Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر ترامپ به عربستان سعودی رویکرد جدیدی را در سیاست خارجی آمریکا ایجاد کرده است. این نشان داد که دولت ترامپ از اینکه با سران کشورهای خارجی درباره عدم وجود دموکراسی صحبت کند و از اینکه مسائلی نظیر حقوق بشر را وارد اولویت های سیاست خارجی خود کند.
صدای ایران - پراجکت سیندیکیت نوشت: سفر ترامپ به عربستان سعودی رویکرد جدیدی را در سیاست خارجی آمریکا ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشان داد که دولت ترامپ از اینکه با سران کشورهای خارجی درباره عدم وجود دموکراسی صحبت کند و از اینکه مسائلی نظیر حقوق بشر را وارد اولویت های سیاست خارجی خود کند خودداری میکند.
به گزارش «انتخاب»؛ اقداماتی که به تشویق دموکراسی و احترام به حقوق بشر منجر شود اغلب به ندرت از سوی ترامپ دیده می شود و تحت الشعاع مبادلات 110 میلیارد دلاری اسلحه به طور خاص در این دوران قرار گرفته است. اینکه آیا این شریک تجاری بالقوه پیرو نرم های بین المللی حقوق بشری است یا نه به نظر از دیدگاه دولت ترامپ امری حاشیه ای است.
اما اخبار واقعی از سفر ترامپ حاکی از آن است که ترامپ با جدیت پیگیر مطالبات عربستان و متحدانش است. او در سخنرانی خود در کنار سران کشورهای اهل سنت در زیاض پیام های تندی به ایرانی ها داد که همان روزها سرگرم برگزاری یک انتخابات سرنوشت ساز بودند. اظهارات او مانند موسیقی ای در گوش سران کشورهای عربی بود که ایران را دشمن درجه یک خود می دانند.
در اسرائیل نیز ترامپ به همین رویکرد خود نسبت به ایران ادامه داد و مشخص کرد که چرا ایران در مرکز توجه او قرار گرفته است. ترامپ بر این باور است که اسرائیل و کشورهای عربی سنی مذهب متحدان او در مبارزه با ایران هستند و باید باآنها در این خصوص ائتلاف کند . به نظر می رسد ترامپ فکر میکند که مساله فلسطین و اسرائیل میتواند در تهایت حل و فصل شده و با حل و فصل آن صلح به خاورمیانه برگردد و همه منطقه را علیه ایران بسیج کند.
در حالی که ترامپ در عربستان بود در ایران انتخاباتی جریان داشت که در نهایت به پیروزی کاندیدای اعتدالگرای آن یعنی حسن روخانی برای یک دوره چهار ساله دیگر ختم شد.
میان روحانی و رییسی، رای دهندان با دو انتخاب جدی روبه رو بودند. رییسی یک روحانی اصولگرا و ایده هایی ضدتعامل داشت. اگر او انتخاب می شد آینده برجام احتمالا به شدت زیر سوال می رفت.
مشارکت بالای مردم در انتخابات نشان داد ایرانی ها به دنبال ادامه برجام اند. با اینکه گفته می شود مردم عادی از منافع برجام به دلیل لغو تدریجی تحریم های بین المللی و فشار بیکاری هنوز منتفع نشده اند اما آنها بار دیگر به روحانی اعتماد کردند.
این به ایرانیان بستگی داشت که به آیا به دنبال اصلاخات مد نظرشان هستند یا نه . روشن است که هیچ یک از کشورهای عربی و حتی دولت کنونی آمریکا از پیروزی روحانی خوشحال نشدند.
در تاریخ معاصر روابط ایران و آمریکا تا خدی مملو از دیگری بوده است. در سال 1979 بعد از انقلاب اسلامی با پیامد گروگانگیری و بحران سفارت آمریکا در تهران روابط دو کشور به مدت 38 سال قطع شد.
به نوشته انتخاب، با حمله آمریکا به عراق در سال 2003 همه ناظران به ویژه کشورهای عربی بر این باور بودند که سقوط صدام خسین به رشد موقعیت ایران در منطقه منجر خواهد شد. بعد از این حمله میلیشیای شیعه در عراق میکرد به طور منظم نیروهای آمریکایی را مورد حمله قرار میدهند.
ایران هرگز همدستی خود درحمله به نیروهای آمریکایی در عراق را نپذیرفته است. در دوران اخیز ایران به حمایت های خود از بشار اسد و حزب الله لبنان ادامه داده است. دولت ترامپ بر این باور است که توافق هسته ای نمیتواند توان ایران را از بین ببرد. با این حال زمانی که ترامپ در خاورمیانه بود کنگره آمریکا دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران را برای حمایت های این کشور از بشار اسد آغاز کرد.
ایرانیان با انتخاب حسن روحانی قدم مهمی برداشتند و نشان دادند خواهان از بین رفتن فشارهای خارجی و اصلاحات اند. اگر اصلاحات بتواند اجرایی شود و حفظ شود و اگر برجام بتواند با اقدامات کارشکانه اصولگرایان روبرو نشود، ایران قادر خواهد بود که فضای گذشته در جهان را بشکند.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۸۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها

نتایج نظرسنجی شبکه آمریکایی «سی ان ان» نشان داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین این کشور نسبت به جو بایدن، رئیس کنونی کاخ سفید، از حمایت تعداد بیشتری از رای دهندگان برخوردار است.

بنابر گزارش آر تی، بر اساس این نظرسنجی که از ۱۸ تا ۲۳ آوریل انجام شد و شامل ۹۶۷ رأی دهنده ثبت نام شده بود، با ضریب خطای آماری ۳.۸ درصد، ۴۹ درصد از شرکت کنندگان از ترامپ حمایت کردند و در عین حال، ۴۳ درصد از پاسخ دهندگان از بایدن حمایت کردند.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار شود و رقبای اصلی در رقابت انتخاباتی جو بایدن، رئیس جمهور فعلی دموکرات و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق جمهوری خواه هستند.

هر دو نامزد قبلاً تعداد کافی رای را از انتخابات مقدماتی دریافت کرده اند تا نامزدی احزاب خود را تضمین کنند و تقریباً همه رقبای آنها انصراف خود را از رقابت اعلام کرده اند.

پیش از این مارینا هاید، ستون نویس روزنامه گاردین در تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نامزد‌های آن به این نکته اشاره می‌کند که دو نامزد اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن هر دو مسن هستند و در همین حال، یکی تقریبا مرتکب کودتا شده و دیگری از مشکلات حافظه رنج می‌برد. مسئله‌ای که انتخاب را برای رای‌دهندگان آمریکایی دشوار خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ 
  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی