Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان-یکی از حوادث تاریخ انقلاب اسلامی در اصفهان در روز ۱۹ مرداد ۱۳۵۷ شمسی مصادف با ۵ رمضان سال ۱۳۹۸ قمری اتفاق افتاد؛ کشتار بی‌سابقه مردم اصفهان و جوششی که خونی جدید در رگ‌های انقلاب به جریان انداخت.

قدس آنلاین، گروه استان‌ها، راضیه کشاورز: حماسه‌آفرینی بزرگ‌مردان اصفهانی سبب شد تا برای نخستین بار نوکران استکبار مجبور به برقراری حکومت‌نظامی شوند و اولین حکومت‌نظامیدر اصفهان برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آستانه فرارسیدن سالروز حماسه خونین پنجم رمضان، که منجر به شهادت تعدادی از جوانان اصفهانی و اعلام نخستین حکومت‌نظامی در شهر اصفهان شد، گفت‌وگویی را با «رسول یاحی»دبیر نشست نخبگان مبارز انقلاب اسلامیانجام داده‌ایم تا حماسه ۵ رمضان را در ذهن شما خوانندگان به تصویر بکشیم.

حماسه ۵ رمضان اصفهان چگونه اتفاق افتاد؟

۵ رمضان انتهای یک مقطع زمانی و حرکت‌های مبارزاتی بود که به‌صورت خودجوش در شهر اصفهان اتفاق افتاد و ریشه آن به دستگیری حضرت آیت‌الله سید جلال‌الدین طاهری و تعدادی از انقلابیون توسط ساواک بازمی‌گردد.

در آن زمان مردم، نخبگان و مبارزان انقلابی برای اعتراض به دستگیری آیت‌الله طاهری و تعدادی از فعالان انقلاب، حرکتی حماسی انجام دادند.

مردم با محوریت بازاریان و سیاسیون آن زمان در منزل آیت‌الله خادمی که یکی از فقها و علمای بزرگ استان اصفهان به شمار می‌رفتند، تحصن کردند تا حکومت را برای آزادی حضرت آیت‌الله طاهری و دیگر انقلابیون دستگیرشده، تحت‌فشار قرار دهند.

در این حرکت خودجوش، سماجتی بین مردم و حکومت شاهنشاهی ایجاد شد؛ آیت‌الله خادمی هم، فشارهایی به حکومت وارد می‌کردند تا خواسته مردم برآورده شود، اما حکومت زیر بار نرفت و پس از گذشت ۹ روز که تحصن ادامه داشت، یک‌شب به منزل آیت‌الله خادمی هجوم آوردند و تعدادی از مردم را شهید و عده‌ای دیگر را مجروح کردند.

تصور نظام این بود که با این حرکت قائله اعتصاب و اعتراض مردم خاتمه پیداکرده است.

شما آن زمان چندساله بودید و چه می‌کردید؟

من در آن زمان جوانی ۲۲ ساله بودم و با مسائل انقلاب آشنایی کامل داشتم.البته در شب حمله به منزل آیت‌الله خادمی، من اقدامی که انجام دادم، این بود که لامپ‌های تمام تیرهای برق اطراف منزل ایشان را شکستم چراکه افرادی دوربین به دست مشغول عکس گرفتن بودند و من احتمال می‌دادم این افراد از نیروهای ساواک بوده و بعد قصد دستگیری انقلابیون را داشته باشند.

همان شب هم مقداری از مواد انفجاری را که خودم تولیدکننده آن‌ها بودم، در محدوده منزل آیت‌الله خادمی و مقداری دیگر را در مراکز شهر، توزیع کردم.

من داخل یکی از سقاخانه‌هایی که در نزدیکی منزل آیت‌الله خادمی بود، حدود ۱۰ تا ۲۰کوکتلمولوتوف قرار داده و به درخانه آیت‌الله خادمی آورم تا کسی مشکوک نشود و در صورت نیاز بتوانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

ویژگی بارز حماسه ۵رمضان اصفهان چه بود؟

حماسه ۵ رمضان باعث تحرک مردم در سراسر کشور شد؛ خون مردم اصفهان به جوش آمده بود چراکه به منزل آیت‌الله خادمی بی‌احترامی و حرمت‌شکنی شده بود و غیرت دینیمردم جریحه‌دار شده بود، به همین دلیل به خیابان‌ها ریختند و شروع به آتش زدن مشروب‌فروشی‌ها و سینماها که مراکز فساد بودند، کردند.

در حماسه بزرگ ۵ رمضان ترس مردم بیشتر شکسته شد و مردم بی‌پرواتر بهستیز با حکومت پرداختند.

البته مردم سایر شهرهای کشور این اخبار را رصد می‌کردند و در جریان وقایع قرار می‌گرفتند.

هدف اصلی از گرامیداشت حماسه ۵ رمضان چیست؟

مهم‌ترین هدف ما این است که حماسه بزرگ ۵ رمضان را ارج نهیم زیرا افرادی که این حماسه را خلق کردند، افراد مخلص، متدین، آگاه و دلسوز جامعه بودند.

آن‌ها به‌گونه‌ای می‌توان گفت که با خدای خود معامله می‌کردند، زیرا افرادی که در آن زمان به صحنه مبارزات انقلابی وارد می‌شدند احتمال می‌دادند که ساواک آن‌ها را دستگیر و زندانی کند و حتی به خانواده آن‌ها هم آزار و اذیت برساند.

آن افراد بزرگ بدون اینکه هیچ چشم‌داشتی به پاداش، پست و مقام داشته باشند و درنهایت از خود گذشتگی برای حفظ دین و کشور خود مبارزه می‌کردند و این سختی‌ها را با جان‌ودل می‌پذیرفتند.

امروز هدف ما از بزرگداشت چنین روزهایی این است که به نسل جوان جامعه بگوییم که اگر برخی نابسامانی‌ها و انحرافاتدر جامعه وجود دارد، این‌ها خواسته انقلابیون نبوده است، بلکه به دلیل انحرافات، ایجادشده چراکه در طول مدت پس از انقلاب تعدادی که باید از این آرمان‌ها و اهداف انقلابیون مراقبت و محافظت می‌کردند، آن‌گونه که باید عمل نکردند و بی‌تفاوت شدند یا بر این باور بودند که با سرنگونی رژیم شاهنشاهی به تمام تکلیف خود عمل کرده‌اند.

این در حالی است که امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که حفظ انقلاب مهم‌تر از خود انقلاب است و حفظ امنیت و صلح مهم‌تر از خود امنیت و صلح است.

دیدگاه‌ها، رهنمودها و سخنان حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی کاملاً مشخص است اما عده‌ای مصلحت‌اندیشی می‌کنند و درنهایت به قول یک تحقیقی که مطالعه می‌کردم که چرا برخی از مناطق ما جرم خیز است علت را در این می‌دانم اگر ما به اولین انحرافات بی‌توجه باشیم هرروز انحرافات بیشتری گریبان گیر جامعه می‌شود و کار به‌جایی می‌رسد که دیگر آن اشتباهات بسیار عادی به نظر می‌رسند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۳۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به هویت ملی، رمز موفقیت صداوسیما

پیمان جبلی در آیین تجلیل از برنامه‌سازان نوروز و ماه مبارک رمضان که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، رضایت و استقبال گسترده مردم عزیز از برنامه‌های رمضانی و نوروزی صدا و سیما و تقدیر رهبر آن معظم انقلاب را مایه افتخار رسانه ملی توصیف کرد.

جبلی با اشاره به اینکه که رسانه ملی در مدتی کوتاه دو مرتبه مورد تفقد و تحسین رهبری قرار گرفت، گفت: رسانه ملی دو رویداد را با سربلندی رقم زد، نخست اقدام بی سابقه در راه‌اندازی ۲۰۰ کانال انتخاباتی و دوم ویژه‌برنامه‌های ایام نوروز و رمضان که تلاش کردیم در تراز رسانه محبوب مردم، ایفای نقش کنیم و درنتیجه آن، رسانه ملی هم مورد توجه مردم و هم مورد عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.

وی افزود: بررسی میزان مخاطبان ما در دو مناسبت ویژه امسال امیدبخش بود و به‌مثابه تلنگری برای مدیران، برنامه‌سازان، هنرمندان و حتی منتقدان است که جایگاه، نقش و موقعیت منحصربه‌فرد صداوسیما را جدی‌تر بگیرند. اینکه تک‌قسمت‌هایی از برخی برنامه‌های ما می‌توانند ده‌ها میلیون بار در فضای مجازی دیده شوند، گواهی برهمین گفته است.

جبلی همچنین گفت: باید چهره‌ها، ستاره‌ها و عناصر درخشان رسانه‌ملی را قدر دانست. جایگاه هنرمندان برای تبیین مسئولیت‌های اجتماعی و نقش هدایتگری آنها برجسته است.

رئیس رسانه ملی از مشارکت نهاد‌ها و مؤسساتی، چون سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری و ... در ساخت برنامه‌ها به‌ویژه در این ایام قدردانی کرد و با اشاره به ویژگی‌های متفاوت برنامه‌سازی برای عید نوروز که با ایام ماه مبارک رمضان مقارن شده بود، اظهار کرد: با افتخار و با عزم و جدیت برنامه‌سازان و همکاران، میزان مخاطبان ما نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش یافته بود. البته که رقابت سنگین در این زیست‌بوم، تغییر مصرف رسانه‌ای و ذائقه‌های مختلف، کار را سخت‌تر کرده است و تولید برنامه‌های کیفی باید در بالاترین سطح اتفاق بیفتد تا مخاطب ماندگار باشد.

جبلی تأکید کرد که بر تحول در رسانه ملی پافشاری می‌کنیم، نه یک قدم کوتاه آمدیم و نه یک قدم کوتاه خواهیم آمد.

وی گفت: سندتحول، میثاق‌نامه دوره مدیریتی جدید است و با قاطعیت دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه پرچم تحول ما دو رنگ دارد؛ «هویت» و «عدالت»، عنوان کرد: سبک زندگی ایرانی اسلامی، فرهنگ و ادبیات و شعر، باور‌ها و اعتقادات عمیق و راسخ دینی، اقوام متنوع ایرانی، پاره فرهنگ‌ها و آداب و رسوم شیرین مناطق مختلف کشورمان، لهجه‌ها و سنتها، باور به قرآن و ائمه (ع)، احساس تعلق امتی و تاثیر گذاری جهانی، انقلاب اسلامی و شهدا و هنر انقلاب و... عناصر هویتی ما هستند و از همین رهگذر، مصمم بودیم در برنامه‌های مختلف به‌خوبی به این عناصر توجه کنیم.

رئیس رسانه ملی اضافه کرد: پرداختن تام‌وتمام به عناصر هویت ایرانی سرلوحه اقدامات ما در حوزه هویت محوری است و به‌عنوان نمونه، اگر به شعر می‌پردازیم برای آن است که از هویت قومی و ملی‌مان غفلت نکنیم. همچنین بر خودمان فرض می‌دانیم که اگر به گوشه‌ای از خاک ایران توجه می‌کنیم، از گوشه دیگر غافل نشویم. همچنین توجه به قرآن و عترت و معارف اسلامی جزئی مهم از هویت ایرانیان است که در برنامه‌های موفق قرآنی و آئینی به آن توجه شد. 

جبلی با اشاره به اینکه افتخار ما این است که رسانه ملی در این دوره با برنامه‌های قرآنی و اعتقادی موفق و فاخر شناخته می‌شود گفت: قرآن حجت را بر ما تمام کرد چرا که با برنامه ریزی مناسب و توجه همزمان به محتوا و رویکرد و سازوکار رسانه ملی موفق شد برنامه‌ای قرآنی را در شمار پرمخاطب‌ترین و محبوب‌ترین برنامه‌ها قرار دهد.

رئیس رسانه ملی همچنین با اشاره به بازدید‌های چند صد میلیونی محتوا‌های تولیدی رسانه ملی در فضای مجازی گفت: این که گمان کنیم عصر تلویزیون به سر آمده است درست نیست و اگر ما پرچم هویت و عدالت را برافراشته نگه داریم و همزمان به محتوا و قالب جذاب توجه کنیم، می‌توانیم جلوتر از همه رقبای دیگر بایستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • فیلم/ حماسه حضوری دیگر از مردم یمن در حمایت از غزه
  • حماسه وعده صادق از نگاه مردم استان
  • فعالیت هزارو ۵۷۲ گروه جهادی در نوروز و رمضان ۱۴۰۳
  • توجه به هویت ملی، رمز موفقیت صداوسیما
  • ۲۹ فروردین روز افتخار، ایثار و حماسه خوروبیابانک
  • استقبال باشکوه مردم سمنان از رییس دولت سیزدهم
  • استقبال باشکوه مردم سمنان از رئیس دولت سیزدهم
  • فرمانده سپاه خراسان رضوی: ۲۹ فروردین یادآور حماسه آفرینی‌های ارتش است
  • نواختن زنگ حماسه و ایثار در مدرسه ای در روستای چاه ملک خوروبیابانک
  • ۲۹ فروردین یادآور حماسه آفرینی‌های ارتش است