Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@15:20:34 GMT

کارگران ساختمانی چگونه خود را بیمه کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۳۲۹۶۸

کارگران ساختمانی چگونه خود را بیمه کنند؟

نائب‌رئیس کانون سراسری انجمن‌های کارگران ساختمانی کشور با اشاره به قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی گفت: انجمن صنفی کارگران ساختمانی متناسب با قانون، تأییدیه اشتغال کارگران ساختمانی و بازرسی‌های کامل را در دستور کار دارد. به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، هادی ساداتی با اشاره به قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی گفت: پیرو قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی و وفق دستوالعمل اجرایی کارگروه موصوف قانون مذکور، سامانه ثبت و پایش کارگران ساختمانی، به نام سامانه رفاهی زیر نظر مستقیم معاونت رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: این سامانه دارای 53 لینک آنلاین و برخط بوده که پس از ثبت‌نام متقاضی بیمهطی فرآیند مستقیم متقاضی را پایش نموده و پس از کسب شرایط لازم به سازمان تأمین اجتماعی معرفی می‌نماید.

ساداتی بیان کرد: همزمان با معرفی متقاضی به سازمان تأمین اجتماعی، انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور مکلفند برابر با قانون تشکل‌های صنفی به شرح وظایف قانونی خود عمل نموده و جهت ارائه تأییدیه اشتغال کارگران ساختمانی و به‌استناد قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، با بهره‌گیری از اپلیکیشن متصل به سامانه از متقاضی در محل کار یا محل سکونت بازرسی نموده و همراه با ثبت اطلاعات مورد نیاز و بهره‌گیری از جی‌پی‌اس، تصویر حین کار متقاضی را به سامانه ارسال و پس از تأیید یا عدم تأیید بازرس شهرستان و همچنین کنترل سربازرس استان، سازمان تأمین اجتماعی با در اختیار داشتن کلیه اطلاعات مورد نیاز، اقدامات بیمه‌ای خود را انجام می‌دهد.

نائب‌رئیس کانون سراسری انجمن‌های کارگران ساختمانی کشور افزود: سامانه مذکور از ابتدای سال 94 راه‌اندازی شده و پس از پایلوت قرار دادن چهار شهرستان در استان‌های متفاوت از جمله ساوه، ازنا، خرمشهر و نکا تا پایان نیمه اول سال 95 برای برطرف نمودن مشکلات و تکمیل فرآیندهای سامانه فعالیت نموده و سپس در کلیه استان‌ها اقدام به ثبت اطلاعات متقاضیان نمود.

وی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری بهره‌گیری از ظرفیت سامانه در راستای پایش متقاضیان بیمه کارگران ساختمانی آغاز شد که طی همین مدت کم تعداد قابل توجهی از متقاضیان غیرکارگر شناسایی و از لیست متقاضیان حذف شدند.
ساداتی بیان کرد: همچنین استفاده از سامانه مورد اقبال کارگران واقعی و زحمتکش ساختمانی قرار گرفت و این قشر با صبر و حوصله نهایت همکاری را در امر تکمیل اطلاعات بازرسی دارند. امیدواریم که طی روزهای آتی و پس از بروز نمودن متقاضیان بیمه، امر بازرسی از بیمه‌شدگان سالهای قبل هم آغاز شود و با زحمت مداوم و خالصانه و دلسوزانه انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی که به‌خلاف تصور بعضی افراد مغرض، بدون دریافت حتی یک ریال وجه این مسئولیت خطیر و سخت را عاشقانه پیگیری می‌نمایند، افراد غیرکارگر که با سوءاستفاده از خلع قانونی مورد لزوم، از بیمه کارگران ساختمانی استفاده می‌نمایند مشخص شده و تدابیر لازم برای آنان اتخاذ گردد.

نائب‌رئیس کانون سراسری انجمن‌های کارگران ساختمانی کشور افزود: طی روزهای اخیر یک مقام جامعه کارگری که متأسفانه از واژه کارگر فقط نامش را یدک می‌کشند در شرایطی که هیچ‌گونه اطلاعاتی در این مهم ندارند همچون گذشته به‌ناحق این اقدامات قانونی مسئولان کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی و مسئولان ذی‌ربط معاونت رفاهی وزارت را من‌غیرحق زیر سؤال برده و با اظهارات غیرمسئولانه و اتهامات واهی سعی در نمایش وارونه اقدامات قانونی انجام‌شده نمودند.

وی بیان کرد: مسئول تشکلی که فاقد عضو فعال و حق عضویت‌پرداز است و قصورات زیادی در امور کارگری داشته و ضمن استفاده از جایگاه شورای عالی کار و هیأت امنای تأمین اجتماعی تا کنون دفاعیه قابل قبول از منافع کارگران جهت بهبود معیشت و قراردادها و حقوق از دست رفته کارگران کشور ارائه ننموده به خود این اجازه را می‌دهد که انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور را که در حال حاضر حداقل یک‌میلیون عضو حق عضویت‌پرداز دارند مورد اتهام قرار دهند و موضوع بازرسی‌ها را وظیفه حاکمیتی خوانده و پایش صریح کارگران را مفسده عنوان نمایند.

ساداتی گفت: از سوئی دیگر ناآگاهانه امر بازرسی انجام‌شده سالهای قبل را که توسط سازمان تأمین اجتماعی که ایشان هم عضو هیئت امنای آن هستند که سرشار از مفسده بوده به انجمنها نسبت دهند که این اظهارات غیرمسئولانه بیانگر عدم آگاهی از رفتار گذشته و قوانین حاکم و تحقیقات کارشناسان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.

‌نائب رئیس کانون سراسری انجمن‌های کارگران ساختمانی کشور ادامه داد: لازم به ذکر است که اقدامات بازرسی سامانه با کمک انجمن‌ها از اول اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و طی همین مدت کوتاه بسیاری از سودجویان از طرح بیمه حذف شده‌اند. معتقدیم که طی سالهای گذشته که متقاضیان بدون دخالت انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی بیمه شده‌اند و اتفاقاً بازرسی‌ها به‌دلیل حاکمیتی بودن و پراکندگی مناطق شغلی افراد و سختی‌ها مصائب آن اصلاً انجام نشده توأم با مفسده بسیار زیاد بوده به‌گونه‌ای که خود سازمان تأمین اجتماعی اقدام به حذف قریب به یکصد و پنجاه هزار نفر از حصول سهمیه سالهای قبل نموده است.

وی اظهار داشت: بنابراین باید به افرادی که نام کارگر را یدک می‌کشند متذکر شد که قبل از هرگونه اظهار نظر غیرمسئولانه، پیرامون موضوعات مطروحه، قوانین و آئین‌نامه‌ها را مطالعه و تحقیق بفرمایند، کاری را که طی سالهای گذشته انجام نداده‌اند تکرار ننمایند و حال که خودشان نمی‌توانند باری از دوش کارگران بردارند وقتی خود کارگران برای رفع مشکلاتشان وارد عمل شدند آنان را متهم به مفسده ننمایند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۲۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه

ایسنا/قم رئیس کانون کارگری استان قم گفت: حدود ۴ سال است که یک نفر از کارگران ساختمانی در استان قم بیمه نشده است، در حالی که بنابر قانون اصلاح ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت ۲۵ درصد مجموع عوارض شهرداری این کارگران را بیمه کند.

هدف از نامگذاری روز کارگر در واقع حمایت از حقوق قشر کارگر و تجلیل از زحمات و تلاش‌های کارگرانی است که فعالیت‌های آنان نقش موثری در تسریع روند سازندگی و توسعه جوامع دارد.

کارگران در همه جوامع اعم از جوامع توسعه یافته و در حال توسعه باید از جایگاه ویژه‌ای برخوردار باشند چرا که می‌توان آن‌ها را بازوان قدرتمند و عامل اصلی حرکت هر جامعه به سوی رشد و پیشرفت دانست و اگر توانمندی کارگران با قدرت فکر و اندیشه به کار گرفته شود نه تنها روند پیشرفت و توسعه دو چندان می‌شود بلکه شاهد جامعه‌ای فعال، پویا و نشاط هستیم.

بزرگداشت این روز در تقویم کشور ما هم که به طور معمول یازدهم و دوازدهم اردیبهشت است همانند دیگر کشورها برگزار می‌شود و طبق قانون این روز برای کارگران تعطیل رسمی به حساب می‌آید و کارگران می‌توانند با دریافت حقوق از تعطیلات این روز استفاده کنند یا با حضور در محل کار حقوق اضافه کار این روز را دریافت کنند، اما تجلیل از کارگران نباید به یک روز خاص محدود شود و بیش از همه اقشار باید به فکر حقوق این قشر زحمت‌کش بود.

روز جهانی کار و کارگر بهانه‌ای شد تا با رئیس کانون کارگری استان قم به گفت‌وگو بپردازیم.

ضعف برنامه‌ریزی برای تعیین دستمزد کارگر داریم

عباس شیری، رئیس کانون کارگری استان قم در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برخی از کارفرمایان و مسئولان اعلام می‌کنند که با کمبود کارگر مواجه هستیم، اما چرا کارگران رغبت و میل کمتری نسبت به سر کار رفتن دارند؟ زیرا حقوق کارگری پایین است و معیشت آنان را تأمین نمی‌کند. ما کمبود کارگر نداریم، ضعف برنامه‌ریزی برای تعیین دستمزد کارگر داریم؛ در حالی که اگر حقوق مکفی به کارگر پرداخت شود قطعاً انگیزه کار برای کارگران ایجاد خواهد شد.

وی ادامه داد: چنانچه شورای عالی کار که ۲۹ اسفند دستمزد کارگران را تعیین می‌کند، ماده ۴۱ را اجرایی کند و سبد معیشتی کارگر را در نظر بگیرد مطمئناً منجر به ترغیب کارگران برای کار در کارخانه‌ها می‌شود.

شیری اضافه کرد: اکثر کارگران با وجود افزایش ۳۵ درصدی حقوقشان در سال جاری انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند در چنین شرایطی، کارگران به سمت مشاغل کاذب روی می‌آورند که در مدت زمان کمتر درآمد بیشتری نسبت به دستمزد کارگری در هشت ساعت کاری دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: کارگران از وزیر کار انتظار دارند که به ماده ۴۱ قانون کار پایبند باشند، اگر دستمزد براساس محاسبه نرخ تورم و هزینه سبد معیشت باشد، بسیاری از مشکلات جامعه کارگران برطرف می‌شود و در ایجاد انگیزه برای حضور در کارخانه‌ها موثر خواهد بود.

رئیس کانون کارگری استان قم یادآور شد: اتباع غیر مجاز و سوء‌استفاده برخی کارفرمایان از عدم قوانین حمایتی، عدم امنیت شغلی، قراردادهای سفید امضاء و زیر پله‌ای، عدم بیمه برای کارگران ساختمانی از جمله مشکلات جامعه کارگری است.

شیری تصریح کرد: حدود ۴ سال است که یک نفر از کارگران ساختمانی در استان قم بیمه نشده است در حالی که بنابر قانون اصلاح ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت ۲۵ درصد مجموع عوارض شهرداری این کارگران را بیمه کند.

وی ادامه داد: حوادث ناشی از کار سالانه منجر به صدمه، قطع عضو، نقص عضو، ‌معلولیت، ناراحتی‌های روانی و مرگ تعداد قابل توجهی از کارگران می‌شود. این گله‌مندی از وزارت کار وجود دارد که با وجود ضابطین قضایی باید از پروژه‌هایی که در حال ساخت و ساز است بازرسی‌هایی انجام شود که ایمنی و بهداشت را رعایت کنند.

شیری یادآور شد: متأسفانه تعدادی از کارفرمایان هزینه‌های مربوط به تمهیدات ایمنی را پرداخت نمی‌کنند؛ بنابراین در حوزه فعالیت ساختمانی سقوط از ارتفاع و ضایعه نخاعی را برای کارگران شاهد هستیم.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش در کاهش حوادث ناشی از کار، تصریح کرد: انتظار داریم که وزارت کار، سازمان فنی‌وحرفه‌ای، نظام مهندسی و کانون انجمن صنفی کارگران را به ارائه آموزش مکلف کند؛ راهکار پیشنهادی ما این بود که برای کارگران در هنگام تمدید کارت مهارت حتماً یک دوره آموزشی با هدف کاهش حوادث ناشی از کار برگزار شود.

شیری عنوان کرد: ما حاضریم افزایش درصد دستمزد کارگران را در نظر نگیرند اما ماده ۴۱ را اجرایی کنند و سبد معیشتی کارگر را در نظر بگیرند.

رئیس کانون کارگری استان قم، تاکید کرد: ما در کشور نیاز به وضع قانون نداریم بلکه باید بر روند اجرایی شدن قوانین از جمله ماده ۴۱ قانون کار نظارت کنیم و این افزایش دستمزد کارگران را باید در سبد معیشتی، درمان، مسکن آن‌ها لحاظ کنند.

بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه

شیری گفت: در حال پیگیری برای ایجاد تعاونی تامین نیاز کارگران در سال جاری هستیم؛ البته تا عملیاتی شدن این کار توزیع کالاهای اساسی از جمله برنج و گوشت را برای کارگران داشتیم اما نیاز به ایجاد تعاونی مصرف داریم.

وی یادآور شد: کانون انجمن‌های کارگری قـم تا امروز ۲۲ هزار ۸۷۰ نفر عضو دارد که از این تعداد ۱۳ هزار ۴۰۰ نفر بیمه پرداز و بیش از ۴ هزار نفر در صف نوبت بیمه هستند.

رئیس کانون کارگری استان قم، بیان کرد: پیگیری بیمه کارگران ساختمانی، آموزش‌های مختلف، حل اختلافات، تمدید کارت مهارت، توزیع بسته‌های معیشتی به کارگران به عنوان مثال توزیع ۳۱ هزار بسته در دوارن کرونا، پرداخت وام‌های قرض الحسنه از جمله خدماتی است که به کارگران ارائه می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • ابلاغیه اجرای تفسیریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی
  • ابلاغ تفسیریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی برای اجرا
  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • تحقق ۱۳۵ درصدی تعهدات اشتغالزایی در مهاباد