Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@18:32:51 GMT

بیماری‌های التهابی روده را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۱۱۳۴۴

بیماری‌های التهابی روده را جدی بگیرید

بسیاری از افراد توجه چندانی به سبک زندگی خود ندارند و هر غذا و خوراکی را بدون در نظر داشتن کیفیت آن، می‌خورند.

به گزارش اقتصادآنلاین ، جام جم نوشت : استفاده از سیگار و قلیان، جزو جدایی‌ناپذیر زندگی برخی از افراد شده است. نشستن‌های طولانی مدت و عدم تحرک برای خیلی از افراد، مساله‌ای عادی به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر استرس و فشارهای عصبی هم به عنوان چاشنی به این موارد اضافه شود، حتما باید انتظار ابتلا به انواع و اقسام بیماری‌ها را داشت. ابتلا به بیماری‌های التهابی روده مانند کولیت اولسروز و کرون، ارتباط مستقیمی با سبک زندگی ما دارند، البته عوامل دیگری هم در این زمینه می‌توانند نقش داشته باشند. «دکتر ناصر ابراهیمی دریانی»، فوق‌تخصص گوارش و کبد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شما را با بیماری‌های التهابی روده آشنا می‌کند.

وقتی روده‌ها درگیرند

کولیت السروز و کرون، به‌عنوان بیماری‌های التهابی روده شناخته می‌شوند. کولیت اولسروز به کرون، شباهت‌های زیادی دارد ولی تفاوت اصلی کولیت اولسروز با کرون در این است که کولیت اولسروز، روده بزرگ بویژه مخاط آن را درگیر می‌کند، در حالی‌که کرون در دیواره روده بزرگ و کوچک، مشکل ایجاد می‌کند. علاوه بر این، کرون مشکلات زیادی را در دستگاه گوارش از دهان تا مقعد فرد، به وجود می‌آورد.

چقدر شایع است؟

بیماری‌های التهابی روده، در گذشته چندان شیوع نداشتند ولی در حال حاضر ابتلا به این بیماری‌ها روندی رو به رشد دارند. ابتلا به کولیت اولسروز و کرون، در ایران روندی رو به رشد دارد و افراد زیادی به بیماری‌های التهابی روده، مبتلا می‌شوند. معمولا شدت بیماری‌های التهابی که افراد به آن در حال حاضر دچار هستند، شدید است. برای مثال، برخی از افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده، با مشکلاتی چون خروج مدفوع از واژن و وجود هوا در ادرار، به پزشک مراجعه می‌کنند.

درست زندگی کنید

عوامل زیادی در ابتلا به بیماری‌های التهابی روده نقش دارند که مهم‌ترین آن،‌ سبک زندگی محسوب می‌شود.

تغذیه، که جزئی از سبک زندگی است، در ابتلا به بیماری‌های التهابی روده می‌تواند نقش داشته باشد. مصرف غذاهای آماده و انواع و اقسام فست‌فود (Fast food)، می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های التهابی روده را افزایش بدهد. افرادی که به برخی از عفونت‌های ویروسی مانند سرخک مبتلا می‌شوند، احتمال ابتلا به بیماری‌های التهابی روده، در آنها بالاتر است. علاوه بر این، تجویز خودسرانه آنتی‌بیوتیک برای نوزاد یا کودک، می‌تواند شانس ابتلا به بیماری‌های التهابی را افزایش بدهد. آن دسته از کودکانی که والدین وسواسی دارند و در محیط‌های بیش از اندازه پاکیزه بازی می‌کنند، بیش از سایر کودکان مستعد ابتلا به بیماری کرون در بزرگسالی هستند.

به‌دنبال چه علائمی باشیم؟

به‌طور کلی، بیماری‌های التهابی روده می‌توانند تمام یا قسمتی از روده را درگیر کنند. فردی که به کولیت اولسروز دچار می‌شود، دائم احساس نیاز به دفع دارد. اسهال همراه با خونریزی، از مهم‌ترین علائم ابتلا به کولیت اولسروز، به حساب می‌آید. این دسته از افراد، اسهال شبانه را نیز تجربه می‌کنند. زورپیچ هنگام دفع، درد شدید شکمی، تب و بی‌اشتهایی، برخی از علائم کولیت اولسروز هستند. ضعف، بی‌حالی و کم‌خونی، از دیگر علائم کولیت اولسروز،‌ محسوب می‌شود. افراد مبتلا به کولیت اولسروز، می‌توانند دچار زخم‌های باز بزرگ شوند. ابتلا به کرون نیز با علائمی همراه است برای مثال، ابتلا به کرون، می‌تواند باعث سوء‌جذب شود. اختلال در انعقاد، ‌کمبود کلسیم، ‌سنگ کلیه و پوست خشک، برخی دیگر از علائم کرون به حساب می‌آید. کودکانی که به کرون مبتلا هستند، دچار اختلال در رشد جنسی و جسمی،‌ می‌شوند. افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده، می‌توانند به رماتیسم مبتلا شوند و به دلیل بیماری روده‌ای خود، درد و ورم را در مفاصل، احساس کنند. علاوه بر این، ابتلا به مشکلات چشم و پوست، از سایر علائم ابتلا به بیماری‌های التهابی روده است.

وقتی درمان قطعی نیست

برای تشخیص بیماری‌های التهابی روده، پزشک متخصص گوارش، یک شرح حال کامل و دقیق از بیمار می‌گیرد. علاوه بر این، آزمایش‌های تشخیصی خاصی برای بیمار انجام می‌شود. کولیت السروز و کرون، هر دو بیماری‌های التهابی روده، از نوع مزمن به شمار می‌آیند و درمان قطعی برای آنها وجود ندارد و تنها می‌توان بیماری را کنترل کرد. برای کنترل بیماری و عوارض جانبی آن، داروهای خاصی وجود دارد که بیماران با مصرف این داروها، می‌توانند زندگی نسبتا باکیفیتی داشته باشند. افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی روده، باید زیر نظر پزشک باشند و در صورت ابتلا به تب و اسهال شدید، به مراکز درمانی مراجعه کنند تا مشکل جدی برای آنها به وجود نیاید.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۱۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • رضا شیخی درگذشت
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند