Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، به نقل از شبکه خبری دویچه وله، در اول آوریل ۱۹۹۲ اعضای یگان نیروهای شبه نظامی صرب به شهر کوچک بیه‌لینا در شرق بوسنی و هم‌مرز با صربستان حمله کردند. این یگان به فرماندهی "ژلیکو راژناتویچ" ملقب به "آرکان" به این شهر حمله‌ور شد. نیروهای این یگان به "ببرهای آرکان" معروف بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد سراپا مسلح و آموزش دیده کنترل این شهر را به دست گرفتند و ساکنان مسلمان آن را به قتل رسانده و تجاوز و غارتگری به راه انداختند.

یگان‌های شبه نظامی صرب مسئول کمپین پاکسازی قومی این شهر و سایر مناطق یوگسلاوی سابق بودند و "یوویکا استانیسیچ"، رئیس وقت اطلاعات صربستان آنها را تامین مالی و تسلیحاتی می‌کرد. "فرانکو سیماتوویچ"، معاون وی نیز در این کار بود. دو مرد مستقیما با "اسلوبودان میلوشویچ"، رئیس جمهوری وقت یوگسلاوی در ارتباط بودند.

رئیس وقت اطلاعات صربستان در ژوئن سال گذشته میلادی در لاهه و برای دومین بار مورد دادگاهی قرار گرفت. نخستین پرونده که به جنایات جنگی یک دهه‌ای وی مربوط می‌شد بدون داشتن مدارک کافی با تبرئه وی پایان یافت.

وی که در صربستان "مرد خونسرد" نامیده می‌شود از سوی دادگاه بین‌المللی رسیدگی به جرایم جنگی یوگسلاوی سابق به یک شخص کلیدی در این دادگاه‌ها تبدیل شد.

وی به همراه معاونش به تحت پیگرد قرار دادن براساس زمینه‌های سیاسی، مذهبی، نژادی، قتل، اخراج و جابجایی اجباری غیرنظامیان کروات و مسلمان متهم شده است.

در خلال سال‌های جنگ، وزیر وقت اطلاعات صربستان رئیس سرویس مخفی این کشور نیز بود. گفته می‌شود که بدون دستور و خواست او هرگز اتفاقی نمی‌افتاد. او واقعا قدرتمند بود. جزئیات بسیار مهم جنگ به صورت مستقیم با میلوشویچ و بدون یادداشت یا شاهدی و در یک اتاق عایق صدا در میان گذاشته و بحث می‌شد.

فقدان شواهد

بازجویی از ۱۰۰ شاهد صورت گرفت و دادگاه رسیدگی به جنایات جنگی یوگسلاوی سابق متوجه شد که یگان‌های شبه نظامی صرب چون ببرهای آرکان به همراه "کلاه قرمزها" و "عقرب‌ها" از سوی متهمان سازمان دهی،‌ تامین مالی و رهبری می‌شدند. آنها را نمی‌شد به صورت مستقیم با اقدامات ویژه این یگان‌ها مرتبط دانست که به کشتار و جابجایی ده‌ها هزار تن از غیرنظامیان غیر صرب بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۵ دست زدند.

رئیس وقت اطلاعات صربستان و معاونش در سال ۲۰۱۳ با هواپیما به بلگراد منتقل شدند. اگر جرمشان محرز می‌شد، باید مابقی زندگی خود را در زندان سپری می‌کردند.

حالا "سرژ برامرتز"، دادستان کل این دادگاه از بلژیک بار دیگر این پرونده را به جریان انداخته چون بر این باور است که این دو می‌دانستند جرایم جنگی در یگان‌های تحت امرشان رخ می‌دهد؛ حتی بدون آنکه دستورش را داده باشند.

اطلاع داشتن از وقوع جرمی که در ۱۹۹۵ با قتل عامل ۸۰۰۰ مسلمان بوسنیایی در سربرنیتسا به اوج خود رسید، به این معناست که این دو مرد باید مسئولیت کاری را که انجام دادند، بپذیرند.

درخواست رسیدگی مجدد به این پرونده موفقیت آمیز بود. در دسامبر ۲۰۱۵، دادگاه تجدیدنظر حکم قبلی را باطل کرد و دستور به برگزاری جلسه جدید داد که قرار است در ۱۳ ژوئن سال جاری میلادی برگزار شود. این دو نفر (یوویکا استانیسیچ و فرانکو سیماتوویچ) که در بلگراد آزادانه می‌گردند، باید امروز (سه شنبه) به لاهه بروند. اگر این کار را انجام ندهند، پلیس بین‌الملل (اینترپل) دستور دستگیری آنها را صادر می‌کند.

منبع: ایسنا

305/300

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۷۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد

آفتاب‌‌نیوز :

رئیس پلیس فتای فراجا از اجرای طرح برخورد با جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی شامل لایو‌های مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ در فضای مجازی خبر داد.

سردار وحید مجید درباره جزئیات اجرای این طرح گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایو‌های مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضا ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضائی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و مابقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی‌های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ کماکان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتوا‌های نامناسب و مغایر با شعائر دینی و هنجار‌های عام جامعه و خانواده، گفت: بخش اعظم گزارشات این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح‌های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرائم که. باعث نگرانی خانواده‌های ولایت مدار ایرانی شده قطعا در اولویت پلیس فتا است.

رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران
  • رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد
  • عفو بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیر سرقت در البرز
  • هوشیاری یک چوپان سلماسی جان ده‌ها نفر را نجات داد
  • نارنجک جنگی سالم در سلماس کشف شد
  • میرالم پیانیچ از بازی‌های ملی خداحافظی کرد
  • کشف نارنجک جنگی سالم در سلماس