Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-23@10:25:42 GMT

مزايا و معايب باد نيتروژن در لاستيک خودرو

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۲۰۱۷۰

خبرگزاري آريا - مدتي است که استفاده از نيتروژن، به عنوان باد لاستيک خودرو مورد توجه قرار گرفته است؛ سابقه استفاده از نيترژن اين است که در گذشته در لاستيک هواپيما و خودروهاي نظامي و خودروهاي مسابقه‌اي استفاده مي شد.

به گزارش سرويس اقتصادي جام نيـوز، تحقيقات نشان داده که ميزان کاهش فشار باد نيتروژن يک سوم باد معمولي و اکسيژن‌دار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه با مشخص شدن نکات مثبت استفاده از باد نيتروژن براي لاستيک خودرو، مصرف آن به شدت افزايش يافته است.

ويژگي هاي مهم باد نيتروژن در لاستيک خودرو را در 4 عامل اصلي دانست که شامل حذف رطوبت، عدم شرکت در احتراق، امنيت بالا و ثبات بيشتر باد لاستيک است.

حذف رطوبت
بر اساس اين اطلاع، هواي معمولي که براي باد لاستيک استفاده مي شود خالص نبوده و شامل 78 درصد نيتروژن، يک درصد انواع مختلف گازها ، 21 درصد اکسيژن و رطوبت است. از همين رو اين رطوبت موجود در هواي معمولي باعث افزايش خورندگي لاستيک خودرو و کاهش عمر سيم لاستيک ها مي شود؛ به همين دليل هنگام استفاده از باد نيتروژن تمامي اين موارد حل شده و به علت حذف کامل رطوبت هوا ، لاستيک خودرو داراي عمر بالاتري خواهد بود.

عدم شرکت در احتراق
مزيت ديگر استفاده از نيتروژن در لاستيک ها اين است که گاز ياد شده در آتش سوزي و احتراق عامل کمکي نيست.چرا که اکسيژن يکي از موارد لازم در هنگام احتراق است و لاستيک هايي مانند لاستيک ليفتراک که ممکن است براي انتقال ابزار و مواد در مکان هاي خاص وحساس به آتش (نظامي - صنعتي ويژه) مورد استفاده قرار گيرند ، ملزم به استفاده از نيتروژن در باد لاستيک هاي خودهستند.

ثبات بيشتر باد لاستيک
مولکول هاي تشکيل دهنده باد نيتروژن، داراي اندازه بزرگتري نسبت به اکسيژن هستند ؛از اين رو شاهد فرار مولکولي کمتري خواهيم بود.
در اين بخش، تحقيقات نشان مي دهد، ميزان کاهش فشار باد نيتروژن يک سوم باد معمولي و اکشيژن دار است.دليل ديگر ثبات بالاي اين باد نصبت به هواي معمولي ، تغييرات خيلي کم فشاري در تغييرات آب و هوايي است ، باد معمولي به دليل داشتن رطوبت ، تغيرات دمايي سريعا بر روي فشار باد لاستيک تاثير مستقيمي داشته و مثلا با کاهش دما شاهد افت فشار باد لاستيک خودرو خواهيم بود.

امنيت بالا
باد نيتروژن به علت دارا بودن اندازه مولکولي بزرگتر ، تقريبا 4 درصد سبک تر از باد معمولي است؛ اين خاصيت باعث مي شود باد نيتروژن گرما را با سرعت بيشتري از دست دهد ، در نتيجه خطر ترکيدگي لاستيک به صورت قابل توجهي کاهش پيدا مي کند.
به خاطر همين خاصيت است که باد نيتروژن از آن در ماشين هاي مسابقه اي استفاده مي شود، تا خطرات احتمالي از طرف لاستيک را کاهش دهند.

معايب استفاده از باد نيتروژن
عمده مشکل استفاده از باد نيتروژن بيشتر به عدم دسترس پذري آن در همه جا و قيمت نسبتا بالاي آن است که با توجه به تاثيري که روي طول عمر لاستيک ها مي گذارد.

اين مورد نيز کاملا مقرون به صرفه است و برخي از توليد کنندگان لاستيک نيز به صورت پيش فرض از نيتروژن براي محصولات خود استفاده مي کنند. اين موضوع کار خريد لاستيک با باد نيتروژن را براي مشتريان راحت تر کرده اما با اين حال تاثير خاصي روي قيمت روز لاستيک ندارد.
خودروکار
110


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۲۰۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قول وزیر برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه این کمیسیون که با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاونین و مدیران وزارت صمت به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد، اظهار داشت: در بخش اول این جلسه موضوع اسقاط خودرو‌های فرسوده مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اینکه اسقاط خودرو‌های فرسوده یکی از مؤثرترین سیاست‌های غیر قیمتی مدیریت در جهت کاهش مصرف بنزین در شرایط ناترازی تولید بنزین است، حمایت از اسقاط خودرو‌های فرسوده امری ضروری است و لازم است با دقت اجرا شود.

به گزارش تسنیم، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس افزود: بر اساس بررسی‌های کارشناسی آیین نامه اجرایی مربوط به اسقاط خودرو‌های فرسوده که در اسفند ۱۴۰۲ به تصویب رسیده دارای ایراداتی است. به عنوان مثال در تبصره ۵ ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی، قیمت گذاری گواهی اسقاط به سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده سپرده شده و فاصله زمانی به روز رسانی قیمت نیز ۶ ماه تعیین شده و قیمت گذاری دستوری باعث زیان عرضه کننده می‌شود و در نهایت این ناترازی باعث کاهش عرضه خواهد شد و با توجه به نرخ بالای تورم اسقاط خودرو فرسوده غیر اقتصادی می‌شود؛ لذا مقرر شد مدل قیمت گذاری منصفانه گواهی اسقاط تا یک ماه آینده از سوی وزارت صمت ارائه و این آیین نامه مورد بازنگری قرار گیرد.

وی با اشاره به دستور دیگر کمیسیون در مورد میزان تخصیص خودرو به ازای اسقاط خودرو گفت: مقرر شد وزارت صمت میزان فروش خودرو در سامانه یکپارچه و میزان تخصیص سهمیه به خودرو‌های فرسوده را اعلام و برنامه زمان‌بندی جبران عقب ماندگی از قانون در مورد تخصیص خودرو به دارندگان خودرو‌های فرسوده را اعلام کند. همچنین این وزارتخانه موظف شد تا سه ماه آتی برنامه اسقاط انواع خودرو‌های فرسوده را جهت اجرا در طول پنج سال برنامه هفتم اعلام نماید. به نحوی که میزان خودرو‌های فرسوده سالانه حداقل ۱۰ درصد کاهش باید.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به برخی نگرانی‌ها در خصوص کاهش کیفیت مواد اولیه مورد استفاده در خودرو‌های تولید داخل و کاهش ایمنی خودرو‌ها گفت: تیراژ تولید خودرو‌های ایمن در کشور بر اساس آمار تولید کنندگان خودرو‌ها بسیار کم است و این موضوع در بلند مدت می‌تواند سبب افزایش تلفات جاده‌ای شود؛ لذا مهم است که به منظور افزایش تولید خودرو‌های ایمن وزارت صمت برنامه‌ای تهیه کند که خودرو‌های ایمن جایگزین خودرو‌های قدیمی شود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ادامه داد: بررسی‌ها نشان دهنده کاهش کیفیت ورق‌های مورد استفاده در تولید خودرو است و این موضوع سبب نارضایتی مصرف کنندگان شده است و وزارت صمت موظف شد تا دوماه آینده برنامه و نظام مشوق جایگزین پلتفرم‌های ایمن با قدیمی را ارایه کند و گزارشی در مورد کیفیت بدنه خودرو‌ها تولیدی ارائه و به کمیسیون ارائه کند.

خضریان تصریح کرد: نظارت بر حسن اجرای قانون واردات خودرو‌های کارکرده مصوب مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از موضوعات مورد بحث در جلسه امروز با وزیر صمت بود و با اعلام وزیر صمت آیین نامه اجرایی آن ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ به دولت ارائه شده است؛ لذا مقرر شد جهت تسریع در تصویب این آیین نامه پیگیری‌های لازم انجام شود.

وی تصریح کرد: کاهش ارزبری خودرو‌های مونتاژی در شرایط فعلی اقتصادی موضوع دیگر مورد اهتمام کمیسیون اصل نود بود و از آنجایی که دو میلیارد ۴۰۰ میلیون دلار برای واردات قطعات خودرو‌ها مونتاژی هزینه می‌شود، مقرر شد اصلاح نظام تعرفه‌ای جهت حداکثر سازی ساخت داخل، اختصاص سهیمه ارزی و حمایت از تولید کنندگان و قطعه سازان داخلی از سوی وزارت صمت پیگیری شود. همچین براساس اعلام وزیر صنعت، معدن و تجارت، تولید خودرو در سال جاری رکورد ۱ میلیون ۷۰۰ هزار خودرو را جهت جبران کسری نیاز بازار خواهد زد.

خضریان در پایان گفت: مسأله تأمین ناوگان حمل و نقل شهری و بین شهری با عنایت به مشکلات ناوگان حمل و نقل که موجب نارضایتی و کمبود بلیط در ایام خاص شده است نیز مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد جلسه‌ای مشترک با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی جهت ساماندهی اختصاص منابع برای تولید مورد نیاز این ناوگان تشکیل شود.

دیگر خبرها

  • توقیف یک کامیون وکشف ۲۰۲ حلقه لاستیک قاچاق در نیمروز
  • ما باید به دنبال پرورش نخبگان معمولی باشیم
  • قیمت خودرو‌های تسلا کاهش می‌یابد
  • سرمایه‌گذاری در کرمان سرعت می‌گیرد
  • قول وزیر برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو
  • درباره مزایا و معایب جراحی چاقی بیشتر بدانیم
  • افزایش کرایه بار، تبعات تورمی ندارد
  • ارتباط عجیب میان یک جلبک دریایی و بقای انسان‌!
  • ۴ روش برای دریافت آسان لاستیک دولتی با کارت ملی
  • هدآپ دیسپلی چیست؟ طرز کار، مزایا و هر آنچه باید بدانید