Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد ولی روزبهان رییس صندوق توسعه چای در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص میزان برداشت چای در پایان چین نخست برگ سبز اظهار کرد: در صنعت چای سال خوبی را آغاز کردیم. کارخانجات و چایکاران سال قبل را سال آماده سازی، برنامه ریزی و زمینه سازی برای تولید محصول خود قرار دادند و به خوبی در این مقوله ورود کردند که اقدامات خوبی هم انجام دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: تا کنون حدود ۴۴ هزار تن برگ سبز چای را از چایکاران استان گیلان و مازندران خریداری کردیم که از این مقدار، حدود ۹ هزار تن چای خشک سالم و بهداشتی تولید شده است. ارزش ریالی چای تولیدی خریداری شده از چایکاران حدودا ۱۰۳ میلیارد تومان است که با وجهی که تا به امروز واریز شده ۴۸ میلیارد تومان را پرداخت کردیم که بالغ بر ۴۷ درصد از مبلغ برگ سبز چای پرداخت شده است.

روزبهان با اشاره به تسویه به موقع با چایکاران در سال جاری تصریح کرد: این میزان واریز و مساعدت در این موقع سال برای چایکاران تازگی خواهد داشت، لذا در سال‌های قبل معمولا تاخیر بیشتری انجام می گرفت که امسال به جهت همکاری خوب کارخانه‌جات در پرداخت به موقع سهم ۴۰ درصدی خود این پرداخت ها در زمان خود میسر شد که آن‌هم به علت استقبال خوب مصرف کننده ایرانی از چای داخلی است.

او در رابطه با بهبود دید مصرف کننده داخلی نسبت به چای ایرانی خاطر نشان کرد: مصرف کننده با چای داخلی انس بیشتری گرفته و به خواص آن پی برده است و کارخانجات هم چای تولیدی را بهتر به فروش رسانده اند همین امر باعث شد که ۴۷ درصد از مطالبات چایکاران پرداخت شود همچنان هم این پرداخت در روزهای آتی ادامه خواهد داشت. سهم دولت هم که ۶۰ درصد است توسط سازمان برنامه و بودجه زودتر از سالهای گذشته دریافت شد و این امر نیز باعث تسهیل در پرداخت شد. به غیر از سال گذشته که ما شرایط پرداخت نسبتا خوبی داشتیم، در سال‌های گذشته اوایل تیر موفق به پرداخت این میزان پول به چایکاران می شدیم.

رییس صندوق توسعه چای میزان تولید چای در سال جاری را بیشتر از سال گذشته عنوان کرد و در این رابطه تاکید کرد: با وجود اینکه امسال را سال کیفیت بهتر برای صنعت چای نامگذاری کرده‌ایم و تمام تلاش ما بر این است که علاوه بر کمیت به کیفیت چای بهای بیشتری بدهیم اما میزان تولید افزایش داشته است. چای محصولی است که ارتقا کیفیت بخشی از رشد کمی آن را می‌گیرد اما صندوق توسعه چای تا کنون با توجه به برنامه ریزی های انجام شده مانند طرح اجرای بخش بهزراعی و پرداخت وام های بدون بهره یا کم بهره به مبلغ ۳۲ میلیارد تومان به کارخانجات و چایکاران برای انجام هرس کف بر، هرس کمر بر، نگهداری و تغذیه باغات چای و تامین هزینه های مختلف، همچنین در بعد کارخانجات برای تامین و خرید دستگاه های مدرن چای سازی و بهداشتی کردن فرایند تولید و بهینه سازی مصرف انرژی سعی در بهبود کیفیت چای داخلی داشته است اما تا کنون ۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش تولید داشتیم.

او درخصوص فروش چای در داخل کشور بیان کرد: در دو سه سال اخیر ما با پدیده مثبتی در فروش چای مواجه شدیم که آن اقبال مجدد مصرف کننده ایرانی به تولیدات داخلی است. در چند سال قبل به دلیل انتظارت غیر واقعی و عدم شناخت کافی از چای خوب، در تولید داخلی تنها بخش کمی از چای مصرف می شد اما در سال گذشته با ۶۰ درصد افزایش محصول نسبت به سال ۹۴ تقریبا تمام محصول به فروش رسید. ما در سال ۹۴ ، ۱۹۶۰۰ تن تولید داشتیم اما در سال ۹۵،۳۱۴۰۰ تن افزایش محصول داشتیم اما همه چای تولیدی کارخانجات به مصرف رسید و چیزی باقی نماند. این نشان می دهد مصرف کننده داخل کشورمان با چای داخلی آشنا شده است.

روزبهان در ادامه افزود: چای ایرانی تنها چای تولیدی جهان است که در پروسه تولید آن اصلا از سم استفاده نمی شود و این به این خاطر شرایط اقلیمی گیلان ومازندران با وجود زمستان های طولانی و سرد است که اجازه تولید آفات را نمی دهد، در نتیجه کشاورزان هزینه ای برای مبارزه شیمیایی انجام نمی دهد و طبعا باقی مانده سم هم در گیاه وجود ندارد و بیماری زا نیست. به همین دلیل مبلغ این چای مناسب است و تا کنون تقریبا تمام چای تولیدی بهار به فروش رفته است. در جلسه‌ای که امروز با کارخانجات داشتیم مطرح شد که حتی پیش فروش محصولات تولید نشده هم انجام شده است و این برای صنعت چای در سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال بسیار مثبت بوده است. خرید چای ایرانی یعنی احیای بیشتر باغات و تولید بیشتر چای برای عرضه به مصرف کننده که این برای ما بسیار خوب و مثبت خواهد بود.

رییس صندوق توسعه چای در رابطه با صادرات چای ایرانی به اظهار کرد: در خصوص صادرات چای می توان گفت آن میزان از چای که دارای کیفیت بالایی باشد توسط مصرف کننده داخلی به صورت کامل خریداری می شود و به صادرات نخواهد رسید. چای خوب با قیمت بالایی در بازار و کارخانه فروخته می شود وتنها آن میزان که درجات کیفیت پایین تری دارد و مصرف کننده داخلی حاضر به خرید آن نیست را به خارج از کشور صادر می کنیم.

او ادامه داد: یک نوع چای سپید داریم که به میزان بسیار کم و حدود ۱۰۰ کیلوگرم تولید می شود و به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود. ضریب خودکفایی ما هنوز ۲۸ درصد است در حالی که تا سال ۹۲، ۱۶ درصد بوده است. این اختلاف ۱۲ درصدی نشان دهنده آن است که ما تنها در سال گذشته ۵۵ میلیون دلار صرفه جویی ارزی کردیم و جلوی ورود چای را به داخل کشور گرفتیم و این دستاورد خوبی برای تولید داخلی و حمایت از آن است.

روزبهان گفت: در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۲، ۷۳ درصد افزایش تولید داشتیم. سطح زیر کشت باغات چای با احیای مجدد باغات رها شده ۲۲ درصد افزایش پیدا کرده است و تمام این آمارها نشان از بهبود شرایط تولید داخلی و حمایت از آن دارد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۷۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه

هرمزگان-جام جم انلاین-مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه برای رکورد زنی تولید واحد احیای مستقیم افزایش کمیت همراه با حفظ کیفیت مدنظر بود، گفت: تولید این واحد در فروردین‌ماه امسال ۱۵ درصد بالاتر از طراحی کارخانه بوده که در واقع بهترین عملکرد یک واحد احیا مستقیم با این ظرفیت تولید نسبت به طراحی در سطح ایران محسوب می‌شود. 

 

علیرضا نجار قویدل  در تشریح جزئیات این خبر افزود: در فروردین ‌ماه امسال واحد احیا مستقیم موفق به ثبت چهار رکورد تولید روزانه و همچنین رکورد تولید ماهیانه آهن اسفنجی به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن شد.

وی بیان کرد: نخستین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان پنج هزار و ۹۵۸ تن در ۱۳ فروردین‌، دومین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان پنج هزار و ۹۷۶ تن در ۱۸ فروردین‌، سومین رکورد روزانه مجموع دو مدول به میزان ۶ هزار و ۵۱ تن در تاریخ ۱۹ فروردین‌ و چهارمین رکورد جدید روزانه مجموع دو مدول به میزان ۶ هزار و ۸۶ تن در ۲۲ فروردین‌ ثبت شده است.

مدیر احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان اظهار کرد: همچنین رکورد ماهیانه مدول A به میزان ۸۴ هزار و ۱۴۳ تن و رکورد ماهیانه مدول B به میزان ۸۶ هزار و ۱۵۷ تن و در مجموع به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن در فروردین‌ امسال انجام شده است.

وی یادآور شد: باتوجه به اینکه بیش از ۱۴ سال از عمر مدول‌های واحد احیا مستقیم می‌گذرد، برای داشتن یک تولید بهینه همراه با افزایش نرخ تولید، ضروری است یک برنامه‌ریزی چند ماهه انجام شود که همکاری انجام شده در تمامی واحدهای بهره‌برداری و سایر واحدهای شرکت، باعث شد واحد احیا مستقیم بتواند این نتیجه را کسب کند.

نجار قویدل خاطرنشان کرد: در بهمن‌ماه سال گذشته، مدول A واحد احیا مستقیم یکی از بزرگ‌ترین تعمیرات اساسی تاریخ فولاد هرمزگان را از ابتدای راه‌اندازی از لحاظ نفر ساعت و تعداد روزهای شات‌دان تجربه کرد که کیفیت خوب آن باعث شد این نتایج بی‌نظیر ثبت شود.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در شات‌دان، تصریح کرد: در شات‌دان گذشته فعالیت‌های بزرگی نظیر تعویض کمپرسورها، اقدامات اساسی روی ریفرمر از جمله تعویض تیوب و شارژ کاتالیست و همچنین تعمیرات اساسی بر روی سیستم آب و تجهیزات آب‌رسانی انجام شد.

این مسوول ادامه داد: همچنین از این محل، راه‌اندازی واحد احیا مستقیم بعد از یک توقف سرد و طولانی انجام شد که با همکاری همه کارکنان درگیر در این واحد و واحدهای پشتیبانی به‌خوبی انجام و این فعالیت مهم باعث شد میزان توقفات به‌صورت روزبه‌روز کاهش و ریت تولید افزایش یابد.

نجار قویدل اظهار کرد: این روند خوب در سال جدید نیز ادامه یافت و فولاد هرمزگان شاهد رشد تولید آهن اسفنجی از نظر کیفیت و کمیت بود.

 

قویدل ابراز کرد: این افزایش تولید بدون هیچ پروژه ریومپ رخ‌ داده است که حاصل بهبود فرایندها، تدارکات خوب، ارسال مواد اولیه کیفی به واحد، پیگیری و اقدامات ساعتی، روزانه و شیفتی بسیار مناسب در تمامی قسمت‌های واحد احیا مستقیم بوده است.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در واحد احیا مستقیم این میزان افزایش کمیت با حفظ کیفیت بوده است، به‌طور قاطع می‌توان اشاره کرد که این بهترین عملکرد یک واحد احیا مستقیم بدون ریومپ با این ظرفیت تولید نسبت به طراحی در کل ایران هستیم.

 

رییس دفتر فنی تولید احیا مستقیم شرکت فولاد هرمزگان نیز اظهار کرد: بهبود فرایند تولید و افزایش بهره‌وری در راستای رکوردشکنی واحد احیا مستقیم فولاد هرمزگان در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ موفق به ثبت تولید ماهیانه جدیدی به میزان ۱۷۰ هزار و ۳۰۰ تن آهن اسفنجی شد.

حمید نظرنژاد افزود: این رکورد ارزشمند در حالی به دست آمد که آخرین رکورد ماهیانه مربوط به فروردین سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۶۵ هزار و ۱۰۱ تن بود.

وی بیان کرد: در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ قبل از تحقق رکورد ماهیانه شاهد تحقق رکوردهای روزانه مدول A و دو مدول بوده‌ایم که این رکوردهای تولید برای محصول آهن اسفنجی در صنعت فولاد بسیار قابل‌توجه بوده و نشان از پیشرفت و عملکرد برتر واحد آهن‌سازی فولاد هرمزگان است.

این مسوول اظهار کرد: این عملکرد برتر در نتیجه بهبود فرآیندهای تولید، بهره‌وری بالا و کاهش توقفات و افزایش تولید و مهم‌ترین بعد ارزشمند رکورد این است که این مهم در حالی رخ داد که تغییراتی برای افزایش ظرفیت زیر سقف در واحد انجام نشده است.

نظرنژاد ادامه داد: تحقق این رکوردهای تولید نتیجه همت و تلاش مستمر تیم‌های کاری، بهبود فرآیندهای تولید و همدلی در مدیریت عملیات بوده است.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • چای سنواتی تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان