Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@20:41:07 GMT

برنامه‎‌ریزی دو رویداد جدید قرآنی در وزارت علوم

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۳۰۶۹۵

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، ضمن ارائه گزارشی از غرفه‌های دانشگاهی در نمایشگاه قرآن از برنامه‌ریزی دو رویداد جدید قرآنی در وزارت علوم خبر داد.
به گزارش ایکنا، فضل‌الله ایرجی، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در پاسخ به این پرسش که کارکرد نمایشگاه قرآن را در گفتمان‌سازی قرآنی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ گفت: نمایشگاه قرآن فرصتی است برای دستگاه‌ها و گروه‌های مختلف که در حوزه قرآنی فعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی ممکن است جنبه تبلیغی و ترویجی داشته باشند. هدف ما از شرکت در بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن این است که به نوعی اعتماد قاطبه مردم متدین و علاقه مند به قرآن را نسبت به دانشگاه و آموزش عالی جلب کنیم و نشان بدهیم که در دانشگاه‌ها نیز فعالیت قرآنی انجام می‌گیرد و دانشگاهیان بر اساس علاقه وافری که به کتاب الله دارند، فعالیت دینی و قرآنی انجام می‌دهند.
ایرجی ادامه داد: در بخش پژوهش و حوزه تحقیق در حوزه قرآن و علوم قرآنی نیز آخرین دستاوردها در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. این نمایشگاه فرصتی است که علاقه‌مندان به این بخش نیز از آخرین دستاوردهای دانشگاه مطلع شوند.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: بخش هنری نمایشگاه قرآنی مملو از خلاقیت است. هنر ایرانی پس از اسلام بیشتر در خدمت دین مقدس اسلام بوده است. هرچند هنر در ایران پیش از اسلام نیز نوعی هنر دینی بود که با ادیانی مانند میترائیسم، مانی، مزدک و زرتشت ارتباط داشته، بعد از اسلام نیز هنرمندان با توجه به هنجار و ارزش‌های اسلام در این جهت آثار فاخری آوردند و هنوز هم مانند چشمه‌ای جوشان در حال تولید آثار هنری هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که اهم فعالیت دانشگاه‌ها در حوزه قرآن چه بوده است؟ گفت: در همه دانشگاه‌ها یک کانون قرآن و عترت داریم که نهادی خود انگیخته است و دانشگاهی در زمینه فعالیت قرآنی توسط دانشجویان اداره می‌شود. در برخی از دانشگاه هیئات مذهبی شکل گرفته است که فعالیت مذهبی انجام می‌دهند.
ایرجی با بیان اینکه به صورت سالانه و ملی ما جشنواره قرآن و عترت را برگزار می کنیم، گفت: محور این جشنواره دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم است. برخی از این دانشگاه‌ها مانند پیام نور، فنی حرفه‌ای، علمی کاربردی و فرهنگیان، دانشگاه‌های سراسری و دانشگاه‌های غیر دولتی و غیرانتفاعی از دانشگاه‌هایی هستند که فعالیت قرآنی انجام می‌دهند.
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: برگزاری مسابقات قرآنی کارکنان در برخی از دانشگاه‌ها، گروه‌های تدبر، کارگاه‌های تفسیر و جلسات روخوانی، روان خوانی و تجوید قرآن نیز از دیگر اقدامات قرآنی دانشگاه‌های کشور است.
ایرجی ادامه داد: ما بخشی از فعالیت‌های‌مان ترویجی است. در وزارت علوم مرکز ترویج فعالیت‌های قرآنی را داریم که بیشتر ناظر بر آموزش عالی قرآن و پژوهش در زمینه علوم قرآنی است. بخش دیگر در اداره ترویج فعالیت‌های دینی و قرآنی صورت می‌گیرد. برخی از فعالیت‌های ترویجی در حوزه دانشجویی در این اداره سیاست‌گذاری می‌شود. ما علاوه بر جشنواره ملی قرآن و عترت، معمولا جشنواره‌ای هم برای پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌های قرآنی به شکل سالانه انجام می‌دهیم که امسال هم آیین پایانی این جشنواره در نمایشگاه قرآن امسال برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر اساس ماموریت‌هایی که هر دانشگاه برای خود در حوزه فعالیت‌های ترویجی دارد، برنامه‌های خاصی را انجام می‌دهد مانند مشاوره‌های دانشجویی، برخی از فعالیت‌هایی که به نوعی فعالیت ترویجی و آموزش قرآن ارتباط دارد، مانند روان خوانی، تجوید، قرائت و ....
مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: در کنار این برنامه‌ها برخی از پژوهش‌ها به شکل یک تکلیف درسی انجام می‌شود که گروه‌های علوم قرآنی و قرآن و حدیث و معارف اسلامی در دانشگاه‌های مختلف کشور در دانشکده‌های الهیات و معارف اسلامی و الهیات با اسامی مختلفی فعالیت می‌کنند و ما دانشگاه‌هایی تخصصی مانند دانشگاه قرآن و حدیث را در این زمینه داریم که کار می کنند.
وی ادامه داد: همچنین برخی از فعالیت‌ها را هم خود اساتید در رشته‌های مختلف با توجه به نقش قرآن کریم به صورت میان‌رشته‌ای انجام می‌دهند مانند نقش قرآن در شعر و یا نثر فارسی و یا در زمینه ترجمه قرآنی کریم فعالیت‌هایی انجام می‌شود. یا ممکن است در تاریخ اسلام موضوعی که مرتبط با تاریخ قرآنی است دستمایه پژوهش قرار گیرد.
ایرجی افزود: هر چه فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها افزایش بیابد، باید انتظار داشته باشیم که جامعه مذهبی جامعه اخلاقی‌تری خواهد بود و ما شاهد آسیب‌ها و مشکلات کمتر بوده و موفقیت‌های فردی و اجتماعی بیشتری خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که محصولات و برنامه‌هایی که غرفه‌ دانشگاهیان دارد شامل چه مواردی می‌شود، گفت: در بخش دانشگاهی نمایشگاه ۱۴ دانشگاه در بخش‌های مختلف شرکت کرده‌اند که برخی دانشگاه‌های ستادی و برخی مراکز ترویج هستند، مانند نهاد نمایندگی ولایت فقیه در دانشگاه‌های کشور، بسیح و ... برخی از دانشگاه های سراسری از جمله تهران، علامه الزهرا، مذاهب اسلامی و قرآن و حدیث و فنی و حرفه‌ای حضور دارند.مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: برخی از کارها آثار هنری دانشجویان و اساتید است. پایان‌نامه ها و پژوهش‌ها، برخی کارگاه‌ها و نشست‌های علمی و پژوهشی و برخی طرح‌ها مانند طرح قرائت همگانی قرآن کریم توسط دانشگاه علامه برگزار شده و هر مراجعه کننده آیه‌ای از قرآن را قرائت می‌کنند.
ایرجی در پایان گفت: ما برای ترویج فعالیت قرآنی دو فعالیت جدید مسابقه ملی اساتید دانشگاهیان و مسابقه کارکنان وزارت علوم را برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۰۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن

بهرام مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم همزمان با سراسر کشور در کردستان برگزار می‌شود.

وی افزود: این آزمون ۱۴ اردیبهشت ماه جاری در ۲ شهر سنندج و بانه برگزار خواهد شد.

وی یادآور شد: ۱۹۸ کردستانی برای شرکت در این آزمون تخصصی در سایت تلاوت سازمان دارالقرآن کریم ثبت نام کردند.

رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی تبلیغات اسلامی کردستان یادآور شد: از مجموع شرکت کنندگان ۱۶۴ نفر در حوزه سنندج و ۳۴ نفر نیز در شهرستان بانه در این آزمون قرآنی شرکت خواهند داشت.

مرادی با اشاره به اینکه امسال تعداد بانوان شرکت کننده بیش از آقایان بوده است، افزود: ۱۱۶ نفر از شرکت کنندگان را خواهران و ۸۲ نفر را برادران تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: از نوجوانان ۹ ساله تا قاریان بالای ۷۰ سال در این آزمون تخصصی شرکت دارند.

وی با اشاره به اینکه در این آزمون افراد روشندل و معلول نیز شرکت دارند، اضافه کرد: حضور چنین افرادی در آزمون‌های قرآنی بیانگر عزم و اراده آنها در یادگیری کلام الهی است.

رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی تبلیغات اسلامی کردستان یادآور شد: آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم به صورت کتبی برگزار می‌شود و شرکت کنندگان در صورت کسب نمره قبولی می‌توانند در مرحله شفاهی نیز شرکت کنند.

کد خبر 6086513

دیگر خبرها

  • قرآن همه چیز ماست
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند | عده ای آب ژرف می خواهند و عده ای دیگر از آب دریای عمان !
  • خراسان رضوی میزبان بزرگترین رویداد قرآنی است
  • بررسی سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود