Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از گذشت چند ماه از قضیه رونمایی و تجلیل از کتاب ضدارزش توسط یکی از نهادهای فرهنگی در ارومیه، این بار نوبت به اهدای اقلام ضدارزشی و غیرفرهنگی توسط نهاد متولی فرهنگ و ثبت آثار فرهنگی رسید!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز،روزگاری عجیبی را داریم می گذرانیم! مخصوصا در شهر ما ارومیه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک روز می شنوی که در هفته تاریخی و مقدس بسیج، در کتابخانه مرکزی این شهر فرهنگی و مذهبی برای یک کتاب ضد ارزش های بسیجی، رونمایی گذاشته اند (۱۳۹۵) و هیچ کس هم ککش نمی گزد!

انگار نه انگار که در آن کتاب ارزش های دینی و مذهبی و انقلابی مردم ایران به باد تمسخر گرفته شده است و نویسنده اش راست و راست می آید و می رود و کسی نیست که بگوید بالای چشمت ابرو است. لابد اقتضای «منشور حقوق شهروندی»!

این است که اگر یکی به همه حقوق و ارزش های معنوی یک ملت ۸۰ میلیون نفری، اهانت کند از باب رعایت منشور حقوق شهروندی ایرادی ندارد، اما اگر کسی اعتراض کند که چرا به عقاید، فرهنگ و ارزش های این ملت بزرگ اهانت کردی؟ می شود سنتی و عقب مانده و گروه فشار!

و یک روز دیگر می شنوی و در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی می بینی که روز اول ماه مبارک رمضان (۶ خرداد ۹۶) در استانداری آذربایجان غربی و در همین شهر ارومیه، برای مدیران دستگاه هایی که در برنامه های نوروزی همکاری خوبی داشته اند از سوی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان یک «تخته نرد» گران قیمت و بزرگ و قابل توجه هدیه داده می شود!

خب، حق داری شاخ دربیاوری دیگر؛ درست در همان ساعاتی که مقام معظم رهبری با جماعت قاریان قرآن در تهران در حسینیه امام خمینی(ره) نشسته و به قرائت قرآن گوش می دهند و درباره فضایل معنوی این ماه و فضیلت قرائت قرآن سخن می گویند، در ارومیه و در همان ساعت، آلت قمار تخته نرد از سوی یک اداره دولتی به مدیران فعال فرهنگی اهداء می شود!

با قطع نظر از اینکه مراجع تقلید متقدم و معاصر شیعه تخته نرد را حرام می‌دانسته اند و برخی دیگر البته آن را در حالی که به نیت قمار نباشد جایز می‌دانند. بحث ما مساله فتوا و حلال و حرام بودن تخته نرد نیست، بحث از رعایت شأن ماه مبارک رمضان به عنوان ماه نزول قرآن و وجوب روزه داری و دعا و مناجات است که میراث فرهنگی آذربایجان غربی، در مرکز مدیریت استان یعنی استانداری در آغاز ماه عبادت و معنویت رمضان، به جای اهدای قرآن یا رحل قرآن به نشان نزول قرآن در این ماه، تخته نرد اهداء می کند!

حداقل نام این اداره فرهنگی اقتضاء می کند که مسئولانش با مقدمات فرهنگ عامه مردم مسلمان آشنا باشند و بدانند که ماه رمضان در چشم و دل مردم ایران، جایگاهی معنوی و قرآنی دارد و اهداء تخته نرد در این ماه از سوی یک دستگاه رسمی دولتی تمسخر اعتقادات و فرهنگ مردم است حتی اگر چنین نیتی نداشته باشند اما نفس عمل نشان دهنده چنین بی مبالاتی نسبت به ماه رمضان و فرهنگ اعتقادی عموم مردم است.

آن وقت این طنز تلخ اجتماعی و فرهنگی را بیا حل کن و رابطه متناقض اهداء تخته نرد در اول ماه مبارک از سوی یک دستگاه دولتی به مدیران دولتی را هضم کن.

راستی ما به کجا می رویم و در چند سال اخیر به کجا رسیده ایم که در شکل برنامه های رسمی دولتی به استخفاف و استهزاء فرهنگ مردم مسلمان ایران پرداخت می کنند و در این یک هفته ای که از آغاز ماه مبارک رمضان می گذرد، مدعیان تریبون دار و رسانه های مکتوب و مجازی و با تاسف حتی مقامات روحانی و مبلغان معنوی و برخی مسئولان با مسئولیت در حوزه فرهنگ و دین این استان هم تماشا همچنان می کنند!

لابد از نظر ایشان چنین پدیده ها و بدعت هایی، حرمت شکنی نیست! «این درد با که گویم و این غم کجا برم؟!»

تخته نرد در جمهوری اسلامی

اولین مجوز رسمی تخته نرد در جمهوری اسلامی در دولت تدبیر و امید و در آبان ۱۳۹۴ از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان فارس صادر شد و مازیار فرهی به عنوان مسئول آن انتخاب شد اما به سرعت این مسئله با واکنش روحانیان شیراز مواجه شد. آنان این مجوز را مایه شرمساری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (احمد بن موسی «ع»، شاهچراغ) عنوان کردند و خواستار توضیح مقامات ورزشی استان شدند. آن‌ها معتقدند تخته نرد چون با تاس بازی می‌شود بازی فکری نیست.

سخن طنزآمیز یک مسئول

یکی از مدیرانی که تخته نرد از میراث فرهنگی آذربایجان غربی در اول ماه مبارک رمضان هدیه گرفته بود، رندانه می گفت: آقا بیخودی شلوغش نکنید، این تخته نرد که به ما داده اند حرام نیست و منافاتی با اعمال عبادی ماه مبارک رمضان ندارد، چون نرد کامل نیست و حواس مسئولان محترم فرهنگی به ماه رمضان بوده، لذا فقط تخته خالی نرد را دادند و مهره هایش را ندادند تا بلافاصله از فردا در دومین روز ماه رمضان در اداره های دولتی بساط نردبازی راه نیندازیم و کارمندان را گمراه نکنیم!

البته شنیده شد که از سوی میراث فرهنگی گفته شده ما مهره نداده ایم فقط تخته داده ایم که مدیران محترم نتوانند نردبازی کنند!

اگر چنین کلامی از سوی مسئولان میراث فرهنگی استان صادر شده باشد اوج تمسخر اعتقادات مردم مسلمان است! آن وقت باید به ایشان گفت که: پس این تخته خالی گرانقیمت نرد که اهدا کرده اید چه فایده و ثمره ای برای مدیران محترم دارد؟ آیا تخته نرد بی مهره کاربرد دیگری هم دارد؟ مثلا آش سبزی در آن بریزند و بخورند؟ یا گلهای بنفش در آن بچینند و به همدیگر تبریک بگویند؟! اصلا مگر تهیه مهره کار سختی است؟ یا در مراسمی دیگر این بار می خواهید فقط مهره تخته نرد بدهید که احسانتان تمام و کامل شود؟!!

اصلا این حرف سبک که بگویند: «ما فقط تخته داده ایم، مهره نداده ایم تا مدیران محترم نتوانند نردبازی کنند» مانند آن است که بگویند ما فقط شراب داده ایم، استکان نداده ایم که بریزند و بخورند!

البته ما با شناختی که از شخص استاندار و بعضی از معاونانش داریم، معتقدیم اگر از اول مطلع بودند نمی گذاشتند چنین برنامه ای حداقل در محل استانداری انجام شود.

باری به هر جهت، تعجب بیشتر از اهل مساجد و منابر و ائمه جمعه و جماعت است که در مقابل این پدیده های فرهنگی نامیمون ساکت هستند! تخته نرد و دیگر آلات قمار در کشور هست و چیز جدیدی نیست، اما اهدای آن از سوی یک اداره رسمی دولتی و مثلا فرهنگی به مدیران دولتی، موضوعی جدید و دارای مفهوم و پیامی است.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۴۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مهاباد: مجلس در مورد کاظم صدیقی سکوت کرد، در مورد چای دبش لاپوشانی / تعداد افراد زیر خط فقر دو برابر شده است

جلال محمودزاده، نماینده مهاباد می‌گوید: در حال حاضر، خیلی از خانواده‌های ایرانی به زیر خط فقر سقوط کردند و تقریباً قشر متوسط از بین رفته است. یعنی آمار خانواده‌هایی که زیر خط فقر هستند، نسبت به گذشته، بیش از دو برابر شدند.

محمد آیتی در رویداد 24 نوشت: تورم کمرشکن در کنار بی‌برنامگی و نداشتن نقشه راه، روز به روز فشار زندگی را بر اقتصاد و مردم بیشتر می‌کند و تقریباً کسی پیدا نمی‌شود که از شرایط اقتصاد و معیشتی خود گله نکند. در همین خصوص، جلال محمودزاده، نماینده مهاباد با رویداد۲۴ گفت‌وگو کرده است.

در ادامه می‌توانید مهم‌ترین بخش‌های این مصاحبه را بخوانید:

* یکی از انتقادات به عملکرد مجلس یازدهم، نحوه و رویکرد این قوه در نظارت بود. متاسفانه دولت سیزدهم از شعار‌هایی که داده بود، خیلی عقب مانده و این موضوع مخصوصاً در حوزه اقتصادی، مشهود است.

* متاسفانه در بدنه دولت، فساد‌هایی رخ داده که مجلس یازدهم در موضوع نظارت و پیگیری به این اتفاقات، عملکرد خوبی از خود به جای نگذاشت و به نوعی باید بگویم با دولت، مماشت کرد.

* به طور مثال، اگر ماجرای آقای صدیقی، امام جمعه تهران برای یک فرد عادی اتفاق می‌افتاد، با او چه برخوردی می‌کردند؟ هرچند آقای صدیقی، اشتباه را پذیرفت و عذرخواهی هم کرد، اما کافی نبود و مجلس باید به موضوع ورود و با تحقیق و تفحص و یا از طریق کمیسیون‌های تخصصی، ابعاد مختلف ماجرا را روشن می‌کرد.

* در موضوع چای دبش، این همه تخلف صورت گرفت، ولی لاپوشانی کردند. از این‌رو، یکی از انتقادات به مجلس یازدهم، ترکیب یک‌دست آن بود که باعث ارتباط نزدیک این قوه با دولت شد. خب، وقتی ۲۲۰ نماینده کنونی برای حضور آقای رئیسی در صحنه انتخابات، نامه‌ای را امضا می‌کنند و برخی از همین افراد هم، رییس ستاد ایشان می‌شوند، نتیجه این می‌شود که از برخی تخلفات صورت گرفته شده، گذشت کنند، چون به نوعی پای آبروی خودشان درمیان بود.

* آقای رئیسی در خرداد ۱۴۰۰، قول‌های سامان دادن به اقتصاد کشور، مسکن، اشتغال‌زایی و... را داد، اما گذشته زمان نشان می‌دهد جز در حوزه مسکن که توفیقات ۵۰ درصدی داشته است، شاهد بهبود اوضاع نیستیم.

* زمانی که آقای رئیسی رای آورد و رییس‌جمهور شد، دلار حدود ۲۶ هزار تومان بود، ولی دیدیم که در کمتر از سه سال از آغاز به کار دولت سیزدهم، دلار به ۷۰ هزار تومان هم رسید؛ یعنی رشدی حدود ۲.۵ برابر. همین بی‌ارزش‌شدن پول ملی، اثرات منفی خود را بر تولید، اشتغال، تورم و... گذاشته و نتیجه روشن آن، کوچک‌شدن سفره‌های مردم است.

* در حال حاضر، خیلی از خانواده‌های ایرانی به زیر خط فقر سقوط کردند و تقریباً قشر متوسط از بین رفته است. یعنی آمار خانواده‌هایی که زیر خط فقر هستند، نسبت به گذشته، بیش از دو برابر شدند.

* در این مدت، برخی از کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی تعطیل شده‌اند. در بخش کشاورزی و آبیاری مدرن برای کشور ما که کشوری خشک و نیمه‌خشک است، دو سال است که این روند کاملاً متوقف شده است. از طرفی، در بکارگیری ماشین‌آلات بروز برای بخش کشاورزی، کار تمام و کمال تعطیل است. در بحث صنایع تبدیلی کشاورزی، کارخانه‌ها یا با نیمی از ظرفیت کار می‌کنند یا کلاً تعطیل شدند.

* اگر سری به برخی از شهرک‌های صنعتی کشور بزنید، می‌بینید که ۴۰ درصد از ظرفیت آن‌ها تعطیل شده است. از طرفی، متاسفانه بانک‌ها هم دنبال معاملات و تجارت خودشان هستند و به حمایت از بخش تولیدی کشور نمی‌پردازند. دولت آقای رئیسی، تسهیلات بخش تولیدی را پنج درصد افزایش داد، یعنی همه بخش‌های تولیدی و خدماتی کشور که قبلاً سود ۱۵ تا ۱۸ درصدی برای وام‌ها می‌پرداختند، الان باید ۲۳ درصد سود به بانک‌ها پرداخت کنند. همین رویکرد باعث شد خیلی از کارخانه و کارگاه‌های تولیدی به خاطر نداشتن سرمایه در گردش، دوام نیاورند و مسیر کوچک‌شدن و یا تعطیلی را در پیش بگیرند.

* گوشت قرمز در همین دوره آقای رئیسی نسبت به گذشته، پنج برابر شده است و نرخ مرغ تا سه و چهار برابر بیشتر شده است. طبیعی است که در این وضعیت، زندگی خانواده‌ها تحت فشار شدید قرار بگیرد و متاسفانه تامین تغذیه مردم با خطر روبرو شده است. این مسیر، قطعاً رشد بیماری را در جامعه بیش از پیش می‌کند و افزایش بیمار در کشور، کار درمان را هم با چالش مواجه کرده است.

* اکنون بیش از ۸۰ قلم دارو در کشور، کم داریم. نوبت دادن برخی بیمارستان‌های دولتی به بیمار و حتی بیمار‌های اورژانسی به حدود دو سال هم می‌رسد. خب اگر بیمار بخواهد درمانش سرعت بگیرد باید به بیمارستان‌های خصوصی مراجعه کند که مطمئناً هزینه‌های گزافی بر وی وارد می‌شود. همین موضوع درمان باعث شده برخی از خانواده‌ها که بیمار جدی دارند، به واسطه هزینه‌های بالایی که باید پرداخت کنند، وارد خط فقر شوند.

* وضعیت کنونی، نگران‌کننده است و تقصیر مجلس در این شرایط، کمتر از دولت نیست. مجلس، اهرم‌های نظارتی دارد که می‌تواند دولت را در ریل درست انجام وظایفش قرار دهد، ولی این کار صورت نگرفت، آن هم به خاطر نزدیکی فکری مجلس با دولت.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دعوت روزنامه اصولگرای همشهری برای "برخورد مومنانه" درباره ماجرای کاظم صدیقی چرا خریداران باغ ازگل سکوت کرده‌اند؟

دیگر خبرها

  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • نماینده مهاباد: مجلس در مورد کاظم صدیقی سکوت کرد، در مورد چای دبش لاپوشانی / تعداد افراد زیر خط فقر دو برابر شده است
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • تکلیف کلاسهای درس شلوغ مشخص شد ‌
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست