Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصمیم رئیس جمهور تاجر پیشه آمریکا مبنی بر تعلیق انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی نگران کننده است زیرا چه بسا هدف او باج خواهی از عرب‌ها و فلسطینی‌ها باشد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه رای الیوم، عبدالباری عطوان در ارزیابی تصمیم تازه دونالد ترامپ مبنی بر تعلیق انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی به مدت شش ماه و به بهانه حمایت از فرصت مذاکره و رسیدن به توافق بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها، آن را نگران کننده دانست و نوشت: چه بسا ترامپ از این کار از آن به عنوان ابزاری برای باج خواهی و امتیازگیری های راهبردی از عرب ها و فلسطینی ها استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ به دنبال امتیاز گیری از عرب ها و فلسطینی ها

وی تاکید کرد، امکان ندارد ترامپ تاجر پیشه چنین گامی را بدون بهایی چند برابر اتخاذ کند و او بود که در جریان تبلیغات انتخاباتی دولت های عرب حاشیه خلیج فارس را هدف انتقاد قرار داد و آنان را به مثابه خزینه پول و ثروت برشمرد که نمی توانند یک روز بدون حمایت آمریکا زندگی کنند از همین رو باید بهای این حمایت را از درآمدهای نفتی خود بپردازند.

عربستان سعودی نیز به شکل نقدی بهای مورد نظر آمریکا را پرداخت کرد و در مرحله اول 460 میلیارد دلار را در چارچوب معاملات تسلیحاتی و سرمایه گذاری در پروژه های زیر ساختی آمریکا تقدیم کرد و بیشتر کشورهای عرب این منطقه نیز در صف بوده و منتظر رسیدن نوبت و امضای چک و تعیین مبلغ آن هستند.

فهرست بلند انتظارات ترامپ از عرب های حاشیه خلیج فارس

به هر حال ترامپ پس از موافقت با تعلیق انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی از عرب ها و فلسطینی ها خواهد خواست در مقابل این اقدام به عادی سازی هرچه بیشتر و تقویت روابط با اسرائیل رو آورند از جمله اینکه به ارتباط خطوط تلفنی و خطوط هواپیمایی و گشایش سفارت خانه و یا دفاتر تجاری اقدام کنند و تمام محدودیت های مربوط به ورود اسرائیلی ها ویژه تاجران آن را به پایتخت های خود لغو کنند و به امضای قراردادهای تسلیحاتی و همکاری امنیتی و مانور مشترک نظامی با اسرائیل رو آورند.

انتظار امتیازدهی فلسطینی ها به اسرائیل

در مقابل آنچه از فلسطینی ها انتظار می رود، فهرست بلندی از امتیازدهی ها است که اولین مورد آن به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان یک کشور یهودی و بازگشت به مذاکرات مستقیم بدون هیچ پیش شرط و نیز متوقف کردن هرگونه اقدمات تحریک آمیز علیه اشغالگران و توسعه توافق امنیتی به اضافه خودداری از پرداخت حقوق اسیران فلسطینی در زندان های اسرائیل است.

عطوان در ادامه نوشت: نکته قابل توجه اینکه دو روز پیش از تعلیق انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی، رامی الحمد الله نخست وزیر تشکیلات خودگردان برای اولین بار از سال 2000 رو در رو با موشه کلحون وزیر اقتصاد اسرائیل دیدار کرد تا با او در خصوص توسعه اختیارات تشکیلات خودگردان در منطقه موسوم به منطقه «ج» که 60 درصد کرانه غربی را تشکیل می دهد به توافق برسد، به گونه ای که امکان اعطای مجوز ساخت و ساز و توقف روند تخریب منازل فراهم شده و گذرگاه الکرامه در فصل تابستان به مدت 24 ساعت باز شود تا رفت و آمد از آن به سهولت انجام گیرد.

تصمیم تعلیق انتقال سفارت در نشست ریاض گرفته شد

بعید نیست ترامپ در جریان نشست اخیر در ریاض در خصوص اقدام اخیر یا همان تعلیق انتقال سفارت از تل آویو به قدس اشغالی به توافق رسید تا زمینه برگزاری «کنفرانس صلح» در واشنگتن با حضور عرب ها و اسرائیلی ها فراهم شده و از آنجا روند عادی سازی به شکل کامل در تمام سطوح آغاز شود.

در این میان باید در نظر داشت که تمام روسای جمهور سابق آمریکا قول دادند سفارت آمریکا را به قدس اشغالی منتقل خواهند کرد اما به این قول خود وفا نکردند با این تفاوت اصلی که ترامپ موضع خود را در این خصوص شدت بخشید و یک سفیر یهودی افراطی را راهی تل آویو کرد تا با این کار قیمت را بالا ببرد و به نظر می رسد در مقابل تصمیم اخیر خود به آنچه از عرب ها و فلسطینی ها می خواهد، رایگان دست خواهد یافت.

دیدار متشنج محمود عباس و ترامپ

از سوی دیگر دیدار اخیر محمود عباس با ترامپ در بیت لحم، متشنج بود و ترامپ با نادیده گرفتن تمام پروتوکل های دیپلماتیک بر سر عباس فرید کشیده و او را به فریبکاری و ادامه اقدامات تحریک آمیز علیه اسرائیل و نیز عدم پایبندی به فرهنگ صلح متهم کرد.

از نظر اسرائیل و آمریکا چه اقداماتی تحریک آمیز است؟

مفهوم تحریک از نظر ترامپ و اسرائیلی ها وجود موادی در کتاب های درسی فلسطینی ها است که بر حق بازگشت تاکید کرده و اسرائیل را دشمن اشغالگر معرفی می کند و برخی مدارس و خیابان ها نیز به نام شهدا و اسیران نامگذاری شده است.

عطوان ادامه داد، آنچه از فلسطینی ها و عرب ها خواسته می شود این است که خاطرات خود را محو کرده و اسرائیلی ها را به عنوان دوست و متحد بپذیرند و چیزی غیر از این تحریک است زیرا دشمن اکنون ایران است و هرکس چیزی غیر از این بگوید تروریسم، افراطی و مرتد است.

در این میان ناامیدی بینامین نتانیاهو از تاخیر در انتقال سفارت آمریکا، نمایش و زشت ترین شکل فریب کاری و گمراه کردن است زیرا او از این اقدام با خبر و با آن موافق بود و ما هستیم که فریب خورده و مورد تسمخر قرار گرفته ایم.

انتهای پیام/

R7891/P36447/S8,90,1128/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۹۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف

فرارو- این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه امریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" می‌نامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح می‌داد. او نظریه خود را با الهام از  "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.

کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزله‌ای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

 لیچمن می‌گوید تکنیک اش او را قادر می‌سازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیک‌ها یا رویداد‌های تبلیغاتی ترجیحی نامزد‌ها پیش بینی کند.

علیرغم نتایج نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقب‌تر از نامزد رقیب اش می‌باشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او می‌گوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".

نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالت‌های کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. او می‌گوید: "آنان مسحور چیز‌های اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجی‌ها است. نخست آن که نتایج نظرسنجی‌هایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلید‌ها رخ دهد که می‌تواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه می‌شود و چه کسی می‌داند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".

لیچمن می‌گوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او می‌افزاید: "ترامپ فکر می‌کرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".

با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل می‌کنند. یکی از آن کلید‌ها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمار‌های اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامی‌های اجتماعی کلید دیگری می‌باشد که علیه بایدن عمل می‌کند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب می‌کنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته می‌شود و در حالی که بسیاری احساس می‌کنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر می‌رسد سن بیش‌تر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.

البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات امریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات می‌شود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و می‌گوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او می‌افزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمی‌توان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمی‌شود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".

از جمله کلید‌ها در سیستم پیش بینی لیچمن می‌توان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.


دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • تل‌آویو سست تر از خانه عنکبوت/ رژیم صهیونیستی چطور منزوی شد؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است / حمایت مالی آمریکا متوقف شود
  • سناتور آمریکایی: اقدامات اسرائیل در غزه قطعا نسل‌کشی است
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • ببینید | تصاویری از تجمع دانشجویان استان تهران مقابل سفارت فرانسه
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی