Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: هیات رئیسه مجلس دهم برای دمین سال انتخاب شد اما در میان 12 کرسی این زنان و نمایندگان اهل سنت هستند که با رای اکثریت از صدر مجلس حذف شدند.

به گزارش خبرآنلاین، 17 کرسی مجلس دهم در دست زنان است، این رکوردی بود که در طول تاریخ پیروزی انقلاب اسلامی به نام مجلس دهم ثبت شد. هرچند جامعه در حال گذار ایران در انتخابات اسفند 94 به این نتیجه دست یافت که زمان آن رسیده است تا اداره کشور مردانه نباشد اما گویا این پیام از سوی مجلس دهم شنیده نشد و برای دومین بار هیئت رئیسه ای کاملا مردانه انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با آغاز به کار مجلس دهم و آماده شدن بهارستانی ها برای برگزاری اولین انتخابات هیات رئیسه زنان مجلس نیز تصمیم گرفتند وارد گود انتخابات شوند، در همین راستا  سهیلا جلودارزاده برای کرسی دبیران کاندیدا شد و از سوی دیگر نام پروانه مافی در میان ناظران به چشم خورد؛ جلودارزاده که پیش از این حضور در هیات رئیسه مجلس ششم را در کارنامه اش داشت در مجلس دهم تنها توانست 117 رای را به خود اختصاص دهد و از آنجایی که کاندیداهای دیگر ارا بالاتری داشتند دبیران یکپارچه از مردان انتخاب شدند.

این رویه در اولین انتخابات هیات رئیسه نیز تکرار شد، با این تفاوت که این بار آرا سهیلا جلودارزاده به 107 رای کاهش پیدا کرد و از حضور در هیات رئیسه جا ماند. از سوی دیگر پروانه مافی که در میان ناظران کاندیدا شده بود در هیات رئیسه موقت 105 رای و در هیات رئیسه اول 100 رای به نامش ثبت شد، او نیز نتوانست اکثریت آرا را به دست بیاورد و کرسی ناظران نیز از دست زنان خارج شد.

ظاهر ماجرا نشان می داد که فضا انتخاب هیات رئیسه امسال با گذشته تفاوت دارد و جو موجود به نفع حضور یک زن در هیات رئیسه تغییر کرده است اما تصورات اشتباه بود، گویا اغلب مجلس دهمی ها همچنان بر مدار تفکرات سنتی و مردسالارانه خود اصرار داشتند چراکه علیرغم رایزنی های فراکسیون زنان با علی لاریجانی و دیگر نمایندگان و همچنین حمایت فراکسیون امید از حضور زنان در هیئت رئیسه، این اتفاق رخ نداد و «فریده اولادقباد» تنها کاندیدا زن با 141 رای نتوانست اکثریت را به دست بیاورد و نامش در میان دبیران قرار نگرفت.

بی مهری به اهل سنت
دومین انتخابات هیات رئیسه مجلس اما یک تفاوت اساسی دیگر هم در مورد حضور نمایندگان اهل سنت با سال گذشته داشت و آن بی مهری این مجلس نسبت به حضور نمایندگان اهل سنت در هیات رئیسه بود.

در هیات رئیسه موقت عبدالکریم حسین زاده با 137 رای در میان دبیران قرار می گیرد و قسیم عثمانی از دیگر نمایندگان اهل سنت با 168 رای برای کرسی ناظران راهی هیات رئیسه می شود. هرچند در انتخابات سال اول هیات رئیسه دائم در نهایت حسین زاده از صدرنشینی مجلس باز می ماند اما با رای نمایندگان قسیم عثمانی عضو هیات رئیسه باقی می ماند.

این انتخابات نشان داد علیرغم ادعاهایی که از سوی نمایندگان مطرح می شد گویا بهارستانی ها چندان اقبالی به حضور همکاران اهل سنت خود در هیات رئیسه نداشتند. بی مهری که در انتخابات هیات رئیسه امسال هم تکرار شد و حتی همان یک کرسی رسیده به اهل سنت از آنها پس گرفته شد.

گلایه رئیس فراکسیون زنان
آنقدر عصبانی بود که نمی خواست صحبت کند کم کم لب به سخن باز کرد و از بدعهدی گفت که در این انتخابات هیات رئیسه شکل گرفت. پروانه سلحشوری رئیس فراکسیون زنان با تاکید بر اینکه فراکسیون امید اخلاقی عمل کرد به خبرآنلاین گفت: ما در انتخاب رئیس و نواب رئیس با فراکسیون های مستقلین ولایی و نمایندگان ولایی توافق داشتیم و رای خوب هم آوردند ولی فراکسیون های دیگر در دبیران و ناظران به عهدشان وفا نکردند و بی اخلاقی کردند.

او گفت: فراکسیون مستقلین در لیست نواب رئیس مجلس به سمت ما آمد و در 9 نفر بقیه (دبیران و ناظران) با نمایندگان ولایی قرارداد بست و همان ائتلاف 6 بر 6 خود را اجرا کردند.

سلحشوری ادامه داد: ما آن قدر متعهد بودیم که لیست جدا ندادیم ولی آنها شب گذشته که نام امیرآبادی و محمد آشوری را کنار گذاشته بودند دوباره در صحن منتشر کردند.

این نماینده مردم تهران ضمن انتقادات صریح نسبت به فراکسیون مستقلین و رفتار دو پهلو آنها فراکسیون امید را نیز خطاب قرار داد و گفت: فراکسیون امید باید درس بگیرد، بعدا کار تشکیلاتی با آنان مفهومی نخواهد داشت.

سلحشوری تصریح کرد: فراکسیون امید مجلس باید جلسه برگزار کند و نام افرادی که به نام امید می آیند و امید را زیر پا می گذارند را منتشر کند تا مردم شهرهایشان آنان را بیشتر بشناسند و اعتماد نکنند.

رئیس فراکسیون زنان با بیان اینکه این افراد در ماه مبارک رمضان اخلاق را زیر پا گذاشتند گفت: آنها که ادعای مسلمانی دارند نباید سیاست ماکیاولیستی نشان می دادند.

پروانه سلحشوری با طرح این پرسش که رسول خضری نماینده پیرانشهر و محمد قسیم عثمانی و نماینده بوکان چرا بایددر انتخابات هیات رئیسه بیفتند؟ گفت: این نشان می دهد که سیاست مجلس دهم این بود که اقلیت های مذهبی و زنان را حذف کند ولی افتخار لیست امید این بود که هم زنان و هم اقلیت ها در لیست باشند.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۰۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی ۴ حزب برای دور دوم انتخابات مجلس

سخنگوی حزب ندای ایرانیان از آماده شدن ۳ حزب اصلاح‌طلب به همراه حزب اعتدال و توسعه برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش مشرق، سعید نورمحمدی درباره رویکرد حزب ندای ایرانیان برای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهارکرد: در انتخابات دور اول که در اسفندماه سال گذشته برگزار شد، حزب ندای ایرانیان در برخی حوزه‌ها وارد انتخابات شد و از کاندیداهای همفکر خود حمایت کرد.

وی ادامه داد: سه حزب کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه احزابی بودند که همین سیاست حزب ندای ایرانیان را در پیش گرفتند و به همین دلیل هماهنگی‌هایی میان این احزاب طراحی شد و با هماهنگی کامل در برخی حوزه‌ها از کاندیداهایی حمایت کردیم که نتیجه انتخابات برای این ۴ حزب قابل قبول بود و به تشکیل یک فراکسیون تاثیرگذار و اقلیت به نتیجه رسید.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: در برخی از حوزه‌های انتخابیه مانند قائم‌شهر و خرم آباد انتخابات به دور دوم رفت و کاندیداهای مورد حمایت این ۴ حزب باید در دور دوم به رقابت با رقبا بپردازند. حزب ندای ایرانیان برای حمایت از کاندیداهای مورد حمایت که به دور دوم رفته اند، آماده شده و با تمام توان تلاش می‌کنیم که این نامزدها پیروز شوند. علاوه بر کاندیداها که در دور اول نیز از آنها حمایت کرده بودیم، در برخی حوزه‌ها، برخی چهره‌های مستقل با کاندیداهای اصولگرا به دور دوم رفته‌اند که در لیست اولیه ۴ حزب نبودند. در جلسات مشورتی که بین ستادهای انتخاباتی ۴ حزب در سال جاری برگزار شد، مقرر شد از این افراد مستقل که انگیزه حضور در فراکسیون اقلیت تشکیل شده را دارند، حمایت شود.

نورمحمدی ادامه داد: حال که فراکسیون اقلیت شکل گرفته است، وظیفه خود می‌دانیم در دور دوم تعداد دیگری از نمایندگان همسو با این فراکسیون را وارد مجلس کنیم. در جلسه‌ای که با برخی از نمایندگان منتخب از جمله آقای پزشکیان و نوری قزلجه داشتیم، از آنها خواستیم در ایام تبلیغات انتخابات با ما همراهی کنند و به نفع کاندیداهای مستقل وارد انتخابات شوند و از آن‌ها حمایت کنند که این پیشنهاد مورد حمایت این دوستان قرار گرفت.

وی در پایان گفت: لیست مورد حزب ندای ایرانیان در بیش از ۱۵ حوزه به زودی منتشر خواهد شد و این حزب با تمام توان از کاندیداهای مستقل و کسانی که ما آنها را حمایت خواهیم کرد. متاسفانه در شهر تهران هیچ کاندیدایی برای حمایت باقی نمانده و تمرکز حزب ندای ایرانیان در سایر حوزه ها بر تقویت فراکسیون اقلیت خواهد بود.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اولین جلسه هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم برگزار شد + اسامی اعضا
  • اولین جلسه هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی برگزار شد + اسامی اعضا
  • آمادگی ۴ حزب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت