Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاوران املاک تهران معتقدند بعد از ماه رمضان و آغاز فصل تابستان معامله‌های بیشتری در بنگاه‌های معاملات املاک انجام خواهد شد.

اقتصاد آنلاین - علی مفید؛ سال 96 در حالی آغاز شد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، بخش مسکن در رکود به سر می‌برد. این موضوع حتی در میان صحبت های حجت الاسلام حسن روحانی بعد از انتخاب مجدد به عنوان دوازدهمین رییس جمهور کشور هم شنیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از صاحب‌نظران از سال گذشته پیش بینی می‌کردند که بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشور، شاهد رونق در بخش مسکن خواهیم بود. این گروه دوره قبل از انتخابات را به عنوان یک فاز پیش رونقی در بخش مسکن در نظر می گرفتند.

برای بررسی شرایط مسکن در سال جدید با چند مشاور املاک صحبت کردیم تا حال و هوای بازار مسکن را از ابتدای سال تا یک هفته بعد از انتخابات بررسی کنیم.

داغ شدن معامله در تابستان

کارشناس فروش املاک در یکی از دفاتر معتبر مشاور املاک شمال تهران در خصوص وضعیت بازار مسکن در سال جدید، به خبرنگار اقتصاد آنلاین می گوید: از سال گذشته تا شروع خرداد تغییر محسوسی در بازار ایجاد نشده است. فقط برگزاری انتخابات سبب شد بازار از نوعی حالت انتظاری خارج شود و کسانی که تمایل دارند وارد معامله شوند، با اطمینان بیشتری به دفاتر مشاور املاک مراجعه کنند.

وی می‌افزاید: برای اینکه تغییر در بازار مسکن ایجاد شود، می بایست برنامه های ساخت و ساز مورد توجه دولت دوازدهم قرار گیرد. چرا که بدون برنامه ریزی در این زمینه بازار مسکن شرایط رونق واقعی را تجربه نمی کند. می توان گفت بدون اقدام برای ساخت مسکن، فقط معامله های کم حجم خرید و فروش در بازار شکل می گیرد.

این کارشناس فروش املاک با اشاره به اینکه در شروع سال تعداد معامله هایی که انجام دادیم خیلی کم بود، تصریح کرد: در اردیبهشت تعداد معامله ها رو به افزایش گذاشت، اما پیش بینی می کنیم که در ماه رمضان مجدد بازار دوباره به خواب برود و مجدد با شروع فصل تابستان، معامله ها در بخش مسکن داغ شود.

فروشنده هست، اما خریدار نه

یکی از مشاوران املاک در خیابان اندرزگوی تهران شرایط بازار را در سال جدید کماکان در رکود می بیند و می‌گوید: شرایط در بازار مسکن به گونه ای است که خیلی از مشتری ها تمایلی به خرید نشان نمی دهند. در بخش مسکن دو مشکل بیشتر از همه به چشم می خورد. در وهله اول دولت یازدهم برنامه مدونی در بخش مسکن ارائه نکرد و همین موضوع سبب شد بخش مسکن وارد فاز رکودی شود. اما موضوع دوم رفتار مالکان است، به این ترتیب که این افراد با قیمت های بالا و غیر واقعی اجازه نمی دهند هر خانه مطابق با شرایط خودش به فروش برسد.

وی ادامه می دهد: عامل دیگری که باعث شده بخش مسکن هنوز از رکود خارج نشود، مقایسه شرایط سوددهی بانک ها و مسکن است. سرمایه گذاران همواره به دنبال کسب سود بیشتر هستند و در شرایط کنونی که سرمایه گذاری در بانک ها و حتی بورس امن تر است، تمایل به خرید و فروش مسکن کاهش پیدا کرده است.

این کارشناس فروش املاک صحبتش را این طور پی می گیرد: هر کدام از فعالان بازار مسکن شرایط خاص خودش را دارد، به همین دلیل در نهایت هر کس بسته به شرایطی که دارد برای خانه خود قیمت گذاری می کند. برخی افراد محاسبه خود را با سود بانکی انجام می دهند و برای اجاره ملک خود، مبلغ درخواستی را با سود بانکی هم سان می کنند. در نهایت هم معیارگیری قیمت خانه با سود بانکی سبب شده است، تمایل به سرمایه گذاری در بخش مسکن کم شود و در مقابل اجاره ها به طور سرسام آوری افزایش پیدا کند. به طوری که در حال حاضر فایل هایی از اجاره در دفاتر مشاوره املاک هستند که تا 7 ماه مستاجر برای آنها پیدا نمی شود و البته چنین مواردی در زمره خانه های لوکس هستند.

انتخابات بر شرایط بازار اثر نداشت

مدیر یکی از دفاتر مشاوره املاک در شمال تهران می گوید: سود بانکی ها اگر تعدیل شود، شرایط بازار مسکن بهبود پیدا می کند. طرف های معامله با محک سود بانکی قیمت گذاری ملک را انجام می دهند. البته مشاوران املاک در نهایت بر خواسته طرفین معامله اعمال نظر نمی کنند. اما به طور مشهودی می توان دید شرایط بانک ها چطور بر رفتار معامله کنندگان تاثیر گذاشته است.

وی در پاسخ به این سوال که افزایش وام های مسکن و طرح های پرداخت تسهیلات متنوع بانکی چه تاثیری بر شرایط بازار داشته است، این طور می گوید: اغلب خریداران در بازار توان مالی بالایی برای بازپرداخت وام های مسکن ندارند. به همین دلیل تا زمانی که طرح های تسهیلات بانکی با شرایط مشتریان هم خوانی پیدا نکند، امکان ایجاد رونق در بخش مسکن توسط این وام های منتفی است.

این کارشناس فروش مسکن در ادامه صحبت خود می افزاید: در سال 96 هم رونق محسوسی دربخش مسکن مشاهده نشده و شرایط برگزاری انتخابات و دوره بعد از آن نیز تغییر محسوسی را در بازار ایجاد نکرده است.

منتظر رونق در فصل بعد

مدیر یکی از دفاتر مشاور املاک در مناطق مرکزی تهران هم می گوید سرنوشت انتخابات تاثیر کوتاه مدت بر بازار مسکن ندارد و برای رویت نتایج آن می بایست حداقل تا 3 ماه آینده صبر کرد.

وی صحبتش را این طور پی می گیرد: در حال حاضر بازار فقط در بخش اجاره شرایط مطلوبی دارد و این روند به دلیل اینکه فصل اجاره مسکن است، رخ داده است، اما برای رونق خرید و فروش می بایست منتظر بمانیم. به طور معمول حجم معامله ها خرید و فروش در پاییز و زمستان بیشتر است، که امسال هم باید صبر کنیم تا ببینیم چه شرایطی پیش می آید.

این کارشناس فروش مسکن در خصوص اجاره مسکن این طور می گوید: در حال حاضر مشتریان حاضرند خانه اجاره کنند، چرا که توان شان برای خرید مناسب نیست. مالکان هم که این تمایل مشتریان را می دانند در نرخ گذاری اغلب رعایت انصاف را نمی کنند. به همین دلیل می توان گفت آنچه که در رسانه ها به نقل از مسولان بخش مسکن روایت می شود مبنی بر افزایش 10 درصدی اجاره در سال جاری، در سطح جامعه تحقق ندارد و اجاره ها نسبت به سال گذشته با درصد بیشتری بالا رفته است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۳۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست

زمان اوج نقل و انتقالات مردم در حوزه مسکن در حال فرا رسیدن است، از همین رو بازار عقد قرارداد اجاره نیز قطعا داغ خواهد شد اما امسال تفاوتی اساسی با سال‌های قبل دارد و دیگر برخی نمی‌توانند با انحصارشان جیب مالک و مستاجر را خالی کنند. با رونمایی از سامانه خودنویس، امسال مستاجران به جای مجبور شدن به استفاده از بنگاه های املاک یا واسطه گران، اکنون می توانند عقد قرارداد اجاره ملک را مستقیماً با احراز هویت مستاجر و مالک از طریق پلت فرم خودنویس به سرانجام برسانند.

معرفی سامانه خودنویس این پتانسیل را دارد که با افزایش تعداد معاملات اجاره مسکن و کاهش نفوذ واسطه ها، بر بازار اجاره بها تأثیر چشمگیری داشته باشد. این سیستم با ارائه روشی مقرون به صرفه تر و کارآمدتر برای اجاره ملک، افراد بیشتری را تشویق می کند تا وارد بازار اجاره شوند و مکانی برای زندگی پیدا کنند. علاوه بر این، سامانه خودنویس این پتانسیل را دارد که با کنترل بیشتر بر روند اجاره، زمین بازی را برای مستاجرین یکسان کند. مستاجرین به جای اتکا به کارگزاران املاک و واسطه گران برای یافتن ملک، اکنون می توانند امور را به دست خود بگیرند و قرارداد اجاره را نیز به صورت رایگان ثبت کنند.

اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس درمورد سامانه خودنویس، گفت: با سامانه خودنویس دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان و ‌دفاتر نیست. اگر طرفین به قرارداد نهایی دست یابند؛ با احراز هویت به ثبت قرارداد خواهد خواهند پرداخت و دیگر نیازی به واسطه‌گران برای عقد قرارداد اجاره نیست و به همین ترتیب مراجعه به دفاتر اسناد به حداقل می رسد.

وی اظهار کرد: قیمت سازی که دفاتر ‌و مشاورین املاک، سایت هاو آگهی ها انجام می دهند با این سامانه از بین می رود.  قیمتی که از این طریق  بیرون‌می آید حالت روانی مثبتی برای طرفین ایجاد می کنند چون احتمال دارد  مالکی خودش راضی باشد که با قیمت کمتری ملکش را اجاره بدهد ولی وقتی که ملک را در مشاورین املاک‌ اگهی می کند آنها قیمت بالا پیشنهاد می دهند و مالک هم می پذیرد.

وی بیان کرد: چون در این سامانه همه چیز ثبت می شود در داداگاه اثبات همه موارد راحت است زمان و اطلاعات است و آن طرفی که مقصر است نمی تواند ادعای دیگری کند.

وی خاطر نشان کرد:  ما تکمیل تر این سامانه را در قانون ساماندهی بازار مسکن و اجاره آوردیم. 

شاکری خاطر نشان کرد: باید این سامانه به تمام معاملات مسکن توسعه یابد و حتی برای خرید و فروش باشد. ابراز هویت متعاملین و  رضایت و سوابق متعاملین را باید بیاوریم و قدرتمندش کنیم.

دیگر خبرها

  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • خبر معاون وزیر راه برای خریداران مسکن
  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • خبر خوب برای خریداران مسکن / آغاز عقد قراردادهای رایگان در «خودنویس»
  • پلمب ۱۲۴ مشاور املاک متخلف در قزوین
  • زمزمه‌های دلالی مشاوران املاک در طرح مسکن جوانی جمعیت یزد
  • طراحی پلتفرم آنلاین معاملات مسکن در دستور کار