام روزه داری مکروه است و تا زمانی روزه را باطل نمی کند که چیزی به حلق نرسد. باطل شدن روزه به این ترتیب هم شامل کفاره روزه و هم شامل به جا آوردن قضای روزه می شود.

معاینه دندان ها در زمان روزه داری

وارد کردن وسایل دندان پزشکی به دهان برای معاینه دندان ها، و در کل وارد کردن هر جسم غیر خوراکی به دهان، در حین روزه داری اشکالی ندارد.

آیت الله نوری همدانی:

مراجعه به دندانپزشکی در ایام روزه داری اشکالی ندارد. اما فرو بردن آب حاصل از انجام عملیات دندانپزشکی و یا فرو بردن خون حاصل از کشیدن دندان روزه را باطل می کند.

امام خمینی:

بردن وسایل غیر خوراکی در دهان در هنگام روزه (مثل وسایل دندانپزشکی هنگام معاینه) باعث ابطال روزه نمی شود.

آیا خون و سایر ترشحات دندان روزه را باطل می کند؟

یکی از عوارض درمان‌های دندانپزشکی، حضور خون و دیگر ترشحات در محیط دهان است. در حالی که فرو بردن عمدی این خون و ترشحات روزه را باطل می‌کند، فرو دادن سهوی آن‌ها اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند. اگرچه بر طبق نظر مراجع، کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن خون از دهان بیاید یا بی جهت آب یا مایع دیگری در دهان روان گرداند، از مکروهات ایام روزه داری است.

 حتی در مواردی هم که دندانپزشک از پانسمان موقت بر روی استفاده می کند با اینکه این پانسمان ممکن است در دراز مدت در بزاق دهان حل شود و حتی مزه گس آن در دهان محسوس باشد. فرو دادن سهوی این مواد در افراد روزه دار اشکال ندارد.

  آیا آبسه دندان روزه را باطل می کند؟

وقتی که دندان دچار آبسه می شود به صورت خودبخودی مقداری چرک از محل آبسه (fistula) خارج می شود. فرو دادن طبیعی این ترشحات به همراه بزاق، روزه را باطل نمی‌کند. اما اگر این چرک به صورت عمدی توسط بیمار یا دندانپزشک خارج شود و در حلق فرو برود بنا بر احتیاط واجب موجب ابطال روزه می‌شود؛ حتی اگر به قول فقها «چرک در آب دهان مستهلک شده باشد».

حکم استفاده از نخ دندان در زمان روزه داری

اگر روزه دار از روی عمد، ذرات گیر کرده میان دندان‌ها را فرو ببرد، روزه اش باطل می‌شود. برای اینکه این مشکل برای شما پیش نیاید پس از صرف سحری حتما از نخ دندان استفاده کنید.

اگر در حین زمان روزه داری خواستید از نخ دندان استفاده کنید سعی کنید از هر قسمت نخ بیش از یک بار استفاده نکنید؛ چرا که رطوبتی که جذب الیاف نخ شده است، در صورت بیرون آوردن نخ از دهان، رطوبت خارجی محسوب می‌شود و در صورت آمیختن دوباره آن با بزاق و فرو دادن آن، روزه شما را باطل می‌کند.

بهتر آن است که از نخ‌های دندان بدون طعم و اسانس استفاده کنید تا شبهه‌ای در روزه‌تان به وجود نیاید.

مسواک زدن روزه دار چه حکمی دارد؟  طبق نظر مراجع، مسواک زدن در ماه رمضان با خمیر دندان در حالت روزه اشکال ندارد، مشروط بر اینکه روزه دار از فرو دادن آب دهان پرهیز کند. اما اگر بدون خمیر دندان هم دندان‌ها را مسواک می‌کنید، باید توجه داشته باشید که یا مسواک را از دهان خود خارج نکنید و یا رطوبت دهان را فرو ندهید.

 مجله اینترنتی ستاره

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۰۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس

ایسنا/فارس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیماری‌های دهان و دندان را به عنوان شایع ترین بیماری غیرواگیر برشمرد و از اجرای پویش سلامت دهان و دندان، با هدف ارتقای آگاهی عمومی از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد.

عباس رضاییان‌زاده امروز، ۱۶ اردیبهشت‌ماه ضمن یادآوری شعار جامعه جهانی دندانپزشکی با عنوان «دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم» گفت: پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت، با هدف افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود.

وی از بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایع‌ترین نوع بیماری‌های غیرواگیر نام برد و افزود: بیماری‌های دهان و دندان با سایر بیماری‌های غیرواگیر عوامل خطر مشترک دارد و نقش آن‌ها در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های گوارشی، زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن در هنگام تولد مشخص شده است.

رضائیان‌زاده با اشاره به روزشمار پویش سلامت دهان و دندان افزود: ۱۷ اردیبهشت به عنوان نخستین روز این پویش با شعار «دهان دریچه سلامت»، ۱۸ اردیبهشت با شعار «سلامت دهان و دندان، سلامت کودک » و ۱۹ اردیبهشت نیز با شعار «نقش سازمان‌های دولتی و نهادهای مردمی در سلامت دهان و دندان» گرامی داشته می‌شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عواملی موثر در بیماری‌های ناحیه دهان و دندان، می‌تواند در دیگر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کند، به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت و همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وی ضمن دعوت از مردم برای  شرکت در این پویش گفت: در طول اجرای این پویش و با همکاری سایر سازمان‌ها و نهادها، برنامه‌های مختلفی برای گروه‌های کودکان، دانش‌آموزان و سایر شهروندان اجرا می‌شود که مهم‌ترین هدف آن معرفی عوامل خطر و چگونگی مراقبت از سلامت دهان و دندان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان