Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@07:19:33 GMT

ترامپ، آمریکا را به سوی گرمای جهانی هدایت می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۲۲۸۱۱

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پس از خارج کردن کشورش از توافق آب و هوایی پاریس از داخل و خارج به باد انتقاد گرفته شد.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین امروز (جمعه) با مروری بر پیامدهای تصمیم ناامیدکننده دولت آمریکا برای سایر متحدان این توافقنامه و حامیان محیط زیست گزارش کرد: ترامپ مدعی شده که این توافقنامه به ضرر اقتصاد کشور و مردم آمریکا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوریه و نیکاراگوئه نیز تنها اعضای دیگر سازمان ملل هستند که این توافق جهانی را امضا نکرده‌اند هرچند این دو کشور در مقایسه با آمریکا که بعد از چین، دومین تولیدکننده بزرگ گازهای گلخانه‌ای در جهان است حرفی برای گفتن ندارند.

بیش از ۶۰ شهردار آمریکا تعهد خود را نسبت به پذیرش اهداف توافق پاریس اعلام کرده‌اند.باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا که سال گذشته میلادی توافق جهانی پاریس را امضا کرد، این تصمیم ترامپ را محکوم کرده است.

رئیس جمهوری سابق آمریکا معتقد است در حالی که ۱۹۰ کشور جهان از مزایای "شروع آینده‌ای با کاهش تولید کربن" در عرصه اشتغال و صنعت بهره‌مند خواهند شد بی‌تردید آمریکا از این میدان رقابت عقب خواهد ماند و منافع بسیاری را از دست خواهد داد.

ترامپ گفته است که اگر آمریکا بتواند در این پیمان شرایط بهتری داشته باشد، خوشحال می‌شود که دوباره به آن بپیوندد اما سران جهان می‌گویند که این توافق "غیرقابل مذاکره" است.

از سوی دیگر متحدان خارجی آمریکا شامل نزدیکترین‌های آنها از جمله استرالیا بر تعهد خود مبنی بر ماندن بر سر این پیمان تاکید دوباره کرده‌اند.

رئیس جمهوری سابق آمریکا معتقد است در حالی که ۱۹۰ کشور جهان از مزایای "شروع آینده‌ای با کاهش تولید کربن" در عرصه اشتغال و صنعت بهره‌مند خواهند شد بی‌تردید آمریکا از این میدان رقابت عقب خواهد ماند و منافع بسیاری را از دست خواهد داد.در داخل نیز شهرداران شهرهای مختلف آمریکا شامل پیتزبورگ اعلام کرده‌اند که اگر ترامپ نمی‌خواهد خود را وارد این توافقنامه آب و هوایی کند در عوض آنها خود توافق پاریس را خواهند پذیرفت و در این میان فرمانداران نیویورک، کالیفرنیا و واشنگتن از اجرای "ائتلاف آب و هوایی آمریکا" خبر داده‌اند که ایالت‌های این کشور را در عرصه حمایت از توافقنامه پاریس متحد می‌سازد.

خبرگزاری شینهوا نیز در گزارشی در این باره منتشر کرده که بیش از ۶۰ شهردار آمریکا تعهد خود را نسبت به پذیرش اهداف توافق پاریس اعلام کرده‌اند.

این مقامات آمریکایی به دنبال اعلام تصمیم اخیر ترامپ، تعهد خود را نسبت به اجرای "دستور کار ملی آب و هوایی شهرداران" (MNCAA) اعلام کرده‌اند. این دستور کار که با عنوان دستور کار "شهرداران اقلیمی" نیز خوانده شده شبکه‌ای متشکل از ۸۸ شهردار آمریکاست که نماینده بیش از ۴۳ میلیون آمریکایی در سراسر این کشور هستند و با یکدیگر در زمینه تقویت تلاش‌های محلی برای کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و نیز حمایت از ایجاد خط مشی‌های فدرال و جهانی در زمینه موضوعات اقلیمی همکاری می‌کنند.

این ائتلاف ملی آمریکا در واکنش به تصمیم ناامیدکننده ترامپ در قبال توافق پاریس روز گذشته (پنجشنبه) بیانیه‌ای را منتشر کرد با این مضمون که توافق پاریس را می‌پذیرد، به آن افتخار می‌کند و به تعهدات خود برای اجرای اهداف آن پایبند می‌ماند.

به گزارش ایسنا، در عین حال تصمیم دولت آمریکا موجب خشم و اعتراض بسیاری از مردم آمریکا و حامیان محیط زیست شده و به تجمع اعتراض‌آمیز روز گذشته آنها در مقابل کاخ سفید منجر شده است.

در این میان "یوها سیپیلا" نخست وزیر فنلاند نیز روز گذشته گفت که کشورهای شمال اروپا از اتحادیه اروپا درخواست خواهند کرد که رهبری جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی را برعهده بگیرد و برای این منظور از همکاری سایر کشورها همچون چین بهره‌مند شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۲۲۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند

آمریکا و ۱۷ کشور دیگر امروز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری تمام اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در غزه شدند.

به گزارش العربیه، گروهی متشکل از ۱۸ کشور از حماس خواستند که توافق آتش‌بس روی میز را بپذیرد و اسرای صهیونیست را آزاد کند.

یک مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی شده که یک توافق روی میز وجود دارد و تقریبا تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند؛ در نتیجه آمریکا به همراه ۱۷ کشور دیگر در بیانیه مشترکی از جنبش حماس درخواست کرده تا با توافق مذکور موافقت کند.

در متن این بیانیه مشترک آمده است: «ما قویاً از تلاش‌های میانجی‌گری برای بازگرداندن اسرا به خانه خود حمایت می‌کنیم. مجدداً از حماس درخواست می‌کنیم که گروگان‌ها را آزاد کند و اجازه دهد به این بحران پایان دهیم تا بتوانیم تلاش‌های خود را روی ایجاد صلح و ثبات در منطقه متمرکز کنیم».

این مقام دولت بایدن گفت که پیش از این تلاش‌ها برای انتشار یک بیانیه مشترک ناموفق بوده و اکنون این بیانیه «نمایش فوق‌العاده‌ای از اتفاق آرا از سوی بسیاری از رهبران در سراسر جهان» است.

کشور‌هایی که این بیانیه را امضا کردند عبارتند از: آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند، انگلیس و آمریکا.

این مقام دولت بایدن مدعی شد: «یک توافق روی میز وجود دارد که تقریباً تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند... و کاری که آن‌ها باید انجام دهند این است که این دسته آسیب‌پذیر از گروگان‌ها را آزاد کنند تا پیشرفت حاصل شود».

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که «برخی نشانه‌ها» وجود دارد که نشان می‌دهد احتمالا راهی برای توافق هست، اما تاکید کرد که همچنان از این امر مطمئن نیست. در مورد پیشنهاد کنونی که روز میز است، این مقام آمریکایی مدعی شد که آتش بس فوری و طولانی مدت در غزه و همچنین امکان بازگشت نامحدود فلسطینی‌ها به شمال غزه را فراهم می‌کند.

پیش از این، خلیل الحیه، یک مقام ارشد شاخه سیاسی حماس گفته بود که این جنبش در ازای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و آتش‌بس ۵ ساله یا بیشتر، حاضر به توافق خواهد بود.

در طول بیش از ۲۰۰ روز جنگ، آتش‌بس فقط به مدت یک هفته برقرار شده است. طی این آتش‌بس که در ماه نوامبر اعلام شد، حماس بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست را با حدود سه برابر اسرای فلسطینی مبادله کرد. حماس از پایان ژانویه چارچوب جدیدی برای توافق مطرح کرده که شامل بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه و دائمی بودن آتش‌بس است. حماس همچنین به ارتش صهیونیست هشدار داده تمامی نیرو‌های خود را از نوار غزه خارج کند.

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا