Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:به گزارش خبرنگار مهر، یکی از وظایف شرکت عمران و بهسازی شهری ایران رسیدگی به وضعیت مناطق حاشیه ای شهرها است؛ موضوعی که تقریبا در همه شهرهای ایران تحت پوشش حاشیه نشینی دیده می شود؛ اما در شهرهایی چون مشهد و چابهار، این موضوع پررنگ تر است. در تهران نیز اگرچه در سال های اخیر تمهیداتی اندیشیده شده تا از گسترش حاشیه نشینی جلوگیری شود، با این حال مناطقی در حریم منطقه ۱۹ حدفاصل بزرگراه های آزادگان و خلیج فارس، همچنان با معضل حاشیه نشینی روبه رو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این مناطق، مرتضی گرد است؛ منطقه ای به مساحت تقریبی ۶ کیلومتر مربع است که به گفته حمید صالحی، دهیار سابق این منطقه، جزء محدوده تهران نیست، بلکه در حریم منطقه ۱۹ شهرداری پایتخت قرار دارد. با این حال، زیر تابلوی اسم کوچه ها و خیابان های این شهرک که چند صباحی تلاش شد نام شهرک مرتضی آوینی به آن اطلاق شود، اما مجددا به مرتضی گرد تغییر داده شد، عنوان شهرداری منطقه ۱۹ درج شده است. ولی در تقسیمات کشوری به عنوان دهیاری مرتضی گرد و زیرمجموعه بخشداری شهر آفتاب از توابع فرمانداری تهران شناخته می شود.

صالحی افزود: این در حالی است که مرتضی گرد بیش از ۳۵ هزار نفر جمعیت دارد که از بسیاری مناطقی که به عنوان شهر ثبت شده اند، بیشتر است. این موضوع آغاز مشکلات اهالی مرتضی گرد است؛ چراکه از یک سو شهرداری بر اساس مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری، حق ورود به این منطقه برای ساماندهی و ارائه خدمات را ندارد و از سوی دیگر، بودجه و امکاناتی که به دهیاری داده می شود، تنها بخش کوچکی از این شهرک را پوشش می دهد.

دهیار سابق مرتضی گرد ادامه داد: از دیگر مشکلات اصلی این منطقه، نبود آب آشامیدنی و استفاده مردم از تانکر آب در پشت بام ها بوده و هر دو تا سه روز یک بار از طرف دهیاری کامیون تانکردار، آب را به کوچه ها و محلات می برد. همچنین زمین‌های این منطقه دارای کاربری کشاورزی هستند که از سوی تعدادی دلال که از ناآگاهی مردم سوءاستفاده کرده اند، قطعه بندی و به صورت قولنامه ای فروخته شده اند. در نتیجه بسیاری از خانه های این شهرک، جواز ساخت و پایان کار ندارند.

از سوی دیگر، انشعابات آب و برق اهالی مرتضی گرد، اکثرا غیرقانونی و بدون کنتور است؛ کمبود فضای ورزشی، آموزشی، درمانی و خیل عظیم مشکلات دیگر، گریبانگیر مرتضی گردنشینانی است که تنها گناهشان ناآگاهی از قوانین توسعه شهرها است و از روی ناچاری و فقر و گرانی مسکن در تهران، به این منطقه ارزان از پایتخت روی آورده اند.

به گفته صالحی، مسئولان شرکت عمران و بهسازی شهری ایران می گویند علت ایجاد شهرک مرتضی گرد، بی توجهی و عدم نظارت شهرداری در دوره مدیریت دولت نهم و دهم است که سبب هجوم دلالان و بساز و بفروش ها به این روستای قدیمی اطراف تهران شد. با این حال و پس از گذشت حدود دو دهه از توسعه حاشیه نشینی در مرتضی گرد، دولت، وزارت کشور و وزارت راه و شهرسازی نه تنها هیچ توجهی به رفع مشکلات آنها نمی کنند، که حتی از ارائه اولین نیازهای شهری به ساکنان آن نیز دریغ می کنند؛ اگر خیابان اصلی یا برخی کوچه های این منطقه آسفالت دارند، به خاطر احساس مسئولیت اجتماعی شهرداری تهران است که برخی خدماتی از این دست یا جمع آوری زباله ها را خارج از وظایف قانونی خود به اهالی مرتضی گرد ارائه می دهد.

این در حالی است که در قانون بودجه سال جاری تنها ۲۲۰ میلیارد تومان برای ساماندهی مشکلات حاشیه نشینی ۹۱ شهر دیده شده است که مطمئنا با توجه به حجم انبوه مشکلات ۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین، این رقم بسیار اندک است.

با این حال شرکت عمران و بهسازی شهری ایران که غیر از سیاست گذاری برای ساماندهی بافت های حاشیه ای، مسئول برنامه ریزی برای بهسازی بافت های فرسوده نیز هست ـ که هر دوی این اهداف، از سوی شهرداری های اجرا می شود ـ در سال های اخیر اقدام به خرید خانه های قدیمی و بناهای تاریخی می کند که فعالیتی فراتر از وظایف قانونی آن است. هرچند دولت موظف به احیای بناهای تاریخی است، اما وزارت راه و شهرسازی مسئولیت ساماندهی حاشیه نشینان و بهسازی بافت های فرسوده را بر عهده دارد نه وظایف سازمان میراث فرهنگی.

محمدسعید ایزدی، مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران درباره احیای خانه های درارای ارزش تاریخی در بافت های فرسوده می گوید: این شرکت این اقدام را به هدف ایجاد هویت اجتماعی برای آن محله و الگوبرداری ساکنان بافت های فرسوده از احیای بناهای تاریخی انجام می دهد تا با دیدن نوسازی بناهای دارای ارزش تاریخی، سایر ساکنان آن بافت نیز به بهسازی کل بافت ترغیب شوند.

این شرکت تا به حال تعدادی خانه تاریخی همچون خانه وارطان ـ میدان فلسطین ـ و عمارت مسعودیه ـ میدان بهارستان ـ در تهران و کارخانه ریسباف به مساحت هکتار در چهارباغ اصفهان را به قیمت ۲۱۰ میلیارد تومان خریداری کرده است.

محممدرضا پوینده، مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره همکاری این صندوق و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: این دو دستگاه با یکدیگر تفاهم نامه ای در زمینه احیای بناهای تاریخی به امضا رسانده اند.

وی موضوع تفاهم نامه را همکاری دو دستگاه در خصوص کمک مالی شرکت عمران و بهسازی شهری به صندوق احیای بناهای تاریخی برای خرید اماکن دارای ارزش تاریخی واقع در بافت های فرسوده عنوان کرد تا با هم افزایی منابع مالی این دو نهاد، خانه های تاریخی خریداری و نوسازی شوند.

به گفته پوینده، شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تا به حال چندین فقره خانه تاریخی تملک کرده است.

این در حالی است که محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در آذرماه ۹۵ در گفت وگو با رسانه ها از همکاری این سازمان با شرکت عمران و بهسازی شهری ایران برای خرید برخی خانه های تاریخی از محل بودجه بازآفرینی شهری خبر داده بود.

وی مدعی شده بود که خرید خانه های تاریخی صرفا وظیفه سازمان میراث فرهنگی نیست و دستگاه هایی چون شهرداری ها یا وزارت های نفت و راه و شهرسازی و دیگران هم باید به موضوع خرید خانه های تاریخی ورود کنند.

به نظر می رسد شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با توجه به بودجه محدودی که برای اجرای برنامه های بازآفرینی شهری دارد، رسیدگی به معضل حاشیه نشینان با همکاری دستگاه های ذی ربط همچون وزارت کشور و شهرداری ها را در اولویت برنامه های خود قرار دهد و سپس به موضوع مسئولیت اجتماعی خود از قبیل خرید خانه های تاریخی وارد شود.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۰۴۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قتل زن میانسال در دعوای مادر و دختری | دختر جوان تا یک‌قدمی چوبه دار رفت

به گزارش همشهری آنلاین، فروردین سال ۹۸ دختر جوانی به نام نرگس در تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مدعی شد که پس از درگیری با مادرش او به طور ناخواسته فوت کرده است. پس از آن مأموران به محل حادثه که خانه‌ای در جنوب تهران بود، رفتند و با جسد زن ۶۵ ساله‌ای به نام مریم که آثار خونریزی روی سرش پیدا بود، مواجه شدند.

نرگس در توضیح ماجرا به مأموران گفت: مادرم به لحاظ روانی مشکلات زیادی داشت و مجبور بود هر روز تعداد زیادی قرص مصرف کند به همین خاطر تعادل روانی نداشت و مدام با هم دعوا می‌کردیم. چند ساعت قبل دوباره با هم بحث‌مان شد و کارمان به درگیری کشید و مادرم با سرعت به آشپزخانه رفت و چاقویی برداشت و به سمتم حمله کرد و من هم برای دفاع از خودم او را هل دادم که سرش به دیوار خورد و از حال رفت.

وی ادامه داد: بعد برای اینکه خودم را آرام کنم، قلیان درست کردم و به تراس رفتم تا بکشم اما مادرم دوباره به تراس آمد و لگدی به قلیان زد و با چاقو چند ضربه سطحی به پا و شکمم زد. با اینکه مجروح شده بودم اما وقتی دیدم از سرش خون می‌آید، دست‌هایش را گرفتم تا آرام بگیرد اما او عصبانی‌تر شد و گفت باید از خانه بروم. من هم با ناراحتی از خانه بیرون رفتم. می‌خواستم قرص‌هایش را بخرم اما بعد از ۲ ساعت که برگشتم، در را باز نکرد. نگران شدم و با آتش‌نشانی تماس گرفتم. وقتی در را باز کردند با جسد مادرم رو به رو شدیم. پس از آن جسد با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد.

در تحقیقات بعدی مشخص شد که مادر و دختر هر دو به مواد مخدر شیشه اعتیاد داشته‌اند. در این میان پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کرد: «علت فوت ضربه مغزی و خونریزی بوده است.» با اعلام این گزارش، پدر و مادر مریم و پسرش (دایی متهم) علیه نرگس شکایتی را ثبت کردند و خواستار قصاص او شدند. با تکمیل تحقیقات، پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.

سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد | همدستی خیانت‌آمیز زن جوان با مرد همکار در دادگاه چه گذشت

در ابتدای جلسه، اولیای دم درخواست قصاص کردند. سپس متهم به جایگاه رفت و ضمن رد اتهام قتل عمد گفت: ۷ سال قبل پدرم، من و مادرم را تنها گذاشت و رفت و من و مادرم با هم زندگی می‌کردیم تا اینکه چندی قبل با پسر همسایه‌مان دوست شدم و او با فریب، من را مورد آزار و اذیت قرار داد که شکایت کردم و او را به تبعید و شلاق محکوم کردند. یکی از روزهایی که با مادرم برای پیگیری پرونده رفته بودیم، مادرم زمین خورد و سرش با جدول کنار خیابان برخورد کرد و بعد از مدتی فراموشی گرفت و مشکل روانی پیدا کرد تا جایی که دست به خودکشی زد و یک بار هم نزدیک بود خانه را به آتش بکشد.

وی افزود: مادرم سر هر موضوعی با من درگیر می‌شد. آنقدر به من فشار روانی وارد شد که به خانه دایی‌ام در شهرستان رفتم. نمی‌خواستم به خانه برگردم اما مادرم بارها با من تماس گرفت و التماسم کرد تا برگردم. من هم دلم سوخت و دوباره به خانه برگشتم. با این حال دوباره درگیری‌های ما شروع شد. من در این سال‌ها خیلی سختی کشیدم اما من قاتل مادرم نیستم.

در پایان جلسه، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و با توجه به مدرک‌های موجود در پرونده، متهم را به قصاص محکوم کردند. وقتی حکم در شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور مهر تأیید خورد و قطعی شد، دختر جوان در یک قدمی چوبه دار قرار گرفت.

رضایت اولیای دم و محاکمه از جنبه عمومی جرم

در حالی که زمان زیادی تا اجرای حکم نمانده بود، قاتل توانست پیش از اجرای حکم رضایت اولیای دم مقتول را جلب کند. بدین ترتیب وی از جنبه عمومی جرم پای میز محاکمه رفت.

در جلسه رسیدگی که در شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد، متهم به با تکرار اظهاراتش گفت: در مدت ۵ سالی که در زندان بودم یک شب آرام نخوابیدم و عذاب وجدان نابودم کرد. حالا از قضات درخواست می‌کنم در حد امکان در مجازاتم تخفیف قائل شوند تا بتوانم دوباره آزاد شوم.

در پایان جلسه، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و طبق ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، وی را به ۱۰ سال حبس با احتساب روزهای بازداشتی محکوم کردند.

کد خبر 849239 منبع: ایران برچسب‌ها خبر مهم قتل - قاتل حوادث ایران

دیگر خبرها

  • سبزتر شدن فضای سبز حاشیه بزرگراه آزادگان تهران
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • قتل زن میانسال در دعوای مادر و دختری | دختر جوان تا یک‌قدمی چوبه دار رفت
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • چرا در تهران قدیم خودروها وسط خیابان پارک می‌کردند؟
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • آیین ملی گل‌غلتان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان
  • بسته تشویقی برای محلات بازآفرینی شهری