Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-به گزارش ایران به نقل از بی بی سی، این خانه های عجیب قدیمی که امروزه با زندگی مدرن ترکیب شده نشان از تاریخی پرقدرت و معماری عجیب در این منطقه را دارد.

میمند روستایی صخره ای در کرمان است که قدمت آن به 8 تا 2 سال پیش می رسد. این روستا در 38 کیلومتری شمال شرقی شهر بابک قرار دارد و جزو مناطق خشک و کم آب ایران به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه های زیر زمینی این منطقه به دلیل ساختار معماری و زیبلائیش ثبت میراث جهانی در فهرست یونسکو شده است.

بنا بر گزارش منتشر شده حکاکی های انجام شده قدمتی 10 هزار ساله دارند.روستای میمند در زمستان بسیار سرد و در تابستان بسیار گرم است.ساکنان روستا برای تطبیق زندگی خود با شرایط آب و هوایی منطقه خانه هایی زیر زمینی ساخته اند که بتواند شرایط سخت را برایشان آسان تر کند. آنها اغلب میان اقامتگاه‌های تابستانی و زمستانی خود در فصول مختلف سال در حرکت هستند. در طول فصل سرما در قسمت‌های انتهایی دره و در خانه‌های صخره‌ای که در دل کوه ساخته شده‌اند اقامت دارند.

مهاجرت

در تابستان و اوایل پائیز روستائیان در خانه هایی با سقف های کاهگلی پوشیده از چمن زندگی می کنند تا آنها را از گرما محافظت کند و هنگامیکه هوا سرد می شود و درجه حرارت کاسته می شود روستائیان از خانه های خود به سمت خانه های زیر زمین حرکت می کنند.

در این روستا 90 خانه غاری شکل دست نخورده باقی مانده است. این خانه های غاری شکل گاهی اوقات 7 اتاق دارند و سقف آن 2 متر بلندی دارد و اندازه خانه های غاری شکل بسیار متفاوت است.

روستائیان سعی کرده اند با گذر زمان زندگی خود را به سمت زندگی مدرن سوق داده و از ابزار زندگی مدرن استفاده کنند. بعضی از غارها دارای تلویزیون و برق نیز هستند. اکثر ساکنان منطقه روستائیان از کشاورزی، دامداری در مراتع کوهستانی روزگار خود را سپری می کنند. استفاده از گیاهان دارویی در زندگی روستائیان برای سلامت جسم و داشتن زندگی طولانی بسیار متداول است.

در این روستا غارهایی نیز به شکل مسجد دیده می شود که جزو معدود مساجد عجیب جهان به شمار می رود.

معماری عجیب

میمند شهربابک روستایی صخره‌ای و دستکند با چند هزار سال قدمت یادآور ایامی است که انسانها خدایان خود را در بلندای کوه‌ها جستجو می‌کردند و کوه نشانه استواری و توان و پایداری و اراده شناخته می‌شد. این بنای دستکند باستانی، بی‌گمان از نخستین سکونتگاه‌های بشری در ایران به شمار می‌رود، دورانی که هنوز ایرانیان مهر پرستبودند و کوه‌ها را مقدس می‌شمردند. به هر تقدیر چند هزار سال پیش از این، انسانهایی دل سنگ‌ها را شکافتند و یادگاری را به جا گذاشتند که امروزه پس از گذشت سالیان همچنان نماد عزم و اراده و اقتدار اجداد ایرانی به‌شمار می‌رود. هنوز کسی بدرستی آگاه نیست که این مجموعه به دست چه کسانی به وجود آمده و انگیزه این مردم از ساخت چنین بناهایی چه بوده است.

ساکنان این منطقه می گویند با گذشت زمان و بزرگ شدن نسل های جدید بسیاری از روستائیان برای داشتن زندگی بهتر منطقه را ترک کرده و به شهرها مهاجرت کرده اند . این مهاجرت اغلب در فصل زمستان صورت می گیرد و در تابستان برخی از ساکنان به خانه هایشان باز می گردند.هم اکنون 150 نفر در این روستای قدیمی و عجیب زندگی می کنند که بیشتر افراد سالخورده هستند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۸۸۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، فرزاد پیشکاری در این کارگاه آموزشی که با حضور رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و بهگر ها و مدیران خانه های بهداشت کارگری استان برگزار شد، با بیان اینکه سلامت روحی، جسمی و روانی کارگران در بهره وری و راندمان کارگاه ها و کارخانجات تاثیر گزار است، بهگران و مدیران خانه های بهداشت کارگری را سفیران سلامت وزارت کار در کارگاه ها و واحد های تولیدی و صنعتی خواند و اظهار داشت: پیشگیری از آسیب های اجتماعی کم هزینه تر از درمان است و باید بیشتر در این حوزه فعالیت نمود.

پیشکاری به رسالت خانه های بهداشت کارگری در سلامت کارگران اشاره کرد و خواستار فرهنگ سازی مقوله ایمنی، حفاظت فنی و بهداشت محیط در بین جامعه به ویژه جامعه کار و تولید کشور شد.

مدیر کل کار کردستان با بیان اینکه کشور نیازمند تلاش کارگران است و چرخه های اقتصادی هر جامعه به دست کارگران به حرکت در خواهد آمد، اظهار داشت: آموزش و توانمند سازی کارگران و آگاهی آنان نسبت به حق و حقوق خود از اولویت ها و وظایف وزارت کار است که در این زمینه مدیریت امور اجتماعی با تلاش شبانه روزی و کار جهادی بستر آموزش و توانمند سازی کارگران و کارفرمایان را فراهم خواهند کرد.

گفتنی است در پایان این دوره آموزشی از بهگر های برتر واحد های تولیدی و صنعتی استان با اهدای لوح سپاس، تقدیر شد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901404

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • طرز تهیه آبگوشت زغالی به روش روستائیان هندی (فیلم)
  • کشف تاریخ ۴۵۰۰ ساله در زابل
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • (تصاویر) این زن زندگی خود را وقف گربه‌ها کرد
  • حسرت ۶ ساله پرسپولیس در خانه مقابل سپاهان!
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان