Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از تصمیم ترامپ جهت خروج از توافقنامه پاریس بسیاری از مقامات کشورهای اروپایی و قدرتمند این تصمیم وی را غیرعاقلانه توصیف کردند.

سرویس بین الملل مشرق- به دستور دونالد ترامپ، توافقنامه مربوط به تغییرات اقلیمی پاریس را لغو کرد. ترامپ با اعلام این خبر گفت: در راستای عمل به تعهداتم و برای حفاظت از آمریکا و شهروندانش، اعلام می‌کم که ایالات‌متحده از توافق آب و هوایی پاریس خارج خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از اعلام این خبر بود که موج گسترده نارضایتی از تصمیم ترامپ در جهان بین الملل و به ویژه شرکای آمریکا در اتحادیه اروپا و حتی اسرائیل به وجود آمد. این تصمیم حتی سبب اتحاد برخی از کشورها و ایالت های داخلی آمریکا علیه اقدامات ترامپ شده است.

بیانیه سه کشور اروپایی علیه تصمیم ترامپ

در واکنش به این تصمیم دولت آمریکا، رهبران سه کشور آلمان، فرانسه و ایتالیا روز پنج شنبه با صدور یک بیانیه مشترک، ضمن ابراز تأسف از تصمیم «دونالد ترامپ» برای خروج از توافقنامه اقلیمی پاریس (۲۰۱۵) پیشنهاد وی در خصوص امکان بازنگری در این پیمان جهانی را رد کردند.

«امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و «پاولو جنتیلونی» نخست‌وزیر ایتالیا در بیانیه‌ای گفتند: «با تاسف، از تصمیم ایالات متحده مبنی بر خروج از معاهده پاریس مطلع شدیم.»

آنها افزود: «ما قویا متقاعد شدیم که مذاکره مجدد درباره این توافقنامه امکان‌پذیر نیست.»

ترزا می: خروج آمریکا از توافق پاریس «اقدامی مأیوس کننده» است

«ترزا می» در گفتگوی تلفنی روز پنج شنبه خود با «دونالد ترامپ» گفت که تصمیم واشنگتن به خروج از توافق اقلیمی پاریس، وی را مأیوس ساخته است.

دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد: «ترزا می با ابراز مراتب یأس و نااُمیدی خود از این تصمیم، تأکید کرد که انگلیس به توافق پاریس متعهد می ماند».

گفتنی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز پنج شنبه اعلام کرد که واشنگتن از توافقنامه مهم و جهانی پاریس که در سال ۲۰۱۵ با هدف مقابله با تغییرات اقلیمی میان ۱۹۵ کشور جهان به امضاء رسیده است، خارج خواهد شد.

مرکل: تصمیم ترامپ برای خروج از توافق پاریس بسیار تاسف‌آور است

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره خروج از توافق پاریس را بسیار تاسف‌بار دانست و گفت که کشورش به مقابله با تغییرات آب‌وهوایی ادامه خواهد داد.

بنابر گزارش ایندیپندنت، مرکل در جریان سخنرانی در پارلمان آلمان گفت: «به هر کسی که آینده سیاره ما برایش اهمیت دارد می‌گویم که بگذارید در این مسیر گام برداریم و به این ترتیب در جهت اقدام برای زمین موفق خواهیم بود.»

صدراعظم آلمان ضمن تاکید بر ادامه اقدامات کشورش در این زمینه گفت که راه بازگشتی از مسیری که در سال 1997 در قالب پروتکل کیوتو به دست آمد، وجود ندارد.

مرکل اعلام کرد که ترامپ نمی‌تواند و در آینده هم نخواهد توانست آنهایی را که خود را به اجرای پروتکل متعهد می‌دانند را منصرف کنند. این موضوع‌گیری وی با استقبال حاضرین مواجه شد.

ترامپ امروز در کاخ سفید اعلام کرد که کشورش دیگر به ادامه اجرای مفاد توافق مقابله با تغییرات آب و هوایی که به توافق پاریس مشهور است، تعهدی ندارد. وی ابتدا یادآور شد که خروج از توافق پاریس از قول‌های انتخاباتی آن بوده و وی به قول‌هایی که به مردم آمریکا داده، پایبند می‌ماند.

ترامپ در این خصوص گفت: «در راستای عمل به تعهداتم و برای حفاظت از آمریکا و شهروندانش، اعلام می‌کم که ایالات‌متحده از توافق آب و هوایی پاریس خارج خواهد شد.»

وی افزود: «ما از توافق پاریس خارج می‌شویم ولی در عین جال مذاکرات برای ورود مجدد به این توافق یا توافقی کاملاً جدید، آغاز خواهد شد؛ به توافقی می‌پیوندیم که مفاد آن برای تجار، کارگران، مردم و مالیات‌دهندگان آمریکایی عادلانه باشد؛ اگر بتوانیم چنین کاری کنیم، عالی است.»

معاهده اقلیمی پاریس، تنها معاهده بین‌الملل غیرالزام‌آوری نیست که ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی، قول خروج از آن را داده است.

«جان کری»: خروج از توافق پاریس تصمیم جاهلانه است

«جان کری» وزیر خارجه سابق آمریکا تصمیم رئیس جمهور این کشور برای خروج از توافق آب و هوایی پاریس را «جهل عمدی» دانست.

وی این اقدام ترامپ را «خود نابود کننده» دانست.

کری گفت: این اقدام جریمه ای بی سابقه در رهبری آمریکا است که هزینه اش نفوذ ما، از دست دادن شغل و کنار کشیدن دیگر از حل بزرگترین مشکل بشریت خواهد بود.

وی گفت: این امر موجب انزوای آمریکا بعد از اینکه جهان را متحد کرد خواهد شد.

وزیر خارجه سابق آمریکا گفت: باقی ماندن در توافق پاریس به نفع اقتصاد، امنیت، رهبری، رقابت و سلامت ما و همه چیز ما است.

کری گفت تنها یک دلیل می تواند موجب اتخاذ این تصمیم(خروج از توافق) شود و آن جهل است.

وزیر صهیونیست: اسرائیل مستعمره آمریکا نیست

یک وزیر رژیم صهیونیستی با بیان اینکه اسرائیل به تبع آمریکا از توافق تغییرات اقلیمی پاریس خارج نمی‌شود، گفت زیرا اسرائیل مستعمره آمریکا نیست.

در حالی که با خروج دولت آمریکا به ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» از توافق «تغییرات اقلیمی پاریس» انتظار می‌رفت رژیم صهیونیستی نیز مانند همیشه دنباله‌رو کاخ سفید شود اما مقامات این رژیم چنین مسئله‌ای را تکذیب کردند.

«زئیو الکین» وزیر محیط زیست رژیم صهیونیستی امروز (جمعه) با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد «اسرائیل مستعمره آمریکا نیست» و همانگونه که ترامپ فقط نماینده «دیترویت» است، «ما نیز نماینده قدس هستیم.»

به نوشته وبگاه «یدیعوت آحرونوت» الکین به کشورهای جهان اطمینان داد علی‌رغم تصمیم ترامپ، اسرائیل به تعهداتش در راستای توافق مقابله با تغییرات اقلیمی عمل خواهد کرد و از آمریکا پیروی نمی‌کند.

وی همچنین افزود: «این فرضیه که اسرائیل باید مسیرش را از این توافق، بخاطر تصمیم جدایی رئیس جمهور آمریکا، تغییر دهد اشتباه است. ما به ایفای نقش خود و تصمیماتی که کابینه گرفته ادامه می‌دهیم.»

اتحاد چین و اروپا پس از خروج آمریکا از پیمان پاریس

قرار است در پایان نشست لی کی کیانگ نخست وزیر چین با مقام های ارشد اروپایی در بروکسل، بیانیه مشترکی صادر شود که این بیانیه با حمایت همه 28 کشور عضو اتحادیه اروپا روبرو خواهد شد. این بیانیه بر پایبندی چین و اروپا بر اجرای کامل پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس تاکید خواهد کرد.

در این بیانیه مشترک که نخستین بیانیه بین چین و اروپا در خصوص تغییرات آب و هوایی خواهد بود، دو طرف متعهد خواهند شد که استفاده از سوخت های فسیلی را کاهش دهند، فناوری سبز را بیشتر توسعه دهند و 100 میلیارد دلار تا سال 2020 میلادی به کشورهای فقیر کمک کنند تا تولید گازهای آلاینده و گلخانه ای را کاهش دهند.

کمیسیون اروپا اقدام آمریکا در خارج شدن از پیمان آب و هوایی پاریس را اقدامی تاسف بار برای جامعه بین المللی توصیف کرده ولی اعلام نموده است که به دنبال متحدان جدیدی برای اجرای این توافقنامه خواهد بود.

ائتلاف ۳ ایالت آمریکا در مخالفت با تصمیم ترامپ

فرمانداران سه ایالت نیویورک، کالیفرنیا و واشنگتن ضمن مخالفت و انتقاد شدید از تصمیم ترامپ برای خروج از توافق پاریس، اعلام کردند که به مفاد این توافقنامه پایبند خواهند ماند.

اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک، ادموند براون، فرماندار ایالت کالیفرنیا و جی اینسلی فرماندار ایالت واشنگتن اعلام کردند که ائتلافی را از ایالات‌های پایبند به مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی تشکیل می‌دهند. این اقدام به طور بنیادین، مسئولیت کاهش انتشار گازهای گل‌خانه‌ای را از سطح دولت فدرال به سطح محلی منتقل می‌کند.

اینسلی، فرماندار ایالت واشنتگتن در بیانیه‌ای گفت: «من افتخار می‌کنم تا در کنار دیگر فرمانداران بایستم، و از این موضوع اطمینان یابم که عدم اقدام (پایبندی) در پایتخت با اقدام (پایبندی) ایالت‌ها جبران شود». در این بیانیه آمده است که این اعلام رئیس جمهوری باعث می‌شود تا مسئولیت کامل اقدامات در زمینه تغییرات اقلیمی بر دوش ایالت‌ها و شهرهای سرتاسر آمریکا بیافتد و در حالی که تصمیمات رئیس جمهوری مایه شرمساری و سرزش هستند ... ایالت‌ها همانگونه که پیشتر پایبند بوده‌اند، در آینده نیز به مفاد این توافق پایبند خواهند بود.

سه ایالت نیویورک، کالیفرنیا و واشنگتن با جمعیت 68 میلیون نفر، یک پنجم تولید ناخالص داخلی آمریکا را داشته و مسئول تولید دستکم 10 درصد گازهای گلخانه‌ای انتشار یافته در این کشور هستند.

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۲۴۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟

به گزارش خبرآنلاین در حال حاضر انتخابات شخصیت‌محور و حول دو شخصیت کاملا متفاوت می‌چرخد. بایدن، کاندیدای حزب دموکرات شخصیتی است که تجلی و تبلور نظام ایالات متحده در تمامیت آن است. او با توجه به مراحل گوناگونی که در زندگی سیاسی خود داشته، محصول نهایی نظام (Establishment) آمریکا و نخبگان حاکم بر آنهاست.

هرچند که ترامپ یک دوره رئیس‌جمهور آمریکا بوده، اما نسبت به نظام سیاسی و مخصوصا نخبگان حاکم آن نه فقط خودی محسوب نمی‌شود، بلکه تمایلات خاصی بروز داده و می‌دهد که همگی نشانه‌هایی از شک و تردید او درخصوص نهادها و نخبگان حاکم است. نمی‌توان او را ضدنظام خواند؛ ولی به راحتی می‌توان او را بی‌ایمان و بی‌باور به کارآیی مخصوصا جنبه‌های سیاسی نخبگان حاکم دید.

همچنین روشن است که در تحلیل بایدن و ترامپ از نظر روان‌شناختی با دو تیپ شخصیتی روبه‌رو هستیم. البته هر دو قدرت‌طلب و قدرت‌پرست هستند؛ اما شخصیت ترامپ، توده‌گرا، پرخاشگر، ناامن، توطئه‌اندیش و البته توانا در ایجاد ارتباط با مردم و اقشار عادی اجتماعی است.

بایدن، نخبه‌گراست و با اقشار فرادست اجتماعی بهتر می‌تواند ارتباط برقرار کند. او اهل سازماندهی و اجماع‌سازی است. بایدن ایدئولوژیک و با چارچوب‌های شناختی مشخص نسبت به آمریکا و جهان است و در مقابل، ترامپ، اهل معامله و در حوزه مسائل کلان و استراتژیک دیدگاه‌های سیالی دارد.

روشن است که از این بعد، حملات بایدن و ترامپ به شخصیت، هویت و پندار و گفتار یکدیگر در کانون مبارزات انتخاباتی قرار خواهد گرفت .نوع و درجه و شدت حملات به یکدیگر، متفاوت و بی‌تردید حملات از این به بعد بی‌رحمانه‌تر خواهد بود. ترامپ با توجه به مهارت‌های پیشین رسانه‌ای، در پردازش عبارت‌ها و واژگان کوبنده توانایی بیشتری از بایدن دارد. نقدا ترامپ بایدن را با عنوان عامه‌پسند «جو خواب‌آلود» (Sleepy Joe) یاد می‌کند. به سن بالای او و نسیان‌ها و فراموشی‌های متعدد او می‌تازد و بایدن بر کاستی‌ها و کژی‌های رفتاری ترامپ خرده می‌گیرد. واضحا حملات این دو به یکدیگر بسیار شخصی و بسیار بی‌رحمانه خواهد بود.

همچنین روشن است که این انتخابات، حول دو هویت و جهت‌یابی در سیاست داخلی و خارجی آمریکا می‌چرخد که البته بخشی از این نبرد هویتی، کهن و با پیشینه طولانی در حیات سیاسی آمریکاست. تفاوت نگرش بین طرفداران دولت حداقلی که جمهوری‌خواهان هستند و دولت غیرحداقلی که دموکرات‌ها در پی آن هستند، ریشه‌ای گسترده در تاریخ اندیشه و عمل سیاسی آمریکا و فراتر از آن در غرب دارد. کشمکش سوسیال دموکراسی و لیبرال دموکراسی پدیده‌ای فراگیر در کلیت غرب است. بایدن یک سوسیال دموکرات و ترامپ یک لیبرال افراطی مخصوصا در کاهش مالیات‌هاست، فراتر از این زیرساخت اندیشه‌ای، روشن است که آمریکا دوقطبی‌شده و قطب‌بندی‌ها حول مسائلی چون هویت آمریکایی، مهاجرت، تجارت، مذهب، آزادی‌های اجتماعی، مالیات، رابطه با دنیای خارج، تعلیم و تربیت و در یک کلام نگرش آمریکا به خود و به دیگران می‌چرخد.

با دو آمریکا روبه‌رو هستیم؛ ترامپ آمریکای باز از نظر اقتصادی (نه البته در تجارت) و بسته از نظر فرهنگی و اجتماعی را نمایندگی می‌کند و بایدن اقتصاد باز ولی با مقررات و ضابطه‌مند و تا حدودی بسته درباره ایجاد برابری اجتماعی همراه با آزادی‌های گسترده ذهنی را دنبال می‌کند. نژاد و فرهنگ در میان موضوعاتی عمیقا جداکننده هستند.

آنچه ذکر شد، روشنی‌ها به‌طور نسبی و اجمالی بودند. اما هر انتخابات، ازجمله انتخابات آمریکا، مخصوصا در این مقطع زمانی با ابهامات متعددی روبه‌رو است.

جمع‌بندی حدود هفت نظرسنجی آن است که در سطح ملی بایدن ۴۵درصد و ترامپ ۴۴درصد از آرا را در موقعیت کنونی به خود اختصاص داده‌اند. ولی این جلو بودن بایدن ممکن است پایدار نباشد. ابهامات در این میان نقش دارند.

ابهامات داخلی برای هر دو طرف کم نیستند. ابهام در سرنوشت نهایی پرونده‌های حقوقی ترامپ را نمی‌توان دست گرفت. ابهام دیگر ظرفیت مالی و توان پشتیبانی اقتصادی از اردوگاه‌های انتخاباتی است. ترامپ در این حوزه عقب‌تر است و از همه جالب‌تر برای آمریکایی‌ها که البته برای کسانی که در خارج از آمریکا هستند، حساسیت و هیجانی دربرندارد؛ پویایی بحث آزادی سقط جنین است. توضیح آنکه اکثر اعضای دیوان عالی کشور، نگرش دست‌ راستی و محافظه‌کارانه داشته و چندی پیش یکی از رای‌های صادرشده در دهه۷۰ میلادی آن دیوان را که متضمن آزادی سقط جنین بود، لغو کردند.

دموکرات‌ها آزادی سقط جنین را در زمره آزادی‌های طبیعی و مشروع و جمهوری‌خواهان به دلایل مذهبی و فرهنگی با آن مخالفند. این موضوع برای ترامپ دردسرساز شد و در این اواخر اعلام کرد که مساله سقط جنین را باید بر عهده ایالت‌ها گذاشت و در این میان ایالت آریزونا به قانون ممنوعیت مصوبه۱۸۶۰ برگشت و به معنای دقیق کلمه غوغایی در چند روز گذشته در فضاهای رسانه‌ای آمریکا ایجاد کرده که نتایج آن مبهم است.

در بعد خارجی، ابهام‌ها نیز قابل توجه است؛ ولی مهم‌ترین آنها تاثیر بحران غزه بر رای‌دهندگان، مخصوصا دموکرات‌ها است. اغراق نیست، اگر گفته شود که در میان بحران‌های خاورمیانه‌ای هیچ بحرانی مانند غزه در سیاست داخلی آمریکا اثرگذار نبوده و مخصوصا اثرات آن در ایالت‌هایی که به ایالت‌های چرخشی (Swing States) شناخته می‌شوند، جدی است. توضیح آنکه برخی از ایالت‌ها، به‌طور سنتی و پایدار به یک حزب رای داده‌اند و هویت حزبی مشخصی دارند؛ ولی برخی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان با آرای هرچند کم در چرخش هستند. ایالت میشیگان با حدود ۲۰۰هزار آمریکایی عرب‌تبار و مسلمان از زمره آنهاست. بحران غزه ممکن است پیامدهای ناخواسته و نامشخص عمیق‌تری از درگیری آمریکا در خاورمیانه را دربرداشته باشد که آن هم بر ابهام‌ها می‌افزاید. در تاریک و روشنی انتخابات آمریکا، این گزاره جدی می‌شود که سیاست سرنوشت محتومی ندارد و به متغیرهای متعددی بستگی دارد که برخی شناخته‌شده و برخی نامشخص‌ هستند. 21302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899331

دیگر خبرها

  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • تصمیم مهم مهدی قایدی برای فصل آینده
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویان مخالف اسرائیل را به شدت سرکوب کند
  • ترامپ: پلیس باید دانشجویانی که مخالف (نسل‌کشی) اسرائیل در غزه هستند را به شدت سرکوب کند