Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@14:08:39 GMT

خیز دانشمندان به سوی کشف نیروی پنجم در طبیعت

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۰۶۱۰۹

خیز دانشمندان به سوی کشف نیروی پنجم در طبیعت

به گزارش ایسکانیوز، درک انسان از جهان مبتنی بر نظریه نسبیت اینشتین و چهار نیروی بنیادینی است که عبارت‌اند از نیروهای گرانش، الکترومغناطیس، هسته‌ای ضعیف و هسته‌ای قوی.

این نیروها مانع از هم پاشیدن سیارات، مولکول‌ها و حتی اتم‌ها می‌شوند و بلوک‌های سازنده قوانین فیزیک جهان به شمار می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، طی دهه‌های اخیر، زمزمه‌هایی از وجود یک نیروی پنجم به گوش می‌رسد و در صورت وجود، چنین نیرویی می‌تواند دانش انسان از جهان را دستخوش انقلاب کند.

مشکلی که در حال حاضر در علم فیزیک وجود دارد این است که چهار نیروی بنیادین طبیعت ناگفته‌هایی دارند که شیوه درک انسان از جاذبه را تحت تاثیر قرار داده و فیزیکدانان هنوز به دنبال چگونگی زایش و کنترل این نیرو هستند.

قوانین کنونی تمام اقلامی که نیروی جاذبه کنترل می‌کند را توضیح نمی‌دهند و مطالعات نشان می‌دهد جاذبه بیشتری در مقایسه با آنچه ماده مرئی بتواند تولید کند، در جهان وجود دارد.

پیش از این، دانشمندان این گسست و نقص را با وجود ماده تاریک توضیح دادند گرچه آن‌ها هنوز به دنبال تایید وجود این ماده‌اند. به خاطر فقدان مدارک موجود درباره وجود ماده تاریک، تعدادی از فیزیکدانان پیشنهاد داده‌اند که می‌توان جاذبه را از فهرست نیروهای بنیادین حذف کرد، با این حال، دانشمندان دیگر بر این باورند نیروی پنجمی در طبیعت وجود دارد که گسست موجود در درک کامل انسان از جاذبه را پر خواهد کرد.

به تازگی محققان شیوه‌ای را برای آزمایش واقعی‌بودن یا نبودن این نیروی پنجم ارائه داده‌اند که شامل رهگیری ستارگان در مرکز کهکشان راه شیری است. آن‌ها اندازه‌گیری‌هایی صورت داده‌اند و طی دو دهه آینده ستارگان را رهگیری می‌کنند تا به نتیجه‌گیری قطعی درباره جاذبه و امکان وجود یا عدم وجود نیروی پنجم برسند.

به گفته دانشمندان "گروه مرکز کهکشان" (Galactic Centre Group) در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس، نظریه اینشتین نیروی جاذبه‌ را به زیبایی توصیف می‌کند اما شواهد زیادی وجود دارد مبنی بر این که این نظریه دارای نارسایی‌هایی است.

آن‌ها بر این باورند که صرف وجود سیاهچاله‌های غول‌پیکر نشان می‌دهد نظریه‌های کنونی درباره چگونگی فعالیت جهان، برای توضیح‌دادن فعالیت یک سیاهچاله کافی نیستند.

در مرکز کهکشان راه شیری و جایی که سیاهچاله‌های غول‌پیکر آن قرار دارد، تاثیر گرانش به حدی قوی است که نشان‌های نیروی پنجم را راحت‌تر می‌توان شناسایی کرد.

دانشمندان از تصاویر دقیق مرکز کهکشان راه شیری که توسط رصدخانه کک(Keck Observatory) در هاوایی گرفته شده‌اند ، استفاده می‌کنند. آن‌ها مدارهای ستارگان نزدیک به سیاهچاله غول‌پیکر مرکز کهکشان راه شیری را رهگیری می‌کنند تا بتوانند تاثیر مستقیم جاذبه بر حرکت این اجرام ستاره‌ای را اندازه‌ بگیرند.

با این روش، چنانچه نیروی پنجمی بر شیوه حرکت ستارگان تاثیر بگذارد، تیم علمی متوجه خواهد شد و این موضوع درک آن‌ها از چگونگی عملکرد جاذبه را منقلب خواهد کرد.

محققان این پروژه، در حال حاضر چشم به تابستان سال 2018 دوخته‌اند یعنی زمانی که ستاره‌ای به نامS0-2 در نزدیک‌ترین فاصله‌ خود با سیاهچاله غول‌پیکر کهکشان راه شیری خواهد بود و با بیشترین نیروی گرانشی به سمت آن کشیده خواهد شد.

این همان نقطه‌ای است که امکان انحراف از نظریه اینشتین در بالاترین سطح انتظار می‌رود و کارآمدترین آزمایش درباره امکان وجود نیروی پنجم طبیعت را در اختیار دانشمندان خواهد گذاشت.

200/202

منبع: ایسنا

دریافت کننده: ناهید سمیعی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۰۶۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند

دریافت 10 MB کد خبر 6089768

دیگر خبرها

  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • سفر به برزیل با تور آژانس سفرنامه در بهار و تابستان ۱۴۰۳
  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • طبیعت چشم نواز ایلام در قاب مستند ایرانگرد
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری