Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس سیاسی قرقیز گفت: در حال حاضر وضعیت در افغانستان فاجعه بار است و مقامات کشورهای آسیای مرکزی آمادگی مقابله با هرگونه حملات تروریستی در قلمرو خود باشند. به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، مارس ساری‌اف کارشناس سیاسی قرقیز در سخنانی وضعیت در افغانستان را بسیار بد و فاجعه بار عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره تمرینات نظامی «ضد ترور – 2017» در تاجیکستان گفت: این تمرینات نه تنها نمایش قدرت بلکه تلاشی برای آماده سازی نیروهای مسلح منطقه آسیای مرکزی به حمله احتمالی شبه نظامیان می‌باشد.

ساری‌اف در ادامه گفت: در رسانه‌ها اخباری منتشر شده که رهبران سازمان‌های افراطی از شرکت روسیه در کمپین نظامی سوریه ناراحت هستند.

این کارشناس افزود: افراطی‌ها از هواداران خود برای بی‌ثبات سازی روسیه و انتقال جنگ به قلمرو آن دعوت می‌کنند و تجمع شبه نظامیان داعشی در شمال افغانستان نیز به این خاطر است.

ساری‌اف با بیان این که تروریست‌ها قصد دارند از طریق تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان به روسیه دست یابند، گفت: تمام کشورهای ذکر شده باید نسبت به حمله احتمالی گروه‌های افراطی آماده باشند.

کارشناس سیاسی قرقیز ادامه داد: تمرکز گروه‌های افراطی به تدریج از سوریه به طرف آسیای مرکزی انتقال یافته زیرا سوریه عملا شکست خورده و در حال حاضر دیگر یک کشور واحد نیست بلکه به مناطق مستقل و حوزه‌های نفوذ تقسیم بندی شده است.

ساری‌اف افزود: بعد از شکست گروههای افراطی آنها به فکر مناطق دیگر برای حضور در آنجا برای اعمال افکار خود هستند.

وی در پایان گفت: سوال این جا نیست که آیا روسیه و چین قادر به حفاظت صلح و ثبات در آسیای مرکزی هستند و یا خیر، بلکه این است که حمله تروریست‌ها می‌تواند گروهک‌های افراطی زیرزمینی داخل منطقه را فعال سازد.

/انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۱۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک

حمله ناجوانمردانه به نمازگزاران در شهرستان «گذره» هرات که باعث شهادت شش تن از جمله امام جماعت این مسجد شد، بار دیگر خطر حضور و فعالیت تروریست‌های داعش و گروهک‌های تروریستی را یادآوری کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اگرچه در دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان کاهش یافته و هیئت حاکمه افغانستان در تامین امنیت نسبت به حکومت قبلی موفق‌تر عمل کرده‌‌ اما با این حال خطر حملات تروریستی همواره به عنوان تهدیدی علیه مردم ایران و افغانستان وجود داشته است.

ایران و افغانستان دو کشوری هستند که اهداف بالقوه حملات تروریستی گروه‌های افراطی و تکفیری هستند. طی بیش از دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان و ایران صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند تروریست‌ها با نام و نشان‌های مختلف به دنبال ایجاد رعب و وحشت و تخریب در این دو کشور هستند.

تشریک مساعی افغانستان و ایران در مبارزه علیه تروریسم می‌تواند یکی از اهداف قابل توجه سیاستگذاران دو کشور باشد‌.

با توجه به اینکه گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت حمله اخیر به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات را به عهده گرفته‌ است، اهمیت مبارزه دو کشور علیه این گروه تروریستی بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد چرا که تبانی گروه‌های مختلف که حمایت برخی سران خارج‌نشین را نیز همراه دارد، سرآغاز فتنه‌انگیزی و برافروختن جنگ منطقه‌ای است.

سخنان اخیر حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ریاست جمهوری ایران در کابل مبنی بر اینکه افغانستان شریک ایران در مبارزه مشترک با تروریسم و بخصوص داعش است؛ نشان‌دهنده اهمیت مبارزه دو کشور علیه تروریسم بین‌المللی می‌باشد.

کاظمی قمی در واکنش به حمله تروریستی به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات در شبکه ایکس نوشته است: تروریسم و مشخصا داعش خراسان یک تهدید مشترک برون پایه برای ایران، افغانستان و کشورهای منطقه است؛ ما افغانستان را شریک خود در مبارزه با این تهدید مشترک می دانیم و همکاری در این حوزه از اولویت‌ها خواهد بود.

این سخنان نشان‌دهنده لزوم مبارزه مشترک ایران و افغانستان در زمینه تهدیدات تروریستی است.

گروه تروریستی داعش که به گفته کارشناسان یک پروژه آمریکایی است و برخی از مقامات آمریکایی همچون ترامپ نیز بر آمریکایی‌بودن آن اعتراف کرده‌اند، در یکی دو سال اخیر عملیات‌هایی در خاک‌ افغانستان و ایران انجام داده که این حملات منجر به شهادت چندین تن از شهروندان دو کشور شده است.

سیدحسن مرتضوی معاون سفارت ایران در افغانستان نیز با بیان اینکه ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم اهداف مشترکی دارند، معتقد است که سیاستمداران دو کشور می‌بایست در زمینه مبارزه با تروریسم بین‌المللی هم‌افزایی داشته باشند.

گروه تروریستی تکفیری داعش که ابتدا در سوریه فعالیت خود را آغاز کرده بود، پس از شکست این پروژه در سوریه، با حمایت آمریکایی‌ها به شمال افغانستان منتقل شدند و پس از آن حملاتی را در نقاط مختلف افغانستان و ایران انجام دادند.

اگرچه بسیاری از کارشناسان این حملات را به عنوان حملات کور (بدون هدف و سازماندهی) تلقی می‌کنند؛ با این حال شواهد نشان می‌دهد که بخشی از اعضای این گروه تروریستی ماموریت دارند تا به ناامنی در منطقه دامن بزنند و از این طریق سدی بر تعاملات اقتصادی شرکای منطقه‌ای افغانستان از جمله چین، روسیه و ایران شوند.

سخنان سفیر ایران در افغانستان مبنی بر لزوم مبارزه دو کشور علیه داعش‌، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در امنیت افغانستان، ایران و منطقه است.

شایان ذکر است که مسئولان در افغانستان همواره به نبود پایگاه مشخص گروه تروریستی داعش در افغانستان تاکید کرده‌اند اما هر از گاهی این گروه تروریستی مسئولیت حملات در خاک‌ دو کشور افغانستان و ایران را به عهده می‌گیرد.

در اینکه داعش یک پروژه آمریکایی‌ است شکی نیست و بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف اصلی این حملات ایجاد حس ناامنی در کشورهای منطقه و در نتیجه تحت تاثیر قرار دادن روابط منطقه‌ای افغانستان است.

نکته قابل توجه در حملات تروریستی اخیر این است که تروریست‌ها با هدف قرار دادن شیعیان افغانستان، بدنبال اهداف مشخصی در منطقه هستند، این اقدامات در ادامه خط نفاق افکنانه دشمنان دو کشور قابل تامل است.

ناامنی و ایجاد حس رعب و وحشت در میان مردم منطقه از اهداف گروه‌ تروریستی تکفیری داعش به شمار می‌رود.

مجاهد: از تهدید داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شودرصد داعش در افغانستان با چشمان چینیحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیست

با توجه به آنچه گفته شد لزوم مبارزه توامان افغانستان و ایران و تشریک مساعی علیه تروریسم بین‌المللی می‌تواند به عنوان یک اصل اجتناب‌ناپذیر در روابط دو کشور مفروض باشد.

افغانستان، ایران و کشورهای منطقه به خوبی درک کرده‌‌اند که امنیت منطقه متکی به روابط حسنه میان کشورهای همسایه است.

آمریکا با این که در ظاهر افغانستان را ترک کرده، اما از بازی بیرون نرفته است و با کارت داعش بازی می‌کند. می‌توان نتیجه گرفت که داعش تنها کارت باقیمانده در دستان آمریکاست که با آن بدنبال ناامن‌سازی افغانستان و تنگ کردن فضا برای شرکای جدید اقتصادی افغانستان از جمله کشورهای همسایه است.

کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و برای تهدیدات مشترک، تصمیمات مشترک و مبارزه مشترک را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار دهند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ۱۰ از ۱۸: این بخش از والیبال آسیا در تصرف ایران
  • ۱۸ کرسی آسیای مرکزی به والیبال ایران رسید
  • ۱۸ کرسی منطقه‌ای والیبال به ایران رسید/ دیدار تقوی با دبیرکل کمیته ملی المپیک عمان
  • ۱۸ کرسی آسیای مرکزی به نام والیبال ایران
  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی
  • توافق ۲۴ میلیون دلاری هیئت تجاری افغانستان در ازبکستان
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک