Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@08:28:58 GMT

دو قطبی سازی جامعه اعتماد مردمی را نشانه می گیرد

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۲۸۷۹۰

دو قطبی سازی جامعه اعتماد مردمی را نشانه می گیرد

در ادامه این گزارش می خوانیم: در جریان انتخابات یک نفر بیشتر و یک نفر کمتر رأی می آورد ولی این دلیلی برای تقسیم آرای مردم به حلال و حرام نیست و انجام این کار بر خلاف مصلحت جامعه است.بیان چنین مسائلی باعث اختلاف افکنی ودامن زدن به ایجاد فضای دوقطبی که برخلاف منویات رهبر معظم انقلاب است، می شود.

همانطور که حمید ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «گام نوین برخی دوستان در تداوم همان کپی برداری (4٪- 96٪)، ذهنیت سازی اجتماعی(16- 24) با تبدیل نماد فقر- غنا به فرشته- شیطان یا پاک- پلید است؛ این اقدام برای دو قطبی سازی شدید در کشور، در پسا انتخابات، با گسترش از اقتصاد به عرصه فرهنگ و رسانه طراحی شده است؛ اما این گام جدید اقدامی خطرناک است؛ ‏تئوری جامعه پاک- پلید اندیشه‌ای بحران آفرین در تاریخ، با ظاهری متین بوده است؛ تفکری خطرناک، که حاصلی جز خشونت، نزاع فکری و حرمت زدایی ملی در بر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‏در این طراحی، حیات اجتماعی، فرهنگی و رسانه‌ای، تاوان بحران‌ها را پرداخته و جامعه حساسیت خود را به جهت نابسامانی‌های روانی در این تقابل از دست خواهد داد. ‏با کشاندن این تقابل به عرصه اجتماعی، جامعه به پلید و پاک و... تبدیل و دولت و مردم رای داده به آن به پلید و شیطان و مخالفان به پاک و فرشته تبدیل می‌شوند.»

*واکنش های جناحی و حزبی عادلانه نیست
آیت الله محسن غرویان، یک استاد برجسته حوزه و دانشگاه با بیان این که یکی از مواردی که باید در کشور به آن بسیار توجه داشت، منافع ملی و مصالح کشور است، می گوید: تمامی افراد در هر جایگاهی که هستند باید در هر اقدام و در هر سخنی که به زبان می آورند، از حرکتی که خلاف منافع و مصالح عمومی باشد، پرهیز کنند.

او با اشاره به این که متأسفانه غرض ورزی های سیاسی، حزبی و فردی باعث ایجاد زمینه های بداخلاقی های متعددی خصوصا در فضای سیاسی کشور شده است، افزود: خیلی وقت‌ها می‌ توان به اسم نقد تخریب کرد و یا برعکس و در کل این مسئله به انگیزه بستگی دارد. هر جا نقدی در جهت خلاف مصالح ملی و اکثریت مردم صورت گیرد تخریب به حساب می آید و معیار اصلی مصالح ملی است.

غرویان ادامه داد: حداقل ضرر نقد غیر اصولی تضعیف روحیه است.کینه و عداوت را نباید در نقدها وارد کرد، اما متاسفانه چیزی که امروز در برخی نقدها می بینیم نشان دهنده این است که بر اساس کینه جویی صورت گرفته است و این اصلا به صلاح کشور نیست.

این استاد حوزه با بیان این که آیا مردم در یک انتخابات قانونی شرکت کردند و با رای اکثریت مطلق خود رییس‌جمهور دوازدهم ایران را انتخاب کردند، ادامه داد: این انتخابات نیز همچون سایر انتخابات برگزار شده در کشور، روال قانونی خود را از ابتدای برگزاری تا پایان شمارش آرا طی کرده است. او همچنین با بیان این که مردم در روز ٢٩ اردیبهشت پای صندوق‌های رای رفتند و از بین کاندیداها حسن روحانی را برگزیدند، افزود: این انتخاب مردم است و باید آن را پذیرفت.

غرویان با تأکید بر این که این گونه واکنش‌ها در برابر انتخابات ریاست‌جمهوری، موضع‌گیری حزبی و جناحی است، گفت: به همین دلیل می توان گفت نه عادلانه و نه منصفانه است.

او در ادامه بیان کرد: وقتی رییس‌جمهور ایران با اکثریت مطلق آرای ملت ایران انتخاب می‌شود می‌توان با اطمینان گفت که این آرا که حاصل عمل به قانون و شرع است، رایی حلال است. غرویان همچنین افزود: با بیان این که مشارکت مردم، رای مردم و نتیجه‌ای که از آن حاصل می‌شود باید از سوی همه ملاک عمل قرار بگیرد.

*لزوم پرهیز از دامن زدن به اموری که به وجهه داخلی و خارجی کشور آسیب می‌رساند
احمد شوهانی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان این که سخنانی از قبیل آرای حلال و حرام و تقسیم بندی کردن مردم جامعه در چارچوب مصالح و منافع ملی نمی گنجد.

او با بیان این که فصل انتخابات و رقابت های تبلیغاتی به پایان رسید و اکنون موسم تلاش برای اجرایی کردن وعده ها و کمک به رئیس جمهوری منتخب برای عملی کردن برنامه هایش است، افزود: همه باید تلاش کنیم زمینه انسجام، وحدت و برادری را در مسائل داخلی تقویت کنیم تا در سایه این اقتدار داخلی بتوانیم حقوق کشورمان را در مجامع بین المللی استیفا و در مقابل زورگویی های استکبار جهانی ایستادگی کنیم.

این نماینده پیشین مجلس با بیان این که روحانی نیز همواره تاکید کرده که از توان و ظرفیت تمامی افراد با گرایش های سیاسی مختلف برای پیشبرد امور بهره خواهد گرفت و دولت وی فراجناحی خواهد بود، ادامه داد: عموم افراد و جریان های سیاسی باید از بیان مباحثی که جایگاه کشورمان را در ابعاد بین المللی با خدشه روبرو می کند پرهیز کرده و همه دست به دست هم دهند تا ایران اسلامی را به جایگاهی که شایسته این ملت بزرگ است، برسانند.

شوهانی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به این که ساز و کار اجرای انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی به گونه ای است که نهادها و دستگاه های مختلفی در امر برگزاری آن دخیل هستند، افزود: در انتخابات هیچ فرد و یا جریانی حائز رای 100 درصدی مردم نمی شود ولی قواعد دموکراسی و مردم سالاری دینی حکم می کند اقلیت به رای اکثریت احترام گذاشته و به نتایج اعلام شده تمکین کنند.

*کمک به تقویت اعتماد جامعه
محمد کیانوش راد، یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که مطرح کردن رای حلال و حرام موجب سست شدن اعتماد مردم می شود، می گوید: مطرح کردن چنین اظهاراتی به نوعی در حکم نشر اکاذیب و اتهام به رئیس جمهوری وقت معنا می شود.

او همچنین افزود: آن چه لازم است این است که به این نشر اکاذیب توسط مدعی العموم رسیدگی شود و همچنین دفتر حقوقی ریاست جمهوری باید به طرح شکایت از کسانی که این مسئله را مطرح کردند، بپردازد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که رأی مردم ملاک نظام اسلامی بوده و صیانت از رای مردم وظیفه شرعی و قانونی دستگاه های نظارتی است، ادامه داد: بنابراین مطرح کردن رای حلال و حرام جای تاسف دارد.

کیانوش راد با اشاره به این که چنین اظهاراتی متاسفانه از جنس همان سخنانی است که در ایام انتخابات مطرح شد، تصریح کرد: یکی از آسیب های چنین تقسیم بندی هایی سلب اعتماد از مردم جامعه است. بنابراین بیش از هر چیزی امیدواریم با تصحیح این گفتارها به تقویت اعتماد در جامعه به عنوان مهم‌ترین سرمایه انسانی، کمک شود.

* منبع: روزنامه نوآوران؛ 1396،3،13
** گروه اطلاع رسانی**1699**2020**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۲۸۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری - وبیناری ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ به طرح و بررسی رویکرد‌های این معاونت در راستای شیوه‌های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسوولانه مردم بویژه ذی‌نفعان عرصه‌های منابع طبیعی بخصوص مراتع کشور و احاله مدیریت طرح‌های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت‌های قانونی موجود پرداخت.     وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.   نوبخت ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و بخصوص بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.   وی خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتعداران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد، همچنین دفتر روابط عمومی نیز با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره‌بردار و زمینه‌سازی اجرای شیوه‌نامه‌ها نقش‌آفرینی کنند.   رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.   به گفته وی، امسال نیز که سال مشارکت مردم است، اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد شود با افزایش ظرفیتی که در مراتع وجود دارد، مرتعداران تبدیل به تسهیلگر خواهند شد، بستر‌های همکاری و مشارکت‌دهی مردم در نظامنامه‌های مردمی‌سازی، لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.   نوبخت با اشاره به عنوان "دستیار مردمی‌سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی‌سازی و راهبری این جلسات، ۵ کارگروه شامل کارگروه‌های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع‌رسانی و کارگروه اجرایی باید تشکیل شود.   وی تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه‌جانبه می‌تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و به صورت توأمان می‌توانند موفقیت در مردمی‌سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.   بنابر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.   گفتنی است؛ چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • فهرست نامزدهای مورد حمایت جبهه «ایران قوی» منتشر شد
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • شهادت «جلال اعتماد» نشانه کینه‌توزی عناصر وابسته به صهیونیستی است
  • شهادت«جلال اعتماد»نشانه کینه‌توزی عناصروابسته به صهیونیستی است