Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - انقلاب تلفن هاي هوشمند و پيشرفت دوربين اين دستگاه ها سبب شده است تا عکاسان آماتور به سمت اين ديوايس هاي همراه بيايند و براي ثبت تصاوير گاه و بي گاه خود از آن ها استفاده کنند. همين امر نيز باعث شده است تا مفهوم حريم خصوصي در مورد تصاوير و امنيت آن ها تغيير کند.
در دوربين هاي ديجيتالي پنهان کردن تصاوير کار بسيار آساني است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اين روزها با ظهور تلفن هاي هوشمند و ذخيره شدن تصاوير شما در گالري، ديوايس همراه تان آن امنيت سابق را ندارد. هر فرد کنجکاوي به راحتي مي تواند تصاوير گالري شما را نگاه کند و اين گونه پا روي حريم خصوصي تان بگذارد.
يکي از راه هاي مقابله با چنين اتفاقاتي مخفي کردن تصاوير خصوصي از گالري است. سامسونگ و ال جي دو توليد کننده اي هستند که اين قابليت را به صورت پيش فرض در تلفن هاي هوشمند خود قرار داده اند. اين جا هستيم تا نحوه انجام اين کار را به روش هاي گوناگون به شما آموزش دهيم؛ پس تا پايان با ما همراه باشيد.
سامسونگروي يکي از تلفن هاي هوشمند سامسونگ به گالري برويد و روي تمام تصاويري که مي خواهيد پنهان شوند، لمس طولاني کنيد. پس از انتخاب تمامي تصاوير مورد نظر در گوشه سمت راست بالاي صفحه روي گزينه More ضربه بزنيد و در منوي پاپ آپ به نمايش در آمده گزينه Move to Private را انتخاب کنيد.

پس از آن بايد Private Mode را فعال نماييد. براي اين کار به مسير  Settings > Privacy and Safety > Private Mode برويد. اگر اولين بار است که از اين ويژگي استفاده مي کنيد بايد براي محافظت از تصاوير خود پين کد، رمز عبور و يا احراز هويت توسط اثر انگشت را برگزينيد. در صورت روشن کردن حالت خصوصي قادر به ديدن تمام تصاوير پنهان به طور عادي هستيد.
اين در حالي است که اگر اين حالت را خاموش کنيد تصاوير نيز پنهان شده و هيچ نشانه اي از آن ها در گالري باقي نمي ماند. در رابطه با همين موضوع توجه داشته باشيد که مي توانيد تمامي فايل ها و پوشه هاي موجود روي تلفن هوشمند خود را بدين وسيله مخفي و از دسترس ديگران دور نگه داريد.
ال جياين فرآيند روي تلفن هاي هوشمند ال جي کمي متفاوت است. پيش از هر چيزي مسير Settings > Fingerprints and Security > Content Lock را دنبال کنيد. پس از آن تلفن هوشمندتان از شما مي خواهد براي حفاظت از اطلاعات براي آن پين کد، رمز عبور و يا احراز هويت توسط اثر انگشت را برگزينيد.

حالا روي تلفن هوشمند خود به اپليکيشن پيش فرض گالري برويد. تمام تصاويري که مي خواهيد پنهان شوند را انتخاب و سپس مسير Menu > More > Lock را طي نماييد. همچنين قادر هستيد پوشه تصاوير را نيز به دلخواه خود قفل کنيد. پس از انتخاب گزينه Lock تصاوير و پوشه هاي انتخاب شده از گالري ناپديد مي شوند.
براي مشاهده مجدد آن ها کافيست مسير Menu > Show Locked File را طي کنيد. براي دسترسي به پوشه ها و تصاوير لازم است که اطلاعات امنيتي خود را وارد کنيد
از يک فايل منيجر استفاده کنيداگر يکي از تلفن هاي هوشمند دو کمپاني سامسونگ و ال جي را در اختيار نداريد، جايي براي نگراني نيست. هنوز هم گزينه هاي در دسترس زيادي وجود دارند. مي توانيد براي پنهان کردن پوشه ها و تصاوير از فايل منيجرها و يا ابزار شخص ثالثي که اين قابليت را در اختيار کاربران مي گذارند، استفاده نماييد.
ابتدا اجازه دهيد دو ترفند را در رابطه با اين ابزار بررسي کنيم.
يک پوشه جديد بسازيدپيش از شروع بايد يک فايل منيجر با کيفيت را دانلود و روي تلفن هوشمند خود نصب کنيد. اگر نمي دانيد کدام اپليکيشن ها عملکرد بهتري دارند، بد نيست به اين راهنما نگاهي بيندازيد. پس نصب فايل منيجر دلخواه خود، حالا زمان آن رسيده تا يک پوشه جديد که نام آن با نقطه شروع مي شود (به عنوان مثال PrivateFiles. يا .Secret.) ايجاد نماييد.

سپس تمام تصاويري که مي خواهيد پنهان شوند را به اين پوشه جديد منتقل کنيد. روش انجام اين کار در هر اپليکيشن با ديگري متفاوت است، اما به طور معمول مي توانيد با لمس طولاني روي گزينه هاي مورد نظر خود نسبت به انتقال آن ها اقدام کنيد. تمام فايل هايي که به اين پوشه ها منتقل کرده ايد ديگر در اپليکيشن گالري قابل ديدن نيستند.
به عبارت ديگر هر پوشه اي که نام آن با نقطه شروع شود، توسط سيستم قابل اسکن شدن نيست.
يک فايل Nomedia. ايجاد کنيداگر مي خواهيد صدها عکس خود را پنهان کنيد، منتقل کردن همه آن ها کار عقلانه اي به نظر نمي رسد. به جاي اين کار مي توانيد در پوشه اي که مي خواهيد تصاوير آن را پنهان نماييد، يک فايل به نام nomedia. ايجاد کنيد. سيستم تلفن هاي هوشمند اندرويدي شما هرگاه در يک پوشه فايلي به نام nomedia. ببيند، قادر به بارگذاري محتويات آن پوشه نيست.

براي ايجاد اين فايل به يک فايل منيجر شخص ثالث احتياج داريد. به پوشه اي که مي خواهيد محتويات آن پنهان شود برويد و پس از آن فايلي به نام nomedia. (حتماً با نقطه شروع شود) در آن ايجاد کنيد. تنها چيزي که در اين خصوص اهميت دارد درج درست نام فايل است. براي نمايش مجدد محتويات در گالري کافيست اين فايل ايجاد شده را پاک کنيد.
اخطار: اين دو روش محتوياتي مورد نظر شما را از اپليکيشن گالري پنهان مي کنند، اما همچنان از طريق اپليکيشن فايل منيجر قابل دسترسي هستند و با هيچ گونه رمز عبوري محافظت نمي شوند.
اپليکيشن هاي شخص ثالثبراي پنهان کردن تصاوير خود مي توانيد از اپليکيشن هاي شخص ثالثي که براي اين کار طراحي شده اند و در پنهان کردن تصاوير تخصص دارند، استفاده کنيد.
Vaulty
Vaulty يکي از برنامه هاي پيشرو در زمينه پنهان کردن تصاوير در اندرويد است به طوري که 93 درصد از 320 هزار نظر ثبت شده براي آن 4 يا 5 ستاره بوده اند. اين اپليکيشن همراه با گالري تصاوير مختص به خود به کاربران عرضه شده است.
به عبارت ديگر هر عکسي که اقدام به قفل کردن آن مي کنيد، تنها با گالري اين اپليکيشن قابل ديدن است. اين گالري همچنين به کاربر اجازه مي دهد تا پوشه هاي متعدد ايجاد نمايد و بدين ترتيب تصاوير پنهان شده خود را دسته بندي کند.

تمامي محتويات شما با رمز عبور محافظت شده و از آن ها نسخه پشتيبان تهيه مي شود. بنابراين اگر تلفن هوشمندتان گم شود قادر خواهيد بود اطلاعات موجود در اين اپليکيشن را مجدداً بازگردانيد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۳۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ همه ما کم‌وبیش از خطرات بارگیری (دانلود) فایل‌های ناشناخته در اینترنت آگاه هستیم. اما خوب است بدانیم که بارگذاری (آپلود) فایل‌ها نیز می‌تواند منجر به مشکل شود. هنگام به اشتراک‌گذاری فایل‌ها به صورت آنلاین مراقب باشید، زیرا ممکن است به رایانه شما آسیب برساند یا اطلاعات شخصی شما را در معرض خطر قرار دهد.

مرورگر‌های وب امروزی بسیار قدرتمندتر از نسل‌های قبلی مرورگر‌ها هستند. آنها می‌توانند داده‌ها را هم در مرورگر و هم در محل ذخیره فایل در رایانه دستکاری کنند. قابلیت‌های مختلف در اینترنت و رایانه مانند ارسال و دریافت ایمیل، گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم در عین آسان کردن کار‌ها برای کاربران، متأسفانه راه سوءاستفاده هکر‌ها از مرورگر‌ها را نیز هموار کرده است تا با فریب کاربران از طریق باج‌افزار‌ها وارد فایل‌های شما شوند و آنها را قفل کنند. چنین اتفاقی به سادگی و در زمانی که سرگرم کار‌های معمول و آنلاین هستید می‌افتد.

نویسنده مقاله حاضر می‌گوید: «من یک دانشمند کامپیوتر هستم که در مورد امنیت سایبری مطالعه می‌کنم. من و همکارانم نشان داده‌ایم که چگونه هکر‌ها می‌توانند از طریق رابط برنامه‌نویسی به فایل‌های رایانه شما دسترسی پیدا کنند و به کمک برنامه‌های کاربردی وب در مرورگر‌های مدرن به فایل‌های سیستم شما برسند. این تهدید بیشتر متوجه مرورگر‌های گوگل کروم و مایکروسافت ِاج (Microsoft Edge) است و در مورد مرورگر‌های سافاری (برای اپل) یا موزیلا فایرفاکس صدق نمی‌کند. ۶۵ درصد از استفادۀ مرورگر‌ها به کروم اختصاص دارد و اِج نیز سهم ۵ درصدی دارد. تا آنجا که من می‌دانم، تاکنون گزارشی مبنی بر استفاده هکر‌ها از این دو مرورگر ثبت نشده است.»

باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟

مرورگر‌های امروزی هر کدام تقریباً یک سیستم عامل هستند. آنها می‌توانند برنامه‌های نرم افزاری را اجرا کنند و فایل‌ها را رمزگذاری کنند. این قابلیت‌ها، همراه با دسترسی مرورگر به فایل‌های رایانه میزبان (از جمله فایل‌های موجود در فضای ابری، پوشه‌های مشترک و درایو‌های خارجی) از طریق دسترسی به فایل سیستم (File System Access API) فرصت جدیدی را برای باج‌افزار ایجاد می‌کند.

تصور کنید می‌خواهید عکس‌ها را روی یک ابزار آنلاین به صورت رایگان ویرایش کنید. هنگامی که عکس‌ها را برای ویرایش آپلود می‌کنید، هر هکری که ابزار ویرایش را کنترل می‌کند می‌تواند از طریق مرورگر به فایل‌های موجود در رایانه شما دسترسی داشته باشد. هکر‌ها به پوشه‌ای که از آن آپلود می‌کنید و همه زیرپوشه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. سپس هکر‌ها می‌توانند فایل‌های موجود در سیستم فایل شما را رمزگذاری و قفل کنند و برای رمزگشایی و باز کردن آنها باج بگیرند.

باج افزار یک مشکل رو به رشد است. در سال ۲۰۲۳، سازمان‌ها بیش از ۱.۱ میلیارد دلار باج به نرم‌افزار‌های مهاجمان پرداخت کردند و در هر ثانیه ۱۹ حمله باج افزاری سازمان‌ها را هدف قرار دادند. افراد و سازمان‌ها، شرکت‌های بزرگ و جهانی، بانک‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات ابری، اپراتورها، سرویس‌های نظارت بر تهدید، تولیدکنندگان تراشه، دولت‌ها، مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها، شرکت‌های بیمه، مدارس، دانشگاه‌ها و حتی ادارات پلیس در رده قربانیان حملات باج‌افزاری هستند. امروزه باج‌افزار، رقابت تسلیحاتی شماره یک بین هکر‌ها و متخصصان امنیتی است. باج‌افزار‌های سنتی پس از اینکه هکر‌ها شما را فریب دادند تا آن را دانلود کنید، روی رایانه شما اجرا می‌شود.

دفاع جدید برای تهدید جدید

محققان دانشگاه بین‌المللی فلوریدا با همکاری گوگل نوع جدیدی از باج افزار را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند رایانه شما را از طریق مرورگر‌های وب آلوده کند. شناسایی این نوع باج‌افزار بسیار دشوار است و می‌تواند فایل‌های شما را رمزگذاری کند و تا زمانی که باج را پرداخت نکنید، آنها را غیرقابل دسترس می‌کند.  این باج‌افزار RøB نامیده دارد و در مرورگر اجرا می‌شود و معمولاً آنتی‌ویروس‌های سنتی نمی‌توانند آن را شناسایی کنند.

برای مقابله با این تهدید جدید، محققان سه رویکرد دفاعی را برای محافظت از رایانه پیشنهاد کرده‌اند روش اول برنامه وب را به‌طور موقت متوقف می‌کند تا فایل‌های رمزگذاری شده را شناسایی کند. رویکرد دوم، فعالیت برنامه‌های وب در رایانه را برای شناسایی الگو‌های باج افزارمانند رصد می‌کند. رویکرد سوم به کاربران در مورد خطرات اجازه دسترسی و ورود برنامه‌های کاربردی وب به فایل سیستم هشدار می‌دهد.

اگر می‌خواهید از رایانه خود محافظت کنید در مورد محل آپلود یا ذخیره فایل‌ها بیشتر احتیاط کنید. هکر‌ها می‌توانند از آپلود‌های شما برای دسترسی به رایانه شما استفاده کنند، بنابراین مراقب باشید که چه چیزی را به‌صورت آنلاین به اشتراک می‌گذارید.

 این گزارش از پایگاه اینترنتی دِ کانورسیشن به فارسی برگردان شده است.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید/ فیلم
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • امکان نصب همزمان دو اپلیکیشن در اندروید فعال شد
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟