Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:50:58 GMT

پنهان‌کاری ۹ ماهه در محیط زیست/ هیرکان دفن شده است

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۹۱۱۰۴

پنهان‌کاری ۹ ماهه در محیط زیست/ هیرکان دفن شده است

فعالان حیات وحش می‌گویند پلنگی که سال گذشته در طبیعت رهاسازی شد حدود یک ماه بعد جان باخته و دفن شده است. مسئولان محیط زیست در این مدت از سیگنال‌های حیاتی گردنبند ردیاب این پلنگ خبر می‌دادند.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه- مسعود بُربُر: برخی فعالان حیات وحش از مرگ پلنگی که محیط زیست استان سال گذشته رهاسازی کرد خبر داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محیط زیست گلستان که تا اوایل همین هفته از دریافت سیگنال‌های گردنبند ردیاب این پلنگ خبر می‌داد اکنون به طور غیررسمی مرگ هیرکان را پذیرفته اما مدعی است قلاده این پلنگ طی دو سه روز اخیر پیدا شده است با این حال فعالان حیات وحش می‌گویند هیرکان پس از رهاسازی حدود ۳۵ روز بیشتر دوام نیاورده، جنازه او سه ماه در فریزر اداره کل محیط زیست بوده و ماه‌های پس از آن هم محیط‌بانان گردنبند ردیاب را جا به جا می‌کرده‌اند تا پلنگ زنده وانمود شود.

لاشه پلنگ در فریزر اداره بود / ردیاب تا همین هفته سیگنال می‌فرستاد

تابستان ۱۳۹۳ دو توله پلنگ ماده و نر مقابل اداره محیط زیست کردکوی رها شدند. اداره کل محیط زیست استان گلستان تا تابستان ۱۳۹۵ این دو پلنگ را در قفس نگهداری کرد و سرانجام شهریورماه ۱۳۹۵ توله پلنگ ماده که هیرکان نام گرفته بود علیرغم مخالفت بسیار از کارشناسان که معتقد بودند توله پلنگ‌ها توانایی شکار و ادامه حیات در طبیعت را ندارند با حضور معصومه ابتکار در پارک ملی گلستان رهاسازی شد و گردنبند ردیابی هم نصب شد تا هر ۴ ساعت یک بار اطلاعات موقعیتی حیوان را ارسال کند. از آن روز تا کنون هر بار که فعالان محیط زیست و خبرنگاران از وضعیت هیرکان جویا شدند مسئولان محیط زیست از سیگنال‌های دریافتی خبر دادند و حتی بر اساس سیگنال‌های دریافتی گفته شد هیرکان شکار هم کرده است. مخالفان معتقد بودند حیوانی که دو سال در فضای محصور بیست متری در قفس نگهداری شده توانایی شکار و مقابله با تهدیدات را ندارد.

مجتبی حسینی، معاون محیط طبیعی محیط‌زیست گلستان اعلام کرده بود: هر زمان که بر اساس داده‌های ارسالی ردیاب حیوان بیشتر از ۶ ساعت توقف داشته باشد شکار موفق داشته و غذا به دست آورده است. هیرکان در نقطه مشخصی توقف طولانی داشته و پس‌ازآن لاشه میشی را پیدا کردیم که دوسوم آن استفاده‌ شده بود. برای اینکه اطمینان حاصل کنیم در حوالی لاشه دوربین تله‌ای نصب‌کرده‌ایم تا بتوانیم این موضوع را ثبت و اثبات کنیم.

تصویری که هیچ گاه نه به رسانه‌ها و نه به مسئولان محیط زیست ارائه نشد اما اکنون منابع خبری شواهدی را ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد هیرکان مدت‌ها پیش از این و تنها حدود یک ماه پس از رهاسازی جان باخته است. برخی از این منابع مدعی شده‌اند محیط‌بانان در این مدت گردنبند ردیاب را جا به جا می‌کرده‌اند تا از اطلاعات ارسالی آن به عنوان شاهدی بر زنده بودن پلنگ استفاده شود. بر اساس آنچه فعالان حیات وحش می‌گویند محیط زیست گلستان حتی لاشه حیوان را به مدت سه ماه در یک فریزر نگهداری کرده و سپس آن را دفن کرده است. عملی که طی ماه‌های اخیر پنهان نگهداشته شده بوده اما اکنون ادعا می‌شود محل دقیق دفن پلنگ در دره آلمه در پارک ملی گلستان نیز مشخص است.

شرکای پنهان‌کاری ۹ ماه چه کسانی بودند؟

مسئولان محیط زیست گلستان بارها در پاسخ به ادعای مرگ هیرکان گفته بودند که در صورت مرگ حیوان بر اساس اطلاعات دریافتی به طور مشخص می‌توان از این اتفاق مطلع شد اما اکنون روشن نیست چگونه ادعا می‌شود گردنبند سه روز پیش پیدا شده و پیش از آن علامتی از مرگ حیوان ارسال نشده است؟

ابهاماتی از این جنس در کنار این ادعای تلخ که گردنبند ردیاب پس از کشف لاشه از حیوان جدا شده و محیط بانان به دستور یکی از مقامات محیط زیست گلستان، آن را جا به جا می‌کرده‌اند تا مستندی بر زنده بودن حیوان فراهم شود، تصاویر دریافتی خبرنگار مهر از محیط‌بانان گلستان را تأیید می‌کند.

برخی از مسئولان ارشد سازمان محیط زیست نیز که تمایل به افشای نامشان نداشتند در گفتگو با خبرنگار مهر مرگ هیرکان و پنهانکاری چندماهه محیط زیست گلستان را تأیید کرده‌اند اما اکنون مساله آن است که چه کسانی و در چه سطحی از این موضوع اطلاع داشته و آن را پنهان می‌کرده‌اند؟

«یکی از معاونان محیط زیست گلستان دستور دفن لاشه را داده است»

مجید خرازیان مقدم مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر این موضوع را خارج از حوزه این دفتر می‌داند و دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید را مسئول می‌داند. علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید می‌گوید به زودی اداره کل محیط زیست استان گلستان در این زمینه اطلاع‌رسانی می‌کند.

اداره کل محیط زیست استان گلستان مدعی است که مرگ پلنگ تنها یک ماه پس از رهاسازی کذب بوده و گردنبند پلنگ طی همین هفته پیدا شده است. یک مقام ارشد اداره کل محیط زیست استان گلستان در این باره به خبرنگار مهر گفته که مدیرکل محیط زیست این استان روز چهارشنبه در این باره اطلاع‌رسانی رسمی خواهد کرد. با این حال یکی از مسئولان این اداره کل تصویری را در اختیار خبرنگار مهر قرار داده که ادعا می‌شود محل دفن هیرکان در دره «آلمه» در پارک ملی گلستان بوده است. به گفته این مسئولان یکی از معاونان این اداره کل از آغاز از مرگ هیرکان اطلاع داشته و فریز و سپس دفن لاشه حیوان به دستور او انجام شده بوده اما مدیرکل محیط زیست استان گلستان از این اتفاق اطلاع نداشته است.

فرهاد دبیری، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بالاترین مقام مسئول در این حوزه است که تلاش‌های خبرنگار مهر برای گفتگو با وی موفقیت‌آمیز نبوده است. سؤال اصلی آنجاست که وقتی علیرغم مخالفت کارشناسان با رهاسازی پلنگ، اندک مدتی پس از این اتفاق پلنگ ماده ارزشمند جان باخته است، کدام یک از مسئولان سازمان محیط زیست و در چه سطوحی از موضوع با خبر شده‌اند و اکنون که واقعیت ماجرا مشخص شده سازمان محیط زیست با مسئولان خاطی و پنهان‌کار چه برخوردی خواهد کرد؟

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۱۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا طاهری با اشاره به برگزاری جلسه بررسی مشکلات و معظلات رودخانه کن با حضور معاون این اداره کل، نمایندگان کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر، اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب منطقه ای تهران، شهرداری های مناطق ٥، ٩، ١٨، ٢١، ٢٢ گفت: رودخانه کن بزرگترین رودخانه ورودی شهر تهران است و از منظر محیط زیستی و گردشگردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با گسترش محیط شهری، افزایش نفوس و کاهش نزولات جوی و بهره برداری های غیر اصولی صورت گرفته معضلات فراوارنی را به‌وجود آورد است.

وی به بخشی از معضلات این رودخانه اشاره و تصریح کرد: تخلیه نخاله و پسماند، ورود فاضلاب های بهداشتی و صنعتی، نبود ایمنی مناسب در حریم و بستر رودخانه و … از جمله موضوعات مطرح و بررسی شده در این جلسه بود.

رئیس اداره پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد: پس از تبادل نظر و تشریح مشکلات و اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف، مقرر شد ماتریس وظایفی برای همه دستگاه های متولی تنظیم شود و همچنین همکاری هایی فی مابین در خصوص رفع معضلات مربوط به رودخانه کن تقویت شود.

کد خبر 6093949

دیگر خبرها

  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره