Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@17:37:43 GMT

«پیام سیاسی» 64 رای باطله به آقای رییس!

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۱۵۵۷۳

پس از چند روز چالش و مجادله بالاخره انتخابات هیات رییسه برگزار و علی لاریجانی به عنوان رییس مجلس و پزشکیان و مطهری هم به عنوان نواب رییس انتخاب شدند .
به گزارش صدای ایران نامه نیوز نوشت؛ این انتخابات در مقایسه با ادوار مجلس پیچیدگی های زیادی داشت . این بار تا قبل از اینکه روز موعود فرا برسد فراکسیون ها نتوانسته بودند به صورت مطلق نتیجه انتخابات را برای ناظرانی که از بیرون ماجرا دنبال می کردند مشخص کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انتخابات اگر چه که ماندگاری لاریجانی ، پزشکیان و علی مطهری به پایان رسید اما یک نکته بسیار مهم را به همراه داشته که بررسی در مورد آن می تواند نمایی از آرایش سیاسی پارلمان را مشخص کند . میزان رای باطله علی لاریجانی معنایی خاص در مورد نوع صف کشی ها در مجلس دارد .
چالش با امید
جدال ها گویا از تلاش برای حذف علی مطهری آغاز و به احتمال حذف پزشکیان هم رسیده بود . از قرار معلوم فراکسیون ولایی ها با فراکسیون مستقلین جلساتی را برگزار و خواسته بود که با ائتلاف با آنها در ازای حمایت از علی لاریجانی در انتخابات ، علی مطهری و پزشکیان را از نواب رییس مجلس حذف کنند .
در رسانه ها گفته شد که کاظم جلالی به همراه حمیدرضا حاجی‌بابایی روسای این دو فراکسیون جمعه گذشته در دفتر علی مطهری حاضر شدند و با اعلام این ائتلاف رسما گفتند که قصد حذف نواب‌رییس از جمله علی مطهری و تغییر ترکیب بقیه کرسی‌های هیات رییسه را دارند. این موضوع به ویژه از آن جهت که اعضای فراکسیون مستقلین همان افرادی که با لیست امید وارد مجلس شده بودند با واکنش‌های زیادی همراه شد.
در این میان حتی برخی خبرها حکایت از این داشت که اعضای فراکسیون امید تصمیم جدی برای معرفی پزشکیان به عنوان نامزد ریاست مجلس گرفته اند . حالا آنها می خواستند آمادگی خود را برای هماوردی با مستقل ها بر سر پست ریاست مجلس اعلام کنند .
همزمان با اعلام این خبر ، یک مدل هم برای انتخابات هیات ر ییسه از سوی این افراد اعلام شد . نقوی حسینی گفت که آنها به صورت شکلی به مدل 6+6 رسیده اند. این اخبار البته بیش از همه از سوی اعضای فراکسیون ولایی رسانه ای می شد . همزمان با اعلام قطعیت ائتلاف با مستقلین از سوی ولایی ها اما اعضای مهمی از فراکسیون مستقلین اعلام کردند که این ائتلاف پایان یافته و آنها همچنان دل در گرو ائتلاف با فراکسیون امید و تکرار ترکیب هیات رییسه مستقر را دارند . حتی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نایب‌رییس فراکسیون مستقلین در مصاحبه ای گفت که ما هرگز با فراکسیون ولایی ائتلاف نخواهیم کرد.
با این تفاسیر اما اعضای فراکسیون ولایی با تاکید بر حضور پر قدرت در انتخابات هیات رییسه همچنان بر معرفی نامزد برای نواب رییس اصرار می کرد .
دوشنبه شب جلسه مهمی در در فراکسیون مستقلین برگزار شد. ماحصل این جلسه این بود که فراکسیون به نوعی وارد عمل شود که هیات رییسه مجلس به‌طور کامل حفظ شود.
بعد از اعلام رسانه‌ای این جلسه حاجی‌بابایی رییس فراکسیون نمایندگان ولایی در مصاحبه‌ای که انجام داد، اعلام کرد که در این صورت، توافق را نپذیرفته و این فراکسیون لیست مستقل خواهد داد.
جعفر زاده ایمن آبادی در واکنش به این مصاحبه گفت که درصورت عدم دستیابی به توافق برای ابقای هیات رییسه فعلی و درشرایطی که قرار باشد هر سه فراکسیون گزینه معرفی کنند، نهایتاً قرار است فراکسیون امید ۲ گزینه خود که گویا پزشکیان و مطهری است را معرفی کند، و فراکسیون مستقلین ۱ نفر و فراکسیون نمایندگان ولایی نیز ۱ نفر برای کرسی نایب رییسی معرفی خواهند کرد.اما او یک فرمول دیگر را هم اعلام کرد که می توان نقش آن را در رای اعلام شده در مورد علی لاریجانی مشاهده کرد . این نماینده مجلس گفته بودفراکسیون مستقلین احتمالاً به یکی از این اشکال عمل خواهد کرد که یا اعضا را آزاد می‌گذاریم که از میان همان دو گزینه موردنظر فراکسیون امید، به هر کسی که خواستند رای بدهند یا ما هم از گزینه امید حمایت خواهیم کرد اما قطعاً اعضای فراکسیون مستقلین به گزینه موردنظر نمایندگان ولایی رای نخواهند داد.»
در تحولی دیگر در این مورد اعضای فراکسیون امید هم 3 سناریو برای مواجهه با انتخابات هیات رییسه اعلام کردند . بر اساس سناریوی اول و اصلی، مجمع عمومی فراکسیون با فرض حفظ ریاست علی لاریجانی، برای دو کرسی نایب رییسی درمورد آقایان پزشکیان و مطهری به اجماع رسیده و برای ناظران و دبیران نیز با فرمول ۳+۳+۳ به نسبت هر سه فراکسیون تصمیم گیری خواهد کرد.در سناریوی دوم نیز در صورتی که فراکسیون های ولایی و مستقلین برخلاف آنچه قبلا گفتند با فرمول ۶+۶ به نتیجه نرسند، بنا بر این بود که با فراکسیون مستقلین لیست مشترک داده شود.در سناریوی سوم هم بنا بر این بود که درصورتی که این توافق بین آن دو فراکسیون حاصل شود، لیست مستقل ۱۲ نفره معرفی شود.
پیام آرا باطله
در نهایت اما یک شوک و یک شکست دیگر در سطح ریاست و نواب رییس برای گرایش پایداری در مجلس نمایان شد. آنها اما این شکست خود را که در عدم توانایی جلوگیری از نواب رییس شدن مطهری و پزشکیان پدیدار شده بود را در آرا باطله به علی لاریجانی نشان دادند . با این اقدام خود اعتراضاشان را به بی ثمر بودن جلسات و لابی های متعدد با فراکسیون مستقلین برای ریاست و نواب رییس نمایان کردند .
نکته اما این است که این 64 رای باطله نمی تواند تعداد واقعی مخالفان در این فراکسیون باشد . به نظر می رسد برخی اعضای فراکسیون مستقلین و امیدی ها نیز به جمع این معترضین پیوسته اند. یک هم رایی برای هویدا کردن اعتراض به ماندگاری لاریجانی.
مساله اما این است که آنها در سطح کلان ماجرا در اقلیت محض اند. این وسط اما یک مساله مهم خود نمایی می کند . فراکسیون امید دو کرسی بسیار مهم خود را از دست داده و مسئولیت این شکست قطعا بر عهده محمدر ضا عارف است . او یا بی تجربه است و یا کم توان ؛ دلیل اش هر چه باشد او یک نقطه منفی دیگر برای خود در کارنامه پارلمانتاریستی اش در قامت ریاست فراکسیون برجای گذاشته است .
عارف باید خیلی زودتر از این ها وارد لابی با فراکسیون مستقل ها برای حفظ ترکیب هیات رییسه می شد . انفعال و عدم تحرک مثمر ثمر او یک هزینه دیگر به اصلاح طلبان تحمیل کرده است . شاید همین روزها اصلاح طلبان تصمیم تازه ای برای ریاست فراکسیون امید اتخاذ کنند. محمدرضا عارف روزهای سختی را پشت سر می گذارد. بعد از فاجعه نحوه تهیه و تدوین لیست امید برای شورای شهر تهران این حالا دومین عملکرد نا مطلوب برای این چهره اصلاح طلب است. گویا زمزمه هایی آغاز شده ؛ زمان نزول سیاسی عارف فرارسیده است .

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۵۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • جنگ بر سر صندلی «شماره یک»؛ همه در برابر قالیباف!
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی