Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-30@18:49:21 GMT

بدهی 180 میلیاردی موسسه آرمان به مردم بوشهر

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۱۰۱۴۹

بدهی 180 میلیاردی موسسه آرمان به مردم بوشهر

برای سومین روز متوالی، سپرده گذاران موسسه مالی اعتباری آرمان مقابل استانداری بوشهر تجمع کرده و خواستار پیگیری موثر مسئولان شدند. برای سومین روز متوالی، سپرده گذاران موسسه مالی اعتباری آرمان مقابل استانداری بوشهر تجمع کرده و خواستار پیگیری موثر مسئولان شدند.

به گزارش جنوب نیوز، امان الله شجاعیمدیرکل جذب سرمایه گذاری استانداری بوشهر به عنوان نمایندة مجموعة استانداری به پاسخ گویی به اعتراضات بر آمد و با بیان اینکه امروز تا فردا با جلسه ای که در تهران در شورای پول و اعتبار منعقد می شود تکلیف مردم مشخص خواهد شد از عموم مردم خواست تا صبر و حوصله پیشه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اظهارات مدیرکل جذب سرمایه گذاری استانداری بوشهر درباره پرونده موسسه آرمان در گفتگو با روزنامه پیام عسلویه:

وضعیت کنونی بانک آرمان را تشریح کنید. الان این بانک در چه وضعیتی است؟

بانک آرمان در حال حاضر با تعداد شعباتی که در کشور دارد 4200 میلیارد تومان کل اعتبار اخذ شدة آن است که مردم به صورت سپرده در نزد این بانک دارند. از این 4200 تومان،2500 میلیارد یعنی حدود 58% کل مبلغ مربوط به استان خوزستان است و مابقی به جاهای دیگر کشور تعلق دارد. یعنی عمدة اعتبارات این بانک مربوط به استان خوزستان و سپرده ها و پولهای مردم این استان است. به همین دلیل این بانک یا مؤسسه در خوزستان 34 شعبه دارد که 14 شعبة آن در اهواز و20 شعبة دیگرش در سایر شهرستانهای این استان است. در استان ما نیز بین 180 تا 200 میلیارد تومان، مشتریان در این مؤسسه سپرده گذاری کرده اند. در مجموع کسانی که در این مؤسسه در بوشهر حساب افتتاح کرده اند 10000 نفر هستند که حدود 5000 هزار نفر از این تعداد داری حساب فعالتر و با اعتبار بیشتر بوده اند. این مؤسسه در استان ما چهار شعبه دارد که سه تای در شهر بوشهر (در خیابانهای سنگی، بهمنی و بازار) و یکی از هم در برازجان واقع است. در کل حدود ده هزار نفر طلبکار این بانک هستند و تعدادی به مراتب بیشتر یعنی ده تا دوازده برابر در خوزستان و تعداد کثیری هم در لرستان طلبکار این بانک هستند که عمدة آنان در لرستان مربوط به شهر خرم آباد است.

خواستة تجمع کنندگان در مقابل استانداری چیست؟

این جمعیتی که هر روز در مقابل استانداری تجمع می کنند دنبال این هستند که چه به سر پولشان آمده و پولشان چگونه و چه وقت بر می گردد. الان سه روز است که استانداری درگیر و پیگیر این موضوع است. معاون استاندار، جناب زرین فر سه روز است تهران است و استاندار دوشنبه به تهران رفته و هنوز هم برنگشته. مدیر بانک نیز در حال پیگیری این مسئله است.

این پیگیریها آیا به نتیجة روشنی هم رسیده است؟

نتیجة مطلب تا این ساعت این است که پیگیریهای زیادی که از طریق تمام استانهای درگیر انجام شده و از طریق استانداری بوشهر هم که استاندار شخصاً پیگیر بوده و مدیر بانک هم به همین صورت تمام جوانب و مسائل امینتی، سیاسی، اقتصادی و تبعات اجتماعی این معضل که دست کم ده هزار خانوار را در بوشهر و به مراتب بیشتر از این در سایر استانها را درگیر خود ساخته است به تهران اعلام شده و قرار بر این است که سه شنبه یا چهارشنبه (هنوز اطلاع دقیق داده نشده) شورای پول و اعتبار کشور جلسه ای برگزار کند و موضوع بانک آرمان را بررسی و اعلام نتیجه نماید. شهروندان عزیز و محترم معترضی که می آیند و می پرسند پول ما کجاست و چه شد و کی این پول به ما بر می گردد ما واقعاً پاسخی نداریم بدهیم . تا زمانی که مصوبة شورای پول و اعتبار از طریق مجاری قانونی اعلام شود. این مطلب دفعتاً و فوری امکان پذیر نیست که بگوییم فردا یا پس فردا مشکل حل است. بر اساس آن نتیجه ای که شورای پول و اعتبار می دهد آن مصوبه اساس پیگیری ما می شود و بر اساس این دستور ما حقوق و منافع بوشهریهای عزیز را پیگیری می کنیم. شهروندانی که مؤسسة آرمان برایشان مشکلات عدیده ای ساخته و روح و روانشان را خسته کرده پولشان را از دست داده اند و این برای ما قابل درک است و می دانیم که چه شرایط سخت و پر تنشی را تحمل می کنند و در این گرما دست به تجمع می زنند، اما حل این مشکل نیاز به زمان دارد و استانداری به جد و تمام توانش پیگیر این قضیه است. در این خصوص مکاتباتی هم شده است و بایستی بعد از گرفتن نتیجه از شورای پول و اعتبار پیگیری کنیم.

به صورت مشخص استانداری تا کنون برای رفع این مشکل از بوشهریها که به گفتة خود جنابعالی شامل ده هزار نفر می شود چه کرده است؟

ببینید در همین سه روز تا کنون بنده سه جلسه با مردم داشته ام. روز اول 25 نفر از نمایندگان بوده که جلسة اول از ساعت ده صبح تا چهار بعد از ظهر جلسه طول می کشد. مرتبة دوم دیروز بوده. امروز هم خود شما در جلسه حاضر بودید که حدود 200 تن از معترضین در سالن کوثر استانداری حاضر بودند و بنده هر چه پرسش داشتند جواب دادم. الان هم استاندار، معاون اقتصادی و مدیر بانک در بوشهر هر سه نفر در تهران هستند. در جلسة امروز هم که با حضور مدیر کل امنیتی و مدیر کل حراست استانداری به تشریح اقدامات پرداختم به طلبکاران قول دادم که جز حقیقت نگویم و تا اطلاع موثقی نداشته باشم چیزی نگویم و اگر سخنی نقل قول باشد با ذکر منبع بگویم تا شهروندان عزیز بوشهری بیش از این سرگشته و متحیر نشوند. مهمترین پرسش آنها این است که پول ما کی به دستمان می رسد و تنها پاسخی که در حال حاضر داشتیم این بود باید تا زمان تعیین تکلیف این بانک در شورای پول و اعتبار صبر کنند تا مصوبة مربوطه به دست ما برسد.

آیا این صحت دارد که این بحران به خاطر عملکرد بانک مرکزی پدید آمده که با بلوکه کردن حسابها و اموال این بانک این آشوب برپا شده است؟

ابتدا به ساکن بانک مرکزی چیزی از اموال این بانک بلوکه نکرده است. بلکه زمانی که در خرم آباد این مؤسسه دچار مشکل شد، بانک مرکزی دستور بلوکه شدن اموال را داده است. ببینید مشکلی که در خصوص اموال این بانک مطرح است این است که اولاً باید صبر داد تا نتایج بررسیهای شورای پول و اعتبار صادر شود. دوماً نه این بانک که هر بانک دیگری در آن واحد نمی تواند اگر همة مشتریانش به بانک بروند و کل سپرده هایشان را بخواهند اعتبار لازم را برای پرداخت تأمین کند. ولو اینکه آن بانک، دولتی باشد؛ نه فقط در ایران که همة دنیا، در امریکا و ژاپن و آلمان هم همینگونه است و بانک نمی تواند در عرض یک روز تمام سپرده های مشتریان را نقد کند. چون بانک رفته و سرمایه گذاری کرده. و باید هم سرمایه گذاری کند تا به درامد برسد و بتواند سود سپرده های مشتریان را پرداخت نماید. هیچ کجا اینگونه نیست که در دوازده سال پول جمع شود و در عرض 24 ساعت بانک بتواند این سپرده ها را نقد کند.

پس عامل بروز این مشکل چیست؟ شایعات زیادی در خصوص نحوة بروز این مشکل شکل گرفته که به افکار عمومی را به شدت نگران و مضطرب کرده است.

بی اعتمادی باعث این مطلب شده. سئوالی که این مردم دارند این است که چرا این مؤسسه که مجوز نداشته 11 سال است تابلویش بالاست و چرا این تابلو را پایین نیاورده اند، پرسشی است که به بسیار به جا و به حق است و واقعاً جوابی برای آن هم نیست. آنهایی که این تابلو را زدند و الان بعضی هایشان دنبال کارهای مشابه هستند باید پاسخ بدهند. افراد قدرتمندی که این کار را کردند باید پاسخ بدهند.

چه قولی به مردم می توانید بدهید؟

بنده در مقامی نیستم که بتوانم از طرف کسی قولی بدهم. اما به عنوان یکی از مسئولان این استان ، به صراحت می گویم که با تمام توان خود دنبال این هستیم که مشکلات مردم استان را حل کنیم. قطعاً مصوبة شورای پول و اعتبار برای کل کشور خواهد بود و حل این مشکل همز مان در کل ایران است. بنابراین با توجه به اینکه حدود 3/4 درصد از کل اعتبار این مؤسسه متعلق به بوشهر است. اگر پولی در تهران قرار شد تقسیم شود باید نسبت آن در کل کشور و برای استان ما برابر باشد. ما وظیفه داریم که الان مواظب منافع مردم استان خودمان باشیم که مثلاً اگر کل طلب خوزستان را خواستند بدهند بوشهر را هم بدهند و اگر 50 % مبالغ را خوزستان می دهند باید بوشهر را هم به همان مقدار و اندازه بدهند. هر طور با بقیه رفتار شد با ما هم باید بشود.

الان این 4200 میلیارد تومانی که اعلام کردید کل سپرده های موجود در نزد بانک آرمان است کجاست؟

اصلاً مشخص نیست. باید صبر داد تا وضعیت آن در شورای پول و اعتبار مشخص شود.

مشکل مؤسسات مالی و اعتباری از این دست در ایران را نشأت گرفته از کجا می دانید؟ پیشبینی شما از آیندة این مؤسسات چیست؟

پیشبینی بنده همین وضعیتی است که در استان بوشهر و خوزستان و لرستان و تا حدودی در تهران و گیلان و رشت می بینیم. اینها به طور قطع و یقین اگر پشتیبان قوی نداشته باشند با مشکلاتی رو به رو می شوند. صراحتاً می گویم تا زمانی که بانکهای دولتی و نیمه دولتی هستند دلیلی ندارد مردم به سمت مؤسساتی بروند که دارای اشکلات جدی هستند. آن مؤسساتی هم که هستند و دارند کار می کنند باید با احتیاط بیشتر قدم بردارند و مردم هم بیشتر مراقبت کنند. اگر این وجوه در بانکهای دولتی بود الان این مشکلات پدید نمی آمد. یعنی دولت خودش هم می آمد و جواب می داد. الان کار را کسی دیگر خراب کرده و مشکل را دیگران پدید آورده اند ولی دولت باید جواب بدهد و البته باید هم جواب بدهد؛ مدیر اجرایی کشور، دولت است. اما مشکل را دولت به وجود نیاورده است و چون این مشکل بخش عظیمی از جامعه را درگیر خود کرده لاجرم دولت باید جهت شفاف کردن موضوع ورود کند. اما چه کسانی مشکل را به وجود آورده اند؟ کسانی که زورشان می رسیده و توانسته اند این مشکل را بسازند. به زودی در خصوص این موارد نیز شفاف سازیهای لازم صورت می گیرد.

مردم چه باید کنند؟

من از عموم عزیزانی که در این جریان صدمه دیده اند و هم به لحاظ روحی و هم به لحاظ مالی تحت فشار هستند درخواست می کنم که فعلاً صبر کنند تا جلسة فوق العادة شورای پول و اعتبار در مرکز برگزار شود و تصمیم لازم اتخاذ گردد تا بتوانیم بر اساس آن، مسیر حرکت را ترسیم کنیم. در پایان هم لازم به ذکر است اعلام کنم شعب این مؤسسه در استان بوشهر که از هفتة گذشته تعطیل شده است از هفتة آینده در بوشهر باز می شود و صرفاً دریافت کنندة وجه خواهند بود و هیچ نوع پرداختی صورت نمی گیرد.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۰۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سودآوری ۴۸ هزار میلیاردی ایمیدرو در یک سال

بررسی سودآوری برخی شرکتهای بزرگ دولتی نشان می‌دهد در حالی که در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی بیش از ۲۰ همت درآمد داشته سودآوری شرکت ایمیدرو به حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ فهرست سودآورترین شرکتهای دولتی در عملکرد سال 1401 نشان میدهد ایمیدرو نزدیک 50 هزار میلیارد تومان در یک سال سود کسب کرده است.

بانک مرکزی نیز در سال مذکور حدود 23 همت سود کسب کرده است. ملی پتروشیمی کمتر از 20 همت سودآوری داشته است. تهیه و تولید مواد معدنی و ملی نفت نیز در رده های بعدی قرار گرفته اند.

لازم به ذکر است با تغییرات صورت گرفته در تغییر ساختار سازمان اموال تملیکی، این سازمان  نیز به جمع 10 شرکت سودآور دولتی اضافه شده است.

این شرکتهای دولتی در یک سال حدود 100 هزار میلیارد تومان سود کسب کرده اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملکرد برتر بانک مسکن در میان بانک‌های کردستان
  • خانه های هلال کشور توسعه می یابند
  • پرونده ب_ز بسته شد؛ حالا نوبت به کرسنت است
  • قالیباف: دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • با موافقت رهبر انقلاب؛ حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد
  • دولت هیچ مشکل قانونی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان ندارد
  • سودآوری ۴۸ هزار میلیاردی ایمیدرو در یک سال
  • اختصاص اعتبار ۱۵۰۰ میلیاردی برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور
  • ۱۸۸ طرح هادی روستایی در استان بوشهر در حال اجرا است
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور