Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@17:52:01 GMT

حرکت خودرو بر مدار افزایش تولید

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۳۵۴۴۲

حرکت خودرو بر مدار افزایش تولید

پول‌نیوز -جدیدترین آمار تولید خودروهای داخلی در حالی اعلام شد که طبق آن، خودروسازان کشور توانستند تا اردیبهشت‌ماه امسال افزایش 1/ 8 درصدی را از خود به جا بگذارند.

براساس آماری که وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر کرده، خودروسازان کشور در مجموع 172 هزار و 33 دستگاه انواع خودرو را تا پایان اردیبهشت‌ماه سال‌جاری به تولید رسانده‌اند و بر همین اساس در دو ماهه اول سال‌جاری روند رو به رشدی را در کارنامه خود به ثبت رسانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بررسی آمار اعلامی وزارت صنعت نشان می‌دهد، ایران خودرو، سایپا و پارس‌خودرو به‌عنوان سه خودروساز اصلی کشور در مجموع 144 هزار و 194 دستگاه انواع محصول سواری را طی دو ماه ابتدای امسال تولید کرده‌اند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش 8/ 7 درصدی را تجربه کنند.

براساس این آمار آبی‌های جاده مخصوص تا پایان اردیبهشت‌ماه سال‌جاری با تولید 86 هزار و 473 دستگاه خودروی سواری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانستند 5/ 12 درصد افزایش تیراژ تولید را ثبت کنند؛ پس از آن شرکت سایپا با تولید 34 هزار و 535 دستگاه خودروی سواری دومین خودروساز کشور از لحاظ تیراژ تولید بوده است.

با وجود این بررسی میزان تولید شرکت سایپا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از کاهش 3/ 4 درصدی دارد؛ آنگونه که به‌نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل تیراژ شرکت سایپا به‌دلیل آتش‌سوزی یکی از شرکت‌های قطعه‌ساز و نرسیدن به موقع برخی قطعات به خطوط تولید بوده است.

موضوعی که موجب شده تیراژ تولید این شرکت تحت‌تاثیر قرار گیرد؛ بعد از سایپا، شرکت پارس‌خودرو با تولید 23 هزار و 186 دستگاه افزایش 8/ 11 درصدی داشته است.

در این بین اما طبق آمار اعلامی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در اردیبهشت‌ماه امسال‌، در مجموع 86 هزار و 755 دستگاه انواع محصولات سواری تولید کرده‌اند که نسبت به فروردین‌ماه نشان از افزایش 03/ 51 درصدی دارد.

در حالت تفکیکی ایران‌خودرویی‌ها در اردیبهشت‌ماه امسال 52 هزار و 981 دستگاه محصول سواری به تولید رسانده‌اند تا در مقایسه با فروردین‌ماه گذشته افزایش 1/ 58 درصدی را تجربه کرده باشند.

از سایپا نیز خبر می‌رسد این شرکت در دومین ماه امسال 20 هزار و 183 دستگاه تیراژ داشته و با این حساب نسبت به فروردین‌ماه امسال 62/ 40 درصد افزایش تیراژ داشته است.

همچنین پارس‌خودرویی‌ها نیز که تیراژی 13 هزار و 591 دستگاهی را طی اردیبهشت‌ماه از خود به جا گذاشته‌اند، 6/ 41 درصد نسبت به اولین ماه سال افزایش تولید را تجربه کرده‌اند. با توجه به آمار منتشر شده، مشخص می‌شود سه خودروساز بزرگ کشور با افزایش تیراژ ماهانه نسبت به فروردین‌ماه امسال روبه‌رو شده‌اند.

اوج‌گیری 206

اما طبق آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، تیراژ پژو 206 (در مجموع مدل هاچ‌بک و صندوق‌دار) تا اردیبهشت‌ماه امسال، 24 هزار و 214 دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی حدودا 9/ 40 درصدی را نشان می‌دهد. پژو 206 پرتیراژترین محصول ایران‌خودرو در دو ماه ابتدایی سال‌جاری لقب گرفته و در مجموع نیز پس از پراید، بیشترین تیراژ را نصیب خود کرده است. در این میان اما پژو 207 نیز در برنامه تولید این شرکت قرار دارد، این در شرایطی است که اثری از تولید این خودرو در آمار مقایسه‌ای انواع خودرو سواری این شرکت نیست.

ایران‌خودرویی‌ها می‌گویند پژو 207‌های ثبت‌نامی در سال گذشته را نیز تحویل مشتریان داده‌اند، با این حال مشخص نیست چرا نامی از این محصول در آمار تولید منتشره نیست. اما دیگر محصول پژویی ایران‌خودرو یعنی پژو 405 در دو ماه ابتدایی امسال با کاهش تولید روبه‌رو شده است. بر این اساس، آبی‌های جاده‌مخصوص در مجموع 17 هزار و 92 دستگاه پژو 405 را تا اردیبهشت‌ماه امسال تولید کرده و نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته، 3/ 17درصد کاهش را تجربه کرده‌اند.

از 405 که بگذریم، پژو پارس نیز در دو ماه ابتدایی سال‌جاری با کاهش تولید مواجه شده است. این محصول که همواره پس از پراید و 206، سومین خودرو پر تیراژ داخلی به شمار می‌رود، آمار 16 هزار و 928 دستگاهی‌ تا پایان اردیبهشت‌ماه از خود به جا گذاشته و 8/ 3 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.

به‌جز سایت مرکزی، سایر سایت‌های شهرستانی ایران‌خودرو از جمله ایران‌خودرو خراسان، مازندران و فارس نیز پارس را به تولید می‌رسانند و این در حالی است که بیشترین تیراژ آن به سایت مرکزی و کمترین نیز متعلق به فارس است.

کاهش تولید پژویی‌های ایران خودرو در حالی است که آبی‌های جاده مخصوص در تولید سمند با افزایش تولید مواجه شده‌اند. بنابر آمار منتشره، این شرکت طی دوماه ابتدایی سال‌جاری در مجموع 13 هزار و 612 دستگاه سمند را به تولید رسانده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5/ 4 درصد افزایش تیراژ را به خود دیده است.

سمند علاوه‌بر تولید در سایت مرکزی، در تبریز و همچنین سمنان نیز به تولید می‌رسد که در این بین، سایت سمنان (متعلق به بخش خصوصی) به‌تازگی میهمان این محصول شده است. طبق آمار، سایت سمنان که اوایل سال‌جاری از سوی رئیس‌جمهور افتتاح شد، 507 دستگاه سمند را به تولید رسانده و این در حالی است که بیشترین تیراژ این محصول سهم تبریزی‌ها شده است.

اما آن‌طور که آمار یک ماهه تولید روایت می‌کند، ایران‌خودرو در تولید دنا با رشد و در تولید رانا با افت مواجه شده است. طبق آمار منتشره، رانا با تیراژ 432 دستگاهی تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال، کاهش 77 درصدی را تجربه کرده تا مشخص شود این محصول هنوز از روند کاهشی تیراژ، خلاصی نیافته است. کاهش تولید رانا در شرایطی است که دنا به‌عنوان دیگر محصول داخلی ایران‌خودرو، توانسته با افزایش تیراژ مواجه شود. طبق آمار اعلامی، دنا تیراژی چهار هزار و 639 دستگاهی را در دو ماه ابتدایی امسال از خود به جا گذاشته؛ بنابراین حدود 3/ 58 درصد افزایش تولید را به خود دیده است.

اما نگاهی به دیگر محصولات شرکت ایران‌خودرو داشته باشیم که در سایت ایران‌خودرو خراسان به تولید می‌رسند. آن‌طور که آمار می‌گوید، آبی‌های جاده مخصوص تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال یک هزار و 114 دستگاه سوزوکی گرندویتارا را مونتاژ کرده‌اند که این موضوع نشان از 185 برابر شدن تولید این خودرو دارد؛ این در حالی است که این شاسی‌بلند ژاپنی در مدت مشابه سال گذشته تنها 6 دستگاه تولید داشته است. از سوی دیگر اما ایران خودرو خراسان 756 دستگاه هایما (شاسی‌بلند چینی) تا اردیبهشت‌ماه به تولید رسانده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 151 درصدی به خود دیده است.

هایما که از تابستان سال 94 میهمان ایران‌خودرو شده، به شرکت‌ هایما موتور چین تعلق دارد. اما در میان محصولات چینی ایران خودرو، دانگ فنگ که در سایت مرکزی به تولید می‌رسد، تیراژی سه هزار و 265 دستگاهی را تا اردیبهشت‌ماه امسال از خود به جا گذاشته و این آمار نشان می‌دهد تولید خودرو موردنظر نزدیک به 181 برابر شده است.

پراید همچنان در رتبه اول

به سایپا برویم و ببینیم در دومین خودروساز بزرگ کشور چه خبر است و محصولات این شرکت و زیرمجموعه‌اش یعنی پارس خودرو، چه افت‌و‌خیزی در تولید تا اردیبهشت‌ماه امسال داشته‌اند. به روایت آمار، در بین محصولات تولیدی گروه سایپا، رکورد تیراژ همچنان در دست پراید قرار دارد. بر این اساس سایپا و پارس‌خودرو در مجموع 24 هزار و 387 دستگاه پراید را تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال به تولید رسانده‌اند که این موضوع از کاهش تیراژ 22 ‌درصدی این خودرو حکایت دارد.

در حالت تفکیکی اما پارس‌خودرویی‌ها با تیراژ 9 هزار و 338 دستگاهی طی 2 ماه ابتدای امسال، 6/ 16 درصد نسبت به مدت مشابه سال 95 کاهش تولید داشته‌اند و این در شرایطی است که تیراژ پراید در سایپا 15 هزار و 49 دستگاه بوده است. با این حساب، سایپا در تولید پراید 3/ 25 درصد کاهش تیراژ را به خود دیده است.

پراید در حال حاضر بیشترین تعداد تولید را در خودروسازی کشور در اختیار دارد. به‌رغم آنکه در حال حاضر زمزمه خروج این خودرو از چرخه تولید این شرکت به گوش می‌رسد، اما به‌نظر می‌رسد که سایپا نیز برنامه مشخصی برای خروج این محصول از خطوط تولید خود ندارد. با وجود این مدیران شرکت سایپا تاکید دارند که جایگزین این خودرو را مشخص کرده‌اند.

در کنار پراید اما تیبا با افزایش تیراژ روبه‌رو شده، چه آنکه سایپایی‌ها تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال 13هزار و 534 دستگاه از این محصول را به تولید رسانده‌اند. با این حساب، تیبا که علاوه‌بر سایت مرکزی سایپا، در سایت کاشان این شرکت نیز به تولید می‌رسد، در مقایسه با مدت مشابه سال 95 با افزایش 7/ 6 درصدی تولید مواجه شده است.

افزایش تولید تیبا در شرایطی است که سایپا تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال 3هزار و 154 دستگاه سراتو را به تولید رسانده و با این حساب توانسته تیراژ این خودروی مونتاژی کره‌ای را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 5/ 89 درصد افزایش دهد. سایپایی‌ها از اواخر سال گذشته تنها مدل اتومات سراتو را مونتاژ می‌کنند و دیگر خبری از تولید مدل دنده‌ای این محصول نیست.

علاوه‌بر این خودرو، سایپایی‌ها به همراه زیرمجموعه خود (پارس‌خودرو)، محصولی به نام برلیانس را نیز مونتاژ می‌کنند، خودرویی چینی که در دوماه ابتدایی امسال 4هزار و 984 دستگاه تولید داشته است. طبق آمار منتشره، این خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانسته 7/ 72 درصد افزایش تولید را تجربه کند.

سایپایی‌ها اما دو محصول چینی دیگر را نیز به مونتاژ می‌رسانند که در این بین، چانگان مدل CS35 تیراژی یک هزار و 150 دستگاهی را تا اردیبهشت‌ماه امسال از خود به جا گذاشته است. این محصول که در سایت کاشان مونتاژ می‌شود. دیگر محصول چینی شرکت سایپا S300 که در سایت بن رو به تولید می‌رسد. این خودرو در مجموع دوماه ابتدای سال تیراژ تولید یک هزار و 313 دستگاهی داشته است که این موضوع از رشد 114 درصدی این خودرو حکایت دارد.

افت تندر-90

نگاهی هم به اوضاع تولید تندر-90 تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال بیندازیم تا مشخص شود این محصول رنو چه افت‌و‌خیزی را طی بازه زمانی موردنظر تجربه کرده است. آن‌طور که آمارهای وزارت صنعت و معدن و تجارت می‌گوید، تندر-90‌های تولیدی در تمامی مدل‌ها طی بازه زمانی موردنظر هفت هزار و 844 دستگاه تیراژ داشته است.

با توجه به این آمار، مشخص می‌شود تندر-90 در مقایسه با دوماه ابتدایی سال گذشته 4/ 6 درصد کاهش تیراژ را تجربه کرده است.در حالت تفکیکی اما ایران‌خودرویی‌ها با تیراژ 4هزار و 417 دستگاهی توانسته‌اند افزایشی 7/ 29 درصدی را در تولید تندر-90 رقم بزنند و این در حالی است که تیراژ 3هزار و 427 دستگاهی تندر پارس خودرو، کاهش تولید 1/ 31 درصدی را برای این محصول رقم زده است.

در میان محصولات رنو پارس خودرو، محصول دیگری به نام B90 یا همان ساندرو نیز جا دارد که این محصول در واقع مدل هاچ‌بک تندر-90 به‌شمار می‌رود.

طبق آمار، رنو ساندرو که در سایپا تولید می‌شود تا اردیبهشت‌ماه امسال پنج هزار و 437 دستگاه تیراژ داشته و این بدان معناست که خودرو موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود 103 درصد افزایش تولید را تجربه کرده است.


منبع:اقتصادآنلاین

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۵۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟

به گزارش خبرآنلاین اینکه چرا خودروسازان دولتی طی چندین ماه اخیر عرضه جدیدی نداشته‌اند، جای تامل دارد.

روزنامه فرهیختگان نوشت:آنطور که معاون وزیر صمت می‌گوید مسئولان سابق وزارت صمت در دو عرضه اواخر اسفند 1401 و اردیبهشت و خرداد 1402 همه تولیدات خودروسازان را پیش‌پیش به فروش رسانده‌اند. این موضوع درحالی مطرح می‌شود که در اواسط دی‌ماه 1402 تصویر طرحی با تصویب و امضای مسئولان وزارت صمت، خودروسازان و قطعه‌سازان رونمایی شد که براساس آن قرار بود «تا پایان سال 1402 هر خودروساز (ایران‌خودرو و سایپا) 60 هزار دستگاه خودرو (جمعا 120 هزار دستگاه) با قیمت پنج درصد زیر حاشیه بازار به فروش برسانند.»

در همان زمان دبیر انجمن قطعه‌سازان در گفت‌وگویی با مدعی شد معاون اول رئیس‌جمهور با این موضوع موافقت کرده اما پس از آن حواشی زیادی ایجاد شد و کار به تکذیبیه‌های متوالی رسید.

ایران‌خودرو اعلام کرد درخواست فروش تعدادی از محصولات خود به قیمت حاشیه بازار را داده اما با آن موافقت نشده است. دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور نیز نقش مخبر را تکذیب کرد و سخنگوی شورای رقابت هرگونه افزایش قیمت را رد کرد.

این اتفاق از یک‌طرف قیمت خودرو را در بازار افزایش داد و از سوی دیگر خودرویی به‌دست مردم نرسید. گفته می‌شود این عرضه 120 هزار دستگاه ظاهرا قرار بوده برای جبران بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان صورت گیرد و خودروسازان نیز درکنار تعهدات دیگر بتوانند این 120 هزار دستگاه را از محل افزایش تولید جبران کنند.

تولید یک میلیون دستگاه در سایپا و ایران‌خودرو

بررسی وضعیت تولید دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 نشان می‌دهد مجموع تولید ایران‌خودرو و گروه سایپا طی سال 1402 حدود یک میلیون و 37 هزار دستگاه بوده که رشد نزدیک به 1.5 درصدی نسبت به سال 1401 با یک میلیون و 23 هزار دستگاه داشته است.

طبق این داده‌ها، حجم تولید گروه سایپا نزدیک به 481 هزار دستگاه، با افزایش 7500 دستگاه نسبت به سال 1401 بوده و در گروه ایران‌خودرو نیز حجم تولید 556 هزار و 402 دستگاه بوده که رشد 6400 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است.

درخصوص فروش نیز، گروه ایرن‌خودرو طی سال 1402 نزدیک به 538 هزار دستگاه فروش داشته که کاهش 69 هزار و 500 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است. گرچه تعداد فروش گروه سایپا مشخص نیست، اما در شرکت مادر سایپا (شرکت اصلی) تعداد فروش طی سال گذشته حدود 315 هزار دستگاه بوده که کاهش 44 هزار دستگاهی (12 درصدی) نسبت به سال 1401 داشته است.

درمجموع، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 مطابق با اهداف ترسیم شده وزیر سابق صمت که مدام از تولید 1.5 میلیون دستگاهی خودرو در کشور سخن می‌گفت، رخ نداده است و مجموع تولید خودروسازان دولتی و خصوصی کمتر از رقم مذکور بوده و می‌توان گفت آن تحولی که در بازار خودرو از آن نام برده می‌شد، طی سال 1402 رخ نداده است. با این حال، اگر منصفانه قضاوت کنیم با وضعیت زیانی که خودروسازان دولتی دارند، شاید این مقدار تولید نیز نرمال باشد.

تا انتهای 1403 ثبت‌نام نداریم!

آنطور که در آمارها قابل مشاهده است، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور در سال 1402 و یک ماهه نخست امسال اگر هم به اهداف اولیه که تولید 1.5 میلیون خودرو طی‌ یک‌سال بوده، نرسیده اما در گروه ایران‌خودرو تولیدات گروه طی سال 1402 حدود 556 هزار و 402 دستگاه و در گروه سایپا نیز این تعداد حدود 418 هزار دستگاه بوده است.

براین اساس، در گروه ایران‌خودرو تولید طی سال گذشته 6400 دستگاه و در گروه سایپا نیز تولید 7500 دستگاه افزایش داشته است. در بهار 1403 نیز دو خودروساز بیش از 46 هزار دستگاه تولید داشته‌اند. با همه این اوصاف، طی چند ماه اخیر تنها خبری که درخصوص فروش و عرضه دو خودروساز بوده، عمدتا اخباری از جنس عدم ایفای تعهد خودروسازان و بعضا نارضایتی مشتریان از تحویل به‌موقع خودروها بوده است.

اینکه چرا عرضه خودرو و ثبت‌نام‌ها طی چندین ماه اخیر متوقف شده، چندین فرض برای آن قابل تصور است:

فرض اول اینکه خودروسازان بخشی از تولید را احتکار می‌کنند. این موضوع از آمارهای فروش خودروسازان قابل برداشت نیست و به نظر نمی‌رسد خودروسازان پارکینگ کافی برای احتکار حجم بالایی از خودروها را داشته باشند.

فرض دوم از عدم ثبت‌نام و عرضه خودرو در ماه‌های اخیر، می‌تواند با عرضه خارج از سامانه یکپارچه مرتبط باشد. به عبارتی، خودروسازان بخواهند با فروش خودرو در خارج از این سامانه، خودرو را به قیمت بازار بفروشند و این خودروها در نمایندگی‌ها یا شیوه‌های غیررسمی دیگر عرضه شود. «فرهیختگان» اطلاعات کافی از این اتفاق در دسترس ندارد و نمی‌توان به‌طور قطع در این خصوص سخن گفت.

اما فرض سوم از عدم عرضه و ثبت‌نام خودرو توسط دو خودروساز دولتی طی ماه‌های اخیر می‌تواند ناشی از تعهدات گسترده‌ای باشد که مسئولان سابق وزارت صمت با شگردهای عجیب‌وغریب آن را به مردم تحمیل کرده‌اند. به عبارتی، آنچه در دو مرحله اول و دوم در اسفندماه 1401 و اردیبهشت و خردادماه 1402 با عنوان عرضه گسترده خودرو از سوی مسئولان سابق وزارت صمت اعلام شد، باعث شده خودروسازان برای دو سال، پیش‌پیش محصول فروخته باشند و تعهد آنها همچنان ایفا نشده و خودرویی برای عرضه جدید ندارند.

این فرضیه سوم موضوعی است که ۲۴ آبان ۱۴۰۲ منوچهر منطقی، معاون حمل‌ونقل وزیر صمت از آن رونمایی کرد. گرچه از وضعیت عرضه‌های سال 1401 و 1402 مشخص بود این اتفاق رخ خواهد داد، اما مسئولان وزارت صمت در آن مقطع وعده رشد عجیب‌وغریب تولید را می‌دادند و چیزی از این روزها به مردم نمی‌گفتند. حالا منوچهر منطقی می‌گوید عرضه بعدی ایران‌خودرو و سایپا در سامانه یکپارچه منوط به کوتاه‌شدن صف نوبت‌دهی تحویل خودرو و تحویل به متقاضیان ثبت‌نام‌کننده است؛ چراکه هر دو خودروساز بزرگ محصولات‌شان را تا پایان ۱۴۰۳ در سامانه یکپارچه برای فروش، نوبت‌دهی کرده‌اند و برای اینکه این نوبت‌دهی را تمدید کنند باید به این نوبت‌ها پاسخ دهند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901202

دیگر خبرها

  • بازدید دکتر رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل در اسلامشهر
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • بازدید  رئیس جمهور از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • بازدید رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • بازدید رییسی از کارخانه ایران خودرو دیزل
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو